Nyeste innlegg

Sider: 1 ... 8 9 [10]
91
Media og politikk / Benestad overgår seg selv
« Nyeste innlegg av Telehiv 17.09.2017, 23:36:54 »
Man skulle selvsagt bare oversett dette meningsløse, paranoide, uvitenskapelige og ikke minst akterutseilte sludderet til Rasmus Benestad, men jeg legger ut denne artikkelen i dagens Nettavisen til felles glede:

http://www.side3.no/nordmann-avslrte-klimaskeptikernes-feil/3423370838.htmlPS: Trodde man hadde gjemt Benestad i koksbingen varig etter hvert, i tilfelle det skulle komme fremmedfolk til gards, men han har visst klart å smyge seg en tur ut fjøsluka for en tur til det internasjonale klimafagtidsskriftet Nettavisen...

PS2: Nettavisen har gledelig nok ikke mer orden i klimaalarmismen sin at de samtidig, til glede for de utsultede isbjørnene, legger ut denne artikkelen (den 17. sept må vite):
http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/fare-for-sn-til-uken/3423373204.html

92
Media og politikk / Sv: Trump vil snu i Paris-saken?
« Nyeste innlegg av Bebben 17.09.2017, 20:46:46 »
emeritus,

Sitat
USA's forpliktelser knyttet til Parisavtalen, USD 2 milliard, utgjør 0,68% av de USD 290 milliard skadene etter Harvey og Irma blir anslått til i dette estimatet.


Problemet er at det ikke er særlig meningsfylt å sammenligne disse to tallene. Ingen med vettet i behold kan tro at det ikke kommer flere stormer hvis vi bare klarer å slippe ut litt mindre CO2. Tilpasning er en nødvendig strategi helt uavhengig om man "tror" på Karbondjevelen eller ikke.

93
Media og politikk / Sv: Trump vil snu i Paris-saken?
« Nyeste innlegg av Emeritus 17.09.2017, 15:10:31 »
Riktig svar:

Amerikanerne jobber med hvordan de igjen skal bli en fullverdig deltager i det internasjonale klimasamarbeidet. Trump skal ha en eller annen konsesjon, så er de med for fullt igjen. Der er veldig få tegn på at det internasjonale klimasamarbeidet slår ytterligere sprekker etter USA's uttreden, tvert i mot. Og det er bortimot utenkelig at USA skal stå utenfor dette arbeidet, det er kort og godt ikke forenelig med USA's selvbilde og langsiktige interesser.

Og uansett vil dette spørsmålet de neste 5,10, 15 - 20 årene langt på vei bli avgjort av den temperaturutvikling vi får. Slik sett var de to siste værhendelsene i USA - Harvey og Irma - midt i blinken for de som vil spre angst. Om AGW spilte en rolle nøkternt vitenskapelig vurdert, er dryppende likegyldig. Mistanken er allerede sådd, og begge hendelser er hver på sin måte "unprecedented" og blir svært kostbare. Der verserer mange ulike tall, uansett hva en legger til grunn, er USA's økonomiske forpliktelser etter Parisavtalen - som var en av hovedgrunnene til at Trump trakk seg ut - en relativ bagatell.

Her er ett estimat;
 
http://abcnews.go.com/US/hurricanes-harvey-irma-cost-us-economy-290-billion/story?id=49761970

http://time.com/money/4935684/hurricane-irma-harvey-economic-cost/

USA's forpliktelser knyttet til Parisavtalen, USD 2 milliard, utgjør 0,68% av de USD 290 milliard skadene etter Harvey og Irma blir anslått til i dette estimatet.

Eller for å hjelpe Donald med å komme seg fri et annet valgløfte, ca. 10 ganger mer enn det vil koste å bygge muren mot Mexico.
94
Media og politikk / Sv: Trump vil snu i Paris-saken?
« Nyeste innlegg av Administrator 17.09.2017, 01:50:18 »
95
Media og politikk / Sv: Trump vil snu i Paris-saken?
« Nyeste innlegg av Administrator 16.09.2017, 23:38:03 »
96
Media og politikk / Sv: Signaler fra valget, og en del mulige utfallsrom
« Nyeste innlegg av Emeritus 16.09.2017, 18:10:21 »
Jon Georg Dale representerer alt det Arbeiderpartiet prøver på, men som faller til jorden med et smekk.

Jonas har jeg kommentert tidligere, jeg har ingen forakt overfor han, annet enn at han prøver å skrive seg inn i en tradisjon som de fleste nordmenn kjenner igjen når de ser den, men lurer på om de har gått på feil buss når Jonas dukker opp. Både Jagland og Stoltenberg hadde de samme tendensene. Det samme hadde Gro, men det ser vi først i ettertid når vi nå vet at de alle tre sistnevnte neppe har hatt noen andre ambisjoner enn makt kombinert med ulike karrieremuligheter i FN (WHO,) NATO, og det supperådet som endog fant Jagland verdig til oppgaven.

Vi har i de siste tiårene hatt noen ytterst få "ekte arbeiderfolk" i systemet, jeg minnes tømmerhuggeren fra grensestrøkene - Dag Terje Andersen -  som først lot seg rævkjøre av Kjell Inge Røkke og endte opp som en slags Stortingspresident. I henhold til AP's indre regler burde han ha blitt noe mer, men som Stortingspresident var det begrenset hvor mye skade han kunne gjøre.

Før det hadde vi Yngve Hågensen og Torbjørn Berntsen, begge to glimrende hjerner som var i stand til å gå fra null utdannelse til statsråd, eller tilsvarende poster med autoritet. Og da har jeg ikke nevnt den største av de alle i nyere tid, nemlig Gunnar Berge. Han er totalt uten utdannelse annet enn folkeskolen, var platearbeider i 10 år før han etter hvert ble tillitsvalgt og jobbet seg opp gjennom systemet. Det sies at den uutdannede platearbeideren fra Etne var den største frykt sosialøkonomene i Finansdepartementet kunne møte. Han hadde gjennom praksis og selvstudier lært seg dette, og var ikke redd for å stille dumme spørsmål, og stilte spørsmål som Finansdepartementet fortsatt jobber med, 18 år senere.

OK, hvor var vi, jo Jon Georg Dale. Etter min ringe vurdering har vi her en ny kandidat som kan begynne å kødde med de store i norsk politisk historie. En mann som inngir tillit, en mann som de fleste forstår hva han snakker om, og der han ikke formidler to eller tre budskap samtidig, men samtidig er nyansert og innsiktsfull nok, til å vite at intet er hugget i stein.

Så til alle KD.com's lesere, jeg stemte ikke FrP, men på se den linken jeg la inn for et par innlegg siden, denne mannen bør det følges med på.
97
Media og politikk / Sv: Verdens undergang gang på gang
« Nyeste innlegg av Boris den nye 16.09.2017, 08:47:55 »
Kanskje  ikke verdens undergang, men likevel, Facebook trues av klimaendringer iflg dagens artikkel i VG. 3 meters havstigning rundt San Franciso de neste 50 årene gjør susen:

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/usa/rapport-kontorene-til-facebook-og-google-kan-ligge-under-vann-om-faa-aar/a/24135582/

 
98
Media og politikk / Sv: Signaler fra valget, og en del mulige utfallsrom
« Nyeste innlegg av Ryddegutt 15.09.2017, 21:07:19 »
Frp tok storeslem og ble største partiet i både Ørsta og Volda.  Jon Georg Dale er fra Volda og nå er Dale muligens aktuell som parlamentarisk leder:

http://www.morenytt.no/nyheiter/2017/09/13/Dale-aktuell-som-parlamentarisk-leiar-15300846.ece

99
Media og politikk / Sv: Signaler fra valget, og en del mulige utfallsrom
« Nyeste innlegg av Emeritus 15.09.2017, 19:34:56 »
Ikke forkastelige, men feilslåtte, og som på sikt vil svekke hva de forsøker å oppnå.

Jeg er villig til å ta min del av statsbudsjettet for å opprettholde landbruk over hele landet. Men bønder er næringsdrivende, mens SP er en slags fagorganisasjon med et motto om at "alle skal med." Og dette selv om vedkommende bonde for øvrig ikke har egenskaper til en gang å holde på den enkleste jobb.

Det Listhaug og nå Dale har satt i gang, tror jeg vil bli en velsignelse for norsk landbruk. Denne Dale er for øvrig faen ikke å spøke med. En ting er at han er en glimrende slakter og kjøttskjærer, men han har i løpet av kort tid rukket å sette seg inn i de uendelige mange detaljene i norsk landbrukspolitikk som gjør han i stand til å matche Lundteigen på hjemmebane;

https://www.youtube.com/watch?v=a7Cs3MWijms

Jeg har sett mesteparten av filmen, og jeg merket meg at hver gang Dale var konkret og viste til resultater, begynte Lundteigen å snakke om humus.

100
Media og politikk / Sv: Signaler fra valget, og en del mulige utfallsrom
« Nyeste innlegg av Telehiv 15.09.2017, 09:30:23 »
Ingen i norsk politikk er mer troløs enn Senterpartiet.

De har sine saker, noen av de er de mer eller mindre alene om, slik som at der bør være en jagerflybase, et meieri, minst tre lennsmannskontorer og en Senterpartiordfører i enhver kommune, og aller helst bør der være enda flere kommuner også.

For øvrig er de veldig pragmatiske så lenge smørprisene er gode, og at de kan få være kapitalister når de selger hyttetomter på snaufjellet, og sosialister under jordbruksoppgjøret. Og skulle det virkelig knipe under forhandlingene, så gi de noen ulver til, det er langt billigere enn en månelanding.   

Syns Emeritus her gjør en (feiende) flott og slett ikke helt feilaktig oppsummering av SPs strategiske posisjonering i en rekke saker. Har likevel en mistanke om at Emeritus syns disse SP-posisjoneringene er forkastelige, mens jeg syns de er utmerkede: SP sørger for, med nettopp slike grep, å sikre at i alle fall en del av verdiskapingen skapt alle andre steder enn i Oslofjordbotnen fremdeles går til det ganske land og ikke bare til de tradisjonelle krigsprofitørene og omvendte distriktsmiddelmottakerne på Oslo vest.

 
Sider: 1 ... 8 9 [10]