Norsk Vinds dommedagsklokke skaper harme.

Started by frankolsen, 21.01.2020, 09:25:26

Previous topic - Next topic

frankolsen

Ved Høgjæren Vindpark har Norsk Vind AS satt opp ei enorm "dommedagsklokke" som teller ned til 31.12.2030.
Det er jo som kjent tidspunktet verden må ha halvert sine "klimautslipp" for at ikke verden skal gå til grunne.
Klokka florerer også i en reklamefilm for vindkraft som for tiden ruller over norske fjernsynsskjermer.
Nå har forbrukertilsynet mottatt en heftig klagestorm mot denne klokka der mange mener den kan fremkalle angst hos barn:

https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2020/01/20/195643042/bompengepartiet-klager-inn-vind-reklame-skremselspropaganda-for-barn
Klokka var heller ikke byggesøkt i Hå kommune der den står, så nå må den allikevel vekk derfra.

translator

Denne dommedagsklokken var opprinnelig ment som et nedtellingsur mot atomkrig. Nå er den blitt en nedtelling mot en klimakatastrofe, og flere og flere tar etter.

http://klimadebatt.com/forum/index.php?topic=1290.msg10950#msg10950
"Media har sluttet å granske makthaverne på vegne av innbyggerne.
I stedet har de begynt å granske innbyggerne på vegne av makthaverne"
---------Helena Edlund

translator

"Media har sluttet å granske makthaverne på vegne av innbyggerne.
I stedet har de begynt å granske innbyggerne på vegne av makthaverne"
---------Helena Edlund

ConTrari1

Enhver dommedag har sine profeter, heldigvis for disse er dommedag noe som alltid NESTEN kommer, men blir utsatt i siste øyeblikk. Bra for business'en til profetene.
Andre ØNSKER seg dommedag eller katastrofer. En kanadisk politiker går langt i retning av å prise virus-utbruddet i Kina:

"Quebec politician and radio talk show host Luc Ferrandez has suggested that the coronavirus has had one "positive" outcome for the city of Wuhan, China—it's reduced the carbon footprint.

On Saturday, he tweeted: "Wuhan. No automobile traffic. No air flights. The only city on the planet that will meet its GHG reduction targets. The way to this necessary degrowth will happen when all the debates have been in vain.""

WUWT nevner også den engelske prins Phillip: "Prince Phillip, husband of the current reigning British monarch, once said "If I were reincarnated I would wish to be returned to earth as a killer virus to lower human population levels.""

Underlig å se hvordan velsituerte personer ønsker død og undergang for sine medmennesker.

https://wattsupwiththat.com/2020/01/26/quebec-green-praises-the-chinese-corona-virus-wuhan-will-meet-its-ghg-targets/

Her hjemme lider våre klimaforskere av sorg -klimasorg, selvsagt. Maria Sand i CICERO har det vondt nå:

"– Jeg prater mye om dette med kolleger. Jeg tror alle her har vært gjennom en sorgprosess, både fordi endringene allerede skjer og fordi det blir gjort såpass lite. Når jeg tar det veldig innover meg, blir jeg lamslått."

Og selvsagt turer hun frem med det vanlige tøyset om skogbranner i Australia og snøfattig vinter i Oslo -snøen som falt i fjor er naturligvis glemt forlengst. En meteorolog med gullfisk hukommelse -eller kanskje heller selektiv glemsel? Også interessant å se at hun mer enn antyder store omlegginger i selve verdensamfunnet:

"Vi trenger en systemendring, og den kommer ikke over natta, sier Sand."

Er landet virkelig tjent med å fø på slike "forskere"? https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2020/01/26/195642940/jeg-tror-alle-her-har-vaert-gjennom-en-sorgprosess
|
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

stjakobs

Jeg ser denne Maria Sand har tilbragt 2 år ved GISS. Ikke rart hun har problemer med virkeligheten. 

Litt om NASA GISS: https://resett.no/2018/11/12/nasas-aktivistiske-klimaforskere/
Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies.

translator

Quote from: ConTrari1 on 27.01.2020, 11:03:17
Enhver dommedag har sine profeter, heldigvis for disse er dommedag noe som alltid NESTEN kommer, men blir utsatt i siste øyeblikk. Bra for business'en til profetene.

En av de mest kjente matematikerne i Europa, ved navn Stöffler, som blomstret i det 15. og 16. århundre, hvis lange arbeid med å reformere kalenderen etter pålegg fra konsilet i Konstanz, spådde en universell flom i året 1524. Flommen skulle komme i februar måned, og ingenting er mer sannsynlig, for Saturn, Jupiter og Mars står på linje med stjernetegnet Fiskene. Alle menneskene i Europa, Asia og Afrika som hørte denne spådommen, ble forferdet. Alle forventet flom, selv om det var regnbue. Flere samtidige forfattere bemerket at innbyggerne i kystregionene i Tyskland var raske med å selge landområdene sine for ingenting til de som hadde flest penger, og som ikke var så godtroende som de selv var. Alle gikk til anskaffelse av båter som med arken. En lege i Toulouse, som het Auriol, beordret byggingen av en stor ark til ham selv, hans familie og hans venner. Det samme skjedde over store deler av Italia. Da februar endelig kom, falt det ikke en dråpe regn: en måned hadde aldri vært tørrere, og aldri hadde astrologene vært mer flaue. Likevel var de ikke motløse, og de ble heller ikke neglisjert av oss andre, nesten alle fyrster fortsatte å ta imot råd fra dem.

Fra Voltaires Dictionnaire philosophique
"Media har sluttet å granske makthaverne på vegne av innbyggerne.
I stedet har de begynt å granske innbyggerne på vegne av makthaverne"
---------Helena Edlund

ConTrari1

Dagens lille klima-galskap:

"Årstidene bør settes på Unescos verdensarvliste, mener WWF, som ber klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) ta initiativ for å få satt årstidene på lista.

– Årstidene er selve premisset for friluftslivet vårt, som igjen er direkte knyttet til vår kulturarv. Årstidene må derfor erklæres som verneverdige, sier konstituert generalsekretær Karoline Andaur i WWF.

Dersom årstidene kommer med på Unescos liste, får de en varig vernestatus, påpeker hun.

– Vi snakker ofte om klima og miljø på en i overkant teknisk måte. Men det dreier seg faktisk om å ta vare på de kjente og kjære tingene som vi omgir oss med i hverdagen. Unesco-status er et tydelig signal til myndighetene om at dette handler om noe vi merker, er glad i og avhengig av, sier hun.

Initiativet kom opprinnelig fra utstyrsprodusenten Bergans."

https://resett.no/2020/01/29/wwf-vil-ha-arstidene-pa-unescos-verdensarvliste/

Og -flir- dessverre for alarmistene kan de ikke skremme oss med snøfri januar i Oslo heller. Det er et fint hvitt teppe over byen i dag :-)

Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

ConTrari1

Quote from: translator on 25.01.2020, 00:50:58
Mer om dommedagsklokken her

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/forskare-vi-ar-100-sekunder-fran-domedagen

Og nå er det også kommet opp en dommedagsklokke på Horngården like ved Stortinget. Den har allerede rukket å få sin egen protestaksjon:

"– Vi planlegger å få den montert i løpet av februar, bekrefter daglig leder Per Ove Skorpen i Norsk vind. Firmaet står bak utvikling, bygging og drift av vindkraftverk i Norge og utlandet."

Kommentar Steigan: "Den digitale klokken i Oslo sentrum vil være 55 centimeter høy og over seks meter bred. I desember fikk Norsk vind klarsignal fra Oslo kommune, viser saksinnsyn hos plan- og bygningsetaten. Dommedagsklokka er et ledd i en skremselskampanje som tar sikte på å skremme folk til lydighet og underkastelse basert på et argument om at dersom vi ikke lar vindkraftindustrien rasere naturen vår «av hensyn til klima» vil det gå svært ille med oss."

https://steigan.no/2020/02/vindkraftbaronene-vil-ha-dommedagsklokke-i-oslo-protestene-strommer-inn/

Kampanjen mot dommedagsklokken:
https://www.underskrift.no/vis/7830/

Oppfordrer alle til å underskrive!
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.