Main Menu

Recent posts

#21
Quote from: stjakobs on 15.03.2023, 16:36:20Jeg har lenge fulgt med (på Youtube) ei motorsykkeljente, Noraly Schoenmaker, som i fjor dro fra sør i Amerika og nord til Alaska. På sensommeren hadde hun problemer med alt for tidlig snø i et par av midtstatene i USA.

Nå har hun nylig tatt ferja til Marokko, truffet snø i Altlasfjellene, noe som sikkert ikke er unormalt. Men men her er det mengder med snø.

Heisan stjakobs,
ja, uten at vi skal lage "klima" av de få siste årene så begynner det likevel å bli interessant med alle de nye værforholdene som peker mot kaldere tider.
Og det vil i så fall ikke være uventet; iht. 30/60-års syklusene skal vi allerede være flere år inn i en ny kaldere 30-års syklus. Vi får bare holde oss friske, ta vitaminer og kjøre intervalltrening, så vil vi kunne holde ut til det er på tide å trekke ut på gatene med plakaten "Told you so!"#22
Jeg har lenge fulgt med (på Youtube) ei motorsykkeljente, Noraly Schoenmaker, som i fjor dro fra sør i Amerika og nord til Alaska. På sensommeren hadde hun problemer med alt for tidlig snø i et par av midtstatene i USA.

Nå har hun nylig tatt ferja til Marokko, truffet snø i Altlasfjellene, noe som sikkert ikke er unormalt. Men men her er det mengder med snø.
Her er ei lenke som viser litt av dette -->


#23
Skråblikk / Re: Kan noe synke lavere enn N...
Last post by Telehiv - 15.03.2023, 10:44:31
Ellers er det flere som har notert seg at St. Greta (du vet, hun som FN sa vi måtte lytte til med stor respekt) har slettet sin egen dommedagstweet fra 2018 der hun skrev at menneskeheten vil bli utslettet om vi ikke stopper all bruk av fossilt brensel innen de neste fem år.
Skrevet i 2018 altså, det er sånn ca. fem år siden? Sjekk at naboen din lever ennå.
Men noen er jo ondskapsfulle nok til å ta kopi før sånne slettinger, da:WUWT har, trolig med en dårlig skjult latter, omtalt saken her:
https://wattsupwiththat.com/2023/03/14/should-have-gone-to-school-greta-deletes-tweet-predicting-disaster-by-2023/
#24
Skråblikk / Re: Kan noe synke lavere enn N...
Last post by Telehiv - 15.03.2023, 09:32:02
Quote from: Affen on 14.03.2023, 18:35:18Her er en annen av samme format:

Her en fra Dagbladet 1. juli 2017
3.jpg


Ja, det 2017-stuntet var den internasjonale klimapamp-versjonen. For i spissen bak dette stod tidligere klimasjef i FN, Christina Figueres, og fysikeren Stefan Ramstorf fra det beryktede Potsdam-reiret som systematisk har levert tendensiøse alarmistpåstander over flere tiår. I tillegg var det fire andre "prominente forskere og diplomater" som de ble titulert i et "åpent brev til verden", publisert i magasinet Nature. Det var jo intet reelt faglig innhold i dette oppropet, samtidig som det var fullt av forlengst tilbakedrevne påstander. Så saken forsvant stille og rolig inn i listen for maktbaserte klimaindustrielle pinligheter (jfr. den svært ufullstendige listen jeg la inn foran i tråden).

Den verste klimaposeringen i Norge: Da Benestad og andre "klimarakettforskere" ville gjøre statskupp
Diltende bak, våren 2019, kom patetiske aktivister som fagmyggen Rasmus Benestad, samt en rekke andre eksalterte akademiske amatører uten bakgrunn i klimaforskning eller andre relevante fag, med et dypt demokratisk bekymringsverdig opprop.
Lenke: https://www.aftenbladet.no/meninger/debatt/i/9v53gd/til-de-politiske-partiene-i-norge-opprop-for-systemendring

Oppropet var faktisk så maktpolitisk selvbestaltende og selvforherligende allvitende at næringsminister Torbjørn Røe Isaksen måtte rykke ut i Aftenposten: https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/jP6XGL/ser-de-selv-den-antidemokratiske-retorikken-de-bruker-torbjoern-roee-isaksen

Dermed slo kjernetroppen av disse store klimatenkere til med dette svaret i Aftenposten:
Lenke: https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/yvkyQ2/planetens-fremtid-staar-paa-spill-isaksen-avleder-en-livsviktig-debatt-ni-oppropsforfattere

Akkurat nå, etter flere år fallende global temperaturtrend og med dagens snø- og kulderekorder verden rundt, sitter denne type selvhevdere selvsagt stille og venter på at det tikker inn meldinger de kan koke ny klimasuppe på og skaffe seg litt omtale igjen. 
Ramstorf & de i Potsdam gidder forøvrig ikke engang å vente; de lager sine egne statistikker og kjører på i sin egen verden. Mer om det senere :-)

#25
Andre emner enn klima / Re: Är Corona den nya klimatfr...
Last post by Telehiv - 14.03.2023, 22:55:41
Quote from: Telehiv on 10.03.2023, 09:40:36Det kan altså synes som avvisningen av Aarstad/Kvitastein 2023 her hjemme og de alternative forklaringene fra våre norske helsetopper kan være noe premature og preget av ensidig forsvarstale? Kanskje de bør stille seg noe mer ydmyke til disse sakene er bedre gjennomgransket?

Nå har prof. Jarle Aarstad levert en ny kommentar til Nakstads avvisning av funnene om overdødelighet i covidvaksinerte grupper (se link nedenfor), inkludert en omfattende litteraturliste som støtter Aarstad/Kvitasteins funn. Men Nakstad (og Aavitsland) vet altså bedre...
Som jeg skrev foran, det skal bli interessant å se utviklingen i disse sakene etter hvert som det tilflyter mer empirisk kunnskap/sikrere data.

https://www.document.no/2023/03/14/nakstad-og-folkehelseinstituttets-slakt/
#26
Skråblikk / Re: Kan noe synke lavere enn N...
Last post by Affen - 14.03.2023, 18:35:18


Her er en annen av samme format:

Her en fra Dagbladet 1. juli 2017
3.jpg

#27
WUWT har en tankevekkende sak nå om hvordan verden ser ut med bruk av:
a) tendensiøs (oppskalert) anomali (avvik fra normal) versus
b) framvisning av faktiske (absolutte) temperaturmålinger:Det ser ikke ut som man snakker om samme klode, ikke sant?
Det er ikke rart at man lenge har lykkes med å skremme folk som ikke er vant med å arbeide med statistikk, når tankegangen er at den relative sannhet får andre ta seg av...

The Guardian tar forresten kaka på dette området, ved at de oppskalerer anomalien ytterligere, sitat WUWT:
Sometimes, media outlets such as the daily-doom newspaper known as The Guardian, will take that data and make their own graphs, making them look even steeper and scarier, such their highly statistically amplified graph from their 2019 article as seen in Figure 2.Lenke: https://wattsupwiththat.com/2023/03/12/new-wuwt-global-temperature-feature-anomaly-vs-real-world-temperature/

KORRIGERENDE/REALITETSORIENTERENDE FIGURER:
UAHs anomali (satelittmålinger) for perioden fra 1979 - snakker vi samme klode!?Og der det er en masse folk som passer på hva som måles og illustreres - f.eks. USA, til forskjell fra fri-fantasi-estimatene til NOAA/GISS fra verdenshavene som man finner i de globale "landmålte" oversiktene - ser USA slett ikke ut til å plages av en "klimakrise" akkurat:

US Surface Temperature:
February 2023 | 1.10°F (0.61°C)
US Climate Reference Network (data updated 12th to 17th of the month)#28
Quote from: frankolsen on 13.03.2023, 17:35:39Har noen sett John Smits i dag ?  ;D

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/Ll9qj1/tre-vogntog-staar-fast-full-stans-paa-e6

Nei, si det. Det er jo naturlig å tro at NRKs gode gamle klimabøttekott m/klimavennlig bitepinne i ask er i bruk igjen.
Ellers har man i Lovisenbergt i Oslo opprettet et senter for såkalt "kognitiv terapi/kognitiv atferdsterapi" som anvendes i stadig nye sammenhenger. Senteret sier at terapiformen er godt dokumentert som en god og fornuftig behandlingsform der man "identifiserer og registrerer negative automatiske tanker".
Vi vet jo nå at en del klimafanatikere har utviklet nettopp en slik "automatisk negativ" reaksjon ved å se eller høre om snø og kulde, da dette bryter så sterkt med det forventede verdensbildet at sinnet ikke klarer å absorbere denne utfordringen raskt nok. Jfr. at bitepinne kan være et effektivt hjelpemiddel mot akutte anfall på kort sikt, mens en mer varig hjelp kan bestå i mer langsiktig kognitiv terapi/kognitiv atferdsterapi.
Jeg ringte senteret i dag for å høre om noen av våre mest innbitte nixofober (av nix, snø på latin) var inne til behandling hos dem, men de opplyste at de ikke hadde anledning til å opplyse noe om sine klienter.
Så lenger kommer vi ikke der.


#30
Skråblikk / Re: Kan noe synke lavere enn N...
Last post by Telehiv - 13.03.2023, 16:33:02
Siden vi er på Skråblikk-tur, la oss ta hele idiotleksa med det samme (alt er tatt fra reelle forskerutsagn med stor mediedekning):