De svenske tilstandene: Er det volden eller unnfallenheten som er verst?

Started by Telehiv, 18.11.2019, 09:56:39

Previous topic - Next topic

Telehiv

I morges startet jeg dagen med å lese en skrekkelig artikkel om hvordan innvandrerrelatert vold og terror har gått stadig mer ut av kontroll i Sverige.
Og så med forskrekkelse på bildet av en tilsynelatende triumferende mann som er dømt for 3 drap, som skal ha sagt til media:
– Jag gick in, jag såg henne, jag slog henne, jag dödade henne, det var roligt.



Resten av artikkelen  var en gjennomgang av flere saker som peker mot at man snart er forbi det stadium der noen tør å ta til motmæle, og vitneforsøk kan ende med døden:
Link: https://www.document.no/2019/11/18/sverige-undergangsvisjoner/


Men det som uroet meg mest var faktisk den neste artikkelen:
Den gjengir et intervju som SVTs Agenda ( https://www.svtplay.se/video/23437514/agenda/agenda-11-nov-23-45?start=auto ) har gjort med Sveriges statsminister Stefan Löfven: Han avviser kategorisk at det finnes en kobling mellom innvandring og kriminalitet.



Vi har jo sett mye pinlig bortsnakking av realiteter her til lands også, men det sludderet Løfven leverer her er meget bekymringsfullt med tanke på de enda større utfordringer vårt kjære naboland Sverige står overfor: Hvordan i alle dager skal svenskene klare å ta fatt i disse problemene hvis man bare fortsetter å benekte at de eksisterer?!
Gjør som meg: Les artikkelen og bli meget bekymret.

Link: https://www.document.no/2019/11/18/lofven-ingen-kobling-mellom-innvandring-og-kriminalitet-problemet-er-klyftorna/



Emeritus

Det mest gledelige hørte jeg på radioen i går. Det er nå i ferd med å bli etablert en folkebevegelse av foreldre (hovedsakelig mødre) som krever "å få byen tilbake" og som umiddelbart hadde fått 5000 følgere på Facebook. Dette er langt mer powerfullt enn all verdens politiske løfter og må gå kaldt nedover ryggen på Løfven.

At et av verdens beste samfunn er i ferd med å bli ødelagt av et idiotisk irreversibelt eksperiment er dypt tragisk. Eller er det irreversibelt? Når kommer kravene om at de grupper som ikke lar seg integrere blir betalt €€€€€ for å pakke kofferten og reise hjem? Svenskene risikerer nå å må ta noen brutale valg.

https://www.nrk.no/urix/mammaoppror-i-malmo-etter-drapene-1.14778342

Telehiv

I media hittil har det bare vært Resett og Document som har våget å ta opp innvandrerproblematikken på en noenlunde frisinnet måte, uten grove forsøk på tildekking.
Som da selvsagt har blitt summarisk stemplet som rasisme o.l. av PK-media*.
Og som like selvsagt har hindret enhver form for konstruktiv debatt og problemløsing rundt tingene.



Men nå drister faktisk også ABC Nyheter seg til et lite "oppgjør" med dette, og knaller til:

"Hva sier dere nå? Dere som brunbeiset, latterliggjorde og mente at «svenske tilstander» var en konstruksjon."

https://www.abcnyheter.no/stemmer/2019/11/14/195626667/svenske-tilstander-drapet-som-forandret-alt?fbclid=IwAR0qnY5I3cXNtZXK2OCJHQjP8RLurOg7hG6wPFRUpfLkkfn9svCCtiY6AbQ

Kanskje også selveste PK-media henger seg på nå, hvis de har oppdaget at det er slik selvransaking folk vil ha, og som dermed gir flere leserklikk?

*PK: Politisk Korrekt

Telehiv

Quote from: Emeritus on 18.11.2019, 10:42:29
At et av verdens beste samfunn er i ferd med å bli ødelagt av et idiotisk irreversibelt eksperiment er dypt tragisk. Eller er det irreversibelt? Når kommer kravene om at de grupper som ikke lar seg integrere blir betalt €€€€€ for å pakke kofferten og reise hjem? Svenskene risikerer nå å må ta noen brutale valg.

En av konsekvensene av PK-partienes unnfallenhet er at Sverigedemokaterna (SD) nå er målt til Sveriges største parti:
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/e8RQQK/historisk-svensk-maaling-sverigedemokraterna-stoerste-parti

Hadde PK-partiene vært voksne nok til å ta tak i problematikken selv i tide, kunne "folkhemmet" sluppet å ty til et ytre høyre-parti for å i det hele tatt klare å adressere problemet. I de siste par tiårene der innvandrerproblematikken har gått ut av kontroll i Sverige har muligheten for et mindre høyreradikalt svensk "FrP" vært nedlåst i PK-potetbingen og slik ikke opplevd skikkelige advarsler mot problematikken slik FrP har stått for i Norge. Selv om FrP har vært brunbeiset hele veien av PK-partiene, er det trolig mange norske PK-politikere som i sitt stille sinn nå takker for nettopp dette bidraget.

For Norge er foreløpig mindre eksponert for innvandrerproblematikken enn Sverige, selv om vi i stor grad har hatt den samme innvandring fra MENA-områdene (Midt-Østen og Nord-Afrika).

Og Norge vil trolig også slippe et ekstremparti som SD fordi FrP har representert en overgangsfase til ytre høyre som svenskene nå hopper over - og går rett på SD. Dette kan derfor bli tunge stunder for svenske romantikere, svermere og idealister, med lommene fulle av rasistkort.
Men som Emeritus også synes å indikere, noe må gjøres, og det ganske så fort.


Telehiv

Quote from: Emeritus on 18.11.2019, 10:42:29
At et av verdens beste samfunn er i ferd med å bli ødelagt av et idiotisk irreversibelt eksperiment er dypt tragisk. Eller er det irreversibelt? Når kommer kravene om at de grupper som ikke lar seg integrere blir betalt €€€€€ for å pakke kofferten og reise hjem? Svenskene risikerer nå å må ta noen brutale valg.

Det nye danske partiet Nye Borgerliges formann, ja, formann, Pernille Vermund hehe, har satt opp 3 krav for å ta kontroll med situasjonen der:

1. Det skal innføres full asylstopp.
2. Kriminelle uten dansk statsborgerskap skal utvises etter første dom.
3. Utlendinger som ikke er selvforsørgende, skal utvises.

Fortsetter utviklingen som nå i alle de nordiske landene, må vi nok regne med at disse kravene vil bli et nokså felles tankegods i de partiene som aksler seg til å gå løs på problematikken.
Spørsmålet er hvor høyreradikalt det hele blir, herunder hvor mye PK-partiene vil fortsette å provosere fram et folkelig raseri som kan forsterke kravet til et sånt sanksjonsnivå.

Som et lite tankesprang:
Hva klarte ikke tyskerne å få fram av politisk ekstremisme med basis i hat mot et folkeferd (jødene) som ikke engang hadde drevet med voldelige angrep på det tyske folk?
Hva vil skje når våre nordlige germanere finner ut at de faktisk er omgitt av hundretusenvis, ja etter hvert millioner av mennesker direkte og indirekte koblet til utagerende volds- og religionsekstremisme?

Jeg håper derfor at selv våre mest selvskadende PK-partier tar til vett og deltar i en høyst nødvendig dugnad for å få tilbake fornuften i våre samfunn - før ekstreme krefter overtar hele butikken på begge sider.







Emeritus

Sitat Telehiv:

QuoteOg Norge vil trolig også slippe et ekstremparti som SD fordi FrP har representert en overgangsfase til ytre høyre som svenskene nå hopper over - og går rett på SD. Dette kan derfor bli tunge stunder for svenske romantikere, svermere og idealister, med lommene fulle av rasistkort.     

For den som har tid: Jeg skal nesten garantere en bestselger (for denne type bok) for den/de som har tid til å gå gjennom norsk presse og annen offentlig debatt å beskrive hvordan dette har utviklet seg. For leeenge siden husker jeg at Justis hadde et helvete med NOAS som mente at å ta fingeravtrykk og andre identitetskjennetegn av asylsøkere ville virke "stigmatiserende," og dette til tross for at det da var alminnelig kjent at Muhamed kunne få avslag i Stavanger å bli utsendt, for så å dukke opp i Trondheim to måneder senere som Mustafa med fulle rettigheter til å kjøre en helt ny runde men denne gangen med en annen historie. I dag er det ikke bare fingeravtrykk, men DNA profil som er tilgjengelig for alle myndigheter innen EU/EØS.

Slik kunne en ha tatt skritt for skritt, kommentator for kommentator og politkere etter tur og orden og stilt de til ansvar.

Det er litt arbeid, en må forvente å sitte noen timer på UiB og gå gjennom aviser og annet materiale, men suksessen er nærmest garantert.

Telehiv

Har tatt en titt gjennom dagens svenske aviser, og hvilke voldsepisoder som noteres så langt idag:

Aftonbladet kommenterer at en mann har blitt overfalt med machete i morges, uten at gjerningsmann omtales med kjennetegn selv om de etterlyser ham.... Men offeret omtales derimot i flere aviser som "tidligere morder":
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/y3Ja62/blodig-man-hittad-i-centrala-stockholm

Abonnenter kan lese et forsøk på analyse samme sted hva som ligger bak voldsbølgene:
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/GGX97q/polistillslag-kan-ligga-bakom-valdsvag

Her prøver Per-Erik Ebbeståhl, trygghets- och säkerhetsdirektör på Malmö stad å tenke rundt det samme:
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/MRXbvB/konsekvenserna-av-det-vi-inte-gjorde

Dagens Nyheter er stort sett bak betalingsmur, men mønsteret er også her ullen omtale av at ting løper ut av kontroll, og at ingen tør å anmelde eller vitne, osv. - og selvsagt uten etniske tilhørigheter:
https://www.dn.se/nyheter/sverige/familjen-som-slitits-isar-av-gangkriget/
https://www.dn.se/nyheter/sverige/tusentals-barn-misstankta-for-brott-finns-en-radsla-for-att-orosanmala/

Expressen har begynt å sjekke hvor svenske skattepenger går, og fant bl.a. dette:
https://www.expressen.se/premium/nyheter/svenska-skattepengar-gar-till-talibanerna-i-afghanistan/

Sydsvenska Dagbladet (som bl.a. dekker Malmø) er så kjipe på betalingsmur at man ikke får startpoenget en gang. Men avisen synes uansett å ha en god del bekymringer rundt voldsorgiene i området, men leverer likevel stort sett bare "Løfvenske" regjeringskommentarer på løsningssiden, dvs. helt innholdsløse bufferkommentarer.

Gøteborgs-Posten fortsetter sin tradisjon med å snakke om det meste annet, så det er ikke noe poeng å sitere mye derfra.
Vel. kanskje til skrekk og advarsel, her omtalen om en brutal sak der hele gjengen er kjent men ingenting sies om deres opphav:
https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/tvingades-att-kyssa-r%C3%A5narens-f%C3%B6tter-s%C3%A5-d%C3%B6ms-g%C3%A4rningsm%C3%A4nnen-1.20435343

Oppsummert:
Det ligger en ubehagelig dunst av fortielse over hele svensk presse, og PK-erne sitter klar til å dolke dem som peker ut hva slags grupper det er som opererer. Det synes fremdeles helt umulig å få i gang en realpolitisk og "voksen" debatt om innvandrerproblemet i svenske medier.
Noe som dessverre ser ut til å spille enda flere over til SD.
Når skal dette gå opp for de høymoralistiske godhetsposørene som bedriver en stadig økende selvskading mot det svenske samfunn?



PS: Vet ikke om svenske aviser helt ennå har fått rigget seg til å skrive den korrekte versjon av dette bombeattentatet i Helsingborg i natt, men Document har gjort det:
https://www.document.no/2019/11/18/eksplosjon-i-rekkehus-i-helsingborg-mistenkt-drapsforsok/



Telehiv

Dynamitten er klar i borehullene her hjemme også:



Statsstøtten til Norges største moské er nå midlertidig stanset
NRK skriver nå at bakgrunnen er flere år med konflikter mellom ulike grupper i moskeen. Søndag rykket en patrulje fra politiet ut etter at naboer meldte fra om bråk.
- Ifølge Fylkesmannen er det to styrer som begge hevder å representere moskeen.
- Tawfiiq Islamsk Senter er Norges største enkeltstående moské. Den er grunnlagt av norsksomaliere og har 7.837 medlemmer.

Kan det tenkes at konfliktene mellom de ulike islam-retningene også her til lands blitt mulig å snakke litt om i NRK også nå?
Slik at selv våre politikere kan begynne å forstå det underliggende, og faktisk prøve å sette noen grenser?

Men vi noterer "midlertidig stanset". De kommende fortørnede sympatierklæringene fra våre faste selvskadere i d'partier vil nok snart tvinge penga fram igjen....and the show will go on til Libanon vinker gjenkjennende på oss.



Link: https://www.document.no/2019/11/19/statsstotten-til-norges-storste-moske-stoppet-pa-grunn-av-konflikt-kan-miste-den-helt/

Telehiv

I Drammen er det visst ikke lett å få til de gode, gamle barneselskapene lenger, gett.
I all fall ikke når selveste tanta i Akersgata finner det nødvendig å skrike opp - er det noen som begynner å bli urolig for ettermælene sine her, eller?



https://www.aftenposten.no/norge/i/mRxx6E/spiser-bare-egne-halalprodukter-og-vil-ikke-gaa-i-bursdag-med-baade-gutter-og-jenter

Samtidig noterer vi oss disse demografiske fakta fra selveste NRK:
20. november 2019 kl. 09:04
Passerte 5,35 millionar innbyggarar
Folketalet i Noreg auka med 11.200 personar i tredje kvartal, og over halvparten av auka skuldast innvandring.
Talet på fødslar per 1.000 innbyggarar hittil i år har ikkje vore lågare på denne sida av tusenårsskiftet


translator

Quote from: Telehiv on 18.11.2019, 11:07:20
Og Norge vil trolig også slippe et ekstremparti som SD fordi FrP har representert en overgangsfase til ytre høyre som svenskene nå hopper over - og går rett på SD. Dette kan derfor bli tunge stunder for svenske romantikere, svermere og idealister, med lommene fulle av rasistkort.
Men som Emeritus også synes å indikere, noe må gjøres, og det ganske så fort.

I dag er det praktisk talt ingen forskjell på SD og FrP (bortsett fra at FrP har en del saker som ikke er like aktuelle i Sverige - f.eks. bompenger og veibygging) etter at Jimmi Åkesson har reformert partiet. I partistemman (=landsmøte?) i Oerebro denne uken ble det vedtatt endringer for å tiltrekke unge kvinner (abortloven) og partiet vil ikke lenger gå imot dobbelt statsborgerskap. SD hadde 21,5 prosent oppslutning på en meningsmåling i svt  i dag og puster sossarna i nakken, klart foran moderatene. Og Åkesson forbereder partiet på regjering.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-s-politiske-kommentator-om-hur-sd-ska-locka-fler-valjare
"Media har sluttet å granske makthaverne på vegne av innbyggerne.
I stedet har de begynt å granske innbyggerne på vegne av makthaverne"
---------Helena Edlund

Telehiv

Quote from: translator on 22.11.2019, 00:44:27
I dag er det praktisk talt ingen forskjell på SD og FrP

Ja, dette er nok blitt mer korrekt i det ytre bildet etter hvert. Men det skyldes nettopp det "ledige" vakuumet mellom Moderaterna og den "gamle" ytre høyre posisjonen som SD opprinnelig hadde. I det "vakuumet" har FrP her til lands befunnet seg siden man klarte å renske ut verste grumset der.
Nå benytter SD dette ledige vakuumet i Sverige til å flytte inn i de mer moderate posisjonene dette åpner for, og slik i økende grad har blitt et "svensk FrP".
Men jeg vil samtidig hevde at SD foreløpig har mye mer gjenhengende grums i kantene enn FrP, fordi Åkessons "reformasjon" er så fersk ennå.
Men hvis ikke de politisk korrekte (les: virkelighetsfornekterne) i Sverige med sin nedlatende arroganse driver partiet tilbake i skyttergravene, vil nok SD utvikle seg mer og mer i retning et ansvarlig regjeringsparti - i takt med den økende oppslutningen.

Om SD så blir like "ufarlig" og "tilpasningsdyktig" som reformparti som FrP etter å ha blitt omsluttet av regjeringsvarmen, vel, det får tiden vise  ??? 


ConTrari1

Quote from: Telehiv on 22.11.2019, 07:59:33
Quote from: translator on 22.11.2019, 00:44:27
I dag er det praktisk talt ingen forskjell på SD og FrP

Ja, dette er nok blitt mer korrekt i det ytre bildet etter hvert. Men det skyldes nettopp det "ledige" vakuumet mellom Moderaterna og den "gamle" ytre høyre posisjonen som SD opprinnelig hadde. I det "vakuumet" har FrP her til lands befunnet seg siden man klarte å renske ut verste grumset der.
Nå benytter SD dette ledige vakuumet i Sverige til å flytte inn i de mer moderate posisjonene dette åpner for, og slik i økende grad har blitt et "svensk FrP".
Men jeg vil samtidig hevde at SD foreløpig har mye mer gjenhengende grums i kantene enn FrP, fordi Åkessons "reformasjon" er så fersk ennå.
Men hvis ikke de politisk korrekte (les: virkelighetsfornekterne) i Sverige med sin nedlatende arroganse driver partiet tilbake i skyttergravene, vil nok SD utvikle seg mer og mer i retning et ansvarlig regjeringsparti - i takt med den økende oppslutningen.

Om SD så blir like "ufarlig" og "tilpasningsdyktig" som reformparti som FrP etter å ha blitt omsluttet av regjeringsvarmen, vel, det får tiden vise  ???

Sverige er i en helt annen posisjon enn Norge. Man snakker nå seriøst om faren for borgerkrig. Velferdssystemet slår allerede sprekker, og med fortsatt årlig påfyll av immigranter der mange ikke har vilje eller evne til å bidra til samfunnet, vil det på et tidspunkt rakne. Etniske svensker kan føle at de er blitt annenrangs borgere i eget land, og melde seg ut av samfunnet i den grad de har anledning (f.eks. ved å flytte kapital ut av landet), innvandrergrupper kan føle at de ikke har fått det de tror de er blitt lovet av goder. Staten kan ikke oppfylle sine forpliktelser. Det er en oppskrift på kaos.

Det hele er et spørsmål om kritisk masse. Hvis man har flere hundre tusen personer som ikke er villige til å ta del i det svenske samfunnet, som nekter å forholde seg til landets normer og regler, da har ikke sivilsamfunnet maktmidler til å kontrollere disse. Graden av utenforskap vil tilta, og dessverre kan man da komme i en situasjon der svært ubehagelige og uønskede løsninger kan bli en realitet.

SD er nå det største partiet i Sverige. Spørsmålet er om de i det hele tatt kan endre retningen mot avgrunnen som åpner seg, eller om det allerede er for sent å stanse utviklingen mot alvorlige konfrontasjoner mellom folkegrupper, selv om SD får regjeringsmakt. Sverige er et skrekkens eksempel på hvor galt det kan gå når folket er villige, lydige og stille. Men det er også en annen tradisjon for ensretting i Sverige enn i Norge og Danmark. Uansett er det svært tvilsomt om Sverige noengang kan få tilbake sitt gode rykte som foregangsland i Europa og verden.

https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2019/11/15/195626780/sd-storste-parti-i-sverige-pa-maling
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

ConTrari1

Sverige blir stadig mer surrealistisk. Siste nytt er at Iraks forsvarsminister mottar sosialstøtte fra Sverige.

"Nylig avslørte Nyheter Idag at Najah al-Shammari er svensk statsborger og har bostedsadresse Sverige, til tross for at han er forsvarsminister i Irak."

"Al-Shammari kom til Sverige i 2009, og fikk innvilget familiegjenforening tre år senere. I 2015 ble han svensk statsborger. Så sent som i 2016 ble det oppgitt at al-Shammari ikke var i stand til å forstå selv de enkleste instrukser på svensk. Dette synes merkelig, siden det nå er klart at al-Shammari er en høyt utdannet irakisk offiser."

"Al-Shammari og hans kone har ifølge egne opplysninger hatt små eller ingen egne inntekter siden de kom til Sverige. Al-Shammari har under en lengre periode vært sykemeldt på grunn av hukommelsestap. Nå viser det seg at al-Shammari og hans kone stort sett har oppholdt seg i Irak siden de fikk svensk statsborgerskap."

https://resett.no/2019/11/22/forsvarsministeren-i-irak-far-sosialbidrag-fra-sverige/

Hvordan dette er mulig i et såkalt sivilisert samfunn, overgår iallfall min fantasi.
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv

Quote from: ConTrari1 on 22.11.2019, 15:20:16
Sverige blir stadig mer surrealistisk. Siste nytt er at Iraks forsvarsminister mottar sosialstøtte fra Sverige.

Den der var ny for meg, gett.
"Svenske tilstander" får stadig nytt innhold.


translator

Quote from: ConTrari1 on 22.11.2019, 09:40:06

Sverige er i en helt annen posisjon enn Norge.

Jeg synes ikke vi skal bagatellisere situasjonen i Norge. Undertegnede har akkurat kommet hjem fra en forlenget helgetur i Praha. I den tsjekkiske hovedstaden var det rent og pent, jeg følte jeg meg trygg overalt, så knapt noen tiggere, ingen med hijab eller det som verre er, og ingen gjenger.

På veien hjem var det mellomlanding i Brussel. På flyet fra Brussel til Oslo (Gardermoen), som tydeligvis var et transittfly til Norge for folk fra ulike destinasjoner, slo det meg hvor mange innvandrere det var på flyet. Det sier mye om hva slags samfunn vi har skapt også her til lands.
"Media har sluttet å granske makthaverne på vegne av innbyggerne.
I stedet har de begynt å granske innbyggerne på vegne av makthaverne"
---------Helena Edlund