DÃ¥rlig lederklima? FNs tidligere klimasjef tiltales for seksuelle overgrep

Started by Telehiv, 17.09.2018, 16:06:59

Previous topic - Next topic

Telehiv

Saken var i media for 2-3 år siden, men ble raskt dyttet bak i skyggene av både FNs eget apparat og MSM. Men indiske rettsinstanser har nå besluttet at det er nok bevis for at FNs tidligere klimasjef, Rajendra Pachauri, kan tiltales for seksuelle overgrep og trakassering, etter at en ansatt fremmet anklager om upassende oppførsel.

Pachauris evt. seksuelle misdåder blir nok ikke noe hovedfokus hos våre hjemlige media denne gangen heller, men indiske media slår faktisk dette opp:
https://timesofindia.indiatimes.com/india/court-orders-framing-of-charges-against-former-teri-chief-r-k-pachauri/articleshow/65808795.cms



Sterkt klimaslagsidede The Guardian var i mars 2016 som vanlig raskt ute med parerhanskene, og unnskyldte anklagene mot Pachauri med at "Former IPCC boss says climate change sceptics are behind allegations he harassed female colleague". Jeg tenker det er noen røde fjes i den redaksjonen nå?
https://www.theguardian.com/environment/2016/mar/26/rajendra-pachauri-hits-back-harassed-female-colleague-claims

Resett har imidlertid tatt opp saken idag, og skriver bl.a.:

Saken ble registrert for tre år siden, da en 29 år gammel kvinnelig kollega anklaget ham for seksuell trakassering, forfølging og trusler. De to skal ha jobbet sammen en klimapolitisk tenketank i New Delhi, som Pachauri ledet i tre tiår.

Den 29 gå gamle kvinnen har anmeldt mannen for uønsket fysisk kontakt, og sending av upassende meldinger og e-poster. Pachauri på sin side nekter for at anklagene er sannferdige, og påstår at hans telefon og e-postkonto er blitt hacket.

Tidligere har en intern komité ved Pachauris klimapolitiske tenketank funnet at den tidligere FN-toppen har gjort seg skyldig i dårlig oppførsel.

Pachauri tok over ledelsen i IPCC, FNs klimapanel, i 2002. Organet anses for å være den øverste autoriteten i verden hva gjelder klimaforskning. Fem år etter at han ble verdens klimasjef tok han imot Nobels fredspris på vegne av klimapanelet, som fikk prisen på deling med USAs tidligere visepresident Al Gore. Pachauri ble gjenvalgt til å lede FNs klimapanel i 2008 og gikk av i 2015.

Pachauri var også leder da IPCC i 2007 da de fremla påstander om av breene i Himalaya kom til å smelte innen 2035 på tross av at det ikke fantes vitenskapelige bevis for prediksjonene. IPCC måtte senere innrømme feilene.

Dersom han blir dømt for anklagene vil han fengsles i to år.


Petter B

Bra dette kommer frem i lyset (igjen) etter #metoo.

Men husk at det nødvendigvis ikke bare er i FN de har svin pÃ¥ skogen.  Alle politiske retninger og trosretninger har vel fÃ¥tt (fortjent) sin dose...

� feie under teppet burde bli olympisk øvelse - med Siv og Erna som naturlige davoritter :-) Trine feiet ikke noe under teppet, hun skrøt heller på seg en tur i åkeren...