Author Topic: Juletradisjoner og nå er det faen meg nok.  (Read 280 times)

Emeritus

  • Supermedlem
  • *****
  • Posts: 3 103
    • View Profile
Juletradisjoner og nå er det faen meg nok.
« on: 17.12.2019, 23:50:00 »
"Jul" er det norrøne navnet på den midtvintersfest som har blitt feiret i Nord Europa lenge før Maria lurte Josef. Vi har i stor grad greidd å beholde denne tradisjonen med enorme mengder god feit mat og matchende drikke der vi alle møtes opp til flere ganger og setter våre kvinnelige medarbeidere oppå kopimaskinen og trykker "Copy."

Jól eller jólablót, var så innarbeidet i folkedypet at da Håkon den Gode tvang oss til å delta i kirkens tyveri av julehøytiden til å dreie seg om Jesus, ble betegnelsen "Jul" hengende igjen, noe andre land ikke har lykkes med. Men nå utsettes vi for alvorligere angrep enn noen gang tidligere;

https://www.abcnyheter.no/helse-og-livsstil/mat-og-drikke/2019/12/17/195633433/ansatt-ved-oslo-radhus-etter-julebord-ingen-politiker-kan-true-meg-til-a-spise-vegansk

Oslo Kommune prøver nå å overgå Håkon den Gode i frekkhet. I stedet for svineribbe og pinnekjøtt skal det nå nytes kålrabibiff og nøttestek. Og de stakkars annerledestenkende som bestilte tradisjonell julemat ble avspist med noen skrinne greier og måtte på MacDonald's etterpå for å bli tilfreds.

For noen år siden hadde Lars Gule et nesten like ille utspill.

https://www.nrk.no/finnmark/islamekspert_-_-dropp-alkoholen-pa-julebordet-1.12678793

Jeg finner ikke det oppslaget jeg lette etter, men der mente han i fullt alvor at hvis der var en eneste muslim på arbeidsplassen burde de øvrige avstå fra alkohol på det samme julebordet.

Alle innser at dette forbannede tullet aldri vil bli akseptert. Men jeg er dypt bekymret for hvor sivilisert og høflige folk er når de utsettes for dette. Rolf Kittelsen blir riktignok sjokkert, men hvis en uvitende kommer på arbeidsplassen julebord, og i dette tilfelle en offentlig arbeidsplass, blir servert kålrabibiff og dette fordi noen jentunger har bestemt dette, er det da ikke på sin plass å markere dette med rått hærverk ved å velte hele buffeen og deretter rope til sjefen at dette går da faen ikke an og deretter forlate stedet? Hvorfor denne tilbakelente høfligheten som svar på slik grenseløs frekkhet?

 
« Last Edit: 17.12.2019, 23:52:12 by Emeritus »