Author Topic: Dagens korte #9  (Read 1560 times)

Bebben

  • Supermedlem
  • *****
  • Posts: 740
    • View Profile
Dagens korte #9
« on: 26.08.2018, 23:22:33 »
Det nærmer seg valg i Sverige, og sittende statsminister Stefan Löfven har blitt intervjuet av svensk radio P3. Alex Schulman i Expressen er ikke særlig imponert, blant annet fordi Löfven synes å ha en litt underlig forkjærlighet for å trekke frem pølse med brød i debatten (halvfet i original).

Quote
Enda gången han tänder till är när det handlar om korv med bröd. Det återkommer han till gång på gång. Korv är gott! Korv med bröd! Den är fin, korven. Han har rätt till den, om han vill ha en korv med bröd, då ska han få det. Korv.

Jau. Men best er nok svenskenes statsminister når han får spørsmål om han kan være selvkritisk:

Quote
Alltså, under lång tid, om man ser, under längre tid, det är därför jag har bestämt mig att under den här mandatperioden måste vi på riktigt påbörja en förändring så att människor känner ja, jag är med i framtidsprojektet, men under för lång tid tror jag nog att man negligerar lite det här. När jag var fackligt, jobbade fackligt, så kunde jag ju se också ute på arbetsplatserna en oro i ögonen på människor, vad är det som händer, kan vi styra det här på något sätt eller är det bara utan, utom kontroll? Så där vill jag nog påstå att vi politiskt under en längre tid underskattade den där risken som människor känner, det är nog helt uppenbart.


Alex Schulman spør seg selv om Löfven "går på noe". Jeg for min del finner det mer betimelig å spørre hvorvidt det er Svenske Tilstander som har rammet Löfven, eller om det er denne dype selvinnsikten til Löfven og resten av det svenske etablissementet som har rammet Sverige.

Jo dårligere tider, jo bedre skjemt! (Ernst Röhl)