Skrevet av Emne: Den manglende varmen: Trenberths dyphavsteori på sotteseng  (Lest 1826 ganger)

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Innlegg: 1 534
 • Qui vivra verra
  • Vis profil
Som kjent har man ikke kunnet observere global oppvarming i atmosfæren på 18 år, og litt avhengig av hvilken dataserie man bruker er det til og med registrert en viss nedgang i temperaturen i denne perioden.

Et av de mest omfattende forklaringsforsøkene for dette er Trenberth et als påstand om at varmen har skjult seg i dyphavene. Men også disse påstandene synes å møte mer og mer faglig motstand etter som andre forskere har sett på saken.
 
Fersk kritikk fra Harvard og MIT
Et standardargument på alarmistsiden har vært at kritikken mot teorien rundt AGW/CO2-hypotesen stort sett kommer fra tvilsomme og lite renommerte institusjoner og personer. Mon det?

To av verdens fremste havforskere fra de ikke akkurat lav-renommerte Harvard og MIT (Wunsch & Heimbach) har ledet en gruppe som nylig har adressert databegrensingene som fremdeles hindrer havforskningsmiljøene i å tolke ulikhetene mellom ulike endringsestimater for havtemperaturer. Et viktig bidrag i deres arbeid er nok særlig at de peker på hvilke data man vil trenge mer av i fremtiden for å hindre at dagens motstridende datasett ikke skal forurense analysemulighetene for de neste tiårs endringsmønstre.   

Til trolig lite applaus fra Trenberth et als dyphavsvarmepåstander, finner denne analysen som et biprodukt at:

1) man kan fastslå at de dypeste havområdene blir kaldere ("the deepest oceans are cooling"),
2) de estimerer en mye langsommere oppvarmingsrate enn IPCC har anvendt i sin rapportering (der oppvarming er påvist i datasettene)
3) de highlighter hvor de største datausikkerhetene finnes ("due to the ever changing locations of heating and cooling"), og
4) de spesifiserer kritikk mot tidligere metodebruk som har konstruert endringer i havets varmeinnhold uten reelle empiriske data, der de f.eks. viser til Balmaseda & Trenberth’s "re-analysis"

Forskerne konkluderer derfor med at:

“Direct determination of changes in oceanic heat content over the last 20 years are not in conflict with estimates of the radiative forcing, but the uncertainties remain too large to rationalize e.g. the apparent “pause” in warming.”

Med andre ord: En høflig måte å si at det finnes ikke vitenskapelig grunnlag for Trenberth et als påstander

Link: http://wattsupwiththat.com/2014/07/21/deep-oceans-are-cooling-amidst-a-sea-of-modeling-uncertainty-new-research-on-ocean-heat-content/#more-113270

Men kritikken mot Trenberth et als forklaring på "the missing heat" har vært tema hos mange sterke forskere lenge, vi kan se litt på hva Judith Curry har sagt om dette:

Judith Curry: "Are the deep Oceans cooling?"
Den respekterte Judith Curry har tatt opp disse påstandene i flere sammenhenger, senest i forrige uke under overskriften "Are the deep oceans cooling?"
Hun starter med å sitere Wunsch & Heimbach, dvs. fra den analysen jeg viser til ovenfor:

Direct determination of changes in oceanic heat content over the last 20 years are not in conflict with estimates of the radiative forcing, but the uncertainties remain too large to rationalize e.g. the apparent “pause” in warming.
 
Men Curry har vært etter Trenberth et al før her: http://judithcurry.com/2013/03/29/has-trenberth-found-the-missing-heat/

Og her: http://judithcurry.com/2014/01/21/ocean-heat-content-uncertainties/

Forrige uke konkluderer Judith Curry svært så tydelig i denne saken:

The bottom line is this, which I repeat from the previous thread Ocean heat content uncertainties:

All in all, I don’t see a very convincing case for deep ocean sequestration of heat.


(jeg vil tro det vanskelige ordet "sequestration" best kan oversettes med "fanging" eller "opplagring")   

Link: http://judithcurry.com/2014/07/22/are-the-deep-oceans-cooling/
« Siste redigering: 29.07.2014, 18:09:14 av Telehiv »

Geir Aaslid

 • Nybegynner
 • *
 • Innlegg: 20
  • Vis profil
Sv: Den manglende varmen: Trenberths dyphavsteori på sotteseng
« Svar #1 på: 29.07.2014, 19:56:05 »
Her er det en særdeles sivilisert og høflig språkbruk. se for eksempel på denne formuleringen:

"If Balmaseda and Trenberth’s model of deep ocean warming was correct, any increase in ocean heat content must have occurred between 700 and 2000 meters, but the mechanisms that would warm that “middle layer” remains elusive."

Siden "alle" vet at varm luft stiger og at varmt vann er lettere enn kaldt vann, så finnes det ingen fysisk mekanisme som kan flytte hotspotten til Trenberth fra troposfæren og til havdypet. Derfor beskrives Trenberths teleportasjon av hans hotspot høflig som "elusive mechanism".
En ledende norsk solforsker omtalte Trenberths teleporatsjon på en litt annen måte på et seminar ifjor etter å ha redegjort for hva av stråling som trenger hvor langt ned i havet: "De som tror på dette bør virkelig se seg om etter en skrutrekker."

Dermed skulle hotspotten være død og begravet. Hvilket betyr at de hopper videre til noe annet, for eksempel været i Skandinavia denne måneden.

Beklageligvis kommer MSM inntil noen våkner opp, til å ignorere også denne forskningsrapporten. Men før eller senere blir det politisk korrekt å være klimarealist.

Amatør1

 • Global moderator
 • Medlem
 • *****
 • Innlegg: 119
 • If you've seen one tree, you've seen Yamal
  • Vis profil
Sv: Den manglende varmen: Trenberths dyphavsteori på sotteseng
« Svar #2 på: 30.07.2014, 22:15:54 »
Dermed skulle hotspotten være død og begravet. Hvilket betyr at de hopper videre til noe annet, for eksempel været i Skandinavia denne måneden.

Beklageligvis kommer MSM inntil noen våkner opp, til å ignorere også denne forskningsrapporten. Men før eller senere blir det politisk korrekt å være klimarealist.

Er det noen grunn til å tillate slik ignoranse, da? Kanskje vi skulle liste opp de falsifiserte hypotesene på en oversiktlig måte, slik at de enkeltvis lar seg linke til? Da kan vi kanskje bidra til å redusere uendelig "revitalisering" av forlengst falsifiserte hypoteser, ved å hjelpe til med linker til falsifiseringen(e).

Noen som føler seg kallet?
Carbophobia – An irrational fear of element 6 of the periodic table.

bøvelen

 • Nybegynner
 • *
 • Innlegg: 30
  • Vis profil
Sv: Den manglende varmen: Trenberths dyphavsteori på sotteseng
« Svar #3 på: 21.08.2014, 23:50:03 »
Varmen forsvinner i dyphavet
ABC Nyheter (fra NTB):

Samtidig helgarderes det med at det blir kaldere (før det igjen blir ny stigning)!

http://www.abcnyheter.no/nyheter/2014/08/21/forskere-mener-varmen-synker-i-havdypet
« Siste redigering: 21.08.2014, 23:51:37 av bøvelen »