Likevel ikke varmerekord på Grønland

Started by Ex-administrator, 12.08.2019, 14:34:22

Previous topic - Next topic

Ex-administrator

Romsdals Budstikke/NTB: Danske meteorologer avviser varmerekord på Grønland

QuoteVår mistanke om 4,7 grader stemmer ikke, sa meteorolog Herdis Damberg. Temperaturen skal i stedet ha ligget på rundt minus 2 grader ved målestasjonen.
(...)
Feilmålingen skyldes ifølge meteorologen at det på grunn av snø ikke har vært korrekt avstand mellom måler og overflate.

Så er det i alle fall greit å se at de faktisk offentliggjør slike feil. Men saken, som kom kl. 09:36, er allerede utenfor de 100-200 sakene som vises på forsiden på Romsdals Budstikke, og kun tilgjengelig via RSS og søk.

stjakobs

Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies.

Emeritus

#2
Ja, disse MSM

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/zGkdlb/danske-meteorologer-avviser-varmerekord-paa-groenland?utm_source=recirculation-matrix&utm_content=8mj8Br

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2019/08/12/195601142/danske-meteorologer-avviser-varmerekord-pa-gronland

https://www.dagbladet.no/nyheter/danske-meteorologer-avviser-varmerekord-pa-gronland/71481687

https://www.fjordabladet.no/npk/utenriks/2019/08/12/Danske-meteorologar-avviser-varmerekord-på-Grønland-19673974.ece

https://www.smp.no/ntb/utenriks/2019/08/12/Danske-meteorologer-avviser-varmerekord-på-Grønland-19673937.ece#cxrecs_s

La vi heller se på de sannhetssøkende ekte media;

https://www.klimarealistene.com/2019/07/03/gronlandsisen-vokser-mens-modellene-viser-reduksjon/

Til orientering, Grønnlandsisen har tapt masse hvert eneste år siden 1998, selv i "rekordåret" 2018, når det snødde i bøtter og spann om vinteren og smeltet lite om sommeren, forsvant ca. 50Gt.

Året 2019, samtidig som Ellestad hevder isen legger på seg, blir garantert et av de største smelteårene de siste 25 år, og at 2019 blir et "tungt" smelteår var klart allerede 3. juli når Ellestad skrev dette vrøvlet.

Og det mest fantastiske av alt, en av verdens største klima"skeptikere," Karl Johan Grimstad, finner dette så pinlig at han i kommentarfeltet finner det nødvendig å linke inn til DMI's side, en side enhver person med litt kunnskap og interesse for Grønlandsisen vet om.

Hvor finner Klimarealistene skribentene og redaktørene sine, i 90% rabattkassen på Nille?




Ex-administrator

Jeg har ikke sagt at avisene ikke kjørte saken. Jeg viser en link til RBnett der jeg kommenterer at det er bra at de offentliggjør dette. I tillegg påpeker jeg at saken var borte fra forsiden kort tid etter publisering (jeg brukte tekstsøk for å sjekke).

Saken fra SMP er samkjøringssak. SMP, RBnett og Adressa (og rundt 30 andre, deriblant Fjordabladet) kjører en del felles saker via samarbeid i Polaris-konsernet. Flere andre kjørte denne NTB-saken, inkludert Aftenposten: https://www.aftenposten.no/verden/i/b5eyXg/Danske-meteorologer-avviser-varmerekord-pa-Gronland

Mellom linjene prøver jeg å få fram at slike saker drukner fort, og har en tendens til å ikke henge igjen i folks bevissthet. Journalister og redaktører tillegger vekting på sakene, i tillegg er det antall klikk som fører til om en sak forblir på forsiden eller ikke. En "uinteressant" sak forsvinner fort.

Jeg tror oppriktig at en spørreundersøkelse ville vist at et overveldende flertall av befolkningen satt igjen med inntrykk av at det var varmerekord på Grønland i år, fordi det ble kjørt ut mer hissig av de aller fleste.

Når det gjelder Klimarealistene har de ingenting med mitt innlegg å gjøre. Jeg er inne på sidene deres like ofte som jeg er på McDonald's, altså ca. annethvert år.