Author Topic: Ny viktig klimaforskning: "Climate change is making horses fat"  (Read 587 times)

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 781
 • Qui vivra verra
  • View Profile


The British Equine Veterinary Association (BEVA) har med utgangspunkt i "climate change" studert 792 hester og funnet at "31 per cent were overweight". Hvordan de var i årene før vites ikke, men det er visst ikke så viktig i denne type "klimaforskning". Dessuten har vel de fleste av tidligere års hester gått i pølsene for lengst, så who cares?

Hovedfunn i denne nye forskningen er:
- 31% av hestene har spist seg dørgende feite pga. at graset gror så mye pga. "klimaendringer"
- Eierne sliter med "a range of modern “socioeconomic pressures” including climate change" og evner derfor ikke å trene av dem fettet

Her har nok det betalende forskningsprogrammet gitt et nytt stort bidrag til verdens klimaforståelse. Direktøren bak disse fabelaktige funnene slår nemlig fast at "Warmer and wetter climates also mean greater grass availability."
Tygg på den: "greater grass availability".... Jeg kunne ikke sagt det mer vitenskapelig selv. Jeg har til og med hørt at hvis du ikke vanner planter, dauer dem. Du store.

Men man blir fort utdatert i denne bransjen: I fjor, etter tørr og varm juni/juli, ble det sendt ut flere britiske kriserapporter om "not enough grass", crops decimated", osv. Hvordan denne gjengen nå har funnet at de stakkars hestene har spist seg dørgende feite der ute på friland i stedet, er jammen ikke godt å vite?

Videre forskning å håpe på:
Jeg venter derfor med spenning på vinterens studie om de psykiske og somatiske skadevirkningene på hester som observerer uvanlig (unprecedented) mye snø utenfor stallvinduet (USA har tidlige rekordtilstander både her og der i år) - hvis den kommer. Dramatisk avmagring og rykninger i munnvikene? Mindre testikler? Annet?
Vi må også anta en økning i selvmordsraten blant klimaalarmistiske hesteeiere. Her må ansvarlige institutter bare se å få ut forskningen så raskt som mulig. Verden kan ikke vente. Her må det ikke spares på pengene.

Link: https://www.telegraph.co.uk/news/2019/11/29/climate-change-making-horses-fat-causing-abundance-grass-grow/

WUWT og deres kommenatorer ler seg skakke her: https://wattsupwiththat.com/2019/11/30/climate-change-is-making-horses-fat/

 
« Last Edit: 02.12.2019, 11:38:04 by Telehiv »

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 781
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Studien om smellfeite hester forårsaket av "climate change" er bare nok et tragisk eksempel på hvordan opportunistisk "klimaforskning" livnærer seg:

- finn på noe med "climate change" det kan lages krise over, og for å være sikker på full finansiering; noe som også kan kjøres inn under "unprecedented"
- unngå å gjøre for mye oppmerksom på at CO2 er sentralt for planteveksten, fremhev at det er en "pollutant" i stedet, og ikke minst: det er ute av kontroll
- Likevel: ikke lås deg til CO2-djevelen, den begynner å bli oppbrukt som monofaktor, utvid heller dine bekymringer til andre forhold som kan avledes fra "climate change"
- siden ting udiskutabelt gror bedre enn før med høyere CO2-nivåer, vis at du kan avspore dette til noe negativt, f.eks. med nitrogen, det er fremdeles ikke fullt utviklet som finansieringskilde for klimakriseforskning, og kan kokes mye ledig suppe på ennå

For å teste siste tese, gikk jeg til Norges største forskningsskam (Forskningsrådets forskning.no) og fant straks følgende perle:
https://forskning.no/klima-landbruk/nitrogen-er-som-steroider-for-naturen/1592749


En konsekvens av gjødslingen av naturen, algeoppblomstring, sett ved Lille i Frankrike. (Foto: F. lamiot/Wikimedia Commons)

Ikke si at Norge er en sinke i "klimaforskning"!

« Last Edit: 02.12.2019, 11:52:59 by Telehiv »