Author Topic: Danske pensjonskasser skal investere 470 mrd i "grønn omstilling"  (Read 347 times)

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 657
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Dette store finansgrepet skal Danmark orientere om på dagens klimatoppmøte i New York.
Danmark er blant de land som er funnet verdige til å snakke på dette toppmøtet, mens «slemme» kullkraftland som Japan, Sør-Afrika og Sør-Korea ikke får taletid i det hele tatt. Det samme gjelder selvsagt USA, som trekker seg fra Parisavtalen, og Brasil som kritiserer avtalen.
Klimamakt-komikken blir fullkommen når vi får vite at både India og Kina, som begge satser tungt på kullkraft, ikke er gjenstand for den samme behandlingen, de er «klimapositive» iht. klimamaktens definisjon.

Komikken rundt å slippe til bl.a. Kina og India og deres respektive "kullnivåer" finner dere i figuren i denne artikkelen:
Link: https://www.telegraph.co.uk/global-health/climate-and-people/australia-us-japan-banned-speaking-uns-flagship-climate-summit/

Akseptkriterium: "Making bold climate commitments"....


UN Secretary-General Antonio Guterres has said that only countries making bold climate commitments
can speak at the UN summit on Monday. Credit:  Lisi Niesner/REUTERS


I klartekst betyr dette at land som setter store deler av sin formue på spill mht. å danse etter FN-klimamaktas ideer om "grønn omstilling" kan fortsette i det gode selskap. 
Ellers har man sine metoder, som man ser.
Så Danmark kan derfor ha sitt eget motiv med å risikere pensjonskassene sine i New York i dag, for hva skriver ikke Berlingske stolt:

"Ingen får mere taletid end Danmark ved stort klimatopmøde: Store lande nægtet adgang til talerstol"

Saken er at Danmark får 12 minutter, mens et vanlig klimalallende land får bare 3 min.
I tillegg tyder alt på at de dermed også får et nytt, sentralt FN-oppdrag etter hvert, kanskje til og med den nye klimaregenten?
Du store, en dansk bondeknold kan jo få ufrivillig utløsning av mindre, sikke?

Link: https://www.berlingske.dk/internationalt/ingen-faar-mere-taletid-end-danmark-ved-stort-klimatopmoede-store

Forstår danske pensjonærer hvilken risiko de nå skal utsettes for?
Vi vet jo fra før at BBC lenge har eksponert store deler av sine ansattes innskuddsfondfond på det samme, og med magert resultat. Til gjengjeld peiser BBC på med sin klimaalarmisme så godt de kan, og håper det kan redde inn litt av de bortsølte midler så langt.
Når Danmark nå planlegger å sette 470 mrd. (norske) kroner på spill mot "grønn omstilling", så lukter det opportunistisk symbolpolitikk på lang lei, langt mer enn økonomisk trygghet for de kommende danske pensjonærer som kan risikere å se en god del av sin pensjon bli spilt vekk på ulønnsomme klimafantasier.

Ut fra det som skrives i danske aviser foreløpig, vil det nok bli mer oppstyr der etter hvert som de forstår at deres politikere har gått "all in" i klimapokerpotten med maks et par i åttere på hånden. 
 
« Last Edit: 23.09.2019, 15:53:10 by Telehiv »

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 657
 • Qui vivra verra
  • View Profile
DnB melder milliardavskrivning
Det kan bli interessant å få vite i hvilken sektor DnB i morges forhåndsmeldte et milliardtap før framleggingen av tredjekvartal resultatet.
De vil foreløpig ikke opplyse noe mer om spesifikk sektor/selskap som har forårsaket dette.

Men når det er snakk om et milliardbeløp på et enkeltselskap er det ikke så altfor mange det kan være snakk om, mest sannsynlig er:
- tapsavsetninger på obligasjoner som følge av Thomas Cook-konkursen - inntil videre er det mest aktuelt, skulle man tro


Thomas Cook-ofre

- Det kan også være et overekspansivt riggrederi som har feilberegnet markedets retur (Equinor har 80% av verdikjeden på norsk sokkel og har tyrannisert alle selskap på norsk sokkel til fant i årevis, og bare fortsetter), og da snakker vi fort om Fredriksens Seadrill, eller
- et supplyselskap (Equinor igjen), og da snakker vi fort Solstad eller lignende 

Eller: Et nytt offer for "grønn omstilling"?
Vi kan heller ikke se bort fra at "grønn omstilling" krever et nytt offer, og da snakker vi fort storsatsingen i solcelleselsapet REC Silicon, som nylig kjørte omvendt splitt på 1:10 for å vise opp en kurs over penny stock nivå.DnBs egen tekniske analyse av REC sier at investorene har over tid godtatt stadig lavere priser for å komme seg ut av REC Silicon og aksjen ligger i en fallende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende pessimisme blant investorene og indikerer videre kursnedgang for REC Silicon.  Aksjen ga salgssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet ned gjennom støtten ved 5.63 kroner. Videre nedgang til 3.48 kroner eller lavere er signalisert. Det er ingen støtte i kursdiagrammet og en videre nedgang indikeres.
I tillegg henger en stor skattesak over selskapet, og konkurs har vært drøftet i kommentarmiljøet en stund nå.

Men vi må nok vente til DnB selv velger å flagge hvem stakkaren er.
Alle de nevnte er uansett i stort trøbbel av ulike årsaker. Men Thomas Cook-saken er nok mest aktuell/tidskritisk akkurat nå (og i alle fall hvis DnB måtte ta store avskrivninger ila gårsdagens opprydning blant kreditorene)
« Last Edit: 24.09.2019, 10:52:04 by Telehiv »