Author Topic: Det hagler inn: Nå vant Norge lag-gull i Kokke-OL  (Read 196 times)

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 669
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Selv Bergen (Bare) har nå fått Michelinstjerne. Men kokke-OL for lag?
Dette må da drive de store gourmetlandene til vanvidd etter hvert?
For som i alt annet: Når Norge organiserer seg for å vinne noe, er det bare grov doping som hindrer oss i å gjøre rent bord.
Og da har jeg ennå ikke nevnt gårkveldens Haaland-herjing med det franske mesterlaget PSG...Denne uken har det vært duket for OL i kokkekunst i Stuttgart i Tyskland, hvor det har vært flere konkurranser. Onsdag ettermiddag var det premiereseremoni, hvor det ble klart at det norske kokkelandslaget fikk gull!
– Det er helt sykt. Laget har gjort en helt sinnssykt presentasjon, sier kaptein Christer Rødseth til Godt og forteller at han nettopp har tørket bort gledestårene.
Rødseth sier at det han er aller mest stolt av er hvordan laget har samarbeidet.
– Det fikk vi også mye skryt av fra dommerne, sier kokken som er kjøkkensjef på Vaaghals og kjent fra TV-programmet «Matsjokket».

Siste gang Norge vant OL i kokkekunst var i 2008.
– Vi er helt i skyene. Å vinne verdens største og mest prestisjefylte konkurranse for kokkelandslaget er en drøm, sier coach Gunnar Hvarnes i en pressemelding.
I løpet av mesterskapet er det ulike konkurranser, men det er den sammenlagte poengsummen som gir den endelig plasseringen.


COACH: Gunnar Hvernes er coach for det norske kokkelandslaget, og fikk selv gull da han var med i 2008.

« Last Edit: 19.02.2020, 16:45:37 by Telehiv »

Emeritus

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 3 103
  • View Profile
Re: Det hagler inn: Nå vant Norge lag-gull i Kokke-OL
« Reply #1 on: 19.02.2020, 19:21:19 »
Denne konkurransen har langt lavere status enn Bocuse d'Or som er et individuelt uoffisielt verdensmesterskap for kokker, og der Norge har vunnet fire gull, tre sølv og tre bronse siden den første konkurransen i 1987. Norge er altså sterkt overrepresentert kun slått av Frankrike i antall gull, de har syv.

Dette skyldes i stor grad Eyvind Hellstrøm som selv deltok på slutten av 80 - tallet (5. plass,) og har vært fast dommer i Bocuse d'Or siden 1993. Han kan dette og har vært med på å organisere forberedelse til de norske deltagerne og har endog gått til det skritt å involvere folk fra Olympiatoppen for å finpusse alle detaljer.


Mens vi snakker om Bocuse. Sp-stuten Pollestad har gått ut og kritisert medieomtalen av stjernetildelingen og sutrer over at eliten spiser med pinsett og at det ikke har noen interesse for det norske folk. Han mener det er viktigere å snakke om den økende matimporten selv om Norge - i følge SP - har verdens beste råvarer. Fy faen for en idiot. Jeg så han nettop på D18. For det første har vi ikke de beste råvarene i verden, det er en ren SP bløff, vi har en god del av høy klasse, men verden bugner av råvarer som er bedre enn de norske. Og det vi har av gode råvarer er sannsynligvis på tross av SP.

Men det viktigste, han pisser i eget reir, trenden blant nordiske topprestauranter de 10 - 15 siste årene er nettopp å fremheve de nordiske lokale råvarene og har således bidratt til å gjøre norske matprodusenter dyktigere og har bidratt til å redusere importen. Grunnen til at importen øker skyldes ikke manglende velvilje hos det norske folk, men mangel på norske kvalitetsvarer og vilje til nytekning av det landbruksindustrielle kompleks der Pollestad sitter midt i fettfatet. Vi har eksempelvis begynt å få noen norske kvalitetsoster, men ikke i regi av Tine, den del av norsk matkultur Pollestad representerer vil å ha oss til å spise mest mulig av denne sammenpressede melken som knapt fortjener betegnelsen "ost" ved navnet Norwegia. Et annet eksempel er skinke, kan ikke norske bønder produser noe annet enn dette tørre og salte trekkpapiret som benevnes spekeskinke? Det er jo knapt menneskeføde sammenlignet med en Jamon Iberico de Belutta.