Author Topic: Sturle Andersen på Dyvekes Vinkjeller i kveld: Bergens Wiehe/Afzelius  (Read 274 times)

Telehiv

  • Global moderator
  • Supermedlem
  • *****
  • Posts: 2 781
  • Qui vivra verra
    • View Profile
Også Bergensbaserte klimaengasjerte trenger et sted å roe ned etter dagens dose alarmismepåfunn i mediene. Hva er da bedre enn å nyte en kulturell kveld i Dyvekes Vinkjeller?

Dyvekes Vinkjeller er et mange hundre år gammelt skjenkested med herlig historikk. Dyveke var elskerinne av Christian II av Danmark, Norge og Sverige fra 1507 og fram til sin død i 1517. Dyveke bodde i Hollendergaten 10. Inngangspartiets sokkel er prydet med en kongelig løve på en relieffstein. Huset ble fredet av Riksantikvaren i 1927. Bygningen ble oppført i 1703 etter den store bybrannen i 1702 over en hvelvet steinkjeller som kan være fra tiden Dyveke bodde her.


Dyveke Sigbrittsdatter og Christian II, malt av Vilhelm Rosenstrand i 1885, Statens Museum for Kunst.
Bildet henger i Dyvekes Vinkjeller


Nede i denne vinkjelleren døde forøvrig den legendariske utbryterkonge Gjest Baardsen den 13. mai 1849.

Hver torsdag kjører Dyvekes Viseklubb sine klassiske visekvelder med noen av byens beste musikere og innslag med spennende gjester, der et meget lojalt publikum synger med. Sommerhalvåret kjører man de fabelaktige utekonsertene ute i gaten, der storøyde turister passerer forbi og ender opp med å ringe hjem og fortelle hva de opplever, i en atmosfære bare Bergen kan stille opp med.

Den rause skuespilleren Helge Jordal er en av dem som ofte stiller opp og beriker publikum med alt fra epistler fra hans skuespillerliv til framføring av hans egen gjendikting av Tom Waits' "In the neighbourhood", som tidligere i år ble lagret for ettertiden som "Her i gaten vår":
Link: https://www.youtube.com/watch?v=b-9WJ9C2qOY

Sturle Andersen i kveld tors 21.11
I kveld skal Norsktopp-kjente Sturle Andersen gjesteopptre med sine egne sanger. Personlig syns jeg Andersen er den her til lands som mest ligger tett opp til balladestilen hos de svenske storheter Mikael Wiehe og Bjørn Afzelius. Tenk over det mens du tar noen gjennomlyttinger!
En meget vellykket låt syns jeg er "En takt som slår": https://www.youtube.com/watch?v=WAaYxjTd_-w&list=PL8g8Ldp4pqt-LWsMHiaT6Ps7jweQN_A7Q&index=11

"Eg bare elsker dette livet her" er vel mer kjent, etter mye spilling på radio: https://www.youtube.com/watch?v=XR56XgvVYdc&list=PL8g8Ldp4pqt-LWsMHiaT6Ps7jweQN_A7Q&index=2

De som vil få med seg en intim kveld med denne artisten kan altså mønstre på Dyvekes Vinkjeller i kveld!

« Last Edit: 21.11.2019, 12:44:12 by Telehiv »