Author Topic: Rødt kjøtt vs klima  (Read 565 times)

frankolsen

 • Medlem
 • ***
 • Posts: 151
  • View Profile
Rødt kjøtt vs klima
« on: 02.10.2019, 00:03:34 »
Et solid forskerpanel fra Canada, Spania og Polen anbefaler oss nå å fortsette å spise rødt kjøtt i samme mengde som vi alltid har gjort.

"Denne konklusjonen trekker de på bakgrunn av fire nye oppsummeringer av forskningen som finnes på kjøttspising og helse, både når det gjelder kreft, hjerte- og karsykdommer og generell risiko for tidlig død. De mener det spesielt er to trekk ved forskningen på kjøtt og helse som gjør at de ikke kan anbefale å kutte rødt og bearbeidet kjøtt:
For det første er den vitenskapelige dokumentasjonen for en sammenheng mellom kjøttspising og sykdom usikker eller svært usikker.
Og for det andre er de potensielle utslagene på helsa svært små. Altså: selv om kjøttet virkelig øker risikoen for sykdom, er faren for at du skal bli syk bare bitte litt høyere dersom du spiser mer rødt eller prosessert kjøtt."
Hmmmm……..
Kan virkelig vitenskapen ha konkludert feil i mange mange år ?
Går det virkelig an ?
https://forskning.no/kreft-mat/du-trenger-ikke-a-kutte-ut-rodt-kjott-for-helsas-skyld-ifolge-ekspertgruppe/1570286

Jeg mener det er nærliggende å tro at dette også kan overføres direkte til "klimavitenskapen":
For det første er den vitenskapelige dokumentasjonen for en sammenheng mellom våre utslipp av CO2 og klimaforandringene usikker eller svært usikker.
For det andre er de potensielle utslagene på klimaet svært små.
Altså: Selv om våre utslipp av CO2 øker den globale temperaturen, er faren for ytterligere økt temperatur bare bitte litt høyere dersom vi fortsetter våre utslipp på dagens nivå, eller endatil øker dem.

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 665
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Re: Rødt kjøtt vs klima - forfriskende ærlig studie
« Reply #1 on: 02.10.2019, 09:30:40 »
Ernæringsforskning kjennetegnes av det samme som mye annen forskning:
- man vet ikke hva man undersøker (altfor komplekse variable) og man vet følgelig ikke hva man egentlig finner, og hvorfor.

Historisk har likevel ernæringssektoren vært full av skråsikre påstander om "forskning" som har vist hva som dreper oss til enhver tid, og hva som er veldig sunt og riktig for oss. Og som stort sett har vist seg fullstendig på vidotta etter noen år.
Og ellers har man den utbredte korrupsjonen i oppdragsforskningen, der man leverer de "resultater" man får betalt for.

Denne undersøkelsen er derfor forfriskende ærlig ved at nettopp disse forskningsproblemene innrømmes, og man unnlater samtidig å komme med en eller annen forhåndsbestemt moralsk pekefinger for å øke tyngden i sine "funn" når man egentlig ikke har noen dramatiske funn å komme med.
Ikke har de tilsluttet seg kvasipostulatet om at fisingen til rødt kjøttfe vil sende oss i en lynsnar klimakrise heller.

Tenk om klimaforskningen, som har over-demonstrert akkurat de samme metodiske problemer og svakheter, kunne gjort det samme?
   
« Last Edit: 02.10.2019, 09:32:24 by Telehiv »

Petter B

 • Juniormedlem
 • **
 • Posts: 73
  • View Profile
Re: Rødt kjøtt vs klima
« Reply #2 on: 02.10.2019, 17:10:08 »
Nå kom det nylig en forskingsrapport fra "ipcc-leiren" at det er greit for klimaet å spise rødt kjøtt. Men helst litt mindre... Begrunnelsen var at kuene raper og fiser metan mer enn co2 og metan blir fortere borte i atmosfæren. Det var fint lite kontroversielt og man har funnet ut en ting nan ikke visste før.