Nordisk strømnett lider under ACER og Norges EU-kabler

Started by Telehiv, 30.11.2019, 12:55:19

Previous topic - Next topic

Telehiv

Hvor blir det av de gamle tankene om en nordisk energiallianse?
De siste årene har Statnett investert et betydelig beløp i kabler til Kontinental-Europa og Storbritannia, men de fleste investeringer på tvers av de nordiske landegrensene – for eksempel mellom Sør-Norge og Sverige samt Skagerrak-forbindelsen – er lagt på is inntil videre.


ENORME INVESTERINGER: Over de neste ti årene skal de nordiske nettselskapene Statnett, Svenska kraftnät, Energinet i Danmark og Fingrid i Finland investere 150 milliarder kroner

Direktøren i Fortum mener derfor at det nordiske partnerskapet, både i planleggingen av ny infrastruktur og av selve driften, må gjenopplives. Det må bygges kostnadseffektivt, og byenes ressurser som ligger i fjernvarme og øvrige termiske energiløsninger for bygg kan virke avlastende på nettutbyggingen. Sistnevnte ressurs må ikke glemmes, men utnyttes maksimalt.

Link: https://finansavisen.no/meninger/debattinnlegg/2019/11/29/7476960/fortum-hoye-klimaambisjoner-krever-et-grenselost-stromnett-i-norden


frankolsen

Nåvel.
Strømkablene til Tyskland og England er ikke ferdige ennå, den til Tyskland vil være ferdig i desember neste år, mens den til England vil være ferdig i 2021.
Etter at tysklandskabelen blir ferdig er det vel ikke behov for noe mer over Skagerrak, det er jo allerede 4 kabler over der.
Dersom det er behov for mer utveksling mellom Sør-Norge og Sverige så blir det sikkert bygget flere linjer der også,
men med fallende kraftproduksjon i Sverige så er det vel ikke interessant for oss med det første.