Author Topic: Skremslene rakner mer: Arktisk sjøisvolum har økt siden 2007  (Read 1189 times)

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 855
 • Qui vivra verra
  • View Profile
En av klimaalarmistenes sentrale katastrofescenarier har vært at sommerisen ville være borte allerede på 1990-tallet, så utsatt til 2000-tallet, så utsatt til 2010-tallet, osv. Ingen ville snakke om at sommerisen var minst like lav i den varme mellomkrigstiden, og at volumet var på sitt største på slutten av 1970-tallet i kombinasjon med sterkt økende CO2-nivå i atmosfæren. Ren falsifikasjon av CO2-hypotesen der altså. Og ytterligere falsifisert ved den varme mellomkrigsperioden på langt lavere CO2-nivåer. Derfor har de drevet og tuklet med grafer som ikke har gått lenger tilbake enn til 1979.

Men klimaalarmistenes hodepine slutter ikke der: Hva om vi sjekker hva som har skjedd med minimumsnivået for arktisk sjøis for det siste drøye tiåret? Altså, den sjøisen som egentlig skulle vært borte nå iht. den råtne delen av klimaforskningen:Ooooops? Dette er jo enkelt å modellere ut fra DMIs data. Hvorfor er det ingen som snakker om dette hos de etablerte klimaforskere? For ikke å si viser det frem?!
Her er det jo nemlig mye som tyder på at den forventede trendendring for nordlige halvkule begynte forsiktig allerede i 2006, som 30-års syklusene skulle tilsi. Med de 7-10 års forsinkelser i hovedhavstrømmene som følger dette, er det derfor ikke så underlig at vi nå har sett en synkende global temperaturtrend siden 2016:Det "verste" er at ikke engang det totale (helårlige) isvolumet for sjøisen i Arktis kan lages katastrofe av lenger: Vi vet jo hva "the usual suspects" i NOAA og NASA kan lyve om og cherry pick'e på dette området, så det beste er som vanlig å holde seg til DMI-observasjonene, og da ser det slik ut med den totale sjøissituasjonen i Arktis:
Da blir det slik da (Munchen i forgårs):


« Last Edit: 13.12.2018, 13:59:15 by Telehiv »

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 855
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Sv: Skremslene rakner mer: Men MSM lyver videre om Arktis
« Reply #1 on: 13.12.2018, 14:17:34 »
Mens jeg her legger ut fakta for situasjonen i Arktis, sluker MSM klimapropagandasentralens løgner og fordreininger like kritikkløst - eller umoralsk - som før.
Dagbladet overgår i dag seg selv i å bruke andre medias mikkemus-fortellinger med tilhørende ikke-fagfellevurderte artikler som underslår all saklig info om Grønland og Arktis:

Link: https://www.dagbladet.no/nyheter/frykter-det-er-for-seint-a-unnga-skrekkscenarioet---det-er-en-dodsdom/70558025

Her får vi nemlig igjen vite - uten et ord om at vi har hatt tilsvarende naturlige (varme) 30-års sykluser tidligere - at Grønland og Arktis m.m. har fått "dødsdommen".
Selvsagt uten å legge fram en eneste seriøs statistikk, for da ville jo hele griseriet blitt avslørt. "Standarddokumentasjonen" pleier som kjent å være en stakkars isbjørn alene på et isflak (altså dens mest ideelle posisjon for å fange en fet og god sel, uten at WWF og lignende har skjønt akkurat det....)

Sannheten om Grønlands massebalanse det motsatte av hva MSMs tildelte materiale lyver om nå:
Men vi får ta en titt på de foreliggende fakta da, slik jeg vist før. Og det er at med henvisning til DMIs tall, så økte Grønlands isvolum (massebalansen) med + 20 Gt for sesongen 2016/17. DMI kommenterte dette bl.a. slik:

â??Greenland on average loses around 500 Gt of ice each year from calving and submarine melt processes. If we subtract this from our figure of 544 Gt for the SMB it would suggest Greenland gained a small amount of ice this year.â?

Veksten fortsatte inn i sesongen 2017/18, se nederste graf:Når det gjelder 2018/19 så langt, så er vi så vidt i gang med statistikk for det, dvs. at vi akkurat nå er i overgangen fra smelting til ny tilfrysing. Der er i nederste figur gitt en første indikasjon som ser nokså nøytral ut så langt, så her får vi bare avvente og se.

Men la dette være klart, med Dagbladets hemningsløse artikkel som høvelig skrekkeksempel:
Uavhengig av alle fakta dundrer MSM igjen til med de groveste løgner om faktisk tilstand i Arktis, styrt av bakmennene i klimaindustriens propagandasentral. Stygt.   
 
« Last Edit: 13.12.2018, 14:28:34 by Telehiv »

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 855
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Og da skader det vel ikke å gjenta hvor dundrende feil IPCC og de enda verre alarmistene som Al Gore, James Hansen, John Kerry, Peter Wadham, osv. har tatt om utviklingen av sjøisen i Arktis:NSIDCs Mark Serreze er vel ikke bryet verdt å nevne, men dere kan jo se hans posisjon i grafen....
« Last Edit: 28.12.2018, 15:16:17 by Telehiv »