Nyeste innlegg

Sider: 1 ... 8 9 [10]
91
OK, Gentlemen hvordan går det med Parisavtalen? Jeg er klar til å sette en kasse Marqués de Cáceres Crianza 2012/2013 på at Parisavtalen ikke blir sagt opp.
Anybody?

Vel, foreløpig er vi vel kommet over i den etter hvert velkjente Trump-fasen med tåketale før han endelig gir opp enda et valgløfte.
Det siste vi har nå er vel den 29. mars da Det hvite hus' pressetalsmann Sean Spicer sa at "USA har ikke avgjort om landet fortsatt skal delta i Paris-avtalen som begrenser klimautslipp". Og at "Paris-avtalen er fortsatt under diskusjon innad i administrasjonen".
Så dette kan bli enda en sak med masse skrik og storkar-skrål før valget, før realitetshåndteringene etter valget blir uoverkommelige for denne politikkens Don Quijote, eller rettere: Rosinante. Godt han kan bombe noe når han ikke vet hva han ellers bør gjøre.
92
For flere måneder siden, etter at Trump ble valgt, uttrykte jeg noe i retning av at Trump er valgt og det må vi leve med og gjøre det beste ut av det. Vi kan ikke la fire år bli en sammenhengende periode med håp om at Trump skal bli skutt. Du har vært inne på det selv, kanskje han alt i alt kan bli noe.

Vel, nå har han sparket Bannon fra det nasjonale sikkerhetsrådet. Han har hatt et "lovely" møte med kineseren, han har bombet Assad og vist Putin at han kan ligge med et par fregatter ute i Middelhavet og sende inn 69 Tomahawks hver med sprengkraft på 500 kg TNT, samtidig som han spiser sweet and sour pork sammen med Xi Jinping.

OK, Gentlemen hvordan går det med Parisavtalen? Jeg er klar til å sette en kasse Marqués de Cáceres Crianza 2012/2013 på at Parisavtalen ikke blir sagt opp.

Anybody?
93
Ja, det er nettopp Trumps generelt uforutsigbare amatør-politiske rundkast parret med åpenbare innslag av komplett infantile og narsissistiske selvhevdingsbehov som bør uroe verden.
I gamle dager pleide vi å spøke om "cowboy-justis" når amerikanerne tok seg til rette i det globale matfat: Hvis et land motsatte seg å bli utplyndret og invadert av amerikanske selskaper, kverket man bare statslederen og satte inn en marionetteregjering. Slik ble for eksempel stort sett hele Sør-Amerika herpet til rene bandittstater med USA-støttede militærdiktaturer. Alt i demokratiets navn, selvsagt - hvis det ikke var for å beskytte verden mot "kommunistisk overtakelse". Etter hvert flyttet man jo denne strategien over til mer betalingsdyktige oljestater i Midt-Østen, men oppdaget at verden har blitt mer transparent og overgrepene blir mer tydelige for verdenssamfunnet. Derfor har man i alle fall prøvd å koke sammen en massiv legitimeringssvindel å legge fram i FN noen ganger (jfr. overgrepene i alt fra Irak, Libya, osv.), men Trump synes faktisk å drite i dette også: For å bombe Syria nå, bare slengte han ut at Syria truet USA sikkerhet. Og dermed står kvekkefrosker som Børge Brende og Erna klare til å applaudere som det skulle vært Bondevik og Jens i deres bombe-glansdager.
 
Nå opptrer USAs kronisk vulgære maktutøvelse i en ytterligere forsterket og urovekkende kombinasjon med et reality show med en 5-8 år gammel hovedrolleinnehaver og resten statister, som verden aldri har sett maken til. Vi kan bare undres hvor dette vil stoppe? Linker til debatt rundt Donalds narsissisme og andre varianter av "mental disorder":

http://www.independent.co.uk/news/world/americas/donald-trump-psychopath-researcher-oxford-university-kevin-dutton-a7204706.html

https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/feb/17/donald-trump-narcisissm-mentally-ill-personality

http://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/donald-trump-mental-health-new-york-times-incapable-being-president-warning-open-letter-a7578831.html

https://www.nytimes.com/2017/02/17/opinion/is-it-time-to-call-trump-mentally-ill.html?_r=0

PS: At det i det hele tatt var mulig å velge denne figuren til president, forteller vel mest om hvor mye USA har blitt kjørt på rattata de siste tiårene gjennom en hemningsløs og selvskadende markedsliberalisme som har utradert omtrent det som er av sosialpolitisk tenkende klasser.
Til slutt stod man altså igjen med marerittet fra Tyskland i 1933: Ropet på den sterke og handlekraftige mann.

Og så valgte man en bortskjemt, lunefull og fullstendig livsfarlig narsissist som allerede har funnet fram noen røde knapper han kan leke med.
Jeg våknet i natt av en underlig drøm: At atomknappen vel må være den absolutte dick extension?

 

94
Jeg vet ikke helt hva jeg synes om dette angrepet. Folkerettslig er jo dette åpenbart rettstridig da en hverken har FN-mandat, eller ett fnugg av dekning for at det truer USA's sikkerhet. Men som vi vet gjelder ikke Folkeretten for bl.a. USA og Russland. På den annen side er det på plass å markere at der går en for Assad også. Samtidig har USA og Vesten nå pekt nese til Putin som lovte å ta seg av Syrias masseødeleggelsesvåpen med bl.a. tung norsk bistand, noe han altså ikke har lykkes med. Å jekke ned Putin har en stor verdi i seg selv.   

Alle er enige om at det er uutholdelig å se nyfødte drept med klor eller saringass. Men i de siste 14 dagene har USA gjennomført minst tre angrep som har drept langt flere sivile;

http://www.rbnett.no/ntb/utenriks/2017/03/25/Irak-tar-en-pause-i-offensiven-mot-IS-i-Mosul-14502942.ece

Så kan man velge, hva er mest humant av å bli uskyldig drept av gass, eller å sakte bli uskyldig kvelt under ruiner.

Det som er mest bekymringsfylt er at Obama ble nedstemt etter at han ville gjøre det samme for tre år siden. Og Trump var klar under valgkampen på at det han har gjort nå, bare var tull og bare svekker USA's sikkerhet. Men her har vi en mann som snur på femøringen og gjør det han føler til der og da, og det lover ikke godt.
95
Om denne mannen forstår at han er president?
Vel, nå har han i alle fall funnet fram bombeknappen.

Foto av rakettene på vei inn i Syria:


Ekspert om angrepet i Syria: – Et kjempeskummelt lerret som spennes opp

Trumps rakettangrep i Syria øker farer for en stedfortrederkrig mellom USA og Russland i Syria, sier Nupi-forsker Julie Wilhelmsen til DN idag.
En stedfortrederkrig vil i dette tilfellet innebære at stormaktenes allierte utkjemper en krig på vegne av Russland og USA i Syria.Det amerikanske angrepet viser at president Trump ikke er fremmed for å bruke makt. Spørsmålet nå er hvor langt han er villig til å gå.
– Trump er jo så uforutsigbar som det er mulig, og han skifter standpunkt stadig vekk, sier Wilhelmsen.
Hun mener denne uforutsigbarheten er farlig og destabiliserende. Opposisjonen i Syria har alt vært ute og hyllet amerikanerne, og sagt de håper dette bare er begynnelsen på mange flere angrep mot Assad-regimet.
– Man kan si mye om Russland, men de er forutsigbare og de gjør det de sier de skal gjøre, sier Wilhelmsen.
I første omgang har Russland kalt inn til krisemøte i FNs sikkerhetsråd
.

Link: https://www.dn.no/nyheter/2017/04/07/1046/Utenriks/ekspert-om-angrepet-i-syria-et-kjempeskummelt-lerret-som-spennes-opp

96
Skråblikk / Sv: Gravferdsstøtte: Den ytterste moderne skam i en opprevet tid?
« Nyeste innlegg av Telehiv 06.04.2017, 22:44:09 »
Elleville scener hos Jølstad.
Jeg fattet særlig interesse for to steder på deres hjemmeside:
- "Ansatte": bare titler som "senior gravferdskonsulent" sendte meg skjelvende til mitt stedbygde veggbarskap i solid eik.
- "Din egen begravelse": se mangesidig skjema for utfylling for din egen begravelse; her fikk jeg strålende ideer til hvordan jeg skal etterlate meg et utfylt skjema som vil drive mine etterlatte til det ytterste vanvidd, før jeg avslutter siste side med "bare køddet!".

Når de så tror de kan trekke et lettelsens sukk, står det plutselig tilføyd, nederst i høyre hjørne på denne siste siden:

"PS: Min samlede formue skal uavkortet og i sin helhet tildeles Klimarealistenes Vitenskapelig Råd til forsøksvis reduksjon av klimaaktivistindusert selvskading på det norske samfunn. Sic!" 

97
Viktige klimatema / Sv: DET ER SOLEN!
« Nyeste innlegg av PetterT 06.04.2017, 22:41:23 »

Scientists Reveal How Man-Made Global Warming Is Created Via Data Manipulation, Dismissing The Sun
By Kenneth Richard on 6. April 2017

   Fake Warming + A Neglected Sun =  Man-Made Climate Change

- See more at: http://notrickszone.com/2017/04/06/scientists-reveal-how-man-made-global-warming-is-created-via-data-manipulation-dismissing-the-sun/#sthash.ot7xloO9.dpuf
98
Skråblikk / Sv: Gravferdsstøtte: Den ytterste moderne skam i en opprevet tid?
« Nyeste innlegg av Emeritus 06.04.2017, 20:17:12 »
Telehiv nevnte Jølstad begravelsesbyrå;

https://jolstad.no/kister/

Faen, der er mange yrker. Men tenk å måtte møte pårørende vanligvis i dyp sorg med de muligheter for manipulasjon dette gir. OK, her kommer en enke inn. Hun har et par hunder tusen på konto og følgende samtale finner sted;

Jølstad; hva slags kiste ønsker du?

Enke; det har jeg ikke tenkt så mye på, men kan du ikke bare skaffe meg en vanlig kiste?

Jølstad; men fru Enke, der er mye å velge mellom, man må prøve å finne en kiste som passer til den avdødes karakter, var din avdøde en friluftsmann

Enke: ja det var han av og til, men han var jo mye annet også

Jølstad: de tror jeg vi har en fin modell, det er en kiste i lakkert furu som i grunnen passer de fleste

Enke: Men min mann var jo ingen furutype, han var jo en beskjeden og nøktern mann som satte pris på det enkle, men ikke så enkelt

Jølstad; Men da har vi en kiste i sort lakkert trefiber som både er enkel og beskjeden men like vel litt eksklusiv

Enke: nei sort det liker jeg ikke har du ikke en mer nøytral farge som passer til min mann og som samtidig ikke ser så billig ut

Jøstad; da har vi vår mahognibeisede variant i kirsebærtre, denne foretrekkes av svært mange i din vanskelige situasjon

Enke; ja hvis du sier at dette er vanlig og ser greit ut så tror jeg at jeg velger den

Jølstad: ja da sier vi det og krysser av for vår mahognibeisede variant, jeg tror du har gjort et godt valg her fru Enke. Så var det urnen, her har vi også mange varianter å velge mellom, og igjen er det viktig å velge en urne som passer den avdødes karakter;

https://jolstad.no/urner/

Og hvis jeg var i din situasjon fru Enke, tror jeg jeg ville ha valgt vår variant Urne i hvit høyglans Diamant, den er nøktern men gir ikke noe billig preg, om De forstår hva jeg mener


...........og slik fortsetter det, vi har fortsatt igjen;

Kistetransport
Sang og musikk
Blomster til begravelse
Programhefte
Prest og taler
Minnesamvær

Der er mange yrker i verden, til lengre jeg lever, til større respekt får jeg for de prostituerte, altså horene, de er i hvert fall utilslørte.

 
99
Skråblikk / Sv: Gravferdsstøtte: Den ytterste moderne skam i en opprevet tid?
« Nyeste innlegg av Telehiv 06.04.2017, 13:55:45 »
Telefonselger-folket i Oslo skor seg også på de døde
Jeg har i farten ikke den siste oppdaterte statistikk for fylkesfordeling, men overrepresentasjon i Oslo har tidligere vært oppe til debatt, herunder påstander om at våre nye landsmenn forventer automatisk behovsprøvd støtte her og slik kan utgjøre en viktig årsak.
Et annet grunnlag for at flere oppgir behov for støtte i Oslo er at en begravelse koster mer i Oslo enn i resten av landet, noe som bl.a. innrømmes av administrerende direktør Morten Samuelsen i Jølstad Begravelsesbyrå på spørsmål fra Aftenposten.
Samuelsen sier videre:
- Kostnadsnivået er tidvis vesentlig høyere i Oslo. Jeg vet at noen må låne penger, andre har avbetalingsordninger med byråene.
- At noen reagerer på dette er jeg ikke i tvil om. Men selv om du ikke har masse blomster, annonse i avisen eller den flotteste kisten, kan innholdet i selve gravferden være verdig nok, mener han.
- Gjør dere nok for å møte dem med dårlig råd?
- Det kommer an på øynene som ser. Vi har økt antall muligheter i begge retninger. Noen kjøper dyrere kister, andre kjøper rimeligere. For meg er det et godt tegn at det er de pårørende og ikke byrået som velger, mener Morten Samuelsen.


Min løsning på alt dette uverdige, at fordekte lommetjuver særlig i vår alles kjære hovedstad lopper enker og faderløse, er at det offentlige tar helt over denne butikken. Da går ting etter faste kostnader og budsjett, og ikke etter hva tidligere videoselgere og telefonselgere klarer å lure ut. Overlater vi også dette (jeg minner om Johnny som hadde en lastebil gett, og fikk tildelt hele Oslo-søppelbutikken) til private opportunister i en følelsesskadd by vil vi etter hvert se at de "dyktigste" av disse "begravelsesagentene" klarer å lure en forvirret enke til å kjøpe to par bukser til hennes avdøde manns likdress.

Vi som sitter her på Vestlandet og tar imot noen dusin tiggertelefoner og juksefakturaer fra Oslofjordbotngryta hver uke, eller ser andre enker og faderløse drosjesvindles med lange omveier i Oslofjordbotngryta så det ryker etter, har ingen illusjoner om byen med det store hjertet lenger.

PS: Denne "Oslo-syken" med å gradvis loppe de mest hjelpeløse for stadig mer, bare griper om seg på alle områder. Ta for eksempel advokatyrket, der Oslo-satser nå er himmelhøyt over resten av landet, uten at dette - sagt på en høflig måte - kan ses å ha noen relevant kobling til kompetansenivået.
Og stakkars de ærlig næringsdrivende ute i landet for øvrig, som må gå gjennom monopolagenturer i Oslofjordbotngryta for å få tak i reservedeler og "spesialkompetanse": Inkompetansen overgås kun av overprisingen.

Advarsel: Jeg håper jeg med dette ikke fyrer opp Emeritusen til å informere med brede pennestrøk om hva flere av hans næringsvirksomheter har erfart om dette og hint (eller kanskje det er akkurat det jeg kunne tenke meg?). Jeg kunne faktisk tenke meg at Emeritusen tok ut sin mest faktajagende kraft på dette en stund, i stedet for på oss stakkars skeptikere som bare prøver å hjelpe klimaaktivistene bort fra deres verste selvskading ;D 
100
18 469, er det bare i Oslo???
Sider: 1 ... 8 9 [10]