Author Topic: Fra mappen "Klima galskap" #1  (Read 48 times)

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 620
  • View Profile
Fra mappen "Klima galskap" #1
« on: 02.07.2020, 09:35:56 »
En mappe som stadig får påfyll. Sist inn er Elling Tufte Bere, professor i folkehelsevitenskap ved universitetet i Agder og seniorforsker ved FHI. På propaganda nettstedet forskning.no få han boltre seg fritt i formaninger om hvordan vi skal trene og ikke trene, spise og ikke spise.

All bevegelse er utslipp av CO2

Klimautfordringen er omfattende, og alle sektorer må bidra. Trim er viktig for helsa, men fysisk aktivitet kan ikke slippe unna klimaregnskapet.

Vi holder pusten av spenning (hvis Bere holder pusten lenge nok, sparer han kloden for store co2 utslipp), hvilke gullkorn venter?

Om syklisten kun spiser biff, så gir det et utslipp av CO2 på 163 g/km – altså nesten tilsvarende en vanlig bil, mens spiser syklisten kun soya gir det et utslipp på skarve 6 g/km.

Halle-Hallesby-luja! Nå kommer sikkert alle kineserne til å kutte kjøttrasjonen, look to Agder! Dette er norsk forskning anno 2020. Det er bare så trist at offentlige midler skusles bort på dette.

https://forskersonen.no/kronikk-meninger-trening/du-blir-sprek-av-a-spinne-pa-et-treningssenter-men-sykler-du-til-jobb-er-du-ogsa-med-pa-a-redde-verden/1704327

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 620
  • View Profile
Fra mappen "Klima galskap" #2
« Reply #1 on: 02.07.2020, 19:29:09 »
Her var det skarp konkurranse mellom mappene "Klima galskap " og "Klima humor"  men galskapen vant til slutt.

Politisk redaktør i Dagsavisen Lars West Johnsen føler klimaendringer i sommerværet. Mens andre ser glede, ser han et mareritt.

– Som en usynlig fare i vannet, sniker klimaendringene seg innpå oss. Klare for å bite mens vi er svimeslåtte av varme, lykkelige og fulle av tilværelsens letthet, skriver han.

West Johnsen skriver videre at supersommer er dessverre ingen velsignelse. Det er et rødglødende faresignal om at noe er galt.


West Johnsen må snarest oppsøke en klimapsykolog. Men har han ikke fått med seg de siste dagenes regn og kjøligere vær i Oslo? Nei det er sant, sommerregn er vår skyld, kaldere vær er vår skyld, alt vær er skyldbetont og galt. Han kommer også med et spark til Sps nestleder, som har våget å angripe det grønne skiftet:

I Borten Moes øyne skal alt være rasjonelt, regningsbærende og konkurransedyktig. Borten Moe er haien i vannet, mener West Johnsen. En stor, farlig hvithai med mangel på reell forståelse av hvor akutt problemet vi står overfor er.

– Trist å måtte mase om disse klimaendringene, nå som vi hadde det så hyggelig, avslutter han.


Tja, hva skal man si? Kanskje Borten Moe trives med å se seg selv som hvithai? Det finnes verre skapninger på jorden. Som f.eks. redaktør i Dagsavisen.
Og overskriften?
Dagsavisen: Ola Borten Moe minner om Stutum

Stutum Hvithai? West Johnsen er ikke den skarpeste haikjeften i havet. Men man kan jo sy sammen et dramatisk bilde: – Som en usynlig fare i vannet...Borten Moe er haien i vannet....en stor, farlig hvithai...klar(e) for å bite mens vi er svimeslåtte av varme, lykkelige og fulle av tilværelsens letthet.

Det finnes ingen nedre grense for vulgaritet og banalitet når man lever av pressestøtte.

https://resett.no/2020/07/02/dagsavisen-ola-borten-moe-minner-om-stutum/
« Last Edit: 02.07.2020, 20:00:40 by ConTrari1 »

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 620
  • View Profile
Krise for sjøfugl -fare for oljeutslipp!
« Reply #2 on: Today at 06:59:27 »
Mens denne saken definitivt hører inn under klimahumor, ufrivillig sådan:

På mikrobloggtjenesten Twitter slo Miljøpartiet De Grønnes nasjonale talsperson Arild Hermstad alarm om en grunnstøtt tanker utenfor Røst i Nordland.

«Denne grunnstøtingen kan bli katastrofalt for sjøfugl og natur. Det er på tide å planlegge avslutningen på oljens tidsalder, da unngår vi ikke bare å koke livet på kloden, men vi unngår også å gamble med mistelige naturverdier», skrev Hermstad.

Det viste seg imidlertid raskt at det kun var fiskeolje ombord i skipet. Det er heller ikke meldt om at noe av oljen har lekket ut til havet, der den opprinnelig kom fra.


Godt dette ble oppklart før Bellona gikk til aksjon. Det kunne blitt for mye tran selv for Frederic Hauge.

https://resett.no/2020/07/02/mdgs-talsperson-slo-alarm-om-oljeutslipp-etter-grunnstoting-men-gikk-glipp-av-en-viktig-detalj/

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 587
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Re: Fra mappen "Klima galskap" - mot normalt
« Reply #3 on: Today at 09:34:43 »
Godt vi har MDG, når både Juster, Einar Rose og Dag Frøland er borte.

Juster er vel den som har bedrevet den viktigste klimaforskningen her til lands så langt:
https://www.youtube.com/watch?v=GE-f3dy4zkM&t=165s

« Last Edit: Today at 09:41:42 by Telehiv »