"Klimaskeptikere" brukt som eksempel i kronikk om sykdom i Aftenposten

Started by Objektiv, 03.12.2014, 20:48:56

Previous topic - Next topic

Objektiv

QuoteMinner om klimaskeptikerne
I sommer kom det flere nye innspill fra de sterkeste tilhengerne av forståelsen av ME som en stressrespons. Disse har mange fellestrekk med de såkalte «klimaskeptikerne»; de som fortsatt hevder at klimaendringene ikke er menneskeskapte til tross for en overveldende vitenskapelig litteratur som viser det motsatte.

Det spesielle med ME er at «klimaskeptikerne», de som benekter at det finnes en betydelig biomedisinske litteratur om ME, tilsynelatende har hatt helsemyndighetene på sin side.

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/Kronikk-De-ME-syke-fortjener-serios-forskning-7808915.html

Man kan jo undre seg over hvilken "overveldende vitenskapelig litteratur" det dreier seg om. Jeg har forgjeves prøvd å finne denne litteraturen i noen år nå.

Smiley

Hvis skepsis sammeliknes med sykdom bør vi få jordomseiling på blå resept slik at vi kan se klimaendringene i verden med selvsyn og muligens, bare kanskje bli litt omskolerte;)

Objektiv

Quote from: Smiley on 03.12.2014, 22:51:32
Hvis skepsis sammeliknes med sykdom bør vi få jordomseiling på blå resept slik at vi kan se klimaendringene i verden med selvsyn og muligens, bare kanskje bli litt omskolerte;)

Da bør vel jordomseilingen vare i minst 30 Ã¥r?  ;)

Spøk til side. Nå er det vel skepsis til menneskeskapte klimaendringer som sammenlignes med "skepsis til"/"benektelse av" biomedisinsk forskning relatert til en sykdom, og ikke sammenligning av skepsis med sykdom.


stjakobs

Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies.


Objektiv

Quote from: stjakobs on 04.12.2014, 20:25:22
Det kommer kanskje flere klimapsykologer etter hvert, slik at vi alle kan diagnostiseres?

http://www.nrk.no/sorlandet/vi-er-ikke-bekymret-for-miljoet-1.10927415

QuoteVi må gjøre det lettvint å handle mer i tråd med klimasaken slik at vi slipper benekningsbehovet.

Kanskje klimapsykologen trenger en klimapsykologpsykolog  ;)

Selv har jeg noe slags ignostikersvineri når det kommer til global oppvarming forårsaket av menneskeskapt CO2 med påfølgende katastrofer om CO2-utslippene ikke begrenses.