Dagens klimalink

Started by Bebben, 18.05.2019, 22:33:36

Previous topic - Next topic

Bebben

Siden det er litt laber aktivitet her, tenkte jeg at det kunne være OK å rett og slett dele noen linker til interessante ting man finner på nettet...

Jeg begynner denne tråden med Paul Homewood, som gjør oppmerksom på at redaktøren i den britiske avisen The Guardian har gitt journalistene noen nye retningslinjer for hvordan klima skal beskrives, slik som

"Use climate emergency, crisis or breakdown in stead of climate change"

... nokså trøtt altså, klimakrise noen? *gjesp*, noe på TV? mer kuriøst er

"Use fish populations in stead of fish stocks"

... for mer empati med torsken kanskje? Hvem vet...

... og sa jeg klima? Det er en instruks om å omtale medmennesker også:

"Use climate science denier or climate denier in stead of climate sceptic"

Bombe... dette har jo vært terminologien til Klimate Konsensus Kommunity i mange, mange år allerede.

se

https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2019/05/17/guardian-hacks-told-to-use-scary-language/


Jo dårligere tider, jo bedre skjemt! (Ernst Röhl)

Okular

Ja, så den. Ikke akkurat noe nytt eller noe overraskende at det er sånn de holder på. Men likeså forstemmende for det. Vi ser og hører det jo hver eneste dag, i rikt monn også fra hjemlige media. ALT skal ad underfundig forvridde baner kobles til "farlige klimaendringer" (naturligvis forårsaket av vår onde, onde bilkjøring og våre onde, onde flyreiser til sørligere (varmere) strøk - skamme oss burde vi! (og det gjør tydeligvis også en vesentlig del av saueflok... ehem, jeg mener befolkningen)).

Vil også gjerne lenke til denne kommentaren (av Per Arne Bjørkum på forskerforum.no) som sammenfatter godt hva som er problemet med "Klimavitenskapen" (som jo strengt tatt bare er "vitenskap" i navnet, og i virkeligheten heller framstår mer og mer som en rent "ideologisk-politisk kampanje"):

https://www.forskerforum.no/klima-nar-forskerne-er-opptatt-av-alt-som-kan-ga-galt/

Et velegnet utdrag til illustrasjon, hvor Bjørkum på treffende vis trekker linjer direkte tilbake til Immanuel Kant og hvordan han allerede på 1700-tallet beskrev fornuftens metafysiske stadier, fra det 'dogmatiske' (rasjonalismen - man kan tenke, spekulere og teoretisere seg fram til all kunnskap om verden), via det 'skeptiske' (empirismen - den eneste måten å tilegne seg kunnskap om verden på er gjennom sansene våre), til det endelige, det 'kritiske', hvor de to foregående stadiene kommer sammen i en høyere enhet - man har innsett at man trenger både empiri og teori for å forstå verden rundt seg: den vitenskapelige metode!

Bjørkum skriver:
QuoteTankeeksperimenter
Forskere flest er bevisste på – og som regel åpne om – at det er mye de fremdeles ikke vet. Da Albert Einstein (1879–1955) en gang ble spurt om han forstod hva han holdt på med, svarte han at «Nei, da hadde det ikke vært forskning». Han var forsker – ikke ekspert. Det er mulig å forstå hvorfor noen forskere har en intellektuell forkjærlighet for fremtiden. Man trenger nemlig ikke kunne så mye for å uttale seg om hva som kan skje om 10–100 år. Og man slipper – enn så lenge – også å bli konfrontert med erfaringen.

Denne typen forskning minner mye om det naturfilosofene bedrev i middelalderen. Det var før den eksperimentelle metoden var oppfunnet, det vil si før den erfaringsbaserte vitenskapen så dagens lys på 1600-tallet. De utførte det vi omtaler som tankeeksperimenter – eller «eksperimenter uten observasjoner» om man vil. For de som levde i middelalderen, var tankeeksperimentene sett på som virkelige observasjoner – det var alt de hadde.

Forenklede modeller
Nå har vi fått datamaskiner, og de har åpnet opp for en helt ny type «eksperimenter uten observasjoner» – og som klimaforskerne benytter seg av. De lager forenklede modeller av deler av naturen og lar datamaskinene «regne» ut, og visualisere, hva som kan skje med klimaet – det er alt de har. Det er i prinsippet et uendelig antall framtidsscenarioer/bilder. Hver enkelt av dem er nokså presise på hva som vil skje, men vi vet ikke hvilke av dem, om noen, som er troverdige. Derav omtrentligheten. Og deri ligger likheten med astrologi.

ConTrari1

Litt vågalt av sjefredaktøren i Guardian å sende denne "oppfordringen til korrekt klima-språk" på en så åpen plattform, hun kan neppe være særlig glad for oppmerksomheten omkring dette?

Men kanskje hun er "too far gone" til å innse at slik oppførsel bare er å skyte seg selv i foten (med klimanøytral ammunisjon).

https://notalotofpeopleknowthat.files.wordpress.com/2019/05/image-58.png
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

ConTrari1

Dagens internasjonale klimapolitikk-nyhet; Australske Labour var tipset av de aller fleste til å vinne valget forleden dag, Labour har gått ut med voldsomme fakter om "Climate Emergency", og satset tydeligvis på at dette skulle gjøre susen. Men det motsatte skjedde og nå er det definitivt "verre enn vi trodde":

"It was supposed to be the election where climate change became the decisive issue.

It was, but not as planned!"

https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2019/05/18/climate-hysteria-costs-labor-australian-elections/

Også verdt å lese mer utfyllende artikkel hos Joanne Nova:

"Labor was tipped to win decisively in every poll. Even in the exit polls. So thousands of people told pollsters one thing, then they voted the other way, and hid that again on the way out the polling door.

This was not just the abject failure of climate change as a vote winner, it was also a crashing fail for the pollsters. Australians have been badgered and bullied into saying they believe in climate change and prefer the left-leaning parties. (They knew it was uncool to vote "right".) But when the time came, they voted against them both.

Bullying works in public, but people vote alone."

http://joannenova.com.au/2019/05/it-was-a-climate-election-and-the-skeptics-won-australia-2019/
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Bebben

Dagens klimalink er en absolutt MUST READ:

With Sea-Level Rise, Climate Science Meets Reality. av Jack Weatherall i Quadrant Online.


På Tasmania har de siden 2005 hatt et prosjekt for overvåkning av kystlinjen der frivillige blant publikum har bidratt til å samle inn data. Prosjektet blir nå mer eller mindre skrotet, mest sannsynlig fordi de ikke fant noe som kunne minne om noen CO2-indusert havstigning:

QuoteWithout putting too fine a point on it, there is no possible way the resultant data can be manipulated to demonstrate anything other than "nothing to see here" in regard to supporting the notion of CO2-mediated sea level rise.

Weatherall er også innom satellittmålinger og hva som rapporteres om havstigning i Australia, og forunderlig nok ser det ikke ut til at tidevannsmålerne oppdager den samme havstigningen som den som blir rapportert av de australske klimaforskerne til NASA:

QuoteIndeed, there does not appear to be a single dataset which comes even close to explaining the mean sea level rise observed in the consolidated graph as supplied by the CSIRO to NASA.

Hva det nå kan komme av. Konklusjonen er nådeløs:

QuoteThe results of studies such as TASMARC and so many others (eg: Kench et al, who published in 2018 the finding that Pacific islands  such as Tuvalu are actually increasing, not shrinking at all) should act as a clarion call to the real climate scientists out there to turn away from the monomaniacal adherence to CO2-induced climate change; rather, climatological orthodoxy needs to re-survey the broader horizon of inquiry around all the drivers of climate and sea-level fluctuation.

... og her til lands kan vi jo bare vise til utviklingen i havnivået i Bergen, som setter stadig nye rekorder i stabilitet, mens Norsk Rabiat Klimapropaganda (NRK) fortsetter å gnåle på sitt.

Men les for all del alt sammen, det er verdt hvert investert sekund.

H/T Tallbloke's Talkshop.

Jo dårligere tider, jo bedre skjemt! (Ernst Röhl)

Telehiv

#5
Det er jo ikke rart at man prøver på ulike former for avsporing og datamanipulering framvist gjennom de nyttige idiotene i MSM, når dataenes virkelige verden egentlig ser slik ut:


Boris den nye

#6
Vet ikke om jeg traff helt med tråden, men uansett fant jeg den artikkelen av biolog Jon Gulbrandsen uhyre interessant og god.
https://www.klimarealistene.com/2019/08/16/karbonkrigen-politikkens-seier-over-naturvitenskapen/

SITAT/UTDRAG:
Klimagass? Kanskje Elvestuen tenker på vanndamp (H2O), som utgjør 95 prosent av klimagassene? Det ville i så fall kanskje ha vært en idé, fordi variasjoner i skydekket, i hovedsak forårsaket av solvarme og kosmisk stråling, i noen grad også påvirkes av menneskelig aktivitet, og dette vil igjen påvirke temperaturen.  Men det kommer litt an på hvilken temperatur han ønsker seg og hvorfor, og det sier Elvestuen ingenting om, men det kan se ut som han, av en eller annen grunn, vil det skal bli kaldere.
Men så vel er det ikke. Elvestuen har, i likhet med politikere flest, av alle ting, blinket seg ut CO2, en sporgass som utgjør bare 0,04 prosent (400ppm) av atmosfæren, og som i praksis er grunnlaget for alt liv på jorda, inkludert oss selv. Det er denne livsviktige sporgassen som politikerne våre nå tar mål av seg til å redusere, og delvis også å fjerne fra atmosfæren gjennom såkalt karbonfangst.
Over geologisk tid har CO2-konsentrasjonen i atmosfæren variert mellom 180 og 7000 ppm. Under 150 ppm kan ikke planter lenger vokse, mens den optimale konsentrasjonen for plantevekst ligger på rundt 1500 ppm. CO2-nivået på jorda er altså kritisk lavt, ikke kritisk høyt, som betyr at en økning av CO2-nivået er positivt, fordi det blir lettere å drive landbruk, og fordi jorda blir grønnere.
Men problemet er altså, ifølge politikerne, at CO2 er en klimagass som vil gjøre jorda varmere, varmere enn de ønsker, men altså fremdeles uten å si noe om hvilken temperatur de synes er riktig.
Greit, men hvis det virkelig er slik at CO2 gjør jorda varmere, så bør det over tid være mulig å registrere en sammenheng mellom CO2-nivået og temperaturen, og det gjør det ikke (fig 1 og 2). For det første er sammenhengen enten fraværende eller negativ, og for det andre er det temperaturen som driver CO2-nivået, og ikke omvendt (Henrys lov), med en tidsforsinkelse på ca. 800 år.  Altså er det noe helt annet som styrer den målbare delen av temperaturutviklingen på jorda, enn CO2-nivået.
SITAT SLUTT

Emeritus

Nå har dere nettopp gått bananas over at en del klimatotalitære med bl.a. Benestad i spissen gikk ut i Aftenposten med noe som kunne smake av udemokratiske tendenser. Og nå hylles en tulling som fremsetter følgende forslag;

QuoteInnfør obligatoriske tester av intelligens, kunnskap og personlige egenskaper (slik som mot, integritet og uselviskhet) for aspirerende rikspolitikere, legg strykprosenten på 95 og la de resterende 5 prosentene stille til valg.

La velgere gjennomgå en enkel evne- og kunnskapsprøve før de får lov til å stemme.  I dag tar mange velgere stilling til svært vanskelige spørsmål, sannsynligvis uten å vite hva de gjør.

Avpolitiser riksmedier med statsstøtte, ved å lovfeste partipolitisk balanse blant journalister.       

I siste punkt avvikler han ytringsfriheten, og i de to første punktene fremmer han fascistiske metoder som hverken Hitler, Stalin eller Mao turte å innføre.

Og at fyren er en komplett idiot viser han jo med denne sammenstillingen med forskning på kveiteoppdrett og klimaforskning, som om forskning på kveiteoppdrett har vært en fiasko?

Der er pr. 2019 ingen annen art enn kveite som ligger an til å bli den neste store oppdrettsarten i Norge, og næringen begynner etter hvert å bli lønnsom. Og alle som kan litt om marked og muligheter forstår dette, og har forstått det i mange år.

Alle klimaskeptikere som har noe som helst med KR å gjøre skal prise seg lykkelig for at Guldbransens forslag neppe blir gjennomført, i så fall kan dere bare glemme politiske verv og dere har også stemt for siste gang.

Telehiv

Quote from: Emeritus on 17.08.2019, 13:00:03
Der er pr. 2019 ingen annen art enn kveite som ligger an til å bli den neste store oppdrettsarten i Norge, og næringen begynner etter hvert å bli lønnsom. Og alle som kan litt om marked og muligheter forstår dette, og har forstått det i mange år.

Først, jeg er enig i at forslag med problematisk tilnærming til demokratisk samfunnsstyring er like ille uansett hvilken klimapolitisk side de kommer fra.
Men forretningsinstinktet ble litt pirret her: Har Emeritusen noe synspunkt på det som skrives om det svære potensialet for makrellstørje - har noen prøvd seg på dette her til lands eller i utlandet, og i så fall med hvilket resultat?
Med det voldsomme vekst- og lønnsomhetspotensialet som indikeres for makrellstørje burde vel i alle fall innovative sunnmøringer sjekke ut dette?

Uten at dette nødvendigvis vil måtte medføre følgende skrekkscenario: "Mamma, eg får'kje stå på vannski i Vanylsvfjorden, den e full av makrellstørje!"

Emeritus

#9
OK, Telehiv, jeg kan en del om makrellstørje og oppdrett, men for å oppdatere meg på det aller siste tok jeg en telefon til "E du kvite?" og fikk med det siste. (For KD.coms øvrige lesere så anonymiserer jeg denne personen til YA.)

Også på makrellstørje har problemet vært yngelfasen og det er gjort gjentatte forsøk på å løse dette. Etter at SINTEF miljøet med YA i spissen lykkes med å utvikle en prosess der en dyrker hoppekreps (copepoder) industrielt;

https://no.wikipedia.org/wiki/Hoppekreps

http://www.cfeed.no/

har dette revolusjonert produksjonen av yngel av makrellstørje og dette begynner nå å flaske seg.

Copepoder fra C - Feed blir også benyttet i produksjon av kveiteyngel og har der bidratt til å øke kvaliteten på yngelen betraktelig. Det kjøres nå et fireårig forsøk på kveiteyngel som skal avsluttes i år, og dette ser svært lovende ut.

Oppdrett av makrellstørje i Norge er lite realistisk av hensyn til sjøtemperaturene. Kun der en kan hente spillvarme fra smelteverk og lignende og gjøre dette på landbaserte anlegg, vil det kunne lykkes. Nordtuna har planer om å bygge et slik anlegg i Norge;

https://fiskeribladet.no/tekfisk/nyheter/?artikkel=59421

Men jeg tviler på at det greier å konkurrere med anlegg lenger sør som har bedre naturgitte forhold og der en kan benytte tradisjonell mærdteknologi. Ett annet problem er at å hente varme fra annen industri er forbundet med store problemer knyttet til avstengning og vedlikehold på varmekilden.

Den store fordelen med makrellstørje er at den vokser som bare faen. Der det tar tre - fire år å få en kveite opp mot fem - seks kilo, er makrellstørjen 12 kg på ett år. Og dette bl.a. fordi den har en kroppstemperatur på over 20C og de biologiske prosessene går mye raskere. Kveite og laks har samme kroppstemperatur som det vannet den befinner seg i, mens makrellstørje har den sjeldne egenskapen blant fisker at den kan regulere kroppstemperaturen som kan være langt høyere enn vannet den beveger seg i.

Og derfor hevder jeg også at kveite er den naturlige neste kandidat til å bli en stor eksportartikkel, nå produseres det bare et par - tre tusen tonn i året. Men markedet er stort da kveite er en kjent høykvalitetsfisk både i Tyskland, England Scandinavia, USA og Russland. Og franskmennene begynner å kjenne til den, kveite var hovedingrediens på Bocuse d'Or for noen år siden. Og japsene synes det er en glimrende sushi råvare, særlig der en får de opp mot ti kilo og de begynner å få en klar fettmarmorering. For denne størrelsen betales det nå opp mot 150 kr/kg på eksportmarkedene. Kveiteoppdrett har i motsetning til torsk heller ingen konkurranse fra fangst av villfisk, i hele Atlanteren fanges det ikke mer enn 3 - 4000 tonn i året, omtrent like mye som produseres i oppdrett. Jeg forstod aldri hva de tenkte på de som begynte med torskeoppdrett når det årlig tas opp mot en million tonn villfanget torsk rundt norskekysten.

Kveite er også på andre måter helt ideell for norske forhold, de norske fjordene holder på 100 meters dyp en stabil temperatur på rundt 7 - 9 C hele året, det er omtrent idealtemperaturen for kveite, blir det noe stort mer enn 14C stryker de med. Det betyr igjen at en neppe får noen konkurranse fra andre enn skottene og irene. Der er også et strekt miljø på Newfoundland som vi har et visst samarbeid med. Men de har to store ulemper, kaldere naturlig vann og en forskjell på flo og fjære på opp mot 10 meter som gjør pumpekostnadene mye høyere. Disse betjener markedet i Canada og USA, USA markedet er enormt der "Halibut" har høy status og der det er stillehavskveite som pr. i dag forsyner markedet. Stillehavskveite (Hippoglossus stenolepis) og Atlantisk kveite (Hippoglossus hippoglossus) er bortimot identiske fisker og kun fagfolk greier å skille de, der må åpenbart ha vært nær kontakt mellom artene via NV passasjen.

Vel, dette ble mer om kveite enn makrellstørje, men det er kveite som er spennende. 

translator

#10
Dagens klimalink handler om noe av det aller mest spennende jeg leste om i "The Chilling Stars" (av Nigel Calder og Henrik Svensmark):

Tyske forskere har funnet spor etter det man mener var en supernova som eksploderte i solsystemets "nabolag" for mindre enn 5 millioner år siden ved å undersøke isotopen jern-60 som finnes på havbunnen i nærheten av Hawaii. Men ikke bare det: Supernovaen ses i sammenheng med en global nedkjøling (eller nedkjølinger) på jorden som skyldtes kosmisk stråling fra supernovaen(e). Dette er de samme nedkjølingene som førte til at Afrika ble tørrere, skogene trakk seg tilbake og våre forfedre blant apene måtte finne andre måter å overleve på enn å gjemme seg i trærne. Supernovaen(e) settes også i sammenheng med en genetisk mutasjon blant noen av disse apemenneskene (forfedrene til gorillaer, sjimpanser og oss mennesker) ved at genet myh16 ikke dekket hele skallen slik den skulle hos noen av disse apemenneskene. På den måten fikk de en hjerne som fortsatte å vokse og startet den trinnvise, møysommelige utviklingen til moderne mennesker.

En artikkel om dette på tysk fant jeg i Der Spiegel fra 2004:
http://magazin.spiegel.de/EpubDelivery/spiegel/pdf/36625919

Her er også link til en video der Gunther Korschinek selv forteller om funnene sine.
Den er litt treg og hakker litt, og innholdet er litt teknisk, men på slutten nevner han også Nir Shavivs forskning, som fant en sammenheng mellom solsystemets krysninger av spiralarmene i Melkeveien og klimaendringer på jorden. Han går akkurat så langt han kan uten å risikere å bli frosset ut av "det gode selskap" (slik som skjedde med Shaviv og Jan Veizer etter at de ga ut sin rapport i 2003).
https://videoportal.uni-freiburg.de/video/Supernova-Footprint-on-the-Doorstep/1403379f75e787a8121136f000783473

Så i kveld da jeg tilfeldigvis var innom Tagesschau (den tyske Dagsrevyen) holdt jeg på å hoppe i stolen da det kom et innslag om at Korschinek har funnet den samme jern-60-isotopen på Antarktis. Her er en artikkel på engelsk om funnet:

QuoteThe quantity of cosmic dust that trickles down to Earth each year ranges between several thousand and ten thousand tons. Most of the tiny particles come from asteroids or comets within our solar system.

However, a small percentage comes from distant stars. There are no natural terrestrial sources for the iron-60 isotope contained therein; it originates exclusively as a result of supernova explosions or through the reactions of cosmic radiation with cosmic dust.

The first evidence of the occurrence of iron-60 on Earth was discovered in deep-sea deposits by a TUM research team 20 years ago. Among the scientists on the team was Dr. Gunther Korschinek, who hypothesized that traces of stellar explosions could also be found in the pure, untouched Antarctic snow.

http://www.spacedaily.com/reports/Iron_60_discovery_in_Antarctic_provides_data_on_solar_system_environment_999.html

 
"Media har sluttet å granske makthaverne på vegne av innbyggerne.
I stedet har de begynt å granske innbyggerne på vegne av makthaverne"
---------Helena Edlund

Boris den nye

Så på yr at det ble målt 28,8 kuldegrader i Bardufoss i dag tidlig (10.november). Bare nevner det....

Petter B

Jeg slapp Badrufoss i militæret og havnet noen måneder i Stavern. Det var digg varmt, og det er enda varmere nå

Boris den nye