Author Topic: Påskekrim: KNMI og hetebølgene som forsvant  (Read 379 times)

Bebben

 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 734
  • View Profile
Påskekrim: KNMI og hetebølgene som forsvant
« on: 20.04.2019, 22:35:34 »
Marcel Crok har utarbeidet en rapport sammen med tre andre forskere om hvordan KNMI har "forsvunnet" en stor del av hetebølgene i perioden 1901-1951 fra den offisielle statistikken.
Funnene ble lagt fram 7. mars, men jeg har ikke sett noen vie oppmerksomhet til denne rapporten i pressen eller bloggosfæren utenfor Nederland (her kan jeg godt ha gått glipp av det, følger ikke like godt med nå til dags som før).

Før "juksteringene" var det 23 hetebølger i perioden 1901-1951, og 19 hetebølger i perioden 1951-2018, som er et godt hakk lenger. Etter "juksteringene" hadde 16 av de tidligere 23 hetebølgene [blitt] forsvunnet, slik at det nå offisielt var 7 hetebølger i perioden 1901-1951 mot fortsatt 19 i perioden 1951-2018.

Endringene er begrunnet med flytting av en (1) målestasjon med 300 meter. Deretter foretas det en koking pasteurisering homogenisering av dataene, slik at klimaforskerne kan vite hva som egentlig skulle ha vært målt den gangen man altså målte noe annet. Dermed kan klimaforskerne fortelle, på grunnlag av data produsert av klimaforskerne, at det har vært en dramatisk økning i antall hetebølger i landet siden 1951.

De uavhengige granskerne gjorde en rekke funn som stiller KNMIs metoder i et noe underlig lys. De er heller ikke i stand til å reprodusere homogeniseringen fullt ut ved hjelp av de metodene KNMI har beskrevet. "Konklusjonen er at homogeniseringen av KNMI har resultert i en sterk overkorrigering av temperaturen på varme dager." og

Quote
Det faktum at tilsynelatende vilkårlig valg i metoden (percentilberegning, gjennomsnittlig, lengde av sammenligningsperioden) har stor innflytelse på resultatene av homogeniseringen, viser at denne metoden ikke er egnet til å korrigere daglige verdier med en pretendert nøyaktighet på 0,1 grader.


Quote
Forskerne anbefaler å reversere homogenisering og lage en ny start med et bredere team (inkludert forskere fra utenfor KNMI). KNMI bør for tiden avstå fra krav om en påstått økt trend i hetebølger i Nederland.


Bloggposten er på nederlandsk, men Google Oversetter gjør en nesten forbausende god jobb.

https://www.destaatvanhet-klimaat.nl/2019/03/07/persbericht-historische-hittegolven-ten-onrechte-geschrapt-door-het-knmi/
Jo dårligere tider, jo bedre skjemt! (Ernst Röhl)

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 190
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Re: Påskekrim: KNMI og hetebølgene som forsvant
« Reply #1 on: 22.04.2019, 12:40:03 »
Det er ikke småtteri disse forskerne avdekker.
Igjen får vi overtydelig dokumentert at historiske data juksteres til det ugjenkjennelige.
Hovedmønsteret er som alltid: Skru ned den varme mellomkrigsperioden så ikke folk skjønner at det da var minst like varmt som nå, skru opp etterkrigstiden og særlig de siste tiårene for å holde oppvarmingsnarrativet i gang.

Det mest interessante er likevel hvordan en hel forskerverden feigt og unnvikende lar dette skje igjen og igjen uten at noen samler seg og setter foten virkelig ned. Regner med at også disse pinlige avsløringene - uten den nødvendige institusjonelle støtte - skyves under teppet så raskt som mulig. The show must go on!
Ærlige forskere - med sanksjonsøksa over nakken - tør fremdeles bare å tenke dette i det stille:
Er klimaindustrien nå så totalt institusjonelt kontrollerende at den siste rest av akademisk anstendighet er forlatt?

Uansett: På dette primitive juksenivået kan det ikke fortsette så mye lenger - nå er det vel snart bare barna i gatene som ikke ser hva som foregår?
 
« Last Edit: 22.04.2019, 13:19:53 by Telehiv »