Mye nyttig på the Hockeystick i disse dager

Started by Smiley, 29.11.2014, 10:11:33

Previous topic - Next topic

Smiley

http://hockeyschtick.blogspot.no/2014/11/the-greenhouse-equation.html#comment-form

Det ser ut til at mine venner Ned Nikolov og Karl Zeller sitt arbeid begynner å få feste i bevisstheten til klimaskeptikkere. Det er et enormt fokus på dette i disse dager på The Hockeystick hvor man har hatt hele tre dager med dette som tema og ganske grundig beviser at drivhus effekten er et masse/tyngdekraft fenomen.

Okular

Smiley,

Du skal være påpasselig med å sluke alt som kommer fra skeptikere. Er du skeptiker er du i utgangspunktet skeptisk til enhver påstand som framsettes, uavhengig av hvem den framsettes av, inntil du på egenhånd har undersøkt den faktiske bakgrunnen for påstanden.

Hockey Schtick nærmer seg noe, men hans postulat om en nødvendig sammenheng mellom en teoretisk 'utstrålingshøydetemperatur' og atmosfærens tyngdepunkt ('centre of mass') holder ikke mål. Den faller sammen så snart en beveger seg over på atmosfærer som er vesentlig tyngre eller vesentlig lettere enn jordas. Han har ikke funnet noe universalprinsipp man kan forholde seg til. Hovedgrunnen til det er at han henger seg opp i et imaginært konsept: en planets utstrålingshøyde.

Det er noe helt annet som foregår her ...

Les diskusjonen hos Tallbloke:

http://tallbloke.wordpress.com/2014/11/29/one-equation-for-earth-temperature/
http://tallbloke.wordpress.com/2014/11/24/hockey-schtick-derivation-of-the-entire-33c-greenhouse-effect-without-radiative-forcing-from-greenhouse-gases/

P.S. Jeg tror ikke det er noen stor hemmelighet at jeg er signaturen 'Kristian'. Er du signaturen 'Mr Pettersen'?

Smiley

Jepp og vi har som sagt vært inne på dette på din blogg. Jeg er ikke sikker på om utstrålingshøyden har noe som helst med sluttresultatet å gjøre. Jeg kan ikke se at hverken Nikolov/zeller eller andre har vært innom det temaet. Uansett hvilken BB temperatur man måler fra verdensrommet vil samme temperatur finnes en plass i høyden. Men det som er bra er at folk faktisk begynner å analysere dette masse/trykk scenarioet. Som du ser på de andre kommentarene på The Hockeystick sliter de fleste med å gi avkald på strålingsbidrag.
IPCC sitt siste stunt et jo nettopp utstrålingshøyden som skal endres ved mer co2. Muligens derfor man henger seg opp i den.
Det er nok ikke høyden, men mengden utstråling som er viktig. Jeg svømmer nok på litt dypt vann her da jeg ikke har den riktige bakgrunnen til å vurdere dette skikkelig.
Men det er vel ikke lenge før det dukker opp en solid gjennomgang på bloggen din?