Mindre kaldt på Svalbard - John Smits ut av kuvøsen

Started by Telehiv, 19.03.2019, 20:07:51

Previous topic - Next topic

Telehiv

Vi har i Skråblikkspalten flere ganger oppnådd positiv korrelasjon mellom værmeldingens klimafanatiske John Smits' fraværssykluser versus værforholdene.

Helt spesifikt logger vi at John Smits tørker vekk fra skjermen straks det blir over 20 kalde på Svalbard, da prøver han først å dekke over dette med å stille seg foran kartet, men gir så opp til neste dag og havner i fosterstilling med bitepinne i kjeften i kostymelageret hos NRK og nekter å komme ut før ondskapen snur.


John Smits dekker over 40 kalde på Røros


Bitepinner i tre

De siste ukene har Svalbard hatt over 20 kalde omtrent hele veien (det er selvsagt svært kaldt for årstiden og masse is fryser til), og Smits har ikke vært å speide noe sted. Men allerede i går kunne vår Fournier-transformative syklusanalyse vise at Smits trolig ville dukke opp på skjermen i dag, for hva lå ikke i kortene!?
Jo, at det i dag ville bli anledning til å melde at Svalbard i morgen ville få 1 dag med dagtemperaturer opp mot null! Men ville dette alene få Smits'en ut av klimakostymelageret igjen?

Jo, jaggu dukket ikke Smits'en opp i kveldens Dagsrevy - helt i tråd med vår klimapsykiske Fourier-analyse og kunne lykkelig vise fram 1 framtruet varmegrad på Svalbard i morgen middag (retting: under Kveldsnytt var det nå 1 kuldegrad! Har de lest på forumet her, og fått kalde føtter!?), men ikke minst: "Det ganske land vil få overgang til varmegrader i morgen" fikk han opplyst om, før det hersens kartet svitsjet over til torsdag og 10 kuldegrader på Svalbard igjen, og enda verre: Kuldegrader en rekke steder i "det ganske land" - og utover resten av uka også. Og dette gjelder bare dagtemperaturene, Dagsrevyen viser som kjent ikke de ubehagelig kalde nattetemperaturene som stort sett uansett ender i minus i denne vårtid.

Så folkens, er redd Smits'en bare klarer en dag til på skjermen før det er tilbake til kleskottet og bitepinnen igjen.



frankolsen

Mars i år ligger faktisk an til å bli den første måneden på 87 måneder med temperatur under normalen på Longyearbyen målestasjon  :D

Telehiv

Quote from: frankolsen on 20.03.2019, 21:05:11
Mars i år ligger faktisk an til å bli den første måneden på 87 måneder med temperatur under normalen på Longyearbyen målestasjon  :D

Hehe, ja det ser ut til at det ble den ene dagen ute av klimakottet for Smits som vår Fourier-klimarabiatanalyse indikerte, for nå blir det kaldere igjen der oppe.