Regionale varmeområder - men globalt?

Started by Telehiv, 04.08.2018, 12:37:57

Previous topic - Next topic

Telehiv

Klimadebattens skyttergravtilstand gjør at begge sider fort kan misbruke vær til klimaargumenter: CO2-skeptikere liker å trekke fram kortere kuldeperioder i enkelte regioner for å erte opp alarmistene og påpeker gjerne (som riktignok korrekt er) at det er flere som fryser i hjel her i verden enn som dør av hete, mens alarmistene opphøyer kortere regionale varmeperioder til "katastrofal global oppvarming". Ukritisk gjengitt med siklende opplags-iver i MSM.

I disse dager er dette fenomenet ekstra tydelig:
- media har siste uken brukt varsler om "unormal hete" som skulle ramme Sør-Europa (dette har foreløpig ikke slått til, se videre) til å samtidig rote seg bort i håpløst uhistoriske skremmeoppslag.
- De kan dessverre støtte seg til våre faste alarmistiske "klimaforskere" her hjemme, som behendig unnlater å nevne både femti og hundre år gamle varmerekorder som ville avkreftet at selv de varslede fantasimeldingene er på "unormale" nivåer. For sikkerhets skyld driver man nå og stryker slike gamle rekorder med henvisning til usikre data...
- MSM-mølla har til og med klart å logge inn 3 omkomne i Spania og Portugal til sammen - ikke dårlig for en samlet befolkning på ca. 60 mill.
- mens de samme organer ikke trekker fram at store deler av det sørlige Europa har vært relativt kjølig i flere mÃ¥neder mens vi har kost oss i varmen i Sør-Norge (selv om nordlendingene mÃ¥tte plukke rim ut av skjegget til langt ut i juli, men det teller jo ikke i Oslo-avisene). 
- Siste dagene har norsk MSM vært i ekstase og lovet 45-50 varmegrader i bl.a. Spania, Portugal og Italia denne helgen, men allerede i dag (lør 4. aug) er norsk MSM påfallende tause om denne "massakren" og en titt på værkartene for de nevnte områder viser stort sett 29-34 grader. Altså slett ikke over det normale for årstiden.
- Sjekker man El Pais (Spania), og de portugisiske, franske og italienske avisene finner vi nesten ingen ting av disse temperaturskremslene, og de hadde nok heller ikke kjent seg igjen i det særnorske hysteriet der både Samset og Benestad hadde "klimapollusjon" (ufrivillig klimarelatert sædavgang) i flere dager her hjemme.
 
Kort sagt: Hvem var det som kokte opp disse skremslene her hjemme, og som vi ikke finner igjen i de landene som skulle "rammes"?

Store globale kontraster
Som vanlig er selvsagt sannheten om klodens tilstand at det er varmere enn normalt noen steder, og kaldere andre steder. For dem som følger med på de store regionale syklusene kan det imidlertid være interessant å se de siste mønstrene forskerne peker på:

Det dommedagsspådde Arktis har iht. DMI nå et havisvolum opp mot det meste vi har sett de siste 15 år:



- Den tropiske del av Atlanterhavsoverflaten, og særlig Atlanterhavet vest av Afrika har lenge oppvist en overraskende kald overflatetemperatur
- De nord-atlantiske havområdene rundt Grønland er usedvanlig kalde og er noe av forklaringen på den lave smeltegraden i Arktis i år.
- Iht DMIs oversikter ligger nÃ¥ Grønlands foreliggende massebalanse pÃ¥ ca. 580 gigatonn, eller omtrent 175 gigatonn over gjennomsnitt for gjeldende periode, og det igjen er ca. 500 gigatonn over periodens lav i 2012. Kilde: http://www.dmi.dk/en/groenland/maalinger/greenland-ice-sheet-surface-mass-budget/ 

Alt dette, og mer til, står i skrikende kontrast til alarmistenes påstander om at "jorden koker".