Main Menu

Recent posts

#41
Ser ut som at en kald høst kommer tidlig i år iht. varsel for slutten av september for Nord-Europa og Skandinavia:Finsk Lappland venter forresten snø allerede denne uken, men der venter man samtidig at det vil komme et varmere sørlig drag etterpå.
Her hjemme må man altså begynne å sette på vinterdekkene snart om man tenker å kjøre litt opp i terrenget.
#42
Andre emner enn klima / Re: "Hvordan presidentvalget i...
Last post by Telehiv - 18.09.2023, 22:12:30
Quote from: translator on 18.09.2023, 18:57:10For øvrig noterer jeg at vi med Sindre Finnes/Erna Solberg-skandalen her hjemme har fått en norsk parallell til skandalen Hunter/Joe Biden (https://klimadebatt.com/forum/index.php?topic=2149.msg15776#msg15776) som nå endelig begynner å rulles opp i USA: Rett før et valg hemmeligholdes/sensureres/dysses ned viktig informasjon knyttet til et familiemedlem som kunne vært avgjørende for valgresultatet dersom den ble kjent

Jeg syns det har blitt påfallende stille om amerikanske forhold for tiden. Det er jo ingen MSM-medier som vil fortelle om utviklingen i Biden-skandalene.
Kanskje man er forvirret av de norske skandalene, som overgår selv de villeste Trump-eksesser man klarte å hoste opp i sin tid?

 
#43
Quote from: Telehiv on 18.09.2023, 11:09:59Eller er det andre grunner? For det kan ikke være tvil om at dette er villet politikk. Et par samfunnsvitere der borte som jeg har en viss tiltro til har i den forbindelse luftet at Biden gjør dette for å flørte med de typiske godhetsposørene i det urbane, velstående USA (ikke minst de kvasi-intellektuelle østkystgrupperingene av Oslo vest SV-typen som vet de slipper å få disse stakkarne tett på livet) som utgjør en viktig del av demokratenes stemmer og generelle maktbasis i Washington-systemet.

Her treffer du nok blink, Telehiv. Jeg vil også minne om det du skrev i en annen tråd for to-tre uker siden:
https://klimadebatt.com/forum/index.php?topic=2250.msg16355#msg16355

For øvrig noterer jeg at vi med Sindre Finnes/Erna Solberg-skandalen her hjemme har fått en norsk parallell til skandalen Hunter/Joe Biden (https://klimadebatt.com/forum/index.php?topic=2149.msg15776#msg15776) som nå endelig begynner å rulles opp i USA: Rett før et valg hemmeligholdes/sensureres/dysses ned viktig informasjon knyttet til et familiemedlem som kunne vært avgjørende for valgresultatet dersom den ble kjent!

#44
Andre emner enn klima / Re: "Hvordan presidentvalget i...
Last post by Telehiv - 18.09.2023, 11:09:59
Quote from: translator on 18.09.2023, 00:06:32

QuoteDet er ikke rart at tallene skyter i været, skriver New York Post. Etter hvert som mennesker i andre land får vite hvor lett det har blitt å krysse grensen, bestemmer selv de som aldri hadde planlagt å migrere å komme inn mens det er mulig.

Biden & Co. ber dem praktisk talt om å komme: Som The Post har rapportert, åpnet myndighetene 114 massive porter på grensen til Arizona. Migranter strømmet over uten å måtte sjekke inn med grensepatruljen.

https://www.document.no/2023/09/17/hele-verden-krysser-bidens-apne-grense/

Det er stadig flere som stiller spørsmål ved Bidens "liberale" grensepolitikk mot Mexico der ikke bare de tradisjonelle wetbacks (meksikanere som svømmer Rio Grande for ta sesongarbeid som fruitpickers i Sørvest-USA) slipper gjennom, men ulovlige immigranter fra hele den tredje verden som altså skal ha kjøpt seg "plass" gjennom profesjonelle menneskehandelforetak. Årsakene diskuteres, bl.a.:
- det er etterspørsel etter lavstatus arbeidskraft i USA (det man i gamle dager kalte "lempiser" og "løsarbeidere" her hjemme); er dette dermed en bevisst politikk for å få flere lavlønte/uorganiserte arbeidere?
- evt. at dette er ønsket av de største og mest kyniske selskapene som trenger slik arbeidskraft?

Eller er det andre grunner? For det kan ikke være tvil om at dette er villet politikk. Et par samfunnsvitere der borte som jeg har en viss tiltro til har i den forbindelse luftet at Biden gjør dette for å flørte med de typiske godhetsposørene i det urbane, velstående USA (ikke minst de kvasi-intellektuelle østkystgrupperingene av Oslo vest SV-typen som vet de slipper å få disse stakkarne tett på livet) som utgjør en viktig del av demokratenes stemmer og generelle maktbasis i Washington-systemet.
 
Atter andre mener at dette skjer fordi Biden-administrasjonen ikke våger å lufte noen klar plan eller styring med situasjonen, bl.a. pga. alle de motstridende kreftene i det amerikanske samfunnet. Herunder at MAGA-bevegelsen uansett ville vist fram mer konkrete virkemidler enn det Biden-administrasjonen evner.
   
 
#45


QuoteDet er ikke rart at tallene skyter i været, skriver New York Post. Etter hvert som mennesker i andre land får vite hvor lett det har blitt å krysse grensen, bestemmer selv de som aldri hadde planlagt å migrere å komme inn mens det er mulig.

Biden & Co. ber dem praktisk talt om å komme: Som The Post har rapportert, åpnet myndighetene 114 massive porter på grensen til Arizona. Migranter strømmet over uten å måtte sjekke inn med grensepatruljen.

https://www.document.no/2023/09/17/hele-verden-krysser-bidens-apne-grense/
#47
Ny forskning / Re: Global warming: 3 nye stud...
Last post by Telehiv - 16.09.2023, 11:41:30
Quote from: Telehiv on 09.09.2023, 10:03:23Det er heller ikke uventet at det er Gavin Schmidt som her kjører et skikkelig skittent stråmannsangrep på disse studiene:
Lenke: https://www.realclimate.org/index.php/archives/2023/09/as-soon-as-possible/

Dette blir stadig skitnere: WUWT kan nå fortelle at NASA GISS sin direktør Gavin Scmidt trapper opp sine angrep med å kreve "investigation" av alle forskerne bak studien: "a FOIA action to research whether any employees of the Federal Government used government time or resources to correspond with Dr. Willie Soon, and other authors of the controversial studies". Intet mindre....

Som man kan se blir dermed de to kjente norske solforskerne Humlum og Solheim også dratt med i angrepet:
 


Lenke: https://wattsupwiththat.com/2023/09/15/are-you-or-have-you-ever-published-the-work-of-a-climate-skeptic/
#48
Aktører og hendelser / Re: Politikerne kaster penger ...
Last post by Telehiv - 13.09.2023, 15:46:49
Her er en annen tilstandsrapport for flogvitene i klimarøyrsla:

Solceller ble ikke «den nye oljå», jobbene forsvinner
Solcelleprodusenten Norwegian Crystals i Glomfjord hadde planer om å bygge ny fabrikk og øke antall ansatte fra 70 til 500. Grønn industri skulle skape økonomisk vekst. Nå mister de 70 ansatte jobben.

Men storslåtte bygg har de reist!


Lenke: https://www.nrk.no/nordland/norwegian-crystals-er-konkurs_-70-personer-mister-jobben-1.16523978
#49
Skråblikk / Brudeferden i Geiranger
Last post by Telehiv - 13.09.2023, 15:00:18

Montasje av Dennis Fossen av «Brudeferd i Hardanger» av Tidemand og Gude, og Durek og Märtha. Foto: NTB/Wikipedia/ABC Nyheter
#50
Aktører og hendelser / Re: Politikerne kaster penger ...
Last post by Telehiv - 13.09.2023, 14:12:22
En liten tilleggskommentar til stjakobs opplysninger om at man tenker å gå over til hydrogendrift for ferjer osv. i Nordland. La nedenstående bli en ytterligere advarsel og peikepinn om hva man roter seg borti her:

Verdens første hydrogentog tas ut av drift i Tyskland
I Tyskland avvikler det statseide jernbaneselskapet LNVG verdens første system for hydrogentog etter ett års drift. Hydrogentogene er mye dyrere i drift enn andre elektriske tog, viser en offisiell analyse.

Men penger til fancy dekorering, det har de!