Nyeste innlegg

Sider: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Modeller eller observasjoner / Regionale varmeområder - men globalt?
« Nyeste innlegg av Telehiv 04.08.2018, 12:37:57 »
Klimadebattens skyttergravtilstand gjør at begge sider fort kan misbruke vær til klimaargumenter: CO2-skeptikere liker å trekke fram kortere kuldeperioder i enkelte regioner for å erte opp alarmistene og påpeker gjerne (som riktignok korrekt er) at det er flere som fryser i hjel her i verden enn som dør av hete, mens alarmistene opphøyer kortere regionale varmeperioder til "katastrofal global oppvarming". Ukritisk gjengitt med siklende opplags-iver i MSM.

I disse dager er dette fenomenet ekstra tydelig:
- media har siste uken brukt varsler om "unormal hete" som skulle ramme Sør-Europa (dette har foreløpig ikke slått til, se videre) til å samtidig rote seg bort i håpløst uhistoriske skremmeoppslag.
- De kan dessverre støtte seg til våre faste alarmistiske "klimaforskere" her hjemme, som behendig unnlater å nevne både femti og hundre år gamle varmerekorder som ville avkreftet at selv de varslede fantasimeldingene er på "unormale" nivåer. For sikkerhets skyld driver man nå og stryker slike gamle rekorder med henvisning til usikre data...
- MSM-mølla har til og med klart å logge inn 3 omkomne i Spania og Portugal til sammen - ikke dårlig for en samlet befolkning på ca. 60 mill.
- mens de samme organer ikke trekker fram at store deler av det sørlige Europa har vært relativt kjølig i flere måneder mens vi har kost oss i varmen i Sør-Norge (selv om nordlendingene måtte plukke rim ut av skjegget til langt ut i juli, men det teller jo ikke i Oslo-avisene). 
- Siste dagene har norsk MSM vært i ekstase og lovet 45-50 varmegrader i bl.a. Spania, Portugal og Italia denne helgen, men allerede i dag (lør 4. aug) er norsk MSM påfallende tause om denne "massakren" og en titt på værkartene for de nevnte områder viser stort sett 29-34 grader. Altså slett ikke over det normale for årstiden.
- Sjekker man El Pais (Spania), og de portugisiske, franske og italienske avisene finner vi nesten ingen ting av disse temperaturskremslene, og de hadde nok heller ikke kjent seg igjen i det særnorske hysteriet der både Samset og Benestad hadde "klimapollusjon" (ufrivillig klimarelatert sædavgang) i flere dager her hjemme.
 
Kort sagt: Hvem var det som kokte opp disse skremslene her hjemme, og som vi ikke finner igjen i de landene som skulle "rammes"?

Store globale kontraster
Som vanlig er selvsagt sannheten om klodens tilstand at det er varmere enn normalt noen steder, og kaldere andre steder. For dem som følger med på de store regionale syklusene kan det imidlertid være interessant å se de siste mønstrene forskerne peker på:

Det dommedagsspådde Arktis har iht. DMI nå et havisvolum opp mot det meste vi har sett de siste 15 år:


 
- Den tropiske del av Atlanterhavsoverflaten, og særlig Atlanterhavet vest av Afrika har lenge oppvist en overraskende kald overflatetemperatur
- De nord-atlantiske havområdene rundt Grønland er usedvanlig kalde og er noe av forklaringen på den lave smeltegraden i Arktis i år.
- Iht DMIs oversikter ligger nå Grønlands foreliggende massebalanse på ca. 580 gigatonn, eller omtrent 175 gigatonn over gjennomsnitt for gjeldende periode, og det igjen er ca. 500 gigatonn over periodens lav i 2012. Kilde: http://www.dmi.dk/en/groenland/maalinger/greenland-ice-sheet-surface-mass-budget/ 

Alt dette, og mer til, står i skrikende kontrast til alarmistenes påstander om at "jorden koker".

 
22
Media og politikk / Sv: Biskop Samset rir igjen
« Nyeste innlegg av Telehiv 03.08.2018, 12:17:23 »
Menckens perfide coining av puritanisme er kanskje også den best dekkende beskrivelse av tilstanden hos dagens bortskjemte og retningsforvirrede borgerbarn som kan leke venstreradikale på kafeene i oslofjordbotngryta (i trygg avstand fra ufjelge arbeidsfolk) så lenge de ikke får gjennomslag for å legge ned all verdiskaping som foreløpig holder dem velfødde og nedlatende overfor dem som med sitt daglige - dog sikkert miljø- og klimafiendtlige - arbeid betaler hele kalaset for disse slynglene.
23
Media og politikk / Sv: Biskop Samset rir igjen
« Nyeste innlegg av Bebben 02.08.2018, 21:45:29 »
Her feirer meteorologene historisk varmerekord

Må passe på at ingen meteorologer koser seg med varmt vær. 2 dager i skjærsilden for hver øl som nytes i varmen. Ekte meteorologer skal sitte i kjelleren. Regner med biskopen spretter champisen på neste kulderekord.

Ellers kudos til nord-norske meteorologer – I love you all!

Det minner meg litt om H. L. Menckens berømte definisjon av puritanisme (er klimaforskere skappuritanere?)

"Puritanism: The haunting fear that someone, somewhere, may be happy."
24
Andre emner enn klima / Dagens korte #8
« Nyeste innlegg av Bebben 02.08.2018, 21:40:32 »
Johan Westerholm rapporterer vedrørende skogbrannene i Sverige (uthevet i original):

Sitat
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig förvaltningsmyndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. MSB sorterar under Justitiedepartementet och tillhör inrikesministerns ansvarsområde.

MSB ersatte 2009 Krisberedskapsmyndigheten, Statens räddningsverk och Styrelsen för psykologiskt försvar.
 

Hybriden av olika verksamheter skapade dock en myndighet utan egentligt fokus. En del av verksamheten, som syftar till att stödja bland annat polis och andra myndigheter om kunskap om radikal islamism, motarbetas aktivt av Ibn Rushd-sfären samtidigt som myndigheten, i sin brist på fokus, blivit ett lätt offer för postmoderna teorier. Sedan 2008 har myndigheten satsat mer än 26 MSEK på olika utredningar och forskningsprojekt inom säkerhetsormådet för att tillföra intersektionalitet, normkritik och genderperspektivet inom bland annat brandförsvaret.

Resultatet av detta är, rent konkret, att bland annat Södertörns brandförsvar numera har en toalett och duschutrymme anpassat för rullstolsbundna icke-binära rökdykare på brandstationen efter att ha inspirerats av MSB:s forskningsresultat.

Vel... hvor mange ikke-binære, rullestolbundne røykdykkere finnes i Sverige? Johan Westerholm tror tallet er 0. Og at man kunne ha fått en god del km etterlengtede skogbrannslanger for 26 millioner svenske ståler. Men han er riktignok halvt finlandssvensk og visstnok ikke PK-sertifisert av Aftonbladet.

Uansett - jeg som trodde svenskevitsene var nettopp det.

Altså vitser.

25
Aktører og hendelser / Sv: Komiske ALIas Emeritus
« Nyeste innlegg av ConTrari1 02.08.2018, 17:59:29 »
Ingenting å takke for.
26
Aktører og hendelser / Sv: Emeritus takker for seg
« Nyeste innlegg av Emeritus 02.08.2018, 10:42:21 »
OK, bøllene her på forumet som beskylder alt og alle for fjusk og forfalskninger uten snev av begrunnelse, og benytter uttrykk som "svindler" og "bedragere" om internasjonale toppfolk som Trenberth, og dette samtidig som det på dette forumet faktisk enda henvises til Klimarealistene som kilde, skal få ha dette forumet helt for seg selv.

I den grad jeg gidder å debattere klima finnes det langt bedre fora der en slipper å gjenta 700 ganger at MBH99 i store trekk er bekreftet av anslagsvis 35 senere arbeider, eller der en må slite med vrangforestillinger av typen "det har ikke blitt varmere de siste 20 årene."

Jeg skal selvfølgelig ikke ødelegge forumet, og håper at forumet kan videreutvikles slik at de mest sensitive
klimadebattanter også føler at de har en trygg møteplass der ingen protesterer på åpenbare feilslutninger og hårreisende bløffer.

Takk for meg.
27
Aktører og hendelser / Sv: Komiske ALIas Emeritus
« Nyeste innlegg av translator 01.08.2018, 23:04:49 »
Seriøse bidragsytere, som jeg har lært mye av, ser ut til å ha trukket seg vekk etter Emeritus bøllete inntreden. 

Godt poeng!
28
Media og politikk / Sv: Biskop Samset rir igjen
« Nyeste innlegg av Emeritus 01.08.2018, 20:46:37 »
Disse værmeldingene synes rimelig likt fordelt mellom såkalte "alarmister" og "skeptikere."

Vinteren i Norge var ikke spesielt kald, januar et par C over normalen, februar en knapp C under normalen, mars knappe 3C under normalen, april, mai, juni og juli har lagt over normalen, der mai og juli skiller seg ut langt over normalen med så vidt jeg kan se nye landsrekorder for disse to måneder.

https://www.yr.no/sted/Norge/klima.måned07.html

Men de som nå beklager seg over værmeldinger var ikke like spake når vi hadde noen kuldeepisoder i deler av USA tidligere i år. Både Spencer, WUWT og andre blåste dette ut over alle proporsjoner på samme måte som de nå beklager seg over all denne fryktelige alarmismen.

Og jeg er enig i Administrators vurdering av at disse motpolene nærer hverandre, det minner til forveksling om dynamikken mellom den ytterste venstreside og den ytterste høyreside på 70-tallet.
29
Media og politikk / Sv: Biskop Samset rir igjen
« Nyeste innlegg av Petter B 01.08.2018, 14:51:27 »
Jada :-) Men husk at det er vel så mange analfabeter hos "klimafornekterne". Bare sjekk hva han Jødal lirer av seg av uvesentligheter og svada på Klimarealistenes sider i tide og utide. Aaslid, Jødal og Ellestad blir nærmest nyttige idioter i klimasaken uten troverdighet andre steder enn i sitt eget ekko-kammer.

Jeg kan godt legge til at jeg - selv om jeg er (litt) "klimahysteriker" finner f.eks. Al Gores film tåpelig dårlig. Sånn for å vise at jeg ikke har skylapper.

30
Media og politikk / Sv: Biskop Samset rir igjen
« Nyeste innlegg av Telehiv 01.08.2018, 13:58:48 »
Geir Aaslid er ikke min favoritt. Men han er delvis et produkt av Samset, Benestad og deres likemenn. I stedet for å holde knallhardt på vitenskapelig nøkternhet, streng faglighet, høflighet, samt at de ALDRI er ute og kritiserer de som overdriver i klimahysteriet "favør", lokker det fram motpoler på den andre siden også.

Tror det er en bra oppsummering. Det er ikke lett å beherske seg når folk under dekke av å være forskere drar den ene historisk analfabetiske og consensusgarderte grovheten etter den andre. Vi har vel alle da opplevd det uutholdelig fristende å svare med samme mynt, og ikke minst med ironisk snert oppå....

Personlig er jeg i prinsippet ferdig med å engasjere meg i klimadebattens alarmistgrums. Jeg blir knapt opprørt over disse Samset'ene lenger. Jeg skal gjerne være med og kaste noen fleipete peanøtter på de stridende, men klimaindustrien er nå så institusjonelt og makt- og fiskalpolitisk forankret at vitenskap er helt underordnet de politiske målsnørene.

Jeg sitter derfor med popcornposen min og avventer rolig det året da VG har rotert i kappen og trykker bilder av et stadig mer tilfrosset Arktis og det ikke lenger er MSM-tvil om at CO2-hypotesen har vært feil hele veien. Da blir jo avisenes bilder viktigere enn forskernes modeller, som ingen lenger fester lit til.

Sider: 1 2 [3] 4 5 ... 10