Author Topic: Climategate: Et 10-års tilbakeblikk gir rystende påminnelser  (Read 275 times)

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 247
 • Qui vivra verra
  • View Profile
ConTrari1 var i sin tid fadder for det megetsigende begrepet "juksteringer". Når vi tar et tilbakeblikk på Climategate #1 (2009)* etter 10 års videre klimadebatt, er det kanskje enda mer rystende nå å se hva som faktisk ble utvekslet mellom de involverte aktører.

*Climategate 2009 oppstod ved at flere tusen interne e-poster mellom Climatic Research Unit (CRU) ved University of East Anglia (UEA) og noen sentrale aktører ved NOAA, NASA, GISS og det aktivistiske Potsdammiljøet med Rahmstorf et al, ble lekket ut i offentligheten. Hvem som var den interne "deep throat" er ennå ikke avklart. E-postene førte til en rekke anklager mot de involverte klimaforskerne, bl.a.manipulerte data, tilbakeholdt/underslått vitenskapelig informasjon, forsøk på hindring av publisering av vitenskapelige artikler med avvikende synspunkter, m.m. Andre anklager gikk på at CRU ikke hadde fulgt britisk lovgivning når det gjelder deling av informasjon, blant annet ved å slette e-poster for å unngå forespørsler etter loven Freedom of Information Act.
 
E-mailutvekslingen mellom Tom Wigley, Phil Jones, Michael Mann, Gavin Schmidt, Stefan Rahmstorf m.fl. avdekket at man drev bevisste "juksteringer" med data som ikke passet til CO2-hypotesen, jfr. eksempler som dette:Og mer i samme gate:Phil Jones var "sjefsredaktør" for HadCRUT temperaturdataene, og innrømmer i en av disse interne e-mailene at havoverflatetemperaturene før 1980 på den sørlige halvkule var “mostly made up” pga. omtrent ingen pålitelige data. Det ble her avdekket at han korresponderte med en kollega om en "egensnekring" ("inventing") av passende månedlige temperaturanomalier, og det var visst til og med "fun" å drive med, sitat:Phil Jones stoppet som kjent ikke der, de avdekkede mailene viser med all mulig tydelighet at Phil Jones til og med henvendte seg til kolleger om å endre temperaturdata for å underbygge argumentet om at de kalde tiårene etter andre verdenskrig skulle passe bedre med "the timing of a rise in anthropogenic aerosol emissions". Jfr dette:Slik kunne vi fortsatt i timevis.
Og likevel er der folk som fremdeles hevder at "juksteringer" er "klimafornekteres løse påstander"?!
De som virkelig - med utgangspunkt i visjonen om en redelig vitenskap - har lest seg gjennom det enorme stoffet i Climategate blir bare triste og leie av dette her.
 
« Last Edit: 28.07.2019, 11:04:44 by Telehiv »

Bebben

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 734
  • View Profile
Det politisk korrekte twitterati ser ut til å ha fått for seg at uønskede hendelser generelt kan knyttes til russiske konspirasjoner. Nylig hevdet en Iggy Ostanin at han hadde oppdaget at tidsbetegnelsene i Climategate-epostene "beviste" at e-postene ble hacket fra Russland.

McIntyre tok saken.

Quote
Bellingcat’s Iggy Ostanin, [update: who Eliot Higgins says is now ex-Bellingcat]  recently claimed to have discovered that the nomenclature of Climategate-1 emails was based on Unix timestamps and that the nomenclature proved that Russians hacked CRU from timezone +05:00. Amidst much uninformed hyperventilating. Ostanin’s assertions were swiftly retweeted by Andy Revkin, Roger Harrabin, Ken Rice and many others. However, his claims are backwards – or perhaps, in true Mannian style, upside down.

(Min utheving.)

Påstandene er åpenbart nonsens - og bak fram eller opp ned - men før man vet ordet av det, blir de vel gjentatt mange nok ganger til å få pålydende som "sannhet". I så måte er det skuffende hvis Andy Revkin ikke forstår at det er feil og sier noe, slik Ken "And Then There's Physics" Rice har gjort (men selvsagt uten å gi credit - smålighet synes å være et konstant kjennetegn ved varmister). Harrabin befinner seg visstnok på en ukjent planet og kan således vanskelig avkreves noe som helst.


Jo dårligere tider, jo bedre skjemt! (Ernst Röhl)

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 247
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Det politisk korrekte twitterati ser ut til å ha fått for seg at uønskede hendelser generelt kan knyttes til russiske konspirasjoner. Nylig hevdet en Iggy Ostanin at han hadde oppdaget at tidsbetegnelsene i Climategate-epostene "beviste" at e-postene ble hacket fra Russland.

McIntyre tok saken.

McIntyres nådeløst ærlige klo er ubetalelig som alltid, jfr. en annen av hans kommentarer her:
"Unfortunately, Ostanin’s falsehoods are now in circulation and, like Mann’s, will probably fester forever."