Author Topic: Monckton forfølger Nature-saken mot de involverte i USA  (Read 313 times)

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 510
 • Qui vivra verra
  • View Profile
I saken mot Nature Communications og artikkelen som navnga og i praksis derfor svartelistet 386 personer som "contrarians" o.l., har Christopher Monckton of Brenchley stilt seg i spissen for saksøking, jfr. en rekke artikler om dette på WUWT som bør være kjent for alle allerede. I WUWTs kommentarfelt var det bl.a. et tema hvorvidt Moncktons påståtte anmeldelse til britiske myndigheter var relevant i saken, siden artikkelen kommer fra et amerikansk universitet og et amerikansk forlag. Han påstår det, mens andre har argumentert mot. Jeg er ikke jurist og vil bare måtte avvente den videre utvikling på det området.Nytt brev fra Monckton i går
Nå kommer han uansett med nye opplysninger på WUWT om at han i går (28 august 2019) har sendt et brev til en nærmere spesifisert liste av involverte i Nature og forfatternes (amerikanske) universitet UC Merced, der han innleder på WUWT (se link nederst) med at:

"The following letter, sent by me today (28 August 2019), shows that we are not only considering prosecution for fraud but also for reckless endangerment (U.S. criminal code), incitement to violence and breach of the peace (Justices of the Peace Act 1361, s. 1). I shall also be pursuing claims for libel and for breach of my right of privacy."

Og videre:
"The “University” and the “learned” journal have failed to correct manifest errors in the “data” used by the co-authors of the purported “research” “study”: yet its lawyers, avoiding all mention of these errors, say there is a “public interest” in publishing what in truth amounts to nothing more than totalitarian propaganda accompanied by a widely-circulated hit-list of 386 named “deniers”, “denialists”, “contrarians” and “non-experts” unfairly and unfavourably contrasted with “expert” “scientists” who toe the Party Line on climate."

Deretter gjengis hans brev til de nevnte parter.

De som vil sette seg mer inn i saken kan følge denne linken:
https://wattsupwiththat.com/2019/08/28/has-nature-communications-committed-reckless-endangerment/
« Last Edit: 29.08.2019, 09:28:11 by Telehiv »

Emeritus

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 3 103
  • View Profile
Re: Monckton forfølger Nature-saken mot de involverte i USA
« Reply #1 on: 29.08.2019, 10:17:02 »
Og det var dødsstøtet for den saken. Monckton er den absolutt siste som burde stå i fremste rekke. Han er viden kjent for å sende prosessvarsel (som dette er) i øst og vest for så aldri å følge opp med søksmål. Og prosessvarsler sendes ikke av legfolk, men av advokater.

At han, og ikke en advokat har sendt dette, bare illustrerer at Monckton ikke vil bruke penger og herunder følge opp søksmålet, men utelukkende er ute etter PR for seg selv.

Hvis det er en person som blir spist til frokost i et slikt søksmål er det nettopp Monckton, han har en liste lang som et vondt år med lureri, bløff og annet faenskap;

https://bbickmore.wordpress.com/lord-moncktons-rap-sheet/


Les bl.a. kapittelet:

Threatening Those Who Disagree With Him