Main Menu

Recent posts

#51
Aktører og hendelser / Den grønne, økonomiske boblen
Last post by stjakobs - 16.04.2024, 09:59:30
Investorflukt.JPG

Investorer flykter nå fra grønne investeringsfond på grunn av bekymringer om sektorens evne til å vokse, samt den mulige returen til tidligere president Donald Trump til Det hvite hus, rapporterte Reuters onsdag, med henvisning til analyse utført av et firma kalt LSEG Lipper.

Fond som investerer spesifikt i grønne energiselskaper og produkter rundt om i verden, solgte seg ut av disse for totalt 4,8 milliarder dollar (52 milliarder NOK) i løpet av første kvartal 2024, det største beløpet i et enkelt kvartal som er registrert, ifølge Reuters. I mellomtiden har S&P Global Clean Energy Index gått ned med rundt 10 prosentpoeng i år, mens S&P 500 Energy Index – et fond som inneholder mange olje- og gasselskaper – er opp med mer enn 16 % i år så langt.

"Dette er hva Consumers' Research har advart om helt fra begynnelsen. Ideen om at hastverket inn i [Environmental, Social and Corporate Governance (ESG)] og grønne investeringer ville være bra for investorer og aksjonærer var alltid en løgn, sa Will Hild, administrerende direktør for Consumers' Research, til Daily Caller News Foundation . "Nå, med høyere renter og et helt annet energiparadigme, blir dårskapen til disse tåpelige, bortkastede tiltakene, helt tydelig."   ..........

Se mer her --> https://wattsupwiththat.com/2024/04/15/exit-stage-right-investors-are-bailing-on-green-funds/
#52
En rekke nye studier bekrefter det seriøse forskere har visst i flere tiår:

"Antarctica Is Colder, Icier Today Than At Any Time In 5,000 Years"

Klimaalarmistene har lenge prøvd å lage en historie om at bresmelting i Vest-Antarktis skyldes menneskeskapte CO2-utslipp. Men seriøse forskere har gjentatte ganger korrigert dette med at den lokale bresmeltingen skyldes underjordisk termisk aktivitet/vulkanisme, og at Vest-Antarktis' overflatetemperatur tvert i mot er blitt kaldere. Ytterligere bekreftelse på dette foreligger nå:

Zhang et al., 2023 viser at:
- Vest-Antarktis' overflatetemperatur ble mer enn -1.8°C kaldere (-0.93°C pr. tiår) fra 1999-2018.
- Videre vises at ikke bare Vest-Antarktis, men mesteparten av kontinentet har blitt mer enn -1°C kaldere i det 21. århundre.
- Som eksempel, se fig. nedenfor som viser kaldere trend på ~1°C p. tiår for Øst-Antarktis i årene 2000-2018:PS: Trenden viser forøvrig et annet forhold; sørlige og nordlige halvkule går i motfaser i takt med 30/60-års syklusene:
- mens nordlige halvkule ble kaldere 1946-76, steg temperaturen i Antarktis i samme periode
- tilsvarende; da nordlige halvkule startet ny oppvarming fra 1976 begynte Antarktis ny nedkjøling (som vist i herværende studier)

Lenker:
Selve artikkelen: https://journals.ametsoc.org/view/journals/bams/104/6/BAMS-D-22-0153.1.xml

Omtale i ClimateChangeDispatch: https://climatechangedispatch.com/antarctica-is-colder-icier-today-than-at-any-time-in-5000-years/

Her finner man også lenker til annen forskning som viser de samme trender.


#53
Media og politikk / Re: Martin Durkin kommer med n...
Last post by Telehiv - 15.04.2024, 09:38:12
FACEBOOK sensurerte Steve Koonins bok, gjør nå det samme mot Climate: The Movie
Wall Street Journal reagerte sterkt da de oppdaget at Facebook hadde anklaget deres egen anmeldelse av Koonins bok "Unsettled" for "misinformation", og svarte med artikkelen "Facebook's Book-Banning Blueprint - The company throttles a Journal review on climate science"
Lenke: https://www.wsj.com/articles/facebooks-book-banning-blueprint-11620426021?page=1

WUWT viser hvordan Facebook nå har gjort det samme mot filmen Climate: The Movie:
WUWTs omtale av dette minner samtidig leserne på tidligere behandling av Steve Koonins bestselgende bok:
"Facebook's censorship is totally out of hand, and their "independent and nonpartisan fact checks" are anything but. Now they are censoring "Climate: The Movie." The supposed "fact checks" provided by Science Feedback and Climate Feedback (they are two branches of the same organization) have been shown many times to be both partisan and ideologically driven. The "fact check" of Steve Koonin's bestselling book Unsettled done by Climate Feedback was blisteringly criticized by the Wall Street Journal (WSJ) in a lead editorial by the WSJ editorial staff."

Men Facebooks kampanjer mot alarmismekritisk forskning går langt videre
WUWT trekker også fram dette (og mye mer) i listen nedenfor (lenkene under "here" finner dere i originalteksten i lenken nederst):

1. Climate Feedback's fraudulent and misleading fact check of a famous and well-respected peer-reviewed article by Ronan Connolly, Willie Soon, and 21 well qualified co-authors is refuted here.
2. Climate feedback also gets a fact check of the CO2 Coalition completely wrong, as described here.
3. Finally in their fact check of Gregory Wrightstone of the CO2 Coalition they make 13 wildly incorrect (lies?) about Wrightstone, as described here.


Lenke: https://wattsupwiththat.com/2024/04/14/facebook-censorship-due-to-a-science-feedback-fact-check/
 
#54
Skråblikk / Energiskandalen for deg og meg
Last post by Telehiv - 14.04.2024, 09:13:15
#55
Media og politikk / Re: Martin Durkin kommer med n...
Last post by Telehiv - 12.04.2024, 14:29:27
Quote from: stjakobs on 12.04.2024, 11:02:46
QuoteDet er å håpe at statdig flere åpner øynene for bedrageriet.
Et eksempel kan kanskje være James Brodell, pensjonert professor i journalistikk.

Jeg oversatte artikkelen til Brodell (blanding av Google translate og manuell inngripen). Avisa Nordland har nå lagt den på web-utgaven --> https://www.an.no/massehysteri-for-og-na/o/5-4-1940010


Håper artikkelen din får mange lesere i AN, stjakobs!
Og igjen en takk til Avisa Nordland som, til forskjell fra standard MSM, ikke oppfører seg som feige og krisemedlallende idioter.
Men som det også sies i artikkelen: Alarmismeforsvarerne (les: de mest lurvete "klimaforskerne") har god hjelp av sine mikofonstativer i øvrig MSM til å hindre folk i å bli informert og/eller finne denne filmen.
Det er jo f.eks. direkte skammelig at ikke noe større MSM-organ her til lands har behandlet denne filmen seriøst, eller i det hele tatt omtalt den, så langt?

Derimot har de spaltene fulle av det kommende bryllupet for Durexen og Martha Louise.
Vi er jo et opplyst land!  ;)
 
 
#56
Media og politikk / Re: Martin Durkin kommer med n...
Last post by stjakobs - 12.04.2024, 11:02:46
QuoteDet er å håpe at statdig flere åpner øynene for bedrageriet.
Et eksempel kan kanskje være James Brodell, pensjonert professor i journalistikk.

Jeg oversatte artikkelen til Brodell (blanding av Google translate og manuell inngripen). Avisa Nordland har nå lagt den på web-utgaven --> https://www.an.no/massehysteri-for-og-na/o/5-4-1940010
#57
Påstandene om det raskt forsvinnende Arktis sirkulerer snart bare i hodene til de mest primitive alarmistene, jfr. Bjørn Samset som fikk uhemmet spalteplass i Dagbladet i går til å servere en strøm av feilaktige og tendensiøse alarmismer om det meste, herunder å unngå å snakke om at nåværende ekstra varme i tropene skyldes de velkjente og naturlige ENSO-variasjonene.
Lenke:
https://disq.us/url?url=https%3A%2F%2Fwww.dagbladet.no%2Fnyheter%2Fdramatisk-varmt%2F81238917%3Alxw2hQIjTcfslPKJzzuXhaXR_v0&cuid=7372812
 
Sannheten er at mht. arktisk sjøis, så ligger den nå rundt 1996-nivået: 

Noen som ser noen "klimakrise" her?
 

Ellers er det rimelig stille om Antarktis også, der sjøisen - med unntak av det spesielle uværsåret 2016 som røsket uvanlig mye sjøis ut av området - fremdeles holder de høye nivåene som har vært bygget opp de siste 40 år. De mest primitive alarmistene unnlater systematisk å snakke om den stabile/økende utviklingen for hele (fastlands-)massivet, men i stedet funnet et lite område i Vest-Antarktis med vulkansk undervarme som i kontrast til hovedmassivet har fått redusert breomfanget noen år. Men her har seriøse forskere gitt klar beskjed om at dette ikke har noe med "klima" og CO2 å gjøre. Antarktis har jo blitt kaldere i angjeldende periode.


#58
Energi og miljø / Re: Vindkraftskandalene
Last post by Telehiv - 11.04.2024, 12:05:19
Ny livsfarlig vindturbinkollaps
Et ferskt skandaleeksempel er fra Nord-Odal, der en gigantisk vinge har brukket av og blitt slengt langt av gårde. Dette er verken et enkeltstående tilfelle, eller uvanlig, som vindmøllepromotørene prøver å hevde:

Anlegget var også i store driftsproblemer og måtte stenges ned i mars
Anlegget i Nord-Odal består av Siemens Gamesa vindturbiner. Det har vært problemer med dette anlegget før. Så sent som 14. mars i år skrev Odal Vindkraftverk at 13 turbiner var ute av drift fordi det var oppdaget skader relatert til en produksjonsfeil på vingebladene.
Og nå skjedde altså en ny livsfarlig situasjon, som heldigvis ikke rammet mennesker - denne gangen.Når skal myndighetene ta til vettet og få stanset denne økonomiske og miljømessige selvskadingen?!
Det ser ut til å være for mye å håpe, men nå er det på kritisk høy tid at konsesjonsbevilgende - og subsidierende - myndigheter snart foretar en oppsummering over den faktiske summen av kostnader i hele linjen fra opprinnelig produksjon + transport + anleggsarbeid + montering + demontering, herunder:
- omfang og faktisk kostnad ved tekniske sammenbrudd og alvorlige kollapser (jfr. bilde og fersk historie ovenfor)?
- faktisk regularitet/oppetid ifht. bløffingen om det samme?
- faktisk levetid ifht. bløffingen om det samme?
- brutto kostnad per kwt, dvs. ikke bli lurt av subsidietildekningen?
- faktiske miljøskader ved utbygging og sanering av urørte naturperler?

Og CO2-hodene spesielt bør snart spørre seg selv:
- Hvor mye CO2 produseres i hele linjen fra produksjon av nye turbiner + transport + montering + påfølgende redningsaksjoner for kollapsede installasjoner over hele levetiden?
- hvordan forsvare CO2-utslippene ved ikke-resirkulerbare møllevinger som må brennes eller graves ned?
- Hvor mye CO2 produseres for å veilegge og bygge ned svære fjellområder?

Og da har vi ikke engang begynt å snakke om de enda større problemene, den forkortede levetiden og de derav enda mer uholdbare kostnadene pr. kwt for havvindinstallasjoner....
#59
Energi og miljø / Re: Vindkraftskandalene
Last post by Telehiv - 10.04.2024, 14:19:15
Man får velge om man skal le eller gråte over disse miljøbombene:


PROSJEKTLASTER: Et tungoljefyrt Peak Group-skip på vei fra Italia til kontinentet lastet med 36 vindmølleblader.  FOTO: PEAK GROUP

Før vi snakker om alle kjemikalier og (reell) forurensing knyttet til vindmølleindustrien, så bør man også lure på hvor mange tonn CO2 som slippes ut bare på denne skipingen.
Samt at man skal huske at disse enorme kompositt-vingene ikke kan gjenvinnes; de må brennes eller graves ned.
Men Støre var i sin tale til landsmøtet klar på at dette skal vi bli stadig større på....#60
Media og politikk / Portugisiske barn saksøker Nor...
Last post by Telehiv - 06.04.2024, 22:29:36
Jeg bare viser til saken, orker ikke noen videre kommentar:

Lenke: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/zERwOr/andre-oliveira-15-og-sofia-oliveira-18-faar-naa-svar-paa-om-norge-kan-holdes-ansvarlig-for-klima-i-portugal

Den nye "klimaforskningen":


VIL HEVE STEMMEN: Det var katastrofale skogbranner i hjemlandet som fikk Sofia Oliveira til å engasjere seg. Foto: CARLOS COSTA / AFP