Millioner klarer ikke lenger strømregningene i Tyskland: Men vi skal også dit

Started by Telehiv, 09.04.2019, 21:04:52

Previous topic - Next topic

Telehiv

Om det finnes en retardert tulling igjen i dette landet som ennå ikke har forstått hvorfor myndighetene ønsker mest mulig kabelkapasitet til utlandet, så skal vi la den stakkaren få leve i fred sine siste forfrosne dager de neste vintrene.For nå har i alle fall tyskerne begynt å fatte hva deres grønne "Energiewende" innebærer for deres husholdningsøkonomi: Nå vil ikke/klarer ikke de tyske myndighetene lenger å skjule hva "alternativ grønn energi" koster, og lar de økende strømkostnadene regne nådeløst over de arme tyske hoder:

Link:  https://notrickszone.com/2019/04/09/germans-unable-to-pay-power-bills-electricity-prices-have-more-than-doubled-344000-households-cut-off/ 

Men ikke flir for lenge av stakkarne; det er bare et spørsmål om tid før de første norske horder også kastes ut av sine stadig kaldere hjem.


Telehiv

Forumet har siden starten hatt en rekke tråder om de kommende norske høye strømprisene, og for en drøyt tre års tid siden fant undertegnede det nødvendig å gjenta enda en advarsel i klartekst med denne trådstarten.
På dette tidspunkt ble man fremdeles erklært som tulling som kunne finne på å spre ondsinnede konspirasjoner om at utenlandskablene ville medføre ukontrollert stigning i strømprisen for de sørnorske regionene som soknet til nettopp utenlandskablene.
Men hvem er tullingene nå?!

Telehiv

Gunnar Myhr med forståelig analyse og forslag til løsning på strømskandalen
Når Norge nå, akkurat som flere her har spådd i årevis, har endt opp som en ren el-eksportør til Europa med knusende strømpriser for norske forbrukere som resultat, må man først begynne med sannheten om hva som faktisk skjer - og hvorfor.
- Men som alle fortsatt kan registrere; det er altfor fristende for de pengeinnmåkende kraftforvalterne (Statnett m.fl.) å bare kjøre på og sende hele vår befolkning og (minst) halve næringslivet på fattigkassa.
- Og våre politikere viser igjen at de kryper som makk for EU-makta og tør ikke ta et reelt avtaleteknisk oppgjør med skandalene de selv har etablert. For alle politikerne lyver fremdeles så det renner av dem om hvordan de har satt oss i dette uføret.

I Finansavisen tar imidlertid Gunnar Myhr bladet fra munnen i en debattartikkel i går, og fastslår det alle våre energiansvarlige prøver å benekte og/eller tildekke:

De nye utenlandskablene er blitt rene eksportkabler, stikk i strid med intensjonen.

Som en start på løsning sier Myhr at selvsagt må departementet kunne instruere Statnett. Og det må skje omgående av denne enkle grunn:

EU-smiskende politikere har låst Norge til enveis tapping av våre magasiner: 
Her viser Myhr til at per i dag og i henhold til internasjonalt avtaleverk, har Statnett kun lov til å justere kapasiteten i utenlandskablene med referanse til driftssituasjonen i neste-dags marked.
Dvs. at NVE kan ikke gripe inn før det er behov for en kraftrasjonering, i en eller annen form.


Myhr spør: Hva er løsningen på kraftkrisen i Norge?
Og svarer:
"Politikk er som kjent en ofte benyttet karrierevei til mennesker som ikke har utdannelse eller relevant erfaring. Det er trist at det samme gjelder for embetsverket i Olje- og energidepartementet (OED). Derfor har gjennomgangsmelodien opp til nå vært å «følge situasjonen nøye» eller «vi snur hver stein».
Uten at han er klar over det, har statsministeren helt rett når han uttaler: «Vi er avhengig av utveksling med andre land.»

Statnett kan og skal instrueres av OED om å justere avtalene som er grunnlaget for kraftutveksling, både med hensyn til at intensjonen var og er «utveksling» og ikke ren eksport. Man kan også påberope seg force majeure. Under internasjonal lov refererer force majeure til uforutsette hendelser utenfor kontrollen til staten, som setter staten ute av stand til å gjennomføre internasjonale forpliktelser. Krig i Europa og skifte av tysk energipolitikk er totalt utenfor Norges kontroll.

Myhr: "Man må gå rett på EU-kommisjonen"
Norge er medlem av «Agency for the Cooperation of Energy Regulators» eller ACER, som er et EU-byrå for samarbeid mellom energimyndighetene i EU/EØS. Det er ikke her verken problemet eller løsningen ligger. Man må gå rett på EU-kommisjonen. Norge har 30 års policy om ikke å tillate eller gi konsesjon til rene eksportkabler. Dette vil de skjønne.

Først må man tette skuten, så kan man forhandle med svenske myndigheter om svensk overføringskapasitet fra Nord-Norge (NO4), via Sør-Sverige til Sør-Norge (NO2)."


Men vil våre totalt EU-servile politikere faktisk våge å prøve å ordne opp i avtaleidiotiet sitt, eller vil de bare fortsette å kaste ut meningsløse (oljefinansierte) sosialpenger  ("strømstøtte") for å prøve å sikre seg et videre politisk liv?

Lenke: https://finansavisen.no/nyheter/debattinnlegg/2022/08/08/7910268/kraftkrisen-kan-loses 


Telehiv

I dag langer Spetalen ut i Dagbladet mot både AP-regjeringen og Ernafolkene som framstår fullstendig uten noen reell plan til løsning, ikke rart siden de heller ikke vil innrømme at det er det frie strømmarkedet de selv har kjørt oss inn i som er hovedproblemet.

Men når selv en ultrakapitalist som Spetalen har fått nok og hevder at staten må ta ansvar på dette området, bør kanskje selv de mest EU-krypende globalistpolitikerne våre skjønne at de har dratt globalistkrypingen og de internasjonale toppjobbambisjonene sine altfor langt - forlengst.

Lenke: https://borsen.dagbladet.no/nyheter/kapitalismen-fungerer-ikke/76850301

Telehiv

"Klimatilpasningsstrategen" og oljeminister Aasland er fast bestemt på å gjennomføre at strøm til nærmere 200 000 husstander i Norge i stedet skal omdirigeres til landbasert elektrifisering av 4 oljeplattformer som allerede fungerer utmerket på lokalt produsert gass. Og selvsagt vil dette i tillegg drive strømprisen ytterligere opp i Norge.
Resultatet er like selvsagt at enker og faderløse ligger stadig mer søvnløse i stadig sterkere beven for hva våre internasjonalt krypende politikere finner på videre.
 
Kort sagt: Fornuft er et ord som ikke må nevnes i forbindelse med nåværende og forrige regjering.
Og i hvertfall ikke anstendighet overfor egen befolkning.

Lenke: https://www.dn.no/energi/olje-og-gass/kraft/terje-aasland/snart-kommer-det-kraft-fra-land-pa-fire-nye-plattformer-i-nordsjoen-da-kan-stromprisen-stige-ytterligere/2-1-1275648

Telehiv

Dagens patetiske "strømstøtte" til strømutpinte norske forbukere og næringsliv er selvsagt ingen løsning på noe som helst. Det bør i fornuftens navn dukke opp bedre forslag til tiltak, her er en mulig variant:

Kan eksporttoll på strøm være en løsning som vil tvinge strømmen "hjem igjen"?
Professor Ole Gunnar Austvik ved Høgskolen i Innlandet presenterer i Dagbladets Børsen et forslag til en mulig langsiktig løsning på strømprisutfordringene.  Han foreslår at Norge bør utrede eksporttoll på strøm, altså en avgift på strømeksport.

- Det innebærer at Norge selger strøm til markedspris til EU, så vil de norske strømselskapene bli nødt til å betale en avgift, slik at strømprisen for forbrukerne i Norge blir markedspris minus avgift, sier han til Børsen og presenterer et forenklet eksempel:

- Om markedsprisen i Europa er 3 kroner, men Norge ønsker at strømprisen skal være 50 øre, kan staten ta en avgift på 2,50 kroner fra strømselskapene. Dermed vil strømprisene for forbrukerne i Norge bli 50 øre.

Fordrer EU-forhandlinger
Nylig kunngjorde regjeringen at de vil øke strømstøtten fra 1. september, slik at staten dekker 90 prosent av strømprisen over 70 øre per kilowattime. Austvik mener at strømstøtte er mer komplisert enn eksporttoll.

- Strømstøtte er en litt mer komplisert måte å gjøre det på. Strømstøtten medfører at forbrukerne betaler inn penger til strømselskapene, som de får tilbake igjen fra staten.

Austviks foreslåtte løsning krever imidlertid forhandlinger med EU.
- Dersom man skal innføre eksporttoll på strøm i Norge, må man gå i dialog med EU først. Dette fordi at det ikke er lov til å innføre toll på import eller eksport av hensyn til EØS-avtalen, sier han.

Lenke: https://borsen.dagbladet.no/nyheter/det-har-gatt-altfor-langt/76861669