Author Topic: Klimakriseevangeliet er den nye kristendom  (Read 449 times)

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 659
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Klimakriseevangeliet er den nye kristendom
« on: 16.09.2019, 16:54:19 »
På VGD leker nicket Justice 96 seg litt med å nevne at man ved å bytte ut en leksikalsk omtale av "kristendom" med "klimakrise", får et ganske så analogt herskebilde som for ca. 1000 år siden.
Jeg har nedenfor redigert inn klimahistorien i teksten for kristendommens historie slik Justice 96 inviterer til:

"Vi sier gjerne at (klimakrisen) ble innført i store deler av Norge med politisk makt på slutten av 1900-tallet (slutten av den moderne, falsifiserbare vitenskapsæra før kommende klimautvikling begynte å bli vedtatt politisk iht. IPCC-modellen).
Gamle herskebegrep som (synd og skam), og selvfølgelig trusselen om å havne i klimahelvete (Thermageddon) ble igjen en stor del av hverdagen for folk flest. Kritikere av klimakrisen (kjettere) ble latterliggjort eller rett og slett eliminert.

Man kunne selvfølgelig ikke snakke direkte med (IPCC-sjef Pachauri), man måtte snakke med ham via en (spesialist). Spesialisten (selv om man for eksempel var utdannet jurist eller økonom, bare man var opptatt i IPCC-kollegiet og de nasjonale underavdelinger) fikk etter hvert mye makt for han var jo tross alt IPCCs «talerør» til menneskene. Enten det var dårlige avlinger, dårlig fiske, Svartedauen eller noe annet spesialistene (klimaforskerne) ikke kunne forklare, kunne de likevel garantere at dette var i tråd med IPCCs (spådom). Personen(e) det gjaldt hadde selvsagt syndet, burde skamme seg eller ville havne i (klima)helvete hvis de ikke straks gjorde som spesialisten sa at IPCC hadde sagt til ham. For å sikre, og øke spesialistenes inntekt, makt og samfunninnflytelse truet de hver lille avkrok av landet med (IPCCs vrede) om de ikke tok inn over seg klimakrisen. Hvis man fremdeles ytte motstand mot klimaevangeliet ble man tilbudt å enten kjøpe avlat (klimakvoter) og/eller bli innlagt til samtaleterapi med klimapsykolog, aka Sankt Greta. Ved gjentatte overtramp ble det for gamle kjettere (senior klimafornektere) vedtatt å inndra alle kårrettigheter (både privat pensjon og offentlig AFP) samt retten til å møte på alltinget (stortinget/stemmelokalene) og tale sin egen sak."
- Ut fra dette ser vi altså  at innføringen av klimakrisereligionen i dag er helt analog med innføringen av kristendommen i middelalderen.
- Kristendommens gamle synd- og skamregime med etterfølgende Armageddonsk helvete er mao. kommet tilbake i fornyet form; flyskam, kjøttskam, bilskam osv., og ikke minst trusselen om at det går til (klima)helvete (Thermageddon), ikke bare med deg, men også dine barn og menneskeheten forøvrig hvis ikke du gjør som de nye «klimaprestene» sier.
 
Sånn er det blitt.
« Last Edit: 16.09.2019, 17:11:16 by Telehiv »

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 689
  • View Profile
Re: Klimakriseevangeliet er den nye kristendom
« Reply #1 on: 16.09.2019, 18:40:20 »
Ikke noen dårlig assosiasjon, det. Så kan man spekulere på hvilke alarmister som kan fylle rollene som kristnings-kongene Olav & Olav her hjemme (Tryggvason og Haraldson), hva med Drange og Benestad? Skjønt Olav den hellige kom til nokså dekket bord, mye av landet var allerede kristent (tidligste kristne graver i Oslo datert ca. år 970, f.eks.) da han dukket opp fra England, og hans jobb var primært å reformere den norske kirken i retning av korrekt katolsk lære.

ConTrari1

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 689
  • View Profile
Re: Klimakriseevangeliet er den nye kristendom
« Reply #2 on: 16.09.2019, 20:40:26 »
I riktig gamle dager var det en populær reklame som hevdet "det er alltid plass til en til som bruker Deodor (eller noe sånt), -jeg vil hevde det er mer sannsynlig at det alltid GJØRES plass til en som IKKE bruker deodorant - det er også billigere og sikkert mer klima-vennlig. Nå i det siste har vi en veritabel skam-flora å fråtse i, rekk opp hånden (og nyt duften fra armhulen) de som støtter "dusj-skam":

"Nina Lekander (62) foreslår at vi dropper vår overdrevne renslighet siden vannmangel er et klimaproblem.

Ifølge Lekander går det med 60 liter vann hver gang vi dusjer. I Expressen har hun løsningen:
– Men det er jo bare å slutte og dusje. Det har jeg ikke gjort på flere år. Tok dog et bad i april og leste. En klunk olivenolje i vannet. Null hudkrem. Null såpe (…) Å vaske truser og vaske håret i min postklimakterielle alder trengs knapt. Klær kan luftes. Tisse kan man gjøre i hagen.

Postklimakteriell betyr forøvrig etter overgangsalderen.

Forfatteren Lekander mener vi kan lære av kunstnere og diverse kulturer om unødvendig, sløsende eller direkte kontraproduktiv hygiene. Så mimrer hun om gamle dager når man brukte sukkervann i håret og ikke hadde moderne fasiliteter.
– Det er selvsagt medisinske grunner for regler om hygiene på sykehus. Men i hverdagen må vi tåle lukter og basiller."

https://xstra.no/vil-du-redde-klimaet-dropp-dusjen/