Author Topic: Den virkelige kampen  (Read 779 times)

ConTrari1

  • Supermedlem
  • *****
  • Posts: 2 044
    • View Profile
Den virkelige kampen
« on: 01.02.2020, 10:03:57 »
Den virkelige kampen handler ikke om ku-rap eller floskler på en COP-konferanse. Den handler om å løfte flest mulig av klodens befolkning ut av fattigdom og inn i anstendige liv.

Det mest avskyelige med klima-hysterikerne er deres umenneskelige motstand mot å bygge rimelig og pålitelig ny energi i fattige land. I de aller fleste tilfeller betyr dette kullkraft. Det er sjelden aktuelt med sol eller vindkraft for å dekke behovet, det er for dyrt og krever oppbakkings-anlegg. Selv i Afrika skinner ikke alltid solen.

Når den menneskefiendtlige aktivismen til klima-fanatikerne kan hindre bedre levekår for verdens fattige, har man krysset grensen til det absolutt uakseptable av oppførsel. Heldigvis finnes det nasjoner som er sterke nok til å ignorere presset fra globale organisasjoner, og bygger ny kullkraft til gode for sine innbygger.

India har maktet et enormt løft ut av fattigdom:

"The report found that over 640 million people across India were in multidimensional poverty in 2005/2006 and that fell steeply to slightly more than 365.55 million by 2016/2017 - an impressive reduction of 271 million."

"In recent years, India has embarked on several ambitious programs aimed at improving living standard such as improving electricity access and extending sanitation coverage. According to the World Bank, 70% of the population had electricity access in 2007 and that increased to 93% by 2017."

https://www.forbes.com/sites/niallmccarthy/2019/07/12/report-india-lifted-271-million-people-out-of-poverty-in-a-decade-infographic/#fbf23e02284b

Kullkraft i India:
"As for India, according to the EIA, coal fired capacity is currently 186 GW, and supplies 62% of the country’s electricity. New capacity in the pipeline will soon double this figure."

"Wind and solar, in contrast, contribute only 3.6% of total generation. There are plans to increase capacity by 132 GW, but again, with capacity utilisation of around 15%, the actual contribution to total generation will be minimal compared to the planned increase in coal power."

https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2016/10/25/coal-plants-under-construction-in-china-india-rising-at-alarming-levels/

Nå er det jo endel klima-fanatikere som åpent går ut og ønsker seg menneskeheten pokker i vold, eller dyrker en gammel Malthus-basert overtro på sterkt begrensede ressurser som uvegerlig vil føre til sult-katastrofe. Verden trenger ikke slike hatefulle personer, og de ville gjøre oss alle en tjeneste ved å forlate denne jammerdal.

Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Emeritus

  • Supermedlem
  • *****
  • Posts: 3 103
    • View Profile
Re: Den virkelige kampen
« Reply #1 on: 01.02.2020, 11:20:51 »
Sitat Contrari1

Quote
Det mest avskyelige med klima-hysterikerne er deres umenneskelige motstand mot å bygge rimelig og pålitelig ny energi i fattige land. I de aller fleste tilfeller betyr dette kullkraft. Det er sjelden aktuelt med sol eller vindkraft for å dekke behovet, det er for dyrt og krever oppbakkings-anlegg. Selv i Afrika skinner ikke alltid solen.

For å begynne et sted: Hvor mange TWh ikke utbygget vannkraft antas det å være på det afrikanske kontinent?

Å benytte uttrykket "avskyelig" om de som ikke anser det ønskelig å bygge kullkraft for å elektrifisere Afrika er et usedvanlig sterkt virkemiddel, da skal en jaggu vite noe om alternativene. Spør heller hvorfor kullandelen i Europa synker stadig:

https://www.euractiv.com/section/emissions-trading-scheme/news/european-coal-power-output-saw-unprecedented-drop-in-2019/

Og dette skjer i samfunn som allerede er gjennomelektrifisert med en masse kraftkrevende industri, mens behovene i Afrika er mer å begynne å elektrifisere nasjonene. Og før du sprer disse I am from Barcelona and I know nothing historiene om at kull er så billig, sett deg heller inn i sakene:

https://www.eia.gov/outlooks/aeo/pdf/electricity_generation.pdf

Her er prisene i henhold til U.S. Energy Information Administration (EIA) og det gjelder levelized cost of electricity (LCOE):

Generation Source
Total LCOE Including Tax Credit (2018 $/MWh)
Hydro  39.1
Solar PV 45.7
Wind (onshore) 49.8
Gas Combined Cycle 46.3–67.5
Nuclear 77.5
Biomass 92.2
Coal 98.6–104.3

Og du vil begynne å bygge kullkraftverk på et kontinent som har enorme vannkraftreserver som knapt er påbegynt utbygget? Og bare så det er nevnt, du kan ikke sammenligne India og Afrika, India har ikke stort større vannkraftpotensial enn Norge.