"...i fællesskabsideologien ligger en iskold ekstrem selvrealisering"

Started by Telehiv, 16.07.2019, 10:55:36

Previous topic - Next topic

Telehiv

I VG skriver den litt uortodokse feminist Sanna Sarromaa at "Skam er en hersketeknikk og et maktmiddel". Sarromaa har en rekke svært interessante observasjoner rundt dette, og vi noterer oss at sterkest pepper mot hennes synspunkter igjen synes å komme fra andre feminister som mener hun svikter "saken". Takk til ConTrari1 som linket til artikkelen her på forumet.
Link: https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/AdX28z/sanna-sarromaa-skam-er-en-hersketeknikk-og-et-maktmiddel?utm_source=vgfront&utm_content=row-2

Men det er flere selvstendig tenkende kvinner enn Sanna Sarromaa som begynner å få nok av selvhaverske hersketeknikker nå, og som til og med skisserer hvordan de samme hersketrengende typisk kombinerer både innvandring og klima som sin dydsbasis, med tilhørende skampåføring av de som har flere tanker i hodet enn ren religiøs bekjennelse i begge saker. I danske B.T. den 8. juli dukket det f.eks opp en debattant som sjonglerer overbevisende med argumenter rundt disse vårs brors vokter: Den i Danmark profilerte presten Marie Hoegh.
 
"....en iskold ekstrem selvrealisering": Marie Høegh om identitetsspillet rundt innvandring og klima



Jeg gir noen stikkord om hennes innfallsvinkler:

Hun stiller innledningsvis et spennende spørsmål: "Men hvorfor er klimadebatten blevet så ædende ond?"

Innvandring og klima tilbyr samme skampåføringsanledning:
Herfra går hun rett i strupen på dem som vet best om både klima og innvandring - selvsagt uten den ringeste større kunnskap men med desto større retthaversk moral - og fordømmer alle som ikke er enige:
"Det slog mig flere gange i løbet af valgkampen, at klimadebatten er blevet lige så betændt, som indvandrerdebatten var for bare tre-fire år siden – og i en vis grad stadigvæk er. For klima- og indvandrerdebatten har nemlig noget til fælles, der ikke handler om klimaflygtninge, men om at begge debatter på hver sin måde er et religiøst anliggende, der afspejler tidsåndens postkristne humanisme."

Om innvandring og den korrekte godhet:
"Selvom der er blevet bemærkelsesværdigt stille fra venligbo-segmentet, er indvandrerspørgsmålet stadig den ultimative undskyldning for at demonstrere sin egen godhed ved at stille sig på den side i debatten, der insisterer på at repræsentere det såkaldt medmenneskelige, barmhjertige og humane – det absolut gode."

Og videre:
"I samme åndedrag er den politiske modstander udråbt som den absolut 'ikke gode', ikke-særlig-medmenneskelige, 'ubarmhjertige' og 'inhumane'. Læs det igen. Det er voldsomme beskyldninger. Men det er rart at føle sig god og have patent på næstekærligheden. Det er bekvemt at være en del af det pæne selskab, der vender det blinde øje til de mørke skyer, der stadig trækker op i horisonten over den vestlige verdens værdimæssige og kulturelle beståen."

Om klima og den korrekte godhet:
"I klimaspørgsmålet trækker det også sammen. Dommedagsbasunerne lægger underlægningsmusikken til klimadebatten og varsler, at altings undergang er nær. Det er jo sådan set ikke noget nyt, at vi tror, jorden går under – det har menneskeheden sådan set altid og med jævne mellemrum været overbevist om.

Men for de gamle nordboer hørte varsler til troen – eller overtroens verden. Men klimadebattens forskningsbaserede varsler må ikke modsiges, der må ikke stilles spørgsmål og drages tvivl om forskernes ord – der trods alt er mennesker og ikke ufejlbarlige guddommelige sandhedsvidner.

"Det er rart at føle sig god og have patent på næstekærligheden"

Men de dele af forskningen, der ikke falder under det politisk korrekte narrativ om menneskeskabte klimaforankringer, forties. Dermed ikke sagt, at vi mennesker ikke har påvirket klimaet – men debatten er unuanceret, fordi klimaet er blevet den nye grønne religion, der sjovt nok, i modsætning til andre religioner, ikke må udsættes for kritik, men giver plads til rigtig meget udokumenteret ammestuesnak om, hvordan vi undslår os undergangen.

Klimakrisen er simpelthen den perfekte undergangsfortælling af apokalyptiske dimensioner, der rummer alt: de profetiske forudsigelser om altings endeligt, Parisaftalen. Den betragtes som et religiøst dokument på størrelse med Det Nye Testamente.

Det uskyldsrene, frelsende barn fra Sverige, den 16-årige småforstyrrede Gretha Thunberg, omtales som den nye Kristus. Til forskel fra Kristus taler hun ikke om Guds fred, frelse og syndernes forladelse, men opfordrer til at gå i panik og frelse os selv ved at angre vores klimasynd.

Kristus blev hængt på et kors – Gretha er indstillet til Nobels fredspris. Ja, verden er af lave – for troen er forsvundet, og mennesket har mistet orienteringen. Men hjertet bærer en dyb religiøs og eksistentiel længsel, vi prøver at forløse gennem klimaaktivismen: Vi har fejlet, syndet og levet forkert – derfor går verden under – men lige på falderebet kan vi nå at frelse os selv ved at betale afgifter og aflad, spise efter religiøse, veganske forskrifter, dyrke alle mulige former for afholdenhed og forsamle os i klimamarchen."


Hennes avslutningssalve er nærmest hjerteskjærende med sin logiske stringens:
"Jeg gyser ved lyden af ideologiske taktfaste skridt – for det paradoksale er, at der i fællesskabsideologien ligger en iskold ekstrem selvrealisering. Fuldstændig ligesom den politisk korrekte tilgang til indvandrerdebatten, der ikke handler om løsninger og ansvar, men om selvskabt identitet. Og på dét alter ofrer vi gerne fornuften og ansvaret for generationerne efter os."

Og kanskje aller verst; disse kritiske tanker kommer fra en prest......

Link: https://www.bt.dk/debat/greta-thunberg-er-den-nye-kristus-hun-opfordrer-til-panik
   

Boris den nye

Sisate skrik på skamfronter er «båtskam»

https://resett.no/2019/07/16/glem-flyskam-na-er-det-batskam-som-gjelder/

Hvor mange skammer har vi fått siste halvår? I farten kommer jeg på følgende skammer: Fly, kjøtt, friluftsliv, båt, Internett, gaming, TV, å få barn. Og har du ikke minst to av nevnte skammer så bør du skamme deg og i det minste pådra deg «skamme seg over ikke å skamme seg-skam.

Egentlig blir går det litt for smått bare å servert en ny skam hver måned, altså månedens skam. Så vi kan bare dra skikkelig til og lansere den nye ultimate skam, leveskam. Det å leve er en skam.

ConTrari1

Quote from: Boris den nye on 17.07.2019, 07:41:26
Sisate skrik på skamfronter er «båtskam»

https://resett.no/2019/07/16/glem-flyskam-na-er-det-batskam-som-gjelder/

Hvor mange skammer har vi fått siste halvår? I farten kommer jeg på følgende skammer: Fly, kjøtt, friluftsliv, båt, Internett, gaming, TV, å få barn. Og har du ikke minst to av nevnte skammer så bør du skamme deg og i det minste pådra deg «skamme seg over ikke å skamme seg-skam.

Egentlig blir går det litt for smått bare å servert en ny skam hver måned, altså månedens skam. Så vi kan bare dra skikkelig til og lansere den nye ultimate skam, leveskam. Det å leve er en skam.

Det gjelder å finne den skammen som rammer bredest i folket, marginalskam er bare for lukewarmers. På klimakjøttvekta står derfor nettopp kjøtt sterkt, sommeren uten regn er det ikke så mange som sørger over, men sommeren uten grill-stek blir verre. Og det må bli verre, bare verre kan frelse oss fra katastrofen, som likevel kommer, dog nok en gang noe forsinket.


"– Si gjerne at norsk kjøtt er mer klimavennlig enn annet kjøtt som professor emeritus Reidar Almås hevder, men det betyr ikke at det er klimavennlig."

"Det kommer til å ta mange år før vi kommer ned på et bærekraftig nivå av kjøttkonsum."

"I mellomtiden håper jeg professorer og andre som vil uttale seg, slutter å forvirre den norske forbrukeren — og heller jobber sammen for å redusere kjøttforbruket nok til at vi kan se våre barnebarn i øynene og forklare hvordan vi sluttet å spise opp fremtiden deres."

https://resett.no/2019/07/17/norsk-kjott-er-klimafarlig/

"You are what you eat", og spiser vi maten til barnebarna er vi vel ikke bedre enn kannibaler? Hvilket leder tanken naturlig sommermildt over til en ekstremt lite politisk korrekt Sørlandsvise, "Reinert med beinet", som likevel har en viss korrekthet i seg, i det den handler om integrering av funksjonshemmede blant ville kannibaler, unnskyld, ernæringsforvirrede urinnvånere, på en fordums ennå ikke druknet stillehavsøy. Her går man lenger enn vanlig vegetarisme, og innbyr til spisevaner som gir umiskjennelig tresmak.

Æ har fart på alle have, æ har vore på seilas,
æ har seilt så alle seil har gått i fille,
har forlist i Syd-Atlantern, blitt slått ned i Caracas.
Ja, ein gang blei æ nerpå eden a de ville.

På ei palmeøy i Stillehave' rodde mi i land
æ og Reinert og ei kokk fra Renneville.
Å mi traska rundt på øya og beså vårs liddegrann.
Men tenk så blei mi anfalt av ein bande ville.

Uda det at denne Reinert hinka rondt på konsti bein
var det ikkje rå å løba fra de ville.
Snart så sadd mi der fortøya sånn til hver vår palmegrein
og mi forsto at mi var faren rekti ille.

For kanibalane de diska opp me' gryder og me' kar
me' gul'rødder og kålrabi og persille.
Og kokken hakka tenner ja han blei så bleig og rar
og te slutt begynte tårane å trille.

«Du må'kje sidde der å tude» seier æ så blidt æ kan
«den slags gjør nok ikke inntrykk på de ville
for de ville har'kje ennå lagt potitsane i vann
så du får ta en røyg og sidde ganske stille.»

Ein a' de svarte konne Engelsk, så æ brukte han som tolk
og så sa æ: «Du må si det te de ville.
At som kjødd betrakta e' mi' ikkje slig som andre folk.
Mi e' ei blanding uda hai og krokodille.»

Å så hviska e' te Reinert: «Du må skrue beine a',
osså slenger du det over te' de ville.»
Og den ville skaren hylte som et opprørt trobehav,
men så te' slutt blei skaren ganske, ganske stille.

Slige folk dei var'kje edanes det skjønte de så klart
som kunne dele se' i beder som dei ville
og det ryktes rondt på øyane, det var jo ikkje rart
at folk fra Sørlande' de smager rekti' ille.
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv

#3
Quote from: ConTrari1 on 17.07.2019, 08:51:39
.... integrering av funksjonshemmede blant ville kannibaler, unnskyld, ernæringsforvirrede urinnvånere, på en fordums ennå ikke druknet stillehavsøy. Her går man lenger enn vanlig vegetarisme, og innbyr til spisevaner som gir umiskjennelig tresmak.

Herlig!

PS: Men det er nok verre med treskaller, disse kan man ikke uten videre skru av og kaste til en skamfull horde.

ConTrari1

Quote from: Telehiv on 17.07.2019, 09:02:52
Quote from: ConTrari1 on 17.07.2019, 08:51:39
.... integrering av funksjonshemmede blant ville kannibaler, unnskyld, ernæringsforvirrede urinnvånere, på en fordums ennå ikke druknet stillehavsøy. Her går man lenger enn vanlig vegetarisme, og innbyr til spisevaner som gir umiskjennelig tresmak.

Herlig!

PS: Men det er nok verre med treskaller, disse kan man ikke uten videre skru av og kaste til en skamfull horde.

Men tanken er forlokkende...
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

Telehiv

Quote from: ConTrari1 on 17.07.2019, 09:32:18
Quote from: Telehiv on 17.07.2019, 09:02:52
Quote from: ConTrari1 on 17.07.2019, 08:51:39
.... integrering av funksjonshemmede blant ville kannibaler, unnskyld, ernæringsforvirrede urinnvånere, på en fordums ennå ikke druknet stillehavsøy. Her går man lenger enn vanlig vegetarisme, og innbyr til spisevaner som gir umiskjennelig tresmak.

Herlig!

PS: Men det er nok verre med treskaller, disse kan man ikke uten videre skru av og kaste til en skamfull horde.

Men tanken er forlokkende...

Ja, men inntil dess får vi trøste oss med at straffen for å ri bølgen med "iskold ekstrem selvrealisering" kan bli en tung bør etter hvert, på flere plan.

ConTrari1

Skam, skam ikke? Samset går ned i skam-spagaten i sommervarmen:

"Samset mener tropevarmen gir grunn til bekymring, men mener likevel folk bør nyte varmen.

– Bør man skamme seg, dersom man nyter finværet?

– Nei, i Norge har vi så lite fint vær, så det synes jeg ikke. Men det betyr ikke at vi skal la vær å tenke på bakgrunnen for varmebølgen. Varmen har en bismak, fordi vi vet at i dag har vi rekordhøye utslipp av drivhusgasser."

Man skal nyte den kommende katastrofen, er det det han mener? Hvordan kan man både nyte global oppvarming, OG bekymre seg for det samme? Greta er i det minste konsekvent.

"– Alle hetebølger blir varmere nå som klimaet er varmere, så varmen har til en viss grad sammenheng med menneskeskapte klimaendringer, slår klimaforsker ved Cicero senter for klimaforskning fast, og utdyper: – Nå er jorda i gjennomsnitt én grad varmere, og det påvirker også disse varme dagene. Da får vi en sjelden gang dager som er varmere enn det vi noen gang har sett før."

Er det gitt at ALLE hetebølger MÅ bli varmere enn før? Gamle rekorder lever jo ennå, Oslos er fra 1901 med 35C. Og hvordan har det seg at "varmen har til en viss grad sammenheng med menneskeskapte klimaendringer"? Har ikke SR1.5 rapporten slått fast at ALL global oppvarming etter 1950  er antropogen? Samset er en underlig skrue, hans spisskompetanse ser ut til å være å gardere seg. Kanskje han aner litt realisme-skrift på veggen hos CICERO?

https://www.nrk.no/norge/klimaforsker_-ikke-skam-dere_-nyt-varmen_-1.14641360

Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.

ConTrari1

Ok, hvem er det som ikke følger med i timen, Samset eller en Høyre-politiker fra Vestfold?  "Ingen skam å nyte sommervarmen", sier Samset. "Jo, det er det!" sier politikeren.

"Etter hennes syn bør man heller snakke om «Den Store Klimakrisen» som det fine været visstnok er et uttrykk for. Man må skremme mer, rett og slett."

"Lene Westgaard-Halle har særlig blitt provosert av VG og NRK, som har hatt mange saker om fint vær rundt om i landet. Det har vært litt for lite av de dystre perspektivene, mener hun."

Å, dette er vanskelig. Å skremme for mye er å miste grepet om folket, men å skremme for lite kan være like "ille". Det er nok på tide at CICERO instruerer Høyre om hva som er korrekt nivå av skam og skremsler.

https://www.document.no/2019/07/30/utrolig-sommer%c2%adutspill-fra-hoyre-ikke-nok-klima%c2%adskremsler-i-mediene/
Du må være litt gal, ellers blir du gæærn.