Author Topic: Årets Davos-konferanse  (Read 402 times)

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 855
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Årets Davos-konferanse
« on: 21.01.2020, 15:03:54 »
I pakt med tiden har man forsøkt å gjøre også denne konferansen til "klimakonferanse", vel vitende om klimabingens bunnløse potensiale.
Det har derfor vært en skjellsettende opplevelse å følge Davos-konferansen i to hovedfaser i dag, der a) klima-Greta dro sine forventede jeremiader, mens b) Trump fulgte opp med en heidundrande tale uten spor av klimagnål i det hele tatt. a) Først Greta:
Gretas innledende tale var en velregissert, behershet og innstudert tale som skulle få folk til å glemme desperasjonsskrikene fra forrige gang (som fikk Sveriges barnevern til å oppta undersøkelser), før de klimaanalfabetiske snikksnakkerne i storkar-panelet begynte å uttale seg fullstendig innholdsløst om "the climate crisis", der ikke en eneste konkret sak om hva denne går ut på kom fram - annet enn destruktivt og skampåførende sludder om alt vi ikke har gjort av edel dåd. Selvsagt et panel PK-korrekt rigget med en komplett klimauvitende kvinne fra Afrika som "hadde sett klimakrisen med egne øyne". Det hele akkompagnert med en imponerende bakvegg med bilder av værrelaterte hendelser av typen en hoppende kenguru foran en skogbrann, og en afrikansk jente med ei krukke på hodet gående på sprukken jord, osv. Jeg savnet forresten den sultne isbjørnen på det bittelille isflaket. Uansett, salens multi-millardærer og skattepengefråtsende politikere syntes nok de hadde fått mye deilig og nødvendig skam servert, og klappet ivrig.
Link: https://www.borsen.no/nyheter/jeg-har-blitt-advart/72051755b) Og så Trump:
En øredøvende stillhet fulgte imidlertid da Trump holdt sin halvtimes tale, siden han stort sett bare holdt seg til konkrete faktaopplistinger om USAs utvikling under ham (som hans motstandere selvsagt bare vil kalle "skryt" og "løgn"- men tenk om mye av denne faktastrømmen er sann?!), helt til han fortalte at USA ville delta i et "1 trillion dollar" skogplantingsprosjekt. Da ble det selvsagt klapping, for mange i salen har jo tenkt å leve fett på det prosjektet, forretningsfolk som politikere som NGO'ere (ikke minst!).
De første 20 min. av Trumps tale var et vedvarende bombardement av rene kvantitative oppramsinger av hva som faktisk er gjort og oppnådd i USA i hans presidentperiode, hvorpå slutten av talen ble en mer universell sak, med en generell oppmoding til verdenssamfunnet om å slutte å dramatisere rundt mer eller mindre konstruerte problem, og heller komme i gang med å gjøre noe for folk flest.
Det mest påfallende ved Trumps tale var at han i hovedsak framstod som en blanding av Roosevelts New Deal-program og en norsk sosialdemokratisk motkonjunktursatser på 1960-70-tallet:
- han adresserte den elendige utviklingen småfolket og minoritetene hadde hatt under de foregående presidentene, og den tilsvarende samfunnsmessige verdi av å bygge opp igjen "ordinary people" og "blue collars", der han trakk fram den ene spesifikke svake gruppen og ulike minoriteter etter den andre som har fått bedret sine kår. "Rasist"?!

Dermed gjenstår bare standardøvelsen for den måpende MSM-pressen som sikkert kaldsvettet seg gjennom denne talen, siden alt de har skremt med rundt Trump synes å ha slått feil. De vil derfor nå måtte begynne å sjekke fakta i de hundrevis av skrytesakene Trump ramset opp, og håpe å finne noe de kan arrestere som "løgn". Det klarer de sikkert.
For det er klart at hvis bare halvparten av det han hevdet er sant, ligger jo den øvrige vestlige verdens ledere i ruiner etter hans "achievements" de siste 3 år.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=ezAZEzLMp44

Dette var forfriskende, og mer inspirerende enn Merkel og Macron, for å si det sånn.


« Last Edit: 21.01.2020, 15:52:02 by Telehiv »

translator

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 619
  • View Profile
Re: Årets Davos-konferanse
« Reply #1 on: 21.01.2020, 16:50:34 »
Dette er jo ikke til å bli overrasket over lenger. Som jeg har beskrevet i Rockefeller-tråden (og fortsettelse følger) er det de rikeste og mektigste i verden som står bak:

Man har makten på universitetene, slik kontrollerer man forskerne

Man har makten i bankene, slik kontrollerer man finansnæringen

Man har makten i FN, slik kontrollerer man politikerne (med noen få unntak)

Man har makten i mediabedriftene, slik kontrollerer man journalistene

Man har makten i miljøorganisasjonene, slik kontrollerer man ungdommen

Verden vil bedras...
IPCC - They've told us what it's NOT. But NOT what it is.

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 855
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Re: Årets Davos-konferanse
« Reply #2 on: 21.01.2020, 19:15:08 »
Redaktør Helge Lurås på Resett syns at Trump godt kunne ha spart seg litt av selvskryten i Davos:
https://resett.no/2020/01/21/litt-for-mye-av-det-gode-selvskrytet-donald/

Enig idet, men det er jo litt morsomt når Trumpen kliner til med amerikansk halleluja og store visjoner når andre bare ser klimaproblemer, som jeg ikke er sikker på er så mye mer konstruktivt  ;D


Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 855
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Re: Årets Davos-konferanse
« Reply #3 on: 22.01.2020, 16:18:34 »
Ellers noterer vi at de største US bankene ikke vil begynne noe "klimaløp" av den type aktivistene har forlangt under Davos-samlingen:

https://edition.cnn.com/2020/01/22/investing/davos-american-banks-climate/index.html