Author Topic: Strømpris-plyndringen allerede i full gang  (Read 4042 times)

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 133
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Strømpris-plyndringen allerede i full gang
« on: 28.11.2018, 11:57:12 »
Jeg har i flere artikler tatt opp folks naivisme om hva "fri flyt av strøm" betyr for norske strømbrukere, og hvordan økende legging av utenlandskabler er en uavvendelig vei til ren plyndring av norske strømbrukere.I tillegg har folk fått tvangsinstallert (svære gebyrer hvis man nekter) nye strømavlesere som utenfor folks kontroll priser opp strømforbruk visse tider på døgnet. Dvs. de tider på døgnet der folk trenger å bruke strøm og forbruket derfor er høyest. Skal du spare penger på dette må du stå opp om natten for å bruke elartikler. ikke særlig bra kombinasjon med å klare jobben på dagen, må man tro....

Og strømprisene kjøres i vei, se bare her hva en leverandør skriver (som argument for at du bør hoppe over på fastpriser):

"Spotprisen har steget kraftig de siste dagene, og eksperter varsler skyhøye strømpriser i vinter. Samtidig kan du få fastprisavtaler som er langt billigere.
Strømselskapene tilbyr ulike typer avtaler til kundene. Spotavtaler er den mest anbefalte, men i helt spesielle tilfeller kan det være gunstig å gå for en fastprisavtale. Dette gjelder hovedsaklig i perioder der det ligger an til at strømprisen kan stige kraftig.
Ferske tall (27. november) viser at strømselskapenes innkjøpspris på den nordiske kraftbørsen har steget til hele 77,70 per kilowatt (inklusiv mva. + kostnader) i store deler av landet."

 
Link: http://forbruker.nettavisen.no/bor-du-velge-fastpris-for-strom/?skin=df-skin-privat&width=df-width-100&row=df-row-1&position=front-37

Som sagt, med god støtte i klimaidiotiets "logikk" er vår naivisme rundt strømmanipuleringen grenseløs: Vår rene vannkraft skal like-prises med europeisk olje-, kull- og vindkraft og vel så det...
« Last Edit: 13.02.2019, 20:35:26 by Telehiv »

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 133
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Sv: Strømpris-plyndringen allerede i full gang
« Reply #1 on: 28.11.2018, 20:19:32 »
Les mellom linjene i denne artikkelen, så vil dere se at det allerede er blitt gjengs å relatere norske priser til de europeiske - i et land som i utgangspunktet er mer enn selvforsynt med billig vannkraft.
Eller for å si det som det er: Hvis vi ikke hadde blitt så skrekkelig lurt på disse utenlandskablene.
Men nå får vi altså høre hvordan vindkraftpriser osv. på kontinentet gjør at vi dessverre ikke lenger kan regne med annet enn "skyhøye" elpriser i framtiden her til lands også. Og det som aldri skulle bli aktuelt selv om vi bygde alle disse utenlandskablene....

Link: https://e24.no/energi/stroem/kaldt-vaer-ga-stroemprishopp-kan-vaere-et-forvarsel/24504269

Ikke mye norsk vann igjen i lyspærene våre lenger:
« Last Edit: 13.02.2019, 20:35:42 by Telehiv »

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 133
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Den internasjonalt kjente Jo Nova har nå holdt sitt foredrag i Oslo om «HOW TO RUIN A PERFECTLY GOOD ELECTRICITY GRID IN 3 EASY STEPS».
Seansen var imidlertid kjemisk fritt for politikere og andre sentrale beslutningstakere. Og ikke minst: MSM var totalt fraværende, og ingen av dem møtte opp ved pressekonferansen!
Det er jo en ren skandale: Jo Nova kommer her og vil vise fram Australias dokumenterte erfaringer for dem som p.t. driver og herjer i norsk natur - og ikke minst i det norske folks økonomi, og så gjør norske beslutningstakere svensker av seg...

Document.no har imidlertid lagt ut en bred dekning av saken, og skriver at i kortform vil innføring av vindkraft og solkraft i et velfungerende kraftnett føre til dette selvskadingsmønsteret:

� Strømprisen dobler eller tredobler seg.
â?¢ Kraftnettet blir ustabilt og uforutsigbart.
� Næringslivet mister konkurransekraft fordi all strøm blir dyrere.
� Alle varer og tjenester blir dyrere for forbrukerne. Næringslivet svekkes
� Kraftmangel og styrte strømutkoblinger blir vanlige.
â?¢ CO2-utslipp og kullavhengighet vedvarer
� Salget av dieselgeneratorer og backupløsninger øker.
� Den økonomiske utviklingen bremses og stopper opp.
â?¢ Kraftkrevende industri flagger ut til lavere priser og mer stabilitet
� Vindmølleindustrien blir avhengig av subsidier.
â?¢ Jobber skapes i lavkostland som Kina.
� Andre kraftprodusenter slutter å investere.
� Energifattigdom oppstår blant lavinntektsgrupper
â?¢ Vedlikeholdsutgiftene for kraftnettet eksploderer.

Men hu hei! Noen skal visst tjene på dette:
� Noen forbrukere får litt billigere strøm enn andre på dagtid (altså når folk flest er på jobb�).

Anbefaler alle å lese denne omfattende beskrivelsen av hva våre styresmakter er i ferd med å tvinge oss inn i!

Link: https://www.document.no/2018/11/28/hvorfor-er-ikke-regjeringen-interessert-i-tall-som-viser-hvordan-vindmoller-odelegger-kraftforsyningen/

« Last Edit: 13.02.2019, 20:36:03 by Telehiv »

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 133
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Sv: Strømpris-plyndringen allerede i full gang
« Reply #3 on: 02.12.2018, 18:39:59 »
Nettleie er som kjent blitt et stadig viktigere bidrag i plyndringen av strømkundene, som sikrer at man drar inn masse penger fra kundene samme hvor mye de reduserer forbruket. Slik sett kan man med glatt ansikt anmode folk om å redusere strømforbruket "av klimahensyn", når man skrur opp nettleien i andre enden. I det samme klimaets navn er det bare å innse: Det skal ikke være noen glede å være strømkunde i det som for inntil få år siden - før det grønne selvskaderskiftet begynte å ødelegge folks økonomiske hverdag og fylle klimaindustriens lommer - var verdens mest gunstige og miljøvennlige land for bruk av strøm siden det var omtrent utelukkende basert på vannkraft. Nå selger de mest mulig av vannkraften vår til utlandet for gode priser til man ser bunnen i magasinene, før de snur seg til oss og sier: "Oisan, nå har dere snart brukt opp magasinene våre, nå må strømprisene opp"!

Og dermed må vi også betale for dyr utenlandsstrøm + elleville vindmøllesubsidier + tilhørende fuglekverning og landskapsforvitring for ikke å gå i svart...er det ikke noen som kan hente inn den gode gamle Osvald-gruppen, og få blåst disse kablene til himmels snart?

Her litt om nettleiespillet på fylkesbasis, så dere vet hvorfor nettbruk pr. dato er så differensiert og urettferdig priset:
https://e24.no/energi/stroem/sogninger-betaler-20-oere-mer-per-kwh-i-nettleie-enn-i-oslo-vi-ser-det-som-en-straff/24507711

Og når utenlandskablene skal ha mat, får det heller ryke med noen regionale helligdommer:
« Last Edit: 13.02.2019, 20:36:15 by Telehiv »

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 133
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Sv: Strømpris-plyndringen allerede i full gang
« Reply #4 on: 10.12.2018, 10:55:24 »
Folk flest i Frankrike har skjønt at klimaskremslene med tilhørende "grønt skifte" bl.a. brukes til å tyne befolkningen tosidig:
1) må dekke svært ulønnsom "alternativ grønn energi" over nye skatter og avgifter
2) mister forutsigbarhet og trygghet i energiframtiden

Men her hjemme, der man i enda større grad utsettes for direkte miljøfiendtlig "grønn energi" - i et land som egentlig er mer enn selvforsynt med ren elektrisk strøm? Jeg slutter ikke å forundres over at det ikke for lengst er et folkelig opprør i Norge mot den vel planlagte strømprisplyndringen av vanlige folk:

https://www.nettavisen.no/na24/innenriks/27-prosent-hyere-strmpriser-presser-opp-konsumprisindeksen/3423567813.html

- og enda har vi langt fra fått det fulle selvskadingsutslaget av de nye utenlandskablene - og de nye målerne!!


 
« Last Edit: 13.02.2019, 20:36:25 by Telehiv »

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 133
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Sv: Strømpris-plyndringen: Blir som ventet verre og verre
« Reply #5 on: 17.12.2018, 20:24:08 »
Her er en liten statusrapport:
https://e24.no/energi/stroem/nytt-stroemprishopp-det-er-ting-som-skjer-naa/24520744

Det dere skal merke dere i denne artikkelteksten er at det i løpet av få måneder nå er blitt helt vanlig å omtale strømpris i euro her til lands - et land der vi egentlig var selvforsynte med ren norsk vannkraft i norske kroner. Utlagt: Kraftutbytterne bare kjører på med å selge vannkraften vår til utlandet hvorpå de snur seg til oss og sier "huff så mye strøm dere har brukt, nå må vi importere dyr kraft fra utlandet"... Med sin språkbruk lar de oss allerede nå maktesløst forstå at kraftprisen her til lands skal styres etter 3-ganger'n i utlandet.

Men folk kan ikke si at de ikke ble advart: En ting er at jeg og andre har gnålt om dette i alle fora vi har fått tilgang til i årevis, men selv den gamle Høireavisen Aftenposten presterte i 2015 faktisk å fortelle det norske folk at strømsvindelen ville ramme småfolkene:
https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/yvVkJ/Internrevisjonen-Den-store-stromsvindelenPå toppen av grønne sertifikater og flere kabler til utlandet har venstresiden, med SV i spissen, gjort det til sitt prestisjeprosjekt å elektrifisere Utsira, selv om miljøeffekten er tvilsom, skrev artikkelforfatteren i 2015. Illustrasjonen viser hvordan det vil se ut når Johan Sverdrup-feltet på Utsirahøyden står ferdig. Der blir det elektrifisering fra dag én. Men for de andre tre feltene var det i 2015 fortsatt ikke tatt noen avgjørelse.

Dette bare som en aperitif på hva som vil komme. Som vi vet har strøm-selvskadingen for det norske folk virkelig skutt fart etter dette.
Vi får snakkes mer om dette når også våre gater fylles av rasende, franskinspirerte strømbrukere som endelig begynner å skjønne hva som skjer...

PS: Da innløp siste strømregning (hos meg fra Norgesenergi enn så lenge), der kombinasjonen av (utenlandsdefinert) strømpåslag og ny (døgntids-styrt) måler denne gangen ga 80% prisøkning ifht. samme måned i fjor. Men merk: Dette er bare begynnelsen. Ufattelig at opprøret ikke er begynt for lengst.


« Last Edit: 13.02.2019, 20:36:38 by Telehiv »

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 133
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Sv: Strømpris-plyndringen allerede i full gang
« Reply #6 on: 23.12.2018, 09:32:18 »
Min bolig er oljefyrt, og inkludert dusjvannet. Strømforbruket er bare til vask, koking og lys. Siste måneds strømregning (for nov) viser nå likevel hele 2.400 kroner, dvs. over 80% opp fra samme tid i fjor.
Men verre: Jeg har gÃ¥tt inn pÃ¥ leverandør og simulert hva desember vil koste meg: Neste regning antas Ã¥ bli ca. 3.300 kroner med billigste løsning. 
Dette vil i så fall bli ca. 150% over samme periode i fjor.
Uten at jeg bruker mer strøm enn da.

Vi ser allerede også at de nye målerne med multiplikator for visse tider på døgnet er blitt et minst like grusomt verktøy i hendene på kraftbandittene som det var grunn til å frykte.

Hvor skal dette ende?
Når ser vi de første gule vestene i Norges gater?
« Last Edit: 13.02.2019, 20:36:49 by Telehiv »

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 133
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Sv: Strømpris-plyndringen blir varig - og verre
« Reply #7 on: 29.12.2018, 12:41:10 »
VG skisserer status og advarer om at dette blir verre - mens det norske folk apatiske bare står og glor?

Her er noen hovedpoenger i hvordan dette ranet utvikler seg:

Historisk høyt
Kraftanalytiker Tor Reier Lilleholt i Wattsight tror strømprisen kommer til Ã¥ krabbe videre oppover â?? i uke 51 vaket spotprisen mellom 50 og 60 øre per kilowattime (kWh).
â?? Det er historisk høye priser, spesielt hvis du tar med alle avgiftene som sluttkunden fÃ¥r, sier Lilleholt som tror spotprisen kommer til Ã¥ ligge pÃ¥ i underkant av 60 øre resten av vinteren.
â?? Med alle avgifter betaler forbrukerne nÃ¥ rundt 1,3 kroner per kWh og jeg tror prisen kan krabbe opp til 1,5 kroner, sier Lilleholt. Men han legger til at bÃ¥de priser og nettleie varierer alt etter hvor i Norge du bor.
Ifølge Lilleholt er det tørt vær, lite vind, høye gasspriser og CO₂ avgifter som har presset opp strømprisen. Men selv om vi synes strømmen er blitt dyr, er den enda dyrere lenger sør.
â?? Sør-Norge har desidert den laveste strømprisen i hele Europa og det har vi hatt i mange, mange Ã¥r, sier Lilleholt. Han tror en gjennomsnittlig norsk husholdning fort kan mÃ¥tte betale 4â??5000 kroner mer for strømmen i Ã¥r enn i fjor.


Jeg gjentar: Dette er blitt situasjonen for strømkundene i et land som var mer enn selvforsynt med ren og billig vannkraft før klimatriksene med alle sine selvskadende avgifter begynte.

https://www.vg.no/nyheter/i/zLBexK/stroempriser-rett-til-vaers-og-verre-skal-det-bli?utm_content=row-9&utm_source=vgfront
« Last Edit: 13.02.2019, 20:37:00 by Telehiv »

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 133
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Her kan dere lære mer om hvordan det norske folk får en større og større strømplyndringsdildo plassert rett opp i ræven uten at noen synes å ha vett til å protestere - les dette og forstå litt mer om hva som i klimaets navn skjer med husholdsøkonomien vår:

https://www.nettavisen.no/na24/dansker-far-betalt-for-a-bruke-strm-norge-fortsatt-rekordhye-strmpriser/3423575059.html

Er det bare Norge som skal la seg misbruke av dette nettet?!?


« Last Edit: 13.02.2019, 20:37:19 by Telehiv »

translator

 • Seniormedlem
 • ****
 • Posts: 436
  • View Profile
Sv: Strømpris-plyndringen allerede i full gang
« Reply #9 on: 07.01.2019, 16:26:57 »
Jeg har akkurat fått følgende epost fra min strømleverandør:

Quote
Informasjon om elsertifikater, prisutsikter og varsel om prisendring.
Elsertifikatordningen inngått mellom Norge og Sverige skal bidra til økt produksjon av kraft fra fornybare energikilder. Målsettingen er 28,4 TWh ny fornybar årlig kraftproduksjon fra 2020.
Myndighetene legger gjennom elsertifikatloven en plikt på strømleverandørene til å kjøpe elsertifikater til sine strømkunder, tilsvarende en viss prosentandel av kundens årlige strømforbruk. Andelen i 2018 var satt til 15,3 %. For 2019 har myndighetene økt andelen til 17,1 %.
Andelen vil øke til 18,9 % i 2020 for deretter å falle til null mot 2035.
Prisen på elsertifikater har steget den senere tiden, men vi har holdt prisen uendret gjennom hele 2018. Engrosprisene er forventet å stige utover vintern.
Hva betyr dette for deg som kunde?
Variabel Goo 15 vil fra 01.01.2019 øke til 89,90 øre/kWh inkl. mva. Av dette utgjør elsertifikatprisen 4,5 øre/kwh inkl. mva.
Du kan også lese mer om dette på www.energinorge.no og www.nve.no

Andre nyheter om kraftmarkedet finner du på www.geavisa.no.
« Last Edit: 13.02.2019, 20:37:30 by Telehiv »
IPCC - They've told us what it's NOT. But NOT what it is.

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 133
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Sv: Strømpris-plyndringen allerede i full gang
« Reply #10 on: 07.01.2019, 16:47:19 »
Jeg har akkurat fått følgende epost fra min strømleverandør:

Quote
Informasjon om elsertifikater, prisutsikter og varsel om prisendring.
Elsertifikatordningen inngått mellom Norge og Sverige skal bidra til økt produksjon av kraft fra fornybare energikilder. Målsettingen er 28,4 TWh ny fornybar årlig kraftproduksjon fra 2020.
Myndighetene legger gjennom elsertifikatloven en plikt på strømleverandørene til å kjøpe elsertifikater til sine strømkunder, tilsvarende en viss prosentandel av kundens årlige strømforbruk. Andelen i 2018 var satt til 15,3 %. For 2019 har myndighetene økt andelen til 17,1 %.
Andelen vil øke til 18,9 % i 2020 for deretter å falle til null mot 2035.
Prisen på elsertifikater har steget den senere tiden, men vi har holdt prisen uendret gjennom hele 2018. Engrosprisene er forventet å stige utover vintern.
Hva betyr dette for deg som kunde?
Variabel Goo 15 vil fra 01.01.2019 øke til 89,90 øre/kWh inkl. mva. Av dette utgjør elsertifikatprisen 4,5 øre/kwh inkl. mva.
Du kan også lese mer om dette på www.energinorge.no og www.nve.no

Andre nyheter om kraftmarkedet finner du på www.geavisa.no.

Ja, bare vi fremdeles vil ha penger til å skifte biodieselbatteriet i den stadig voksende elsmertereduserings-dildoen vi går med opp i rassen, så skal nok dette bli bra, serru serru.
 
« Last Edit: 13.02.2019, 20:37:41 by Telehiv »

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 133
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Sv: Strømpris-plyndringen: Kina er nå medskyldig!
« Reply #11 on: 11.01.2019, 09:15:30 »
Det har begynt å demre (litt) for enkelte medier:

https://www.nettavisen.no/na24/derfor-blir-det-hyere-strmpriser/3423577990.html

Her får vi igjen bekreftet at kraftleverandørene - med siklende myndigheter i ryggen - ikke lenger trenger å bry seg om de gamle, hederskronte norske strømprinsippene:
- nå skylder de på forhold helt fra Kina for å "forklare" den akselererende strømplyndringen
- alle lallende medløpere er enige om at de nye høye strømprisene blir "varige"
- i denne artikkelen er det en som prøver å fortelle at utenlandskabler og ACER ikke er hovedårsaken til at muligheten til stabil tilgang på ren og billig norsk vannkraft er spilt bort for det norske folk

Men sannheten er dessverre nådeløs: Vi har med utenlandskabler og ACER gitt fra oss muligheten til å hindre at vi blir siste tilvekst av ofre for det elendig strukturerte europeiske krisenettet, som sjangler rundt i det ene klimaforvirrede Energiwende verre enn det andre.

Når kommer de gule vestene på?

 

« Last Edit: 13.02.2019, 20:37:54 by Telehiv »

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 133
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Nettavisen er blant de få mediene som flere ganger har tatt opp galskapen - uten at de har lagt ut den hele sannhet om dette maktbaserte energimisbruket - om hvordan strømselskapene nå har fått alle rammevilkår på plass (utenlandskabler og myndighetenes oppfølgende vilje til å pålegge alle slags ekstra klimaavgifter, at man upåtalt får tømme magasinene ved salg til Europa og deretter triple prisene her hjemme på importert kullstrøm, osv.) for å utplyndre norskere borgere totalt.

Vi nærmer oss raskt krona på strømmen nå, og folk sitter bare apatisk aksepterende overfor også disse overgrepene i de hellige klimavillfarelsers navn.
Når skjønner folk at de gule vestene må fram også i Norge?

Link: https://www.nettavisen.no/nyheter/mandag-er-det-svrt-dyrt-a-bruke-strm/3423582913.html
« Last Edit: 13.02.2019, 20:38:04 by Telehiv »

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 133
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Sv: Stråmpris-plyndringen: Nå innhentes el-bilene
« Reply #13 on: 24.01.2019, 17:35:47 »
Strømprisen bare fortsetter sin elleville Europa-baserte plyndring av norske strømkunder, og nærmer seg snart 2 kroner/kWh.
Dermed er det ikke lenge før det blir dyrere å lade en elbil enn å kjøre dieselbil...

I en artikkel på MSN i dag kan vi lese om:

Hvor mye koster egentlig strømmen?

Den rene spotprisen på strøm er derimot ikke alt du må betale. Det er både elavgift, påslag i spotprisen, grønne sertifikater og nettselskapenes andel.
Den faktiske prisen for disse tingene varierer avhengig av både hvor i landet du bor, og hva slags strømavtale du har, men et rimelig anslag er følgende:
Nettleie Hafslund: 47,95 øre/kWh (ofte høyere andre steder i landet)
Prispåslag Hafslund Spot: 6,95 øre/kWh (mulig å få både billigere og dyrere alternativer)
Totalpris med torsdagens høye priser: 1,885 kroner/kWh


Link: http://www.msn.com/nb-no/motor/nyheter/s%c3%a5-mye-koster-det-%c3%a5-kj%c3%b8re-elbil-med-rekordh%c3%b8ye-str%c3%b8mpriser/ar-BBSFOWP?li=BBr5A5g&ocid=iehp 

« Last Edit: 13.02.2019, 20:38:18 by Telehiv »

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 133
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Re: Strømprisplyndringen: ALLE henger seg på loppingen nå
« Reply #14 on: 04.02.2019, 11:44:28 »
Forbrukerrådet har omsider gått ut med advarsel mot hvordan strømleverandørene misbruker folks fortvilelse til å lokke dem ut i rene svindelavtaler:
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/0ERW5G/forbrukerraadet-advarer-slik-lokkes-stroemkunder-i-prisfelle?utm_content=row-3&utm_source=vgfront