Author Topic: Ny tullerapport framlagt som "klimaforskning"  (Read 1520 times)

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 778
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Ny tullerapport framlagt som "klimaforskning"
« on: 24.09.2018, 10:22:13 »
Normalt skal jo nye forskningsrapporter fremlegges under posten "Ny forskning", men den rapporten vi snakker om her kan ikke kalles ny forskning. Det er bare en oppgulpsstrøm av de mest opportunistiske klisjeene, samtlige for lengst falsifiserte av mer saklig forskning, man klarer å presentere for å få en ny støttetildeling. Hovedmeldingen iht e24 sitt oppslag er nemlig: "Klimaendringer vil føre til redusert matproduksjon og økte matpriser, ifølge en ny rapport fra Utviklingsfondet og Ruralis". Rapporten opererer med et scenario der temperaturen øker mellom 1,7 til 6,4 grader i gjennomsnitt.

e24 siterer Nationen, som igjen siterer rapporten, som slår fast at "det er sannsynlig at den totale produksjonen av matvarer i verden vil reduseres som følge av økt temperatur." Som kjent viser mer seriøs forskning det motsatte; verdens matvareproduksjon har økt uventet mye de siste tiårene. Også i perioden fram til årtusenskiftet der vi hadde et par tiår med signifikant stigende temperatur

Link: https://e24.no/privat/landbruk/rapport-klimaendringer-vil-gi-dyrere-mat/24448313Denne "studien" er så håpløs at den nokså sikkert snart dukker opp på forskning.no, norsk forsknings store skam.
« Last Edit: 24.09.2018, 10:26:44 by Telehiv »

Telehiv

 • Global moderator
 • Supermedlem
 • *****
 • Posts: 2 778
 • Qui vivra verra
  • View Profile
Sv: Ny tullerapport framlagt som "klimaforskning"
« Reply #1 on: 24.09.2018, 11:52:51 »
Hvis dere vil ta bryet med å lese hele rapporten som Ruralis (tidligere Norsk senter for bygdeforskning) har skrevet for Utviklingsfondet (ja, disse foretakene lever av å engasjere hverandre med støtte i rundhåndede off. bevilgninger), så finner dere den på Ruralis' nettsted:

https://ruralis.no/2018/09/20/vil-matsikkerheten-trues-av-klimaendringer/

Useriøsiteten og fraværet av vitenskapelige prosedyrer er skrikende:
Fakta er at siden 2005 har produksjonen av ris, hvete, raps og soya økt med 32 prosent. I samme perioden har veksten i folketallet vært på 14 prosent. Verdens matproduksjon har med andre ord økt mer enn befolkningen.

Men som rapportskriverne er snare å legge til på disse nettsidene: "Men dette trenger ikke å vare."
Nei, hva skal man si når konklusjonen er trukket før rapporten ble påbegynt?

Man har jo flg. trøstende "vitenskapelige" utsagn å styre etter fra egne rekker:

"Scenariet med mer enn 4 graders varmere snittemperaturer i verden viser at man kan forvente avlingstap på 17 prosent på globalt nivå. Scenariet for lav og middels oppvarming viser en nedgang på 5 prosent eller mer for grovkorn, ris, hvete, oljefrø innen 2050, forteller Ruralis-utreder Bjørn Eidem."

De skulle hatt i ræven, som det heter i Bergen når frekke slyngler går for lenge uten tilsyn.
« Last Edit: 24.09.2018, 13:30:00 by Telehiv »