Author Topic: Klimareligionen krever nok et offer  (Read 682 times)

Bebben

  • Supermedlem
  • *****
  • Posts: 740
    • View Profile
Klimareligionen krever nok et offer
« on: 13.02.2019, 23:19:59 »
Professor Willam Helland-Hansen ved Universitetet i Bergen har fått vondt i klimaet og forteller proklamerer i Nettavisen at han slutter med forskning rettet mot å lete etter olje fordi det ikke er "etisk forsvarlig" og han "har ikke samvittighet" til å drive med det lenger.

Han sier blant annet at

Quote
- Vi må strupe tilbudet og slutte å lete. Noen må gå foran, og med så mye økonomisk, teknologisk og intellektuell kapital og mulighet for omstilling som vi har i Norge, så bør det være oss, sier Helland-Hansen.

Hva han skal drive med nå, og om han har sluttet i jobben, står det ikke noe om. Heller ikke hva slags "omstilling" han har tenkt å bruke sin økonomiske, teknologiske og intellektuelle kapital til. (Det er ikke spydig ment fra min side.)

Men hva er det med dette klimaklimaet som får folk til å bytte ut realistiske syn på verden med ønskedrømmer og luftspeilinger? Hvordan har for eksempel professoren tenkt at "vi" skal få med "oss" Russland, Kina, India og Saudi-Arabia på slike masochistiske selvskadingsøvelser? Vi er sikkert en noenlunde betydelig oljeprodusent, men bortsett fra det er vi ikke akkurat Goliat i verden. Noen tror sikkert fortsatt vi er hovedstaden i Sverige. Ikke fordi de er dumme eller uinformerte, de har bare konsentrert seg om hvem som er viktig og tatt lettere på dem som ikke er det.

Det ser også ut til å ligge et mye oversett premiss til grunn for det professoren sier her, nemlig at dersom klimavitenskapen er sann, er også politikken det. Så enkelt er det neppe, men det snakkes det øredøvende lite om, og Bjørn Lomborg er en kjetter og hvis ikke vi klarer å brenne ham selv, så kommer nok klimaet og tar ham.


Jo dårligere tider, jo bedre skjemt! (Ernst Röhl)

ConTrari1

  • Supermedlem
  • *****
  • Posts: 1 199
    • View Profile
Re: Klimareligionen krever nok et offer
« Reply #1 on: 13.03.2019, 09:18:08 »
"Noen må gå foran."

Det hederskronte mottoet til minneforeningen for "Lemen som ikke er med oss lenger".

Nettavisen v/Mullis skriver: "Parisavtalen forplikter Norge til 40 prosent mindre utslipp innen 2030."

Er det mangel på kunnskap eller bevisst undertrykking av fakta som ligger bak et slikt spinnvilt utsagn? Norge er ikke forpliktet til annet enn å opplyse om frivillige målsettinger. Det er svært urovekkende å se hvordan media planter inn usannheter om klimasaken hos folket. 
« Last Edit: 13.03.2019, 09:22:18 by ConTrari1 »