Ã?stlandet isolert - fjellovergangene har vintertilstander

Started by Telehiv, 19.06.2018, 10:04:52

Previous topic - Next topic

Telehiv

En klassiker fra det britiske imperiums glansdager var da en britisk avis arrogant skulle ha meldt at "Tåke i Kanalen - kontinentet isolert" ("Fog in Channel; Continent Cut Off"). Det blir også sagt at britiske værmeldere stadig brukte denne svisken på 30-tallet.

Nå gjentar historien seg i litt mindre skala, der de siviliserte skuer østover fra Vestlandet:
En overivrig sommervikar i NTB (ellers kjent som landets ivrigste AGW-alarmistorgan) har nemlig funnet det høvelig å smelle til med denne meldingen:

"Nysnø i fjellet i Sør-Norge â?? to dager før sommersolverv"


Fylkesvei 55 ved Sognefjellhytta tirsdag morgen. Statens vegvesen advarer bilister mot å kjøre med sommerdekk over Sognefjellet
på grunn av snøvær og glatte kjøreforhold. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix


Meldingen går videre slik:

I høyfjellet i Sør-Norge er det storm og snø. Statens vegvesen fraråder folk å kjøre over Sognefjellet med sommerdekk.
Det er snøvær og glatte kjøreforhold på fylkesvei 55 over Sognefjellet, opplyser Veitrafikksentralen vest tirsdag morgen.
Det meldes også om nysnø på Valdresflya og andre topper i høyfjellet. I fjellet ligger snøgrensa på 1.400-1.800 metter, opplyser statsmeteorolog Hanne Beate Skattør til Gudbrandsdølen Dagningen.
â?? Det er ikke unaturlig at det kommer snø pÃ¥ toppene. Det har vært minusgrader om natta. Sognefjellshytta har nÃ¥ minus en halv grad. Juvasshø har minus tre, sier hun.
Snøværet kommer to dager før årets lyseste og lengste dag. Torsdag er det sommersolverv.


Vi ønsker sommervikaren lykke til med søkingen etter ny jobb.


Telehiv

NB: Dette var opprinnelig tenkt som et rent Skråblikk-innlegg, for å lokke fram smilet hos våre lesere.
Men det kan faktisk ligge en alvorlig informasjonsteknisk undertone her, hvis man foretar en nærmere gjennomlesing av dagens MSM (VG, Dagbladet, Aftenposten, Nettavisen, osv.):

Advarselen om fjellovergangene i siterte NTB-oppslag synes så langt kun tatt inn i Resett: https://resett.no/2018/06/19/nysno-i-fjellet-i-sor-norge-to-dager-for-sommersolverv/

Spørsmålet er derfor: Norsk MSM har lenge og udiskutabelt profilert seg som kunnskapsløse, ukritiske og sensasjonshungrige klimakloakkorganer som notorisk underspiller kalde perioder som "tilfeldig vær", og tilsvarende raskt overspiller noen varme dager som "truende klimautvikling", osv., og selvsagt får Hygen og Samset til å nikke bekymret sammen med seg.
Men er dette så kynisk og nådeløst innarbeidet at de i dag - ifm. en situasjon som kan sette folks liv og helse på spill - faktisk vegrer seg for å bringe så viktig folkeopplysning som å advare mot å kjøre over de norske fjellovergangene med sommerdekk?!

I så fall ser vi tegn til en så uansvarlig - les: sykt klimapolitisert - presse at jeg blir sjokkert. kort og godt.

Telehiv

Ny sjekk: Ingen tegn til at MSM på �stlandet reagerer.
Vi ser igjen at info-slagside basert på klimafanatisme i MSM kan være kilde til økt samfunnsrisiko

PS: BT er heldigvis sitt ansvar bevisst og legger denne notisen ut på sine nettsider: https://www.bt.no/direkte/trafikken-direkte/pinned/121218

Emeritus

Nå må du for i helvete skru av konspirasjonsgeneratoren.

Fjellovergangene mellom øst og vest har vært snøfrie og det har ikke vært noen grunn til alarm. Sognefjellveiens høyeste punkt er på 1430 meter, det er ikke noe spesielt at det snør på 1430 meter i juni.

Det som virkelig er påfallende er at disse værmeldingene dine kun dukker opp når det er kaldt, og denne gangen var det ikke en gang spesielt kaldt - det var helt normalt. I vinter - mens det var noen kuldedager i de østlige deler av USA - holdt skeptikerbevegelsen på å gå fullstendig bananas. Nå har vi hatt en periode med ekstremvarme i store deler av Sør - Norge og Klimarealistene har sittet helt stille, så får vi en (1) cm slaps på Sognefjellet, og hysteriet begynner på ny.

Og som en generell service til Klimarealister og andre; "vintertilstander" på Sognefjellet er rundt fire - fem meter snødybde, økt samfunnsrisiko, my ass.


PS; Sognefjellsvein har aldri og kommer heller aldri til å bli en noen forbindelse mellom øst og vest. Dette er en ren turistvei med nada prioritet som samferdselsåre og er stengt fra oktober/november til april/mai. I indre Sogn kan de velge mellom Hemsedal eller Fagernesruta. De som befinner seg i Ottadalen og skal østover, må være idioter hvis de tar Sognefjellet for å komme seg til Oslo.

Telehiv

Hvem snakker bare om Sognefjellet? F.eks. Haukeli er en hovedovergang mellom øst og vest. Der er det fremdeles meldt nattefrost både fredag og lørdag. Vegvesenet har i dagevis advart om glatte veier. Hvorfor ønsker du å underslå dette? At MSM tilsvarende ikke advarer aktivt er ingen konspirasjon men et faktum. Hadde jeg ikke dobbeltsjekket mot lokal varsling kunne jeg kjørt der med sommerdekk på bobilen i natt.

Emeritus

Det synes Vegvesenet ikke å ta så tungt;

https://www.vegvesen.no/Trafikkinformasjon/Reiseinformasjon/Trafikkmeldinger?rapportid=604&type=utvalgt

Så vidt jeg kan se har Vegvesenet ingen varsler på grunn av glatte veier, ikke en gang på Sognefjellet.

At det er nattefrost i juni 1000 moh er heller ikke noe å slenge ræva i taket av. Og jeg har kjørt over Haukelifjell "1000 ganger" med sommerdekk selv om det har vært minusgrader, et par kuldegrader greier ikke å danne noen isfilm. At MSM ikke har skrevet noe om dette er således en riktig prioritering, det skrives hvis der er grunn til å varsle;

https://www.dagbladet.no/nyheter/sommerdekk-er-en-veldig-darlig-ide-over-fjellet/60693027

https://www.rbnett.no/ntb/innenriks/2018/06/04/Snø-skaper-trafikkproblemer-i-fjellet-i-nord-16833007.ece

https://www.nrk.no/nordland/mens-sor-norge-setter-varmerekorder-ma-nordlendingene-finne-fram-vinterdekkene-1.14068722

https://www.abcnyheter.no/nyheter/2015/06/01/225238/vaerfaste-bilister-reddet-i-hus-pa-sognefjellet

https://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/meteorologen---det-er-ikke-siste-gangen-det-vil-sn-i-sommer/3423496348.html