Nye Freppere i regjering

Started by Emeritus, 18.12.2019, 13:32:42

Previous topic - Next topic

Telehiv

Quote from: Emeritus on 24.01.2020, 14:17:00
Jeg har ikke noen vansker med å se en masse vansker og uklare grenselinjer også når det gjelder veiprising, men dagens bompengesystem er i hvert fall ikke noe ideeal.

Det de fleste frykter, er vel at en veiprising vil komme i tillegg til andre belastninger, jfr. sint debattants liste.
Sagt på en annen måte: Er det noen som har sett en kostnad bli fjernet her til lands, etter andre verdenskrig?

Jfr. at i dag har den nye regjeringen ikke snakket om annet enn klima i timesvis, og hvordan de skal satse store midler på det.
Skal de i tillegg kjøpe seg internasjonale (klima- eller freds- (les: krigs)relaterte) toppjobber når de endelig drar sin "Willoch" og det rakner mer rundt dem, må det ytterligere kreativitet til for å skaffe inndekning... :P


Emeritus

Sitat Telehiv:

QuoteSagt på en annen måte: Er det noen som har sett en kostnad bli fjernet her til lands, etter andre verdenskrig?

Jfr. at i dag har den nye regjeringen ikke snakket om annet enn klima i timesvis, og hvordan de skal satse store midler på det.
Skal de i tillegg kjøpe seg internasjonale (klima- eller freds- (les: krigs)relaterte) toppjobber når de endelig drar sin "Willoch" og det rakner mer rundt dem, må det ytterligere kreativitet til for å skaffe inndekning...

Kjøp av internasjonale posisjoner har hittil stor sett vært et AP - foretak. Der er riktignok unntak, men match denne listen:

Verdens dårlige samvittighet, også kjent som Jan Egeland - har levd på og suget ut den norske stat i 30 år

Mona Juul - ett eller annet i FN og det hele tiden

Terje Røed Larsen - FN boy i en hel rekke roller

Gro HB: WHO, FN, Bærekraft osv.

Espen Barth Eide - bl.a. spesialrådgiver for FN's generalsekretær for Kypros

Jonas Gahr Støre - WHO, Røde Kors og drømmer om mer

Thorvald Stoltenberg - er det tvil?

Jens Stoltenberg - er det tvil?

Men merk deg dette. Jeg påstår ikke at dette er et rent AP fenomen. De andre har også lært. Vi har jo den mest forhatte mann på Sri Lanka der de fortsatt brenner norske flagg; Erik Solheim.

Vi har prestefaen fra Molde, også kjent som fredsfyrsten som tok opp konkurransen med Nobelinstituttet og etablerte "Oslosenteret," ja det heter det nå, før het det Oslosenteret for fred og menneskerettigheter, eller «The Oslo Center» - kiss me twice sier nå jeg

Så har vi tåkefyrsten fra Lier, Jagland, også en AP - mann, som Norge benyttet hundrevis av millioner for å slippe mer snakk om det "Norske Hus" og alt det der.

Men for balansens skyld: Hadde Carl I. Hagen blitt tilbudt en FN - jobb som generalsekretær for UN International Sugar Council hadde han tatt jobben på flekken.

translator

#32
Sett bort fra usakligheten helt på slutten, så har du rett i denne listen. Men den går lenger: Erna Solberg har allerede blitt FNs "bærekraftsminister" og det mens hun fortsatt er Norges statsminister! Andre i Høyre kan nok også tenkes å gå i hennes spor. Og der faller også "analysen" din om at Senterpartiet går til partiet Høyre. Mens Høyre (og Ap) er de mest globalistiske partiene i norsk politikk, representerer Senterpartiet det motsatte. Derfor vil neppe Senterpartiet nærme seg Høyre i overskuelig fremtid selv om Senterpartiet også er norgesmester i hestehandel.
"Media har sluttet å granske makthaverne på vegne av innbyggerne.
I stedet har de begynt å granske innbyggerne på vegne av makthaverne"
---------Helena Edlund

Emeritus

Sitat Translator:

QuoteMen den går lenger: Erna Solberg har allerede blitt FNs "bærekraftsminister" og det mens hun fortsatt er Norges statsminister!

Hvor har du det fra?

Emeritus

Jeg håper at Sylvi Listhaug ikke får den sentrale plass FrP hun tydelig ser for seg:

https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2020/01/25/195644288/listhaug-kaller-det-provokasjon-mot-frp-at-raja-ble-statsrad

De fleste er enige om at Abid Rajas brunbeisings utspill var tåpelige, han innså det til slutt selv og avgav en slags unnskyldning. En unnskyldning som var litt mer en unnskyldning enn alle de forsøk på ikke unnskyldninger Lishaug forsøkte seg på etter det minst like idiotiske innlegg der hun hevdet Arbeiderpartiet setter terroristenes rettigheter foran nasjonens sikkerhet, noe hun gjorde mens hun var justisminister. Nå er planen å plage Abid Raja i Stortinget:

Quote– Det er en provokasjon mot Fremskrittspartiet, som det vil bli reagert veldig sterkt på. Han kan sette av onsdagene i Stortingets spørretime: Vi kommer til å gi ham mye arbeid i tiden som statsråd. Det kan jeg love. Han kommer ikke til å bli arbeidsledig, sier den tidligere olje- og energiministeren.   

Hva faen er dette? Skal Listhaug bli interessert i kultur? Eller har hun planer om å kaste bort kostbar Stortings og statsrådstid på å spille furten drittunge?

Hvis FrP ikke gir god plass til dyktige folk som Solsvik Olsen og Jon Georg Dale, som er blant de i FrP som faktisk har vist at de kan å styre, vil de sikkert score bra på meningsmålingene, men det blir bare et nytt missnøyeparti slik de var i flere tiår.


Telehiv

#35
Quote from: Emeritus on 25.01.2020, 06:52:59
Sitat Translator:

QuoteMen den går lenger: Erna Solberg har allerede blitt FNs "bærekraftsminister" og det mens hun fortsatt er Norges statsminister!

Hvor har du det fra?



Jeg kan gjerne svare: Dette vervet kjøpte Erna/Norge for våre skattepenger allerede i 2016, og ved hjelp av mer norske penger i 2019 fikk hun da en fornyet periode. Foretaket er et fullstendig spradeforetak, som en rekke andre av FNs metoder for å fiske inn penger fra maktkåte politikere (og godhetsposerende rikinger og kjendiser; les linkede artikkel).

Til slutt: Det bør snart gjøres svarkrevende undersøkelser på hvordan Norge misbruker våre felles midler som en av de mest notoriske innhandlere av internasjonale topposisjoner som fallback for fallerte politikere, mens Marthe på gamlehjemmet får boksemat.   

Link: https://www.bistandsaktuelt.no/nyheter/2019/solberg-far-fornyet-fn-tillit-i-toppverv/

Telehiv

#36
En våken debattant på et annet nettsted følger med på en del av de pengene Erna/Norge øser ut for å hanke inn disse internasjonale posisjonene, et eksempel her:

---------------------------------------------
Erna gir nå bort nok en halv milliard. Etter de 3 milliarder hun tidligere har avgitt for å rense alle verdens hav.
https://www.nrk.no/norge/solberg-lovet-bort-500-millioner-kroner-i-superstjerneshow-i-new-york-1.14722054

Det er faktisk det norske folkets sine penger som hun gir bort og slett ikke sine egne. Dette er penger avkrevd - avpresset og utpresset oss - angivelig for å betale for veier, skoler og sykehus. Så gir hun bort, våre penger til andre som hun mener er viktig? Merkelig.

https://www.document.no/2019/09/30/norges-formue-forsvinner-i-stadig-nye-hull-erna-gir-bort-nok-en-halv-milliard/

Plastpose Erna Solberg trår til. https://www.nrk.no/urix/solberg-ba-g7-om-krafttak-for-verdenshavene-1.14076517
-------------------------

Uten våre alternative medier som resett og document de siste årene hadde det norske folk svevd i uvitenhet om mye. Men når skal våre mest sentrale medier (MSM) begynne å informere skikkelig om hva som bedrives?
Og da i en sammenfattet, utgiftsdokumentert presentasjon, i stedet for disse små lekkasjene som gjør at folk ikke får med seg hele bildet av denne norske utplyndringen.
Jfr. at en ellers opplyst person som Emeritus ikke var kjent med bærekraft-posørposisjonen Erna har hatt i FN siden 2016.
Som indikerer at det er altfor ansvarsfritt spillerom for norske opportunist-politikere til å fortsette å øse ut norske surt innsparte penger på alt dette globalisttøvet uten at nok nordmenn ser bildet og kan slå i bordet.

Hvor henter politikerne pengene fra til å kjøpe seg internasjonale prestisjeposisjoner?
Mye kan nokså enkelt kamufleres gjennom den tradisjonelle u-hjelpen, der man nå har kommet seg opp i nesten 40 millarder kroner å trikse med. Som er blitt pinlig demonstrert over flere tiår, forsvinner mesteparten av disse pengene i lomma til en blanding av lokale diktatorer, norske NGO-opportunister, og generell politikerposering. Svært lite ender opp som reelle forbedringstiltak for dem som midlene ideelt var rettet mot. Flertallet av prosjektene har vist seg å være direkte skadelige for "mottakerne", eksemplene er legio.
I tillegg har man de senere åpnet opp nye og svære konteringsmuligheter innenfor det berømte klimakomplekset, der omtrent ingen involverte synes å stllle kritiske spørsmål lenger, jfr. f.eks. Ernas innkjøpte posisjon som "bærekraftminister" i FN som har glidd diskret forbi sammen med en hel strøm av annen pengeøding på meningsløs internasjonal posering.
     

Emeritus

#37
Sitat Telehiv:

QuoteJfr. at en ellers opplyst person som Emeritus åpenbart ikke var kjent med bærekraft-posørposisjonen Erna har hatt i FN siden 2016.
Som indikerer at det er altfor ansvarsfritt spillerom for norske opportunist-politikere til å fortsette å øse ut norske surt innsparte penger på alt dette globalisttøvet uten at nok nordmenn ser bildet og kan slå i bordet.

En rask gjennomlesing av de to siste innlegg viser at Telehiv bare har rett på ett punkt, og det er der det beskrives at Emeritus vanligvis er opplyst.

La vi begynne ved utgangspunktet.

Erna Solberg har aldri vært "minister" for noe som helst i FN, det nærmeste en kommer en slik stilling er det dansken Inger Andersen som har. Dette er en heltidsstilling direkte underlagt generalsekretæren og med tittelen Under-Secretary-General of the United Nations and Executive Director of the UN Environment Programme, forkortet UNEP.

https://www.unenvironment.org/

Denne FN organisasjonen har på vanlig FN vis både en Deputy Executive Director og et Senior Management Team, alle heltidsansatte, dette er kort og godt FN's "miljødepartement" med bærekraft som en av hjørnestenene:

https://www.unenvironment.org/about-un-environment/sustainability

Erna Solberg er en av 17 såkalte "advocates" i FN programmet Sustainable Development Goals. En posisjon hun har hatt ikke siden 2016, men siden 2013. Ett av målene til dette programmet er: Conserve and sustainably use the oceans, seas and marine resources. Noe som må være midt i smørøyet for å ivareta norske interesser.

https://www.unsdgadvocates.org/members

Hva angår harseleringen og Stuttum/Resett tilnærmingen til plast i havet så er det til orientering et enormt miljøproblem og bare de som har lagt i koma, kan ha unngått at Norge har en særlig stor interesse for problemet. Problemet kan kan kun løses via internasjonalt samarbeid og herunder øke den globale bevisstheten omkring problemet, der har Solbergregjeringen tatt en rekke initiativ. At en skal være avhengig av å lese Resett eller Document.no for å ha fått med seg at Norge benytter store resurser på dette er det rene tøv, det har vært massivt omtalt i norsk presse.

Der foregår en rekke prosjekter knyttet til problemet, Verdensbankens PROLUBE prosjekt er et av de viktigste:

https://www.worldbank.org/en/programs/problue

Til og med privatpersoner har engasjert seg tungt:

https://e24.no/naeringsliv/i/Qo87aP/kjell-inge-roekke-faar-erik-solheim-med-paa-laget-i-kampen-mot-plastforsoepling

Og når Fremskrittspartiet anser dette som et miljøproblem, da kan en banne på at det er alvorlig:

https://www.aftenposten.no/norge/i/ngbQna/frp-vil-bruke-bistandspenger-mot-mikroplast-i-sjoeen

TILLEGG:
Og at "Ernas innkjøpte posisjon som "bærekraftminister" i FN som har glidd diskret forbi sammen med en hel strøm av annen pengeøding på meningsløs internasjonal posering."  Har sannsynligvis glidd diskret forbi siden dette er et rent påfunn av Translator som Telehiv slukte rått.

Telehiv

Quote from: Emeritus on 25.01.2020, 15:52:42
En rask gjennomlesing av de to siste innlegg viser at Telehiv bare har rett på ett punkt, og det er der det beskrives at Emeritus vanligvis er opplyst.

Å lese seg opp i ettertid, og så spille inn flere forhold som Norge deltar i og som kan være bra for verden, er ikke noe å si på.
Men det blir samtidig en viss avsporing fra hovedtemaet i min kommentar: At norske politikere nokså uhindret får kjøpe seg inn i all slags posisjoner der ute (jfr. Emeritus' egen opplisting i et innlegg foran på tråden), er ikke automatisk noe som gagner verken verden eller Norge eller miljøet.
Plutselig synes Emeritus å glemme alle de meningsløse milliardødslingene han selv har rettet pekefingeren mot foran, og velger heller å trekke fram det som ikke har vært spørsmålet her? Og man kan da ikke mene at denne posørklubben med kjendiser Erna har fått fornyet lederskap for er fornuftig pengebruk for å redde miljøet? 
Og hva med regnskogsfondets reelle verdi for "klimaet", noe snart ingen andre enn Norge har fortsatt å kaste vekk penger på? Hvor er den faglige dokumentasjonen på at dette er vel anvendte penger, tatt rett ut av den norske statskassen. Hva kunne vi i stedet gjort med veldokumenterte miljøproblemer med alle disse milliardene istedet for å la dem forsvinne i den korrupte kassen i Brasil? 
Og en rekke andre pengesluk som skal gi norske politikere goodwill der ute, men der verken miljø eller "klima" synes å profitere.
Det som er udiskutabelt er våre politikeres tverrpolitiske suksess med å kjøpe seg stillinger, mens skoleunger sendes i fjæra etter plastflasker fra land der våre penger aldri har nådd fram til vettug miljøvern.

PS: Jeg brukte forøvrig "bærekraftminister" i anførselstegn som henspilling til translators ordbruk, for å svare på Emeritus' innledende spørsmål om hva dette gjaldt. Min link til Ernas nyutnevnelse i 2019 skulle imidlertid godt forklare hva dette gjaldt.


Emeritus

#39
Sitat Telehiv:

QuoteÅ lese seg opp i ettertid, og så spille inn flere forhold som Norge deltar i og som kan være bra for verden, er ikke noe å si på.
Men det blir samtidig en viss avsporing fra hovedtemaet i min kommentar: At norske politikere nokså uhindret får kjøpe seg inn i all slags posisjoner der ute (jfr. Emeritus' egen opplisting i et innlegg foran på tråden), er ikke automatisk noe som gagner verken verden eller Norge eller miljøet.

Som generell regel vil jeg alltid anbefale å lese seg opp før en legger inn et innlegg på KD.com.

Nå har denne strengen aldri hatt kjøp av FN - stillinger som hovedtema, det begynte med en liten kommentar fra Telehiv der jeg fulgte opp og påviste at her har AP stått i fremste rekke. Men for å tilbakevise Translators påstand om at SP ikke driver med den slags kan jeg jo anbefale KD.com's lesere å sjekke hva Åslaug Haga har drevet med de siste årene.

Og jeg aksepterer overhode ikke at Solbergs posisjon er "kjøpt." Hun er en av 17 "advocates," posisjoner jeg vil tippe er ulønnet og der Solberg sammen med en Vest Afrikansk president er en av to "co -chairs." Resten er en salig blanding skuespillere, kongelige og litt av hvert. Og hvorfor Norge eller Solberg skulle måtte kjøpe seg denne posisjonen er uforståelig, Solberg er jo utvilsomt det tyngste medlemmet i denne gruppen så FN's generalsekretær bør heller være takknemlig for at hun påtar seg oppdraget. Jeg antar at hun har tatt rollen, og opprettholder den, nettopp for å styrke Norges posisjon knyttet til plastproblemet.

Og jada, der er en masse tull og tøys og pengesløseri både knyttet til regnskogsfondet, u - hjelp og en masse annet Norge har benyttet penger på, noe jeg også en rekke ganger har omtalt her på KD. Men at det er et stort problem, leder ikke automatisk til den ytterliggående motsatte Stuttum/Resett konklusjonen der alt FN og andre internasjonale organer driver med leder til "verdenssosialisme" og "globalisering." Å redusere plastforsøplingen av verdenshavene er på alle måter en riktig oppgave Norge kan benytte både penger og innflytelse på, og kan åpenbart kun løses ved internasjonalt samarbeid og mye tyder på at Solberg gjør en god jobb i den sammenheng. Så gi henne heller litt ros, det kan jo tenkes at noe i FN regi faktisk har noe for seg. 

Telehiv

#40
Jeg er nok ikke alene om å adressere ikke bare de tradisjonelle rødgrønne oppkjøpene av internasjonale statusposisjoner (Jagland, Solheim, Stoltenbergerne, osv.), men også den sittende regjerings tilsvarende. Og av og til blir man behagelig overrasket selv av folk fra Høyre når det gjelder dette.



Jeg tenker selvsagt på Preben Dimmen, sunnmøringen som illsint meldte seg ut av Høyre etter å ha notert en uholdbar oppsamling av lignende øvelser, beskrevet av ham selv i denne artikkelen:
Link: https://www.rights.no/2020/01/hoyres-kvantefeilsteg/

Her skriver han spesifikt om nåværende regjerings pengeødende innhandling av internasjonale posisjoner (der han også adresserer min tidligere henvisning til å trikse med bistandsbudsjettene for å dekke inn personlige investeringer), sitat:

"Jeg regner ikke med at den kostbare jakten etter en plass i FNs Sikkerhetsråd vil opphøre. Den krever jo bare at vi bruker mange millioner kroner fra bistandsbudsjettet for å kjøpe oss stemmer i småstater rundt omkring. Så må vi selvfølgelig selge sjelen vår mens vi ber på kne om støtte fra noen av verdens verste diktaturer."

Det første jeg spør meg selv etter å ha lest denne artikkelen, er hvordan Dimmen i det hele klarte å rote seg inn i Høyre innledningsvis?
Her er litt om Dimmens ankepunkter i en annen artikkel:
Link: https://www.document.no/2020/01/22/preben-dimmen-melder-seg-ut-av-hoyre/


Telehiv

Apropos en annen diskusjon her på forumet: Den godeste Dimmen var forøvrig ute i Aftenposten i oktober i fjor, der han reiste store betenkninger rundt konsekvensbildet av veiprising.
Link: https://www.aftenposten.no/meninger/sid/i/WbWjjd/veiprising-kan-i-verste-fall-foere-til-statlig-overformynderi-og-storebrorskontroll-preben-dimmen


ConTrari1

Dimmen er vel på vei til Frp. Når det gjelder Solberg, var det interessant å se at selv gammelkommunisten Steigan steiler over nyttårstalen hennes:

"Var det Norges statsminister eller FNs «bærekraft»sjef som talte?

Og som FNs «bærekraftsjef» lover hun folket i Norge tøffere tider etter 2021. Da vet hun at hun ikke kommer til å være statsminister, men tvert om være blant dem som sender ordre til Norges neste statsminister om hva FN krever.

«Mange er bekymret for arbeidsplassen sin.

Jeg kan ikke love at alt skal bli som før.»

«Norges rikdom setter oss i stand til å hjelpe andre land med å nå sine bærekraftsmål.»

Denne setningen er veldig dyr. Veldig, veldig, veldig dyr, som kronprinsessen kunne ha sagt, og da med rette. "

https://steigan.no/2020/01/var-det-norges-statsminister-eller-fns-baerekraftsjef-som-talte/
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

ConTrari1

Quote from: Telehiv on 27.01.2020, 11:12:44
Apropos en annen diskusjon her på forumet: Den godeste Dimmen var forøvrig ute i Aftenposten i oktober i fjor, der han reiste store betenkninger rundt konsekvensbildet av veiprising.
Link: https://www.aftenposten.no/meninger/sid/i/WbWjjd/veiprising-kan-i-verste-fall-foere-til-statlig-overformynderi-og-storebrorskontroll-preben-dimmen

Takk for interessant link. Veiprising er en meget "slippery slope" å begi seg ut på. Er det virkelig noen som et øyeblikk tror at avgifter og skatter blir fjernet med veiprising? De vil garantert bli videreført, eller komme tilbake i ny drakt. Og hvorfor i all verden skal man betale for å bevege seg rundt i landet? Alt av "utgifter" til veiformål blir betalt av dagens avgifter, og mere til. Skal man ha et slags "regnskap" for bilkjøring, må selvsagt også den positive siden komme frem. Da ville vi kanskje få betalt for hver kilometer bak rattet?
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv

Denne Dimmen er ikke snau, serru serru. Her harver han over tendensen til "partikaniner":
Link: https://www.aftenposten.no/meninger/sid/i/Ond7xl/partikaninene-gnager-demokratiet-i-stykker-preben-dimmen