Main Menu

Recent posts

#91
Quote from: Telehiv on 11.02.2023, 12:13:31Kreta: Ut fra meldingene for Kreta ser hele neste uke til å bli uvanlig kald, nattestid rundt 0 og til og med minusgrader. Pga. beliggenheten langt sør vil jo solen hjelpe på midt på dagen (meldingene angir 5-7 grader neste uke på dagtid), men som i jordskjelvområdene blir det raskt kaldere straks solen går ned.
Håper du får et OK opphold likevel, frankolsen!


Jeg koser meg her jeg, har bodd fast her i snart tre år nå  :D
Vinteren i fjor var faktisk verre, da var det bikkjekaldt fra november og ut mars, med 1,5 meter snø på Omalos-sletta i 1100 meters høyde.
Den kaldeste vinteren på 40 år sa de lokale  ::)
Men ellers er det herlig her  ;D
Og har du lyst å komme på besøk så har jeg enda en del ledig:
www.villamarella.no
#92
Quote from: frankolsen on 11.02.2023, 11:54:40Ja det sørøstlige Europa har hatt et lite vinterhelvete en ukes tid nå med temperaturer mellom 8 og 10 grader under normalen.
Også her på Kreta har det vær beinkaldt med iskald nordavind, store snømengder og stengte veier.
Den laveste temperaturen jeg har målt den siste uka var 2,7 grader.

Kreta: Ut fra meldingene for Kreta ser hele neste uke til å bli uvanlig kald, nattestid rundt 0 og til og med minusgrader. Pga. beliggenheten langt sør vil jo solen hjelpe på midt på dagen (meldingene angir 5-7 grader neste uke på dagtid), men som i jordskjelvområdene blir det raskt kaldere straks solen går ned.
Håper du får et OK opphold likevel, frankolsen!
#93
Ja det sørøstlige Europa har hatt et lite vinterhelvete en ukes tid nå med temperaturer mellom 8 og 10 grader under normalen.
Også her på Kreta har det vær beinkaldt med iskald nordavind, store snømengder og stengte veier.
Den laveste temperaturen jeg har målt den siste uka var 2,7 grader.
#94
Ifm. med jordskjelvene i Tyrkia og Syria har jeg prøvd å følge med Dagsrevyens temperaturangivelser for disse områdene samt Balkan og Øst-Europa innover mot Tyrkia/Syria. Problemet med å få et realistisk inntrykk av temperaturforholdene gjennom Dagsrevyen er at de rutinemessig bare oppgir dagens høyeste temperaturer (kl 1200; det samme gjelder værkartet for Norge), mens nattetemperaturene utelates. Her er TV2s meldinger bedre (les: mindre tendensiøse).
Ved å se på en del utenlandske værmeldinger som angir svært kalde nattetemperaturer blir Dagsrevyens dagtemperaturer påfallende misvisende. Men selv dagtemperaturene til noen av Dagsrevyens værkart er underlige nå: Et eksempel her fra Balkan i går på dagtid (fra nasjonal værstasjon) gir et helt annet kuldebilde enn hva Dagsrevyen viste fram for samme tidspunkter:En tweet fra Milos Milic understreker dette, når han angir noen eksempler også på morgentemperaturer (som Dagsrevyen altså ikke viser):

Milos Milic
@skomimaster
The coldest morning so far on this winter at this part of Balkans 🥶
-26°C Kosanica (Montenegro)
-23°C Sjenica (Serbia)
-21°C Karajukića Bunari (Serbia)
-20°C Sokolac (Bosnia)
-19°C Žabljak (Montenegro)

Romania er et annet beinkaldt eksempel, når minimumstemperaturer angis:Når noen av de omliggende landene til jordskjelvsområdene har problemer med å stille med hjelp for å redde folk ut av de iskalde jordskjelvområdene, er dette bl.a. en av forklaringene: De har store kuldeproblemer for egen befolkning.


#95
Energi og miljø / Re: Spansk / Tysk vindkraftsel...
Last post by Telehiv - 06.02.2023, 20:57:24
Her er en avslørende artikkel om de "miljøvennlige" vindmøllene i Skottland som må kjøres på diesel for å virke i kaldt vær og sprer hydraulikkolje i terrenget rundt seg (fuglekverningen får vi la ligge her):

Dozens Of Scottish Wind Turbines Being Powered By Diesel, Leaking OilNoen stikkord fra artikkelen:

Scottish Power — led by a Spaniard, Ignacio Galan, and actually a subsidiary of Spanish firm Iberdrola — conceded that some 71 of its turbines had to be hooked up to diesel generators to keep them warm in December, according to the Sunday Mail, with a whistleblower telling the left-leaning newspaper that problems with the turbines are deep-seated.

"During December 60 turbines at Arecleoch and 11 at Glenn App were de-energized due to a cabling fault... In order to get these turbines re-energized, diesel generators were running for upwards of six hours a day," they revealed.

"Turbines are regularly offline due to faults where they are taking energy from the grid rather than producing it, and also left operating on half power for long periods due to parts which haven't been replaced," they continued.

"Dirty hydraulic oil is also regularly being sprayed out across the Scottish countryside due to cracks in mechanisms. Safety standards have not improved since a worker was killed in 2017 at Kilgallioch wind farm."

Indeed, the Record went on to say that some 4,000 liters (over 1,000 U.S. gallons) of leaking hydraulic oil was "sprayed over the countryside" by the turbines — a less than environmentally-friendly impact.


Resten av elendigheten kan dere lese om her:

Lenke: https://climatechangedispatch.com/dozens-of-scottish-wind-turbines-being-powered-by-diesel-leaking-oil/

PS: "Klimategneren" Josh har sett på denne tragikomikken og resultatet er her;WUWT omtaler saken her: https://wattsupwiththat.com/2023/02/06/monday-mirthiness-diesel-powered-wind-turbines-yes-really/
#96
Oppdateringen på snøen vi aldri mer skulle se etter 2013 eller noe sånt (sic); også denne vinteren ligger snømengden på nordlige halvkule over snittet for referanseperioden 1982-2012:Det har vært relativt lite nedbør de siste 2-3 ukene på Grønland, som tilsier mindre tilvekst på ismassivet. For uansett hvor kaldt det er må det snøfall til for at breer skal vokse.
Nå er det imidlertid tilbake til vanlig nedbørsprofil og breen er akkurat nå i tydelig vekst:

 
#97
Energi og miljø / Re: Spansk / Tysk vindkraftsel...
Last post by Telehiv - 06.02.2023, 20:15:39
Jeg har kommentert denne kritikken før, men det passer å gjenta den her:
Jan Emblemsvåg er professor ved Institutt for havromsoperasjoner og byggteknikk ved NTNU.
I en svært avslørende artikkel i Finansavisen i nov 2021 skriver han at "kostnaden for vindkraft er skyhøy", og at vi "trenger ikke flere luftslott på folkets regning".


USTABIL PRODUKSJON: En simulering viser at man trenger fire vindkraftanlegg for å klare å garantere produksjonen av ett, skriver artikkelforfatteren. Disse vindturbinene er installert ved britiske Teesside. FOTO: BLOOMBERG

Emblemsvåg peker bl.a. på at "om man utgangspunkt i idealiserte, uavhengige værsystemer, viser en simulering at man trenger faktisk fire vindkraftanlegg for å klare å garantere produksjonen av ett, og LCOE blir minst tre ganger høyere enn det mange tror. Dessverre er virkeligheten verre. I toppåret 2020 produserte vindkraften i Norge 9,9 TWh, men timesproduksjonen var nede i 8,3 MWh, og i omtrent 100 dager i året var totalproduksjonen under 20 prosent av kapasiteten!"

Tyskland er et godt eksempel på hvor dyrt og upålitelig vindkraft er
Emblemsvåg viser til at "Tyskland har subsidiert fornybarbransjen med 500 milliarder euro siden 2011, og økt kapasiteten med 80 prosent, mens produksjonen har økt kun med 5 prosent. Det grønne skiftet er nå en trussel mot tysk økonomi, industri og befolkning , sier den tyske Riksrevisjonen. Siste kostnadsestimat er på hele 6.000 milliarder euro, eller fem oljefond!"

Lenke: https://www.finansavisen.no/nyheter/debattinnlegg/2021/11/19/7775646/kostnaden-for-vindkraft-er-skyhoy
#98
Energi og miljø / Re: Spansk / Tysk vindkraftsel...
Last post by Telehiv - 06.02.2023, 08:22:03
Quote from: Affen on 04.02.2023, 17:02:02Hvordan står det til med de norske vindkraftselskapene ( som vel ikke bare er helt norske ) ?

Affen,
her stiller du et av de mest sentrale spørsmålene i norsk energidebatt.
For svært mye tyder på at våre politikere i stor grad og over mange innledende år før man besluttet de enorme vindanleggsutbyggingene har blitt villedet av vindmafiaen om reell kostnad og lønnsomhet - kanskje mest av de utenlandske som har kunnet gå til politisk dekket og subsidiert bord på norsk terroritorium. Og som sendte subsidiert avkastning rett ut av landet før tapene begynte å akkumuleres.

Men både den forrige og nåværende regjering trosser alle advarsler, og prioriterer å begeistre EUs energimafia fremfor norske behov og krav til forutsigbarhet og priskontroll med strømleveransene.

Har samlet en rekke artikler om hvordan vi har havnet i denne uløkka og hvorfor, av en rekke seriøse norske energispesialister som har våget å stille seg kritisk overfor EU-krypingen. Håper å få tid til å komme tilbake med noe av dette senere, men er akkurat nå litt for opptatt med andre ting.
Er det noen andre som har interessant stoff på dette vil det være flott å få det servert her. Bl.a. Stjakobs har jo hatt flere gode artikler om dette i media tidligere. 
 
#99
Energi og miljø / Spansk / Tysk vindkraftselskap...
Last post by Affen - 04.02.2023, 17:02:02
Svenske friatider.se skriver:

"Det spanskt-tyska vindkraftverksföretaget Siemens Gamesa kallar sig världsledande inom vindkraftsproduktion. Men trots den rekordhöga efterfrågan till följd av stigande elpris fortsätter bolaget att göra brakförlust, rapporterar Fox News.

Siemens Gamesa meddelade nyligen att koncernen hade bokfört en nettoförlust på 884 miljoner euro, nästan 10 miljarder kronor, under kvartalet oktober till och med december 2022."

Hvordan står det til med de norske vindkraftselskapene ( som vel ikke bare er helt norske ) ?

https://www.friatider.se/vindkraftsjatten-gor-brakforlust-trots-elpriset#100
Hva har skjedd i Dagbladet?
Traff akkurat min klimainteresserte (og alarmistkritiske) nabo på vei hjem etter lørdagens handlerunde.
Han har notert det samme som meg, at Dagbladet i den siste tid har tatt inn rapporter fra ekstremt kalde forhold flere steder i verden, og i dag melder de dette:

Kulderekord - minus 75,5
På Mount Washington hadde vinden en opplevd temperatur på minus 75,5 celsiusgrader fredag.
Dette er ny rekord.


KALDT: Mount Washington er kjent for dramatisk vær. Nå er det satt ny opplevd kulderekord på fjelltoppen. Foto: Jim Cole / AP / NTB

Lenke: https://www.dagbladet.no/nyheter/kulderekord-minus-755/78403784

Dagbladet var en gang (for mange tiår siden, men dog) en mediekritisk røst som ikke beit på alt de ulike maktgrupper leverte av sannhetsvridninger. Naboen spør: Er det noen i Dagbla'-redaksjonen som har skjønt at hvis de fortsetter som resten av MSM med fortsatt alarmistisk klimaidioti vil de bli til (grov) latter blant kloke mennesker om en 5-10 år?
La oss håpe, og ønske Dagbladet enda bedre bedring!