Blir det Raja som feller regjeringen denne gangen?

Started by Telehiv, 15.01.2020, 19:11:07

Previous topic - Next topic

Telehiv

Siden Emeritus på en annen tråd nevner Carl I. Hagens tidlige og langvarige kamp for å redusere de uunngåelige innvandringsproblemene:

Satt akkurat og hørte på våre tidligere statsministre mimre på NRK; der en tennerskjærende Gro måtte overvære den vanlige Willoch-leksa om at sammenbruddet i norsk økonomi under hans regime var alle andres skyld, samt at Carl I. Hagen i 1986 (da Willoch hadde mistet all kontroll med økonomien, bankene allerede var begynt å vakle og folks privatøkonomi med dem, boligrenta krøp mot 16 prosent - og Willoch utvilsomt så etter en redningsvei ut) ødela alle Willochs senere egenerklærte geniale planer om å redde situasjonen, fordi Hagen felte ham før han fikk satt disse geniale planene ut i livet. Vi skylder vel gjerne Hagen en takk der også?



Nå synes det å være Abid Raja som kan være i ferd med å fyre av en bombe under Høyre-arken, for han vil ikke bare ha disse barna hjem, men også alle mødrene. For nå erklærer han sterkt engasjert:

"Hent alle IS-mødre hjem"

Iht. PST er det i tillegg til disse mødrene drøyt 40 IS-barn som regnes for "norsk ansvar". Raja vil altså heltemodig ordne opp for alle.



Dagbladet skriver nå at:
"Abid Raja (V) fortalte i dag Dagbladet at alle norske kvinner tilknyttet IS i Syria, og deres barn, må hentes hjem til Norge.
Uttalelsen kom samtidig som Frp satt i et krisemøte som endte med at partiet nå stiller krav for å bli sittende i Erna Solbergs regjering.
Jon Engen-Helgheim (Frp), innvandringspolitisk talsperson i Frp, sier kommentarene gjorde det lettere for Frp å samles og tydeliggjorde avstanden mellom Venstre og Frp."


Raja kan altså bli fyrstikken til bomben under den stadig mer sprikende regjeringskonstellasjonen, og nå først sende FrP ut.
Deretter kan det da selvsagt ende i FULL regjeringskrise og avgang når bare V og KrF får begynne med sine vanlige krokføtter.

Imidlertid vil nok ikke dette gå så raskt som mange tror/frykter; Erna vil rimelig sikkert sørge for at en klar stllingtagen i IS-dilemmaet vil drøye både en og tre uker før FrP får formell anledning til å erklære seg fristilt fra regjeringen. Og da har nok mye av dagens hurlumhei tørket bort underveis. En regjering som klarer å suge opp et veldig bompengeopprør sporløst, klarer nok å sno seg rundt en Raja som sikler ukontrollert etter Trines skalp, bare han får sprengt regjeringen så Venstre kan velge ham som ny løsning etter hvert.

Dette blir uansett ikke pent å følge med på - er redd vi må sitere den gamle ringrev Håkon Kyllingmark: "Politikk kan sammenlignes med å selge strikk i metervis". 

Ropstad får kanskje be for oss alle, ikke bare regjeringen?

Link: https://www.dagbladet.no/nyheter/raja-krav-samlet-krisemotet-i-frp/72031895

Telehiv

Ser ut til at Siv har skjønt at Erna kommer til å kjøre "bompengemetoden" på FrP (la det stilt og rolig svinne i tåken), og sier derfor nå På Dagsrevyen onsdag kveld at Frp vil sette en tidsfrist:
– Jeg har sagt at vi må avklare dette innen utgangen av januar. Vi vil fremsette en del krav overfor Erna Solberg, det vil vi gjøre i ro og mak bak lukkede dører. Men vi kan ikke la dette dra ut i det uendelige.

Link: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/Adg2nE/frp-krever-svar-fra-erna-innen-slutten-av-januar

Emeritus

Siv og resten av regjeringen har visst at den norske stat har arbeidet med denne saken i fire - fem måneder, men Siv forstod først i dag hvilken symbolverdi denne saken har.

Hva angår bompenger er det et par refleksjoner vi kan gjøre oss. Fremskrittspartiet har siden Solberg I ble etablert for fem og et halvt år siden sammenhengende hatt både Finansministeren og Samferdselsministeren og hvis FrP ikke vil ta noe ansvar for bompengene så har vi ikke bruk for de.

Telehiv

Quote from: Emeritus on 15.01.2020, 23:43:09
Hva angår bompenger er det et par refleksjoner vi kan gjøre oss. Fremskrittspartiet har siden Solberg I ble etablert for fem og et halvt år siden sammenhengende hatt både Finansministeren og Samferdselsministeren og hvis FrP ikke vil ta noe ansvar for bompengene så har vi ikke bruk for de.

Ja, det er vel nettopp dette som gjør at et FrP som synker og synker på meningsmålingene nå leter nokså desperat etter en unnskyldning for å komme seg ut av regjeringen der all fundamental "FrP-politikk" synes å fordunste i pølen av Venstres og KrFs høymoralske PK-politikk. Og dermed kunne "dra en Willoch"; komme seg ut fra en uløselig taperrolle og samle troppene til neste valg.

Emeritus

#4
Jeg har stor sans for FrP, jeg har aldri stemt på de, men hvis FrP hadde greidd å aksentuere hvorfor de har blitt så store som de var og fått dette formidlet på en bedre måte enn Listhaug og Tybring- Gjedde, har de en fremtid. Jeg har tidligere snakket varmt om ordføreren på Os, Terje Søviknes som er en ypperlig pragmatist og har noe av det klassiske Venstre i seg. Jeg er imponert av kjøttskjæreren fra Austefjorden, Jon Georg Dale, som kan møte hvem som helst i en debatt og uten annen utdannelse enn som kjøttskjærer kan sette seg inn i de mest kompliserte spørsmål og møte en hvilken som helst professor eller "fagperson" og se han rett inn i øynene og spørre om mora hans vet hva han holder med. Jeg savner kort og godt ekte folk som Reiulf Steen, Gunnar Berge og Erling Norvik som dukker opp på arenaen som "vanlige folk" men vet hva det dreier seg om.

Jeg tør påstå at 97% av forklaringen på at Erna fortsatt sitter, er at folk flest forstår at Erna faktisk blir lykkelig av en kopp varm kakao og en pose lakrisbåter, og at hun innrømmer det. Stiller en samme spørsmålet til Støre eller Willoch blir svaret noe i retning av en fjelltur i Rondane kombinert med en overture av Harald Sæverud.     

Emeritus

Sitat Telehiv:

QuoteNå synes det å være Abid Raja som kan være i ferd med å fyre av en bombe under Høyre-arken, for han vil ikke bare ha disse barna hjem, men også alle mødrene.

Dette er en glimrende anledning for Frp til å markere sitt standpunkt på en måte som det norske folk vil forstå. Til tross for at AR snakker rent norsk og må antas å ha lært seg noen norske kulturelle trekk, forstår han likevel ikke at det er uønsket og ikke i vår interesse å ta tilbake en masse folk som har bodd i Norge i kort tid og har nytt godt av de rettigheter det gir, men på den annen side utviser en slik total forakt for norsk kultur at de reiser til Syria for å tilslutte seg IS.

Si det rett ut; en slik uttalelse kan kun komme fra en person som sliter med en føydal ballast og som fortsatt er i en innlæringsfase av hvilke verdier norsk kultur står for. Hvis han er bekymret for velferden til alle disse IS kvinnene og deres barn, så kan han henvende seg til sine Pakistanske kontakter og forespørre om de ikke kan få innreisetillatelse til Pakistan, der vil de også møte en kultur de forstår og som helt sikkert er mer i overensstemmelse med det verdisett disse kvinnene har. Altså en vinn vinn.

Det hadde blitt et helvetes ramaskrik, men et slikt angrep hadde satt problemstillingen på spissen, og AR hadde blitt tvunget til å redegjøre for hvorfor han vil at landet skal importere terrorister og hvorfor han ikke er opptatt av å verne om den norske levemåte og verdier.

Telehiv

For å illustrere hvor vanvittig selvskadende disse kulturene er - og hvor lite de som er innhyllet i denne religiøse underkastelse evner å protestere mot selv den mest perverse maktutøvelse, kan vi trekke fram en historie rundt en av de forulykkede i flyet som ble skutt ned av Iran:



Aftonbladet skriver idag at "Gymnasieläraren Mitra Ahmady, 46, var en av de svenskar som dog i flygkraschen i Iran. Hon hade rest ner för att på något sätt avtjäna sitt straff – Mitra var dömd till 40 piskrapp för att ha protesterat mot regimen."

Tenk over det som fortelles av Aftonbladet: En 46 år gammel gymnaslærer av iransk opphav bosatt i Sverige, dro til Iran for å få 40 piskeslag for å bli lutret fra sine synder. Og som gymnaslærer i Sverige tror hun altså at slik skal det være....

Og dette tror vi kan enkelt integreres?!

Link: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/70glxv/mitra-var-domd-till-spostraff--dog-i-flygkraschen-hon-var-mitt-allt