Skamme seg, skamme deg, men ikke skamme meg

Started by ConTrari1, 05.01.2020, 14:50:11

Previous topic - Next topic

ConTrari1

Beklager å starte en ny tråd her, det kan lett bli for mange av dem, men finner ikke noen eksisterende om temaet klima SKAM.

Skam er nå blitt essensen i klimasaken, ser det ut til. En snart voksen barnestjerne fra Sverige forlanger at vi skal skamme oss ("How dare you?") over å ha ødelagt hennes barndom og fremtid, og skammen florerer fritt i alt fra kjøttdeig til dieselmotorer. Og i flyene, selvsagt. Flyskam er blitt et kjent nyord, særlig i Sverige, der innenlandstrafikken med fly er blitt merkbart redusert det seneste året. Og næringslivet følger opp, og bruker skammen for alt den er verdt (og det er ganske mye) i sine interne kamper om kundenes gunst og moral. Nå senest Norwegian, som håver inn noen grønne poeng på at de ikke har business class, bl.a.:

"Det er i en nyttårskommentar til det danske flybransjenettstedet Check-in.dk at Norwegians konstituerte konsernsjef Geir Karlsen peker på tre ting klimabevisste passasjerer bør tenke på når de flyr. Fly med nyere og moderne fly som har mindre utslipp enn eldre fly, fly direkte i stedet for å mellomlande, og ikke minst; dropp business class.

«Flyr man business class, er det viden kjent at man rundt regnet er årsaken til dobbelt så mye utslipp av CO2, som når man velger et vanlig økonomi-sete», skriver Karlsen i kommentaren."

Norwegian har som kjent en meget ny flyflåte, og kan sette seg på sin høye klimahest med lavere utslipp enn klimaverstinger som SAS, f.eks. Kanskje diverse FN-ansatte bør tenke litt mer på å droppe First Class på sine klimareddende reiser?

https://www.abcnyheter.no/reise/reisenyheter/2020/01/05/195639137/norwegian-topp-folk-bor-droppe-business-class
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Emeritus

Av og til føler til og med Greta Tunberg på skamfølelsen:



Utspillet til Norwegian er et glimrende reklamestunt, verken mer eller mindre, jeg skal vedde femti øre på at Kjos ikke ligger nattevåken på grunn av AGW.

ConTrari1

Kjos er jo blitt "emeritt" nå...han leder ikke Norwegian lenger. Greta er heller ikke noe barn, hun bare ser og høres ut sånn; men om et år er hun myndig, kan kjøre bil, stemme og melde seg inn i den svenske armeen om hun så ønsker, og kjempe for karbonfri krig. Jeg ønsker henne alt godt, håper bare hun har kjøpt klimakvote for bananene hun spiser. Ville være trist hvis hun skulle oppleve bananskam.
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

ConTrari1

Og skammen skyller over alt og alle, så lenge det er penger å tjene på den:

"Menskoppmerket Intimina lokker med en menskopp som kan redusere menstruasjonens karbonavtrykk, og berget av 20 milliarder bind og tamponger som truer med å tette Atlanterhavet dette året."

https://www.nrk.no/ytring/mensenmoralismen-1.14815324

Dette frelser oss fra klimakatastrofen, jenter! Det er for sent å redde kloden når dere har nådd klimakteriet!
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.