Nyeste innlegg

Sider: 1 ... 8 9 [10]
91
Finner ikke i Sumpen? Vel, jeg linket jo...  :D

Men artig den om lensmannen, som åpenbart ikke var omskåret fra resten av Sunnmøre. 
93
Så vidt jeg vet er/var Bjørkedal et utmerket lensmann og ingen merket noe i hans daglige virke. Jeg skriver er/var da jeg er usikker på om han nå er pensjonert.Herr og fru Bjørkedal sammen med en av døtrene Shahed eller Hanna.

Men Bebben; er dette ditt påfunn og bidrag til 1. april, jeg finner ikke noe i Sumpen.

For øvrig hadde Sumpen i min barndom ofte gode 1. april innslag. Ett av de beste var da de annonserte at Braathen S.A.F.E. i forbindelse med skifte til Boeing 737 skulle dele ut 1000 gratis reiser med flyging over Sunnmørsalpene og at første mann til mølla osv. Braathen hadde den gang kontor på Skateflua og det var ikke en ståplass å oppdrive i den del av byen.
94
så Bjørkedal skiftet heller over til islam, giftet seg, tok med seg konen til Brattvåg og ble senere lensmann.

Jeg har ikke nerver til mer i år. Regner med baconpølser er forbudt for lengst på Esso der i kommunen.
Jeg sier som Eggum: "Mor, jeg vil tilbake!"
95
Og Haram Kommune skal slå seg sammen med Ålesund kommune;

https://lovdata.no/dokument/OV/forskrift/2017-12-19-2175

for øvrig bl.a. sammen med Listhaugs hjemkommune Ørskog, det hele skjer 1. januar 2020 og samtlige kommuner blir da hetende Ålesund Kommune.

Men denne historien kan dere få. Haram Kommune har landets første og så vidt meg bekjent eneste muslimske lensmann.  Lensmannsbetjent Jens Vidar Bjørkedal gjorde FN-tjeneste i Libanon og fant der sin utkårede, en lokal kvinne som selvsagt var muslim. Som kjent er det forbundet med enorme represalier å forlate islam, og det er heller ikke tillatt å gifte seg med en vantro, så Bjørkedal skiftet heller over til islam, giftet seg, tok med seg konen til Brattvåg og ble senere lensmann.
96
Hysj da Boris... ;)
97
Og det er fremdeles 1.april......
98
Haram kommune på Sunnmøre, rett nord for Ålesund, har besluttet å endre navn til Brattland, etter kommunesenteret Brattvåg.

Årsaken er at navnet "Haram" også er et arabisk ord som er sentralt i Islam, og betegner alt slikt som er forbudt innen religionen, slik som øl og svinekjøtt, utroskap og homofili.

Ordfører Vebjørn Krogsæter (Senterpartiet) sier til Sunnmørsposten at han tror navneskiftet er nødvendig for å tilpasse seg en ny virkelighet.

– Haram er en inkluderende kommune, og vi tar derfor grep for å unngå at mennesker med en annen trosretning ikke skal føle seg velkomne eller hjemme i den storartede kommunen vår.

Biskopen i Møre, Ingeborg Midttømme, gir sin fulle støtte til navneendringen, og sier at det er viktig å uttrykke respekt for [andre] religioner, også gjennom språk og navnevalg, og at endringen innebærer en utstrakt hånd og et ønske om dialog.

Tidligere justisminister Sylvi Listhaug, som er fra nabokommunen Ørskog, er imidlertid kritisk:
– Jeg ser ikke poenget med at vi her i Norge skal tilpasse oss fremmede kulturer, det er da virkelig mer logisk at det er de som kommer hit, må tilpasse seg oss og lære seg å uttale kommunenavnet på norsk. Norske stedsnavn er et uttrykk for vår egen gamle kultur og språk, og en språklig tilfeldighet mellom norsk og arabisk kan ikke brukes som begrunnelse til å endre dem. Dette er misforstått godhetstyranni og reinspikka islamofili fra kommunestyrets side, sier hun til Sunnmørsposten.

99
Den med Nasjonalgalleriet er OK, men jeg er ikke sikker på om noen av de tre neste er aprilspøker.

Historien om russerne og svenskene har i hvert fall den egenskapen at alt annet stemmer i artikkelen, fartøyenes navn, personene og der er heller ingen antydning eller et lite hint om at det er en spøk, det pleier der ofte å være.

Storyen om Kong Olav og LBJ las jeg allerede skjærtorsdag i VG.

Om Bitcoin i BT har jeg bare lest overskriften da resten er bak en betalingsvegg, men firmaet KRYPTOVAULT AS finnes og ved søk på PROFF Forvalts mediautklipp finner jeg denne;

http://www.hegnar.no/Nyheter/Naeringsliv/2017/12/Stavanger-duo-bygger-Norges-stoerste-bitcoin-fabrikk
100
Jeg blar meg gjennom en del medier, og finner flere ting som kanskje kommer inn under aprilsnarr.
Hva med denne: https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/oR8oea/da-norge-fornaermet-usas-president
Hvis det er en aprilspøk, er den imidlertid både dårlig og smakløs. Men dog, vi snakker om VG, og politisk redaktør Hanne Skartveit synes sikkert hun er like deilig radikal og spenstig som Marie Simonsen i rosabloggen Dagbladet med å trykke noe sånt.

Svenskene er jo blitt et aprilsnarr hele året, men Dagbladet mener sikkert de har en ekstra fresch sak her:
https://www.dagbladet.no/nyheter/sovjetiske-spesialstyrker-skulle-kapre-svensk-skip-for-a-befri-grunnstott-ubat/69665376
Men igjen, er det en aprilspøk er den like talentløs som VGs.

Som vanlig står det litt bedre til med fantasien på Vestlandet, der BT kan melde dette i dag:
https://www.bt.no/nyheter/lokalt/i/Ql3pjR/Dale-blir-bitcoinfabrikk


 
Sider: 1 ... 8 9 [10]