Main Menu

Recent posts

#21
Energi og miljø / Batteriskandalene
Last post by Telehiv - 14.03.2024, 21:29:12
"Staten gir ny milliardtildeling til batteriprosjekter: – Galskap, mener Spetalen"
Styret i Innovasjon Norge har besluttet å tildele Vianode, Morrow Batteries, Cenate og Beyonder til sammen 995 millioner kroner i tilskudd til batteriprosjekter.
Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge, skryter av seg selv
– Med dette melder Norge seg for alvor på i den europeiske storsatsingen på batterier. Disse fire prosjektene vil bidra til innovasjon i ulike deler av både norsk og europeisk batteriverdikjede, sier han i en pressemelding.


Lenke: https://inyheter.no/14/03/2024/staten-gir-ny-milliardtildeling-til-batteriprosjekter-galskap-mener-spetalen/

Planen er å legge inn nye batteriskandaler etter hvert som de dukker opp.
Og evt. også referere utviklingen i allerede velkjente batteriskandaler.
#22
Energi og miljø / Re: Vindkraftskandalene
Last post by frankolsen - 13.03.2024, 17:40:06
Norges nye "industrieventyr" og løsningen på strømkrisa, Sørlige Nordsjø 2, vakler.
Kommende mandag åpner auksjonen som vil vise om noen i det hele tatt er interessert i å bygge ut feltet, med 23 milliarder kroner i subsidier.

Som kjent var det sju konsortier som søkte om prekvalifisering.
Fem av disse ble godkjent, men nå står bare fire igjen etter at Norsemann Wind trakk seg i forrige uke.

Ordføreren i Stavanger, Sissel Knutsen Hegdal uttaler:
"– Jeg må si at jeg er litt bekymret med tanke på det som skal skje neste uke. Flere konsortium søkte om å by på Sørlige Nordsjø II, nå er det knapt fire igjen. Det er også stor usikkerhet om noen av dem kommer til å levere inn et tilbud under auksjonen. Det er klart at om ingen ser lønnsomhet eller ser seg tjent med å gå inn i dette, så sliter vi".

Industrikoordinator for havvind i Equinor sier:
"– Jeg vil ikke bruke ordet trøbbel. Havvind er i utvikling, jeg vil heller se på det slik, sier han og fortsetter:
– I enhver industri går det opp og ned, det kjenner vi godt fra olje og gass. På mange måter skal det også være slik, for det er det som driver utvikling, kostnadsforbedringer, teknologiutvikling og så videre. Så ser vi på denne reisen, så er det en utviklingsreise. Det er det jeg vil kalle det
."

Det blir spennende å se på mandag hva som skjer  ;D

https://www.aftenbladet.no/okonomi/i/VPKVKp/2023-var-et-rekordaar-men-stavanger-ordfoereren-er-bekymret
#23
Massebalansen for Grønlandsmassivet bestemmes av forholdet mellom relativ tilvekst om vinteren og smeltegrad i sommerhalvåret
Dette høres selvfølgelig ut, men det trengs faktisk å klargjøre en typisk misforståelse i alarmistkretser: Perioder med lav tilvekst om vinteren skyldes ikke "global oppvarming", men tvert imot ekstra kalde og tørre høytrykksperioder. Det er nemlig mer enn kaldt nok hele vinteren til at massivet kan vokse, men det krever nedbør som kan avsettes på breen.

Det er nå i mars meget kaldt og nedbørsfattig oppe på Grønlandsmassivet; og det er meldt mellom 40-55 kuldegrader de neste par ukene.
Vi hadde en nedbørsperiode nylig som ga stor tilvekst til breen, men etableringen av et stabilt og omfattende høytrykk gjør at det knapt vil falle nedbør på massivet de neste ukene, slik at det heller ikke blir noen særlig bretilvekst.
Dette relativt lave tilvekstnivået er iht. historisk graf normalt for mars. Noen klimaalarmister har komisk nok flere ganger prøvd å bruke perioder med nulltilvekst i vinterhalvåret som tegn på global oppvarming. Vi må huske at "varmere vær" i vinterhalvåret fremdeles betyr mange kuldegrader og dermed selvsagt ikke økt smelting, tvertimot: Paradokset er at massivet vokser mer (om vinteren) ved mildere (og dermed mer nedbørsrikt) vær.


Sommerens årlige kalving kan få anerkjente WEF-skolerte klimaforskere som kronprins Haakon til å melde hjem at de ser på en "klimakrise"

I tidligere vekstsykluser (jfr. de 30 kalde årene etter andre verdenskrig) så vi en kombinasjon av stabil tilvekst på vinteren, men først og fremst redusert smelting på sommeren pga. kaldere vær. Dvs. at massivet år for år hadde mer is å bygge på når vintertilveksten startet igjen.
Utlagt: Skal vi se en signifikant vekst i massivet i årene framover vil det være et kaldere "sommervær" som vil være viktigste forutsetning for det.   
   
#24
Media og politikk / Re: Martin Durkin kommer med n...
Last post by Telehiv - 13.03.2024, 09:10:35
Filmen slippes i London i dag!



Det er som nevnt Fakta360 som følger dette arbeidet og har skaffet seg rettigheter. De skriver i dag at:

"Produsent Tom Nelsen og filmskaper Martin Durkin smiler godt på premieren av deres siste film som har verdenspremiere i London den 13.3.2024. Martin Durkin var filmskaperen bak den første klimafilmen som gikk verden rundt under navnet: The Great Global Warming Swindle. Tom Nelson som er produsent i denne filmen har laget YouTube kanalen Tom Nelsen hvor han har intervjuet 200 klimaforskere og andre aktuelle som vet at klimahysteriet er svindel.
Denne siste filmen går til roten av hysteriet og avkler dagens klimaforskning som ren svindel og en gigantisk pengemaskin. Fakta360 har fått en tidlig kopi av filmen og den vil lanseres her på Fakta360 sine nettsider og vår YouTube kanal Fakta360 når den blir sluppet fri til offentligheten den 21. mars 2024.
I mellomtiden får vi bare vente på mer informasjon og anmeldelsen som kommer her på Fakta360.no. Følg med, følg med!"


Lenke: https://fakta360.no/2024/03/verdenspremiere-for-filmen-climate-the-movie/

PS: Tom Nelson er som nevnt produsent for den nye klimafilmen. Hans omfattende serie av klimaintervjuer på youtube er en gullgruve å søke i:
Lenke: https://www.youtube.com/@tomnelson2080
#25
Energi og miljø / Re: Vindkraftskandalene
Last post by Telehiv - 13.03.2024, 08:52:34
Quote from: stjakobs on 12.03.2024, 16:55:30
QuoteVindkraften har gått med brakförlust under de senaste åren i Sverige. Ändå fortsätter subventionerna och upplåtelserna till det så kallade "gröna" energislaget oavbrutet. Riks har pratat med forskaren Christian Sandström, som inte är nådig mot den så kallade förnybara tekniken: Vindkraften är objektivt en förlustaffär, har han kommit fram till.

Så stor förlustaffär är vindkraften — Forskaren Christian Sandström förklarar -->



stjakobs,
fabelaktig video du legger ut!
Denne må alle se som har mistanke om hvor ille de faktiske forhold rundt vindkraftskandalen er:
Sandstrøm legger fram meget avslørende og viktig forskning om vindkraftens enorme tapsbilde. Myndighetene skjuler med kreativ bokføring og subsidier at det faktiske netto marginaltap for Sveriges vindparker er ca 40% over tid(!). Samtidig viser hans tall at det ikke er sant som det hevdes, at økonomien i vindparkene blir bedre over tid. "Det kan vi ikke se i våre tall", sier Sandstrøm.

Sandstrøm sier han snart kommer med en bok om dette også.
Flere forskere og energispesialister har vist til de samme skandaletallene for norsk vindkraft også (og mye, mye verre blir det jo med havbaserte vindparker), men våre politikere overser dette totalt, og kommer unna med det i media:
Etter Jon Hustads nylige dødsfall er det vel ikke en eneste journalist igjen i kongeriket som kan engang den lille gangetabellen. Og de som sitter og sutter på det norske klimajuret sier selvsagt ikke et ord så lenge subsidiene fortsetter å strømme friskt nedover dem.
#26
#27
Energi og miljø / Re: Vindkraftskandalene
Last post by stjakobs - 12.03.2024, 16:55:30
QuoteVindkraften har gått med brakförlust under de senaste åren i Sverige. Ändå fortsätter subventionerna och upplåtelserna till det så kallade "gröna" energislaget oavbrutet. Riks har pratat med forskaren Christian Sandström, som inte är nådig mot den så kallade förnybara tekniken: Vindkraften är objektivt en förlustaffär, har han kommit fram till.

Så stor förlustaffär är vindkraften — Forskaren Christian Sandström förklarar -->

#28
Energi og miljø / Re: Vindkraftskandalene
Last post by Telehiv - 12.03.2024, 09:55:21
Steigan.no har en oppfølgende og utdypende artikkel på denne elendigheten nå, en nedsabling av verneverdig skog som er heiet fram av bl.a. De Grønne:


Det er til å gråte av, spør man meg

Lenke: https://steigan.no/2024/03/deler-av-eventyrskogen-reinhardswald-hogges-for-a-gjore-plass-til-vindkraftverk/

#29
Ny forskning / Re: Menneskeskapt "ekstremvær"...
Last post by Telehiv - 11.03.2024, 09:16:48
Fakta360 har akkurat nå en artikkel oppe som viser med tydelige grafer hvordan det jukses med data for å få fram argumenter for "menneskeskapt ekstremvær", i kontrast til den seriøse vitenskapsdelen i IPCC og Roger Pielke Jr. i trådstarten:



Påstandene i National Climate Assessment i 2014, en mye og lenge brukt kilde for amerikansk klimaalarmisme, blir f.eks. ved nærmere gjennomgang tatt i simpel kirsebærplukking, vel, egentlig ren juks når de snekrer en graf for å vise koblingen mellom "klimaendringer" og ekstremvær:


Figur II-31: kirsebærplukket trend i den Nord Atlantiske orkaners styrke

Men oopps, hva om man ikke starter og kutter tidsserien så "beleilig", og heller ser på hele perioden man har like sikre data for:


Figur II-32: Den virkelige trenden i den Nord Atlantiske orkaners styrke

Hva om man så ser "Frekvensen av alle globale orkaner, samt de sterkeste orkaner":



Men hva da med "Frekvensen av globale tropiske stormer og orkaner" - der må det da være noe alarmerende å melde? Dessverre, der er trenden tydelig fallende siden 1970:



Det var da som pokker - da må det vel finnes noe de siste par hundreårene, dvs. i takt med utslippene ifm. den industrielle revolusjon? Vi må se på "Frekvensen av orkaner de siste 250 årene":



Nei, skulle man sett! Her må man nok starte ny etterforskning mot både den ene og andre...
Man kan ikke forvente at obsternasige og sannhetssøkende klimaforskere får sitte i jobbene sine og holde på med slikt stort lenger nå.

Lenke: https://fakta360.no/2024/03/fakta-50-nedadgaende-frekvens-i-orkaner-de-siste-250-arene/

#30
Ny forskning / Menneskeskapt "ekstremvær" har...
Last post by Telehiv - 11.03.2024, 08:46:40
Roger Pielke Jr. har nå ute en meget informativ artikkel om det skitne og uvitenskapelige spillet bak påstandene om "menneskeskapt ekstremvær":

"How Extreme Weather Became A Climate Change Symbol, Contradicting The Science"



Starten av artikkelen er forøvrig en skremmende introduksjon til hvordan det ble satt i gang prosesser mot Pielke Jr. - fordi han holdt seg til hva som står i IPCCs rapporter om hva som vitenskapelig FAKTISK kan tilskrives menneskeskapte utslipp og de påståtte "klimaendringer" sin betydning for ekstremvær. Som i praksis er omtrent ingenting.

Han forteller om hvordan han ble etterforsket (!!) og anklaget for å være kjøpt av Exxon (motbevist) fordi han ikke var villig til å henge seg på media, aktivisters og de vanlige lurverforskernes påstander om menneskeskapt ekstremvær. Men holdt seg til hva IPCC har sagt i de vitenskapelige delene av rapportene sine. Det er som kjent ikke godt nok for dem som jakter den store klimakaken.

Hele artikkelen bør leses grundig av alle som fremdeles tror at klimaindustriens lurveforskere og deres medlallende aktivister i media, politikken og NGO-miljøene driver redelig omgang med fakta.

Lenke: https://climatechangedispatch.com/how-extreme-weather-became-a-climate-change-symbol-contradicting-the-science/