Main Menu

Recent posts

#31
Andre emner enn klima / USA-kaoset: Trump eller DeSant...
Last post by Telehiv - 25.05.2023, 09:36:55
Midt under det amerikanske flåtebesøket i Oslo sjangler USA videre i sin kaotiske politiske skjebne med et tragikomisk gammelmannsstevne med Biden og Trump i hovedrollene - inntil videre?
For nå spør analytikerne seg om den republikanske Florida-guvernøren Ron DeSantis - egentlig en slags Trump-klone politisk - kan være i ferd med å seile opp som republikansk presidentkandidat til valget neste år. Nettavisen drøfter saken litt her:   

Lenke: https://www.nettavisen.no/presidentvalget-2024/ron-desantis/donald-trump/donald-trump-er-truet-for-forste-gang/s/5-95-1116203

Gjeldstaket - atter en reprise på primitiv statsforvaltning
USA har større forvaltningstekniske problemer enn tragikomiske og høyst tvilsomme presidenter og presidentkandidater: Det amerikanske gjeldstaket.

Gjeldstaket er et begrensningsbeløp for hvor mye den amerikanske regjeringen kan ta opp i gjeld.
For å betale kreditorer og for å bruke penger på alt fra helseforsikring til offentlige lønninger, må regjeringen ha mer penger, og da må gjeldstaket økes. Det nåværende gjeldstaket er på 31.400 milliarder dollar, omtrent 336.435 milliarder kroner etter dagens kurs. Det tilsvarer nærmere 23 norske oljefond. USAs finansdepartement har satt 1. juni som en endelig frist for at partene skal komme til enighet om gjeldstaket – som har blitt hevet hele 78 ganger siden 1960.


HVER DAG: Kevin McCarthy sier han og Biden vil snakke hver dag frem til en enighet er i havn. Foto: Alex Brandon / AP / NTB

Gjeldstaket er en politisk og forvaltningsmessig anakronisme som ble introdusert i 1917 og må økes med avstemning i både Senatet og Representantenes hus. Dette forplikter ikke regjeringen til å ta opp flere lån, men øker bare grensen for hvor mye regjeringen kan ta opp for å betale for forpliktelser allerede godkjent av Kongressen.

Hva skjer hvis gjeldstaket ikke blir hevet?
At USA misligholder gjelden sin, ville være helt utenom det vanlige og hatt en ødeleggende effekt på nasjonens økonomi, såvel som å skape stor uro og brede problemer i verdensøkonomien. Finansminister Yellen og økonomiske eksperter har sagt at det kan bli «katastrofalt».
Og mens forhandlingene om gjeldstaket pågår, venter finansmarkeder verden rundt i spenning.
Det er ikke helt opplagt nøyaktig hva som kan skje, men det vil ha vidtrekkende effekter. Yellen har uttalt at det ville være ødeleggende for arbeidsmarked og bedrifter, og ramme millioner av familier som er avhengig av offentlige utbetalinger.

Mer enn åtte millioner mennesker kan miste jobben, ifølge statlige myndigheter og den amerikanske økonomien kan gå inn i en resesjon. Forstyrrelser i offentlige statlige operasjoner vil påvirke lufttrafikktjenester og lovhåndhevelse, grensesikkerhet og nasjonalt forsvar, og matsikkerhet.

Så folkens, vær greie med marinegastene som p.t. trasker rundt i Oslo og betaler 150 NOK for en øl og håper å få et smil fra den norske befolkningen!
#32
Energi og miljø / Re: Innhentes av realitetene: ...
Last post by translator - 24.05.2023, 23:44:42
#33
Vi må vel ha en ny liten kommentar til snøen vi aldri mer skulle få oppleve - allerede for over 20 år siden begynte den jeremiaden.
Men man kan jo spørre folk i Slovenia hva de mener om det?
For en dundrende snørekord for mai (riktig; mai) er tilstanden i de nordøstlige områdene der, på en tid da folk har pleid å gå fotturer i de samme traktene:PS: I den andalusiske regionen Granada meldes om stor akkumulasjon av snø for tiden - langt ut i mai.
Ellers er det meldt at hoveddelen av det vestlige Europa blir uvanlig kald og uvanlig våt de neste ukene (se fig. for langtidsmelding nedenfor), i betydelig kontrast til alarmistenes skremsler om tørke og rekordvarme:
 

GFS 2m Temperature Anomalies May 30 [tropicaltidbits.com].
#34
Energi og miljø / Re: Innhentes av realitetene: ...
Last post by Telehiv - 24.05.2023, 16:38:51
Equinor forstod etter hvert altså - takk og lov for det, bør alle Equinor-aksjonærer si - at Trollvind ville kreve svære subsidier for å bli lønnsomt, samtidig som staten ikke vil love noe. Det er rett og slett blitt så mange klare tegn på at havvind bærer galt av sted at Equinor kastet inn håndkleet når staten ikke ville bidra med et stort antall milliarder.

Men Equinors økonomiske realitetsoppdatering biter åpenbart ikke på Støre, som nå er på konferanse og lover enda mer satsing på havvind.
Dette mens stadig flere fagfolk prøver å snakke fornuft til Støre og hans havvind-megalomania.
Sist ute er lederen for Energikommisjonen Lars Sørgård som igjen tar dissens med nikkedukkene i kommisjonen og advarer om at "det må være en smertegrense", og "Jeg er bekymret for at dette kan bli et subsidiesluk".

Noen husker kanskje at Sørgård fikk kritikk tidligere i år for å fortsette å argumentere mot synet til flertallet i utvalget, etter at rapporten som anbefalte store mengder med ny kraftkapasitet var kommet ut. Den tidligere konkurransedirektøren og et mindretall i kommisjonen mente man ikke burde sette seg så hårete mål som skal nås til enhver pris. Nå mener han det er på tide med en ny debatt.


Den store havvindeksperten Støre liker ikke at noen stiller spørsmål ved hans energipolitiske selvskading

Støre er imidlertid raskt ute med å avvise fagmannens advarsel, samt strø rundt seg med store visjoner om at dette skal lønne seg "utpå 2030-tallet" - i såfall visjoner som kommer til å plage det norske folk i over et tiår til, sitat:

"Støre er forundret når han hører Sørgards budskap.
– Det er litt rart når han ledet en kommisjon som konkluderte med å etterlyse så mye kraft som mulig så raskt som mulig.
Han legger til at han kjenner Sørgard som en fornuftig mann, men sier han ikke er enig i hans vurdering.
– Pause er et dårlig svar. Det betyr at vi slutter med den utviklingen og samspillet mellom industri og myndigheter som er nødvendig. Denne konferansen viser at det er en dialog mellom hele bredden av industrien fra verft og leverandører, til forbrukere av strøm på land. Vi trenger å jobbe frem gode løsninger med aktive myndigheter til stede. Vår visjon er at dette må bli en lønnsom industri. DNV mener havvind vil være lønnsomt uten subsider utpå 2030-tallet. Det er naivt å tro at vi får denne industrien opp og stå uten en engasjert stat fra starten av. Men rundt hjørnet ligger en svært lønnsom industri som jeg håper vil skaffe inntekter og arbeidsplasser. Jeg tror svaret er mer kraft, mer nett og mer enøk."


Kjære folk, er det ikke noen som kan stanse denne selvskadende global-posøren før landet legges fullstendig i ruiner?!

DNs omtale:
https://www.dn.no/energi/havvind/lars-sorgard/energikommisjonen/lederen-i-energikommisjonen-mener-regjeringen-ma-vurdere-a-pause-havvindsatsingen/2-1-1455453

Sørgårds egen artikkel i DN:
https://www.dn.no/kronikk/energi/havvind/fornybar-energi/mer-kraft-for-enhver-pris/2-1-1454736
#35
Aktører og hendelser / Re: Det er av norske komikere ...
Last post by Telehiv - 23.05.2023, 20:05:48
Ellers er ikke amerikanske komikere å kimse av heller:

#36
Generelt / Re: Stavanger kommune gjør kol...
Last post by Telehiv - 23.05.2023, 19:59:48
Som vanlig var vi her på kd.com tidlig ute med saken. I kveld vil den tas opp i NRKs Debatten hos Fredrik Solvang.
Da får vi kanskje litt mer svar på spørsmålene vi har reist her?
#37
Aktører og hendelser / Re: Det er av norske komikere ...
Last post by Telehiv - 23.05.2023, 09:12:30
Ja, den godeste Herodes ser ut til å følge med i svingene, og lar seg ikke skremme av banen av diverse "klimaeksperter" som får herje uimotsagt i de klimasensurerte mediene.
Men nå som stadig flere - både forskere og legfolk - stiller spørsmål ved hele grunnlaget for klimaalarmismen har den største klimaeksperten av dem alle svart på tiltale og fått sitt mikrofonstativ NRK til å levere en ny sanseløst ukritisk skremselstirade:

Lenke: https://www.nrk.no/urix/espen-barth-eide-tror-vi-star-overfor-den-mest-dramatiske-klimasommeren-i-manns-minne-1.16413723

#38
I helgen leste jeg denne kommentaren av Herodes Falsk (kjent fra komikergruppen Prima Vera og samarbeidet med Jahn Teigen). Han har oppdaget (tydeligvis etter å ha tvilt en stund) at planene til Klaus Schwab og co slett ikke er noen konspirasjonsteori: 

QuoteSlagordet til World Economic Forum er: «You will own nothing – and you will be happy!» Og det skal skje innen 2030.

Dette er en gjeng filantroper, politikere og byråkrater som forsøker å ta over verdensherredømme på en så utspekulert og sleip måte at 90 % av saueflokken ikke en gang skjønner hva som skjer. Eller enda bedre – i deres øyne – får flokken til å ignorere sin egen skjebne – og frivillig delta i noe som vil frata ungene deres selvfølgelige ting som talefrihet og demokratiske menneskerettigheter.

Moderne filantropi – er å klare med glatt ansikt å si én ting – for så bevisst å gjøre det stikk motsatte.

Å gå inn på World Economic Forums hjemmesider er som å bli fem år igjen og sette seg i første vogn på et spøkelsestog på tivoli. Du får lyst til å skrike i håp om at alt bare er en optisk illusjon.

Plutselig begynner alt vi har vært igjennom de siste tre årene å gi mening. Tenk på alt det idiotiske og meningsløse vi har blitt tvunget til å godta.
https://www.document.no/2023/05/21/jo-lenger-du-stikker-hue-i-sanda-jo-storre-sjanse-er-det-for-at-sannheten-vil-treffe-deg-som-en-bombe/

For meg var dette på en måte litt morsomt. Det er nemlig 15 år siden en annen komiker, Lars Mjøen, skrev et leserinnlegg i Aftenposten om hvor lut lei han var av å lese om klimaendringer og klimapropaganda nesten hver dag av avisens journalist ved navn Mathismoen. Dette var første gangen et leserinnlegg som var KRITISK til medienes kampanjejournalistikk om klima kom på trykk i avisen. Det høstet en rekke motinnlegg med en temmelig kvass tone, og etter hvert ble flere kompetente forskere med i debatten også, mange av dem kritiske til FNs klimapanel. En av dem var solforskeren Pål Brekke (som jeg senere fikk personlig kontakt med på Aftenpostens debattsentral) Jeg tror også det var denne debatten som førte til grunnleggelsen av foreningen Klimarealistene i 2009. Omtrent på samme tid ble det «forbudt» å diskutere årsakene til klimaendringer i mediene i Norge – da ble du stemplet som en klimaskeptiker eller klimafornekter. Noen aktører, som Pål Brekke, trakk seg fra debatten i tide og har fortsatt sin karriere i mediene (for tiden ekspertkommentator om romfart på TV2), mens andre har brukt sin (pensjonist)tilværelse på å holde debatten varm.   

Og den påståtte klimakrisen er jo som Herodes Falsk skriver bare ett verktøy globalistene har i sin dystre verktøykasse basert på frykt, skam og tvang. Moralen er: det er norske komikere du skal stole på, særlig de som har levd noen år.
#39
Energi og miljø / Innhentes av realitetene: Equi...
Last post by Telehiv - 22.05.2023, 17:28:45
Det ekstremt kostbare og ulønnsomme Equinor-prosjektet Trollvind ble planlagt for å gi energi til både Troll og Oseberg. To store felt som fungerer utmerket med egenprodusert og ikke minst kortreist gass som energikilde...som man i stedet tenker å sende til kontinentet for brennes der. Snakk om gjennomskuelig klimaposering som kun er til skade for norsk økonomi!


SKRINLEGGES: Dette prosjektet, som ble lansert i fjor, blir nå utsatt.
FOTO: EQUINOR


Equinor melder imidlertid nå at de utsetter videre utvikling av Trollvind på ubestemt tid. Avgjørelsen skyldes flere ting sier Equinor, inkludert tilgjengelighet på teknologi, høy kostnadsinflasjon, og en stram tidslinje for å levere på det opprinnelige forslaget, skriver selskapet på sine nettsider.
Det man ikke snakker høyt om er selvsagt at projektet ville vært avhengig av massive støtteordninger for å ikke ødelegge feltenes nåværende utmerkede lønnsomhet. Equinor begynner kort og godt å lukte at staten ikke lenger er så villige til å pøse ut enorme støtteordninger til sin grønne stormannnsgalskap og tilhørende teknisk-økonomiske villfarelser og selvskadinger. 

Equinor ved leder for Fornybar i Norge i Equinor, Siri Espedal Kindem, leverer likevel denne håpefulle offisielle "grønnsaken" på sine hjemmesider:
– Vi setter pris på støtten om å realisere Trollvind fra politikere, myndigheter og leverandører. Trollvind var et viktig industrielt initiativ for å løse utfordringer knyttet til elektrifisering av olje og gass, bringe ny kraft til Bergensområdet og akselerere utviklingen av flytende havvind i Norge. Dessverre ser vi ikke lenger noen mulighet til å levere på vårt opprinnelige initiativ med å ha en flytende havvindpark i drift i god tid før 2030.

Det er flere utfordringer som har bidratt til beslutningen om å utsette utviklingen av Trollvind nå. Kraftig økende kostnader i hele verdikjeden for havvind har gjort det vanskelig å levere på det opprinnelige målet om at Trollvind skulle utvikles uten noen form for støtte, og man må nå altså innrømme: Prosjektet er ikke lenger kommersielt gjennomførbart.

Lenke: https://www.finansavisen.no/energi/2023/05/22/8010230/equinor-utsetter-gigantprosjekt
#40
Generelt / Re: Stavanger kommune gjør kol...
Last post by frankolsen - 22.05.2023, 17:04:04
Dette kan fort vise seg å bli et lite problem for flertallspartiene i Stavanger, sitat fra Fylkesvaraordføreren:

"– Det høres jo tilforlatelig ut med gratis buss. Alt som blir gratis, brukes mer og hvis dette fører til at vi må sette opp flere busser for å ta unna gratispassasjerer, må vi ha et system der Stavanger tar de reelle kostnadene ved dette. Fylket kan ikke påføres merkostnader som går ut over tilbudet til andre som reiser kollektivt i Rogaland, sier Bergsvåg."

Har det gått litt fort i svingen i de røde rekker tro ?