Main Menu

Recent posts

#41
Generelt / Re: Stavanger kommune gjør kol...
Last post by Telehiv - 22.05.2023, 11:34:14
Quote from: frankolsen on 22.05.2023, 11:09:58Meget god nyhet fra min gamle norske hjemby :) 
Nå er jeg spent på om min siste norske hjemby, Sandnes, følger opp.
Som kjen er Stavanger og Sandnes ett felles både bosteds- og arbeidsområde, og det blir urettferdig om bare Siddisene skal få kjøre gratis buss og ikke Sanneserne :D   

Ja, jeg har selv bodd et par tiår på Nord-Jæren og arbeidet innen både forskning og tilhørende bedriftsetableringer der. Og kan bekrefte at det er et handlekraftig folkeferd om de først bestemmer seg for noe :-)
Det skal bli interessant om dette sprer seg også til andre områder i Norge?
 
#42
Modeller eller observasjoner / Re: El Niño flopper !
Last post by Telehiv - 22.05.2023, 11:27:37
Quote from: frankolsen on 22.05.2023, 10:31:50I månedsvis har vi blitt tutet ørene fulle av at nå kommer det en ny El Niño som kommer til å sette nye varmerekorder over hele kloden.
-------
Det blir interessant å følge utviklingen framover, men det ser ut til at de som håpet på en kraftig El Niño til sommeren og høsten vil bli djupt såra og vonbrotne  ;D

Spennende innspill, frankolsen.
For dette blir interessant. Det er selvsagt ennå for tidlig å trekke sikre konklusjoner rundt El Niño.
Vi må uansett notere en fallende global temptrend de siste 8 år, som har fått alarmistiske medier og deres mest lurvete assosierte "klimaforskere" til å lete etter alle åpninger for at deres skremsler om et kommende Thermageddon skal slå til. Svikter nå også El Niño-halmstrået for dem, er det å håpe at flere begynner å lure på hva slags "forskning" de faktisk bedriver.

NB: Hos seriøse forskere er de 2-7 års ENSO-periodene med en vekselvis varmere El Niño og kaldere La Niña IKKE å anse som "klimaendringer", men kortsiktige variasjoner/temperatursvingninger i overflatevannet i den tropiske delen av det østlige Stillehavet.
Wikipedia har faktisk en noenlunde balansert generell omtale av dette, der det innrømmes at man så langt ikke har kunnet svare på spørsmålet om "global oppvarming" er en viktig påvirkningsfaktor for ENSO-mønsteret. Noe alarmistene har påstått lenge men altså ikke klarer å vise. Kanskje ikke så rart når man heller ikke har klart å vise signifikante temperaturtrend-endringer i ENSO-områdene - som kjent er det nordområdene som svinger tydeligst mellom kaldere og varmere i 30/60 års syklusene.
Wikipedia skriver:
"ENSO er en global og naturlig del av klimaet på Jorda, og om intensiteten eller frekvensen av fenomenet vil endre seg som følge av global oppvarming er et svært viktig spørsmål. Man har funnet bevis for at fenomenet varierer i løpet av en mye lengre tidsskala og man kan ha tiår med kraftigere ENSO-hendelser, og andre tider som er roligere." 

PS: Ikke at jeg ønsker å få noen kaldere og hustrigere år framover, men det må vi tåle hvis det kan hjelpe til å avsløre og stanse den mest useriøse delen av klimaforskningen og medienes clickbait-motiverte suppekoking på det samme.
 
 
#43
Generelt / Re: Stavanger kommune gjør kol...
Last post by frankolsen - 22.05.2023, 11:09:58
Meget god nyhet fra min gamle norske hjemby :) 
Nå er jeg spent på om min siste norske hjemby, Sandnes, følger opp.
Som kjen er Stavanger og Sandnes ett felles både bosteds- og arbeidsområde, og det blir urettferdig om bare Siddisene skal få kjøre gratis buss og ikke Sanneserne :D   
#44
Generelt / Stavanger kommune gjør kollekt...
Last post by Telehiv - 22.05.2023, 10:55:08
Jeg måtte sjekke kalenderen om en mulig 1. aprilspøk da jeg i morges leste denne NTB-meldingen.
Men vi er da granngivelig i slutten av mai, selv om en rekke fjelloverganger fremdeles er stengt grunnet en lang og snørik vinter. Så vi får stole på at NTB ikke har levert en tullemelding på sitt typiske "klimanivå" her:

Stavanger kommune gjør kollektivtrafikken gratis fra 1. juli
Kollektivtrafikken blir gratis i Stavanger fra 1. juli.
Det gjelder både buss, båt og tog, skriver kommunen i en pressemelding. Det er Arbeiderpartiet, Folkets Parti, MDG, Rødt, Senterpartiet og SV er enige om å gjøre kollektivtrafikken gratis.
De skriver selv at de er den første store norske byen som fullfinansierer kollektivtrafikken for sine innbyggere.
– For mange er og vil bilen fortsatt være nødvendig, men flere er i en situasjon hvor de kan klare seg helt uten bil eller kutte bil nummer to i husstanden. Vi håper at gratis buss sørger for at flere prøver å reise mer kollektiv i hverdagen, gjerne i kombinasjon med økt sykkelbruk, sier ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap).


PS: Sjekket Stavanger Aftenblad nå; og de bekrefter. Samt hva dette er beregnet å koste:
Ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) og flertallspartiene blar opp 200 millioner kroner.


Politikere som endelig har funnet på noe som vanlige folk kan leve med også?

Vel, dette er vel ikke det verste politiske påfunnet i disse dager, hvis tanken er å kutte ned energiforbruket ved å få flere over på kollektivordninger? Må uansett være bedre enn å kaste mer gode penger inn i flere selvskadende og dysfunksjonelle "grønne" energiprosjekter (sol, vind, batterier, osv.) som bare kræsjer det norske spredningsnettet, raserer norsk infrastruktur generelt, herjer med fauna, natur og miljø, samt ruinerer norsk industri og til slutt husholdsøkonomien.
#45
Modeller eller observasjoner / El Niño flopper !
Last post by frankolsen - 22.05.2023, 10:31:50
I månedsvis har vi blitt tutet ørene fulle av at nå kommer det en ny El Niño som kommer til å sette nye varmerekorder over hele kloden.
MSM har rett og slett flommet over av overskrifter som:
https://www.dagbladet.no/nyheter/frykter-el-nio/79084872
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/Q7EkBV/el-nino-er-paa-vei-kan-bli-rekordsommer
Med flere.

Nå viser det seg imidlertid at El Niño flopper.


Overflatetemperaturen i området Niño 3.4 har falt med over 0,1 grader den siste uka, og lenger øst i Stillehavet, Niño 1+2, har den falt med nesten 1,5 grader siden midten av april:


Ser man på temperaturutviklingen i Stillehavet den siste uka så er det ingenting som tyder på noen snarlig oppvarming der, snarere tvert imot, temperaturen har, i forhold til normalen, sunket langs hele det sentrale Stillehavet:Det blir interessant å følge utviklingen framover, men det ser ut til at de som håpet på en kraftig El Niño til sommeren og høsten vil bli djupt såra og vonbrotne  ;D
#46
Media og politikk / Re: Ny IPCC synteserapport: Vi...
Last post by Telehiv - 19.05.2023, 12:03:56
Her er nok en artikkel som tar tak i Clintels kritikk, og tilføyer en del nye avsløringer av IPCCs uredelige presentasjoner, en uredelighet som altså toppes med den skamløse Synteserapporten (som media og politikere leser) som bryter med det meste av det de reelle vitenskapsfolkene har sagt i den mer tungleste vitenskapelige delen av det innsendte materialet til IPCC:

IPCC-sjefen har i årevis spredd grovt løgnaktige historier til media om dramatisk økning i klimarelaterte dødstall. Da Bjørn Lomborg parerte med all mulig tydelighet at klimarelaterte dødstall har falt med 96% de siste hundre år, valgte IPCC å overse hele arbeidet. Det skjønner vi når vi her ser den overtydelige demonstrasjonen av hvor mye IPCC-sjefen og hans politiserte Synteserapport bløffer om dette:De som vil vite mer om hvordan IPCCs groveste feilinformasjon arter seg, kan lese videre her:

Lenke: https://climatechangedispatch.com/lomborg-dramatic-decline-in-climate-related-deaths-persists-thru-2022/
#47
Skråblikk / Re: Klimaforskningens viktigst...
Last post by Telehiv - 19.05.2023, 11:00:03
Bakgrunnen for John Smits' hårreisende feile værmeldinger avslørt!
Vi har hatt mye moro med klimaalarmist John Smits og hans værmeldinger i Dagsrevyen, som alltid er varmere, våtere, villere og mer ekstremt enn hos TV2.  Mange har derfor henvendt seg til redaksjonen her og lurt på hvor han finner grunnlaget for disse underlige værmeldingene. Vår hardt arbeidende redaksjon har tatt utfordringen, og omsider funnet svaret:
- Når Met Inst ikke vil levere de katastrofemeldingene han ønsker tyr han til værpinnen på hytten sin:The science is settled - tror Smits. Men vær obs på at heller ikke her har John Smits skikkelig datagrunnlag, for den faglig korrekte værpinnen skal nemlig være montert på en mann på denne måten - slik at når pinnen peker opp blir det finevær og ned ved dårlig vær:


#48
Skråblikk / Re: Klimaforskningens viktigst...
Last post by Telehiv - 19.05.2023, 10:39:48
Ingen skal komme og si at klimaforskningen ikke har gjort fremskritt med de svære bevilgningene som er gitt de siste tiårene. Før den avanserte hengende værsteinen (aka "satelittsteinen") vist på bildet foran hadde man bare denne langt enklere bakkebaserte steinen å modellere ut fra:

#49
Skråblikk / Klimaforskningens viktigste ve...
Last post by Telehiv - 19.05.2023, 10:36:54


PS: Dette er standard hengestein hos Met Inst. nå. Men det påstås at det arbeides med en langt mer avansert hengestein som også skal bli i stand til å skille ut "ekstremvær" fra vanlig uvær.  Som kjent har jo Met Inst hittil slengt ut ekstremværspåstander i hytt og vær uten den minste faglige dekning.
#50
Media og politikk / Re: Medias løgner om "klimaend...
Last post by Telehiv - 17.05.2023, 18:28:43
Quote from: frankolsen on 17.05.2023, 16:06:42En fantastisk oversikt over hva vi har i vente de neste  åra:

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/onlgwg/kommer-sannsynligvis-til-aa-overskride-1-5-gradersmaalet-snart-vil-faa-enorme-konsekvenser

Typisk dette, det er alltid om katastrofer som skal komme; det passer for tiden ikke å snakke om hvordan situasjonen er NÅ. Merk at det ikke sies ett ord om at global temp ikke har steget på 8 år, men tvertimot sunket litt. Planen er selvsagt å holde skremslene gående til det skulle komme et år med litt oppgang igjen, da skal du ha takk.
For en gjeng.