Visdomsord om tenkning og innsikt - samletråd?

Started by Telehiv, 18.09.2019, 11:24:29

Previous topic - Next topic

Telehiv

Mitt lille håp er at denne tråden kan hanke inn små perler og gullkorn snappet opp fra alle slags kilder langs den debatterende landevei.

Alle som har engasjert seg i samfunnsdebatter av ulikt slag, ikke minst klimadebatten, har notert seg at det plutselig kan dukke opp små filosofiske perler av ulikt slag. Noen kompromissløse, andre ydmyke, men alle med evnen til å få oss til å stoppe et øyeblikk og tenke en ekstra gang over hva det var vi hørte akkurat nå.
Jeg har også notert meg at mange debattanter har lagt inn små gullkorn under sine nicks. Bare der er en rik kilde til ny visdom.




Jeg starter med en stor ydmyk erkjennelse fanget i en liten setning som har ringt i mitt hode i mange tiår, helt siden jeg første gang ble servert den av en gammel gruvearbeider i USA, og som jeg ikke minst vil anbefale de mest skråsikre å notere seg:

"It's all about what you learned after you knew everything"


Emeritus

Og her kommer den første ikke ydmyke;

https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2019/09/18/195611408/ap-snur-fra-ja-til-nei-til-velferdsmiks-i-omsorgssektoren

Denne debatten er det tåpeligste som har nådd opp til overflaten og Ap er i ferd med å kjøpe den billige retorikken fra Stalin og Mao's beundrere.

Hvorfor skal ikke barnehager og sykehjem være en del av markedsøkonomien der de kan konkurrere på lik linje med offentlige virksomheter? Velferdsprofitører?

Hva med legemiddelindustrien som sørger for at folk overlever sykdommer som tidligere betydde den sikre død og tjener penger på nivå med narkolangere? Sykdomsprofitører?

Hva med våpenindustrien, forsvar av landet er en del av statenes mest grunnleggende og basale oppgaver og har alltid vært det. Krigsprofitører?

Hva med alle skolebussene som kjører barna til og fra skolen og som muliggjør en annen helt sentral samfunnsoppgave - at befolkningen har utdannelse? Utdannelsesprofitører?

Hva med alle bøndene, slakterne, bakerne og butikkeierne som sørger for at befolkningen får dekket et av de mest basale behov av de alle, nemlig daglig ernæring. Matprofitører?

Er verden i ferd med å gå av hengslene når ingen ser at dette er snikinnføring av statskapitalisme der en benytter "bestemor på anbud" som billige retorikk, og Ap følger viljeløst etter som noen slevende idioter?

Telehiv

#2
Quote from: Emeritus on 18.09.2019, 11:48:15
Og her kommer den første ikke ydmyke;

Vel, det er mye å gruble over her, men hvor er den korte, pregnante visdom denne tråden tilstreber?
Sagt på en annen måte: Denne tråden var tenkt å løfte oss inn i det stort tenkte - i et lite format.

Bob Dylan har for eksempel produsert små paradokser og aforismer av nydeligste slag hele sitt liv, og her er et eksempel som kanskje kan summere din irritasjon over nevnte politiske kannestøperi:

"Du trenger ikke en meteorolog for å vite hvilken vei vinden blåser"

Som kanskje sier det du også synes å mene: Det er ikke lenger grenser for politisk vaklevorenhet og opportunisme, med Abid Raja & de først i toget, med Ap paradishinkende etter.

PS: Jeg kan nesten fristes til å lage mitt eget visdomsord i saken:

"Et valgnederlag kan skape de underligste hallingkast".
Telehiv

ConTrari1

Her er en av mine favoritter, et heroisk anslag, men likevel realistisk:

I intend to live forever,
or die in the attempt!
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv

Quote from: ConTrari1 on 20.09.2019, 01:00:46
Her er en av mine favoritter, et heroisk anslag, men likevel realistisk:

I intend to live forever,
or die in the attempt!


Her gjenkjenner vi en sann optimist, eller det som ofte kalles en kirkegårdsfornekter  :)