Strømpris-plyndringen allerede i full gang

Started by Telehiv, 28.11.2018, 11:57:12

Previous topic - Next topic

Telehiv

En blanding av a) selvskadende CO2-idioti + b) ren offentlig grådighet styrer nå hovedbildet i norsk energipolitikk:

- elektrifisering av sokkelen skal flytte norske CO2-utslipp over på brukerne av norsk olje og gass i utlandet med resultat at Norge forbedrer utslippsstatus (dette endrer selvsagt ikke de samlede utslippsforhold, det er bare symbolpolitikk og har intet med reelt miljøvern å gjøre)
- enda mer utenlandskabler vil sikre at strømleverandørene (hovedsakelig offentlige) kan overprise både eksport og import, slik at norske strømkunder til slutt påføres helt unødige ekstrakostnader

Resett har nå en artikkel om hva de meningsløse vedtakene om enda mer elektrifisering av norsk sokkel kan medføre:
At Norge, som egentlig er ca. 110% selvforsynt med vannkraft i utgangspunktet, kan ende opp som nettoimportør av elkraft.
Med større suksess for elbilvolumet kan det gå enda verre.

Sluttresultatet blir da bare en verre utgave av dagens allerede fortvilende situasjon:
- eksploderende strømpriser ved at ren norsk kraft selges grådig ut av landet gjennom økt utenlandskabel-kapasitet, og
- vi må betale for dyr skitten EU-kraft i retur
- utenlandskablene gir økte muligheter for kynisk reservoartømming til høye priser i utlandet, som i neste omgang gir kjempeøkning i nasjonale kraftpriser også
- for denne grådig selvpåførte vannmangel skyldes i neste omgang på norske (!) kunder, så de ikke kan protestere

Link: https://resett.no/2019/02/06/radikalt-idioti-ender-norge-som-netto-stromimportor/

Her forsvinner vårt vett og forstand i enda en kabel til kontinentet



Telehiv

Det er mange måter å forklare hvordan en strømleverandør plutselig får megaoverskudd - men helst vil man ikke snakke om utenlandskabler og de nye mulighetene til å loppe folk både på inn- og utpust - man forteller i stedet at det skyldes "en formidabel innsats":

https://sysla.no/gronn/bkk-okte-resultatet-800-millioner-kroner/


Konsernsjef Jannicke Hilland i BKK. Foto: Eirik Brekke

Tvi vøre: Sannheten er jo bare at det er åpnet for fri lopping av norske borgere, de har selvsagt ikke blitt en flekk dyktigere enn de var før.

Spørsmålet er derfor: Når har myndighetene tenkt å reagere på resultatet av egne kabeleskapader?
Det var vel ikke dette vi ble forespeilet da utenlandskablene ble banket gjennom i Stortinget uten at innsigelser fikk slippe til?

La oss i alle fall være enige om en ting: Åpner regjering/storting for 1 (en) kabel til, da trekker vi på de gule vestene her hjemme også!
En plass må grensen for uanstendig lopping av enker og faderløse gå.


Bebben

Snart vil nok en større del av overskuddet skyldes en "formidabel innsats" fra inkassobyråene.

Før betalte jeg strømregningen med et skuldertrekk sammen med de andre vinduskonvoluttene. Nå sender jeg med en telepatisk hilsen til Gutteklubben Profitt ved hjelp av Klimaskremsler i Energi-Norge:

I am the egg-man, I am the walrus, I am the MAN BEAR PIG!
Jo dårligere tider, jo bedre skjemt! (Ernst Röhl)

Telehiv

#18
Utenlandskablene er som alle nå ser i ferd med å bli akkurat så misbrukte til å plyndre norske forbrukere som vi har hevdet her lenge.
Vi har tidligere også omtalt NVEs uendelige frekkhet med å hevde at «kraftprisen uten mellomlandsforbindelser blir 2-3 ganger høyere på vinterstid sammenliknet med en situasjon der Norge både kan importere og eksportere kraft».

Økonomiprofessor Anders Skonhoft ved Institutt for samfunnsøkonomi, NTNU har nå fått nok av disse løgnhalsene, og slakter denne fremstillingen i en ny artikkel i Samfunnsøkonomen. Kritikken går hardest ut over Statnett, som mener at kablene er samfunnsmessig lønnsomme - uten å fortelle at de er lønnsomme for kraftselskapene, men ulønnsomme for forbrukerne.



Skonhoft viser i artikkelen viser hvordan kablene lopper oss for flere millarder årlig i første omgang, bare ved hjelp av de eksisterende kablene. Kommer det flere utenlandskabler blir plyndringen mye verre.

Jeg siterer litt fra Nettavisens oppslag om dette nå:

2,6 milliarder økte priser
Økonomiprofessorens hovedpoeng er at de nye kablene egner seg til å selge billig norsk strøm til et marked hvor elektrisitetsprisen er høyere. Det vil i neste omgang øke prisen for norske forbrukere.
Ved å regne på kalkylene strømprodusentene har lagt frem, kommer han frem til en kraftig prisøkning for forbrukerne.
-Ved et årlig innenlands forbruk på 130 TWh (130 milliarder kWh) svarer denne prisøkningen til 2,6 milliarder NOK årlig økt kostnad for forbrukerne (bedrifter og husholdninger) og en tilsvarende årlig økt inntekt for produsentene, skriver han i artikkelen.


Og for ordens skyld: Professoren kan ikke se at argumentene om klimagevinst er holdbare heller....

Link: https://www.nettavisen.no/na24/professor-slakter-nye-kraftkabler---spar-milliardtap-og-dyrere-strom-for-kundene/3423595014.html