Norge må bygges om p.g.a. klimaendringer ifølge Dagsavisen

Started by Objektiv, 31.10.2014, 23:23:42

Previous topic - Next topic

Objektiv

http://www.dagsavisen.no/samfunn/forsker-norge-ma-bygges-om/

"KLIMA: Det kan bli nødvendig å bruke milliarder av kroner på å flytte hus, veier og jernbanelinjer på grunn av klimaendringene, mener Vestlandsforsking."

Dette er vel å snu det på hodet. Sannheten er vel nærmere at Norge må bygges om fordi samfunnsplanleggerne ikke har tatt hensyn til klimavariasjoner og konsekvenser av menneskeskapte terrenginngrep. Det er ikke overraskende at hus og infrastruktur i eller ved vassdrag og flomveier blir tatt av flom.

Jeg vil heller skrevet det slik:
Det kan bli nødvendig å bruke milliarder av kroner på å flytte hus, veier og jernbanelinjer på grunn av menneskelig dumhet og udugelighet.

Telehiv

Quote from: Objektiv on 31.10.2014, 23:23:42
http://www.dagsavisen.no/samfunn/forsker-norge-ma-bygges-om/

Jeg vil heller skrevet det slik:
Det kan bli nødvendig å bruke milliarder av kroner på å flytte hus, veier og jernbanelinjer på grunn av menneskelig dumhet og udugelighet.

Klokt tenkt og klokt sagt!

Amatør1

Enig i dette, men jeg vil gå et skritt videre.

Det kan bli nødvendig å flytte på menneskelig dumhet, udugelighet og uærlighet. De dumme og udugelige får finne seg noe annet å gjøre, og de uærlige bør prøves av rettsvesenet. Det kan ikke utelukkes at enkelte uærlige bør flytte til enklere kår en periode.

Objektiv

Quote from: Objektiv on 31.10.2014, 23:23:42
Sannheten er vel nærmere at Norge må bygges om fordi samfunnsplanleggerne ikke har tatt hensyn til klimavariasjoner og konsekvenser av menneskeskapte terrenginngrep. Det er ikke overraskende at hus og infrastruktur i eller ved vassdrag og flomveier blir tatt av flom.

Quote from: Dagfinn R. Moe
http://www.klimarealistene.com/web-content/Refusert%20debattinnlegg%20til%20Aftenposten%20-%2003.11.pdf
En undersøkelse presentert av Teknisk Ukeblad ifjor (TU nr. 29/13) viser at i et utvalg av 12 sørnorske kommuner som har vært dekket av NVEs flomsonekartlegging, er det i ettertid tilsammen gitt ca. 1000 tillatelser til utbygging i soner med forventet 50 årsflom. Hvor lenge vil forsikringsbransjen akseptere dette?

Flomskadene på Kvam for få år tilbake skyldtes primært dårlig arealplanlegging, og ikke klimaendring, for nedbørsmengdene var ikke eksepsjonelle. Flommen var typisk for et kaldt innlandsklima, med mye snø i fjellet utover våren, etterfulgt av plutselig sommervarme og nedbør. Som flomtype var dette bare en blek kopi av Storovsen som fant sted i 1789, midt under den lille istid.

Jeg har mistanke om at siste ukes flomskader på Vestlandet også primært er et resultat av dårlig arealplanlegging. Flommen er beskrevet som en 200 års flom, og minstekravet for å nye boligbygg idag er at de er sikret mot slik flom. NRK1 dokumenterte sist søndag at elveløpet gjennom Odda har blitt vesentlig innsnevret med årene på grunn av utfylling og utbygging, og da ber man om problemer.

Objektiv

Fra Adressa:
http://www.adressa.no/nyheter/innenriks/article10384950.ece

QuoteDet såkalte monsterregnet skaper stadig vekk problemer i tettbygde strøk. I helga førte enorme oversvømmelser ved Sørlandet sykehus i Kristiansand til at alle dagens operasjoner måtte avlyses.

I Norge ligger nå de årlige forsikringsutbetalingene knyttet til overvann på cirka en milliard kroner hvert år, og tallet er økende.

Styrtregn kan i løpet av et par timer gi samme regnmengde som er vanlig på to måneder. De tette flatene i byene gjør at vannet renner fortere, og det blir større flomsituasjoner enn om vannet var i naturterreng og ble sugd naturlig opp i grunnen.

NVE uttaler i dag at det blir nødvendig å lære mer om hvordan vann oppfører seg i byene, og kravene øker nå til fleksible valg av løsninger og tilpasning til klimasoner, skriver gemini.no

NVE har tydeligvis sovet i lang tid.

Objektiv

http://tv.nrk.no/serie/brennpunkt

Jeg børster støvet av denne tråden da brennpunktprogrammet er svært aktuelt i forhold til temaet og kommentarene her.

Objektiv

Ikke alle skylder på klimaendringer. Forsikringsbransjen mener kommunenes planlegging er for dårlig.
QuoteDårlege reguleringsprosessar, manglande oppgradering av kloakk- og avløpsinfrastruktur og dårleg planlegging må ta ei stor del av skulda for den store auken av flaumskadar, slår DNB Skadeforsikring fast.
http://www.nrk.no/norge/_-darleg-planlegging-forer-til-flaumskader-1.12556524