CO2 kan være en farligere klimagass enn først antatt

Started by Water, 14.01.2020, 17:23:47

Previous topic - Next topic

Water

"Moderat" overskrift i Aftenposten. "Nøkternt" med "kan være" og "først antatt" 😉
https://www.aftenposten.no/verden/i/Vb2Knp/co2-kan-vaere-en-farligere-klimagass-enn-foerst-antatt
Quote– Akkurat nå er det en heftig debatt. Du har 12 eller 13 modeller som viser at klimafølsomheten ikke lenger er 3 grader, men heller 5 eller 6 grader om CO2-konsentrasjonen dobles, sier forsker Johan Rockström, som er direktør ved Potsdam-instituttet for klimaforskning.

Rockström understreker at flere andre modeller beregner at økningen kan bli betraktelig lavere, men nesten alle endte likevel høyere enn tidligere estimater.

– Klimafølsomheten har vært mellom 1,5 og 4,5 grader i mer enn 30 år. Om den nå blir mellom 3 grader og 7 grader, vil det være voldsomt farlig, sier han.

No vart æ skræmt 😜

PetterT

Nå har de modeller som er brukt hittil ligget over virkelig målt temperatur, og så kommer de med nye modeller som vil avvike enda mer fra virkeligheten.  Hva er det klimaalarmistene driver med?
Det er tanken som teller :-)

frankolsen

 
QuoteSiden slutten av 1970-tallet har forskere antatt at klimafølsomheten ligger på rundt 3 grader (pluss minus 1,5 grad) om man regner med en konsentrasjon av CO2 i atmosfæren på 560 deler per million (ppm).

Dette stemmer jo ikke i det hele tatt !
I de siste åra har predikasjonene om klimasensitiviteten falt som en stein.
Tidlig på 2000-tallet mente man jo at sensitiviteten lå på rundt 3 grader, mens så og si alle rapporter som har kommet ut i de siste 6-8 åra har ligget på under en grad.
https://notrickszone.com/2017/10/16/recent-co2-climate-sensitivity-estimates-continue-trending-towards-zero/#sthash.A9IAcF3v.94BB7NXe.dpbs

ConTrari1

Hadde vært morsomt om vi kunne på magisk vis fått en skikkelig co2-ketchup effekt nå med det samme, med 560 ppm i atmosfæren (2 x antatt "pre-industrielt" nivå). Se klimakrisen utfolde seg...
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.