Nyeste innlegg

Sider: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Energi og miljø / Sv: Biofuel-bløffen
« Nyeste innlegg av Baseballstick 09.12.2017, 17:57:05 »
I Brasil kjøres det på etanol. Landet har stort potensiale for dyrket mark, og om arealet ikke utnyttes til lovlige produkter blir det utnyttet til ulovlige... Så enkelte områder på vår jord er egnet for biodrivstoff, man kan ikke skjære alle over en kam basert på egen uvitenhet. Men i Norge er biodrivstoff nok en idiotisk tanke, besluttet og forsøkt gjennomført av idioter og velgerne deres. Helt som dieselfavoriseringen vi har sett i flere tiår, alle med logisk sans og 4 i matte/fysikk på ungdomsskolen har sett at dette bærer galt av sted.

Skjønnmalingen av batteriferger fra emerutissen er selvsagt også helt feil, og nok et eksempel på lett gjennomskuelig cherrypicking. Det har vært rekordmange innstilte overfarter med batterifergen, og for å omgå problemet med treg lading har det blitt montert store kondensatorbanker på begge ferjeleier. Høyspentnettet lader kondensatorbankene kontinuerlig, sånn at kondensatorbankene kan putte store mengder strøm inn på fergas batteripakke mens biler kjører av og på mellom hver eneste ankomst og avgang. Men alle som har litt teknisk innsikt, vet at denne type mellomlagring av energi har et betydelig tap. Og batteriene er heller ikke konstruert for såpass intensiv lading, og dette vil gå utover levetiden på batteriene. For ikke å snakke om prisen for denne utprøvingen og ekstra energiforbruket, som gjør at økonomien i prosjektet ikke lenger opplyses i media. Men dette er selvsagt ikke av interesse for de nyfrelste, de skal jo male prikker og danse.

I Trondheimsfjorden har vi også ferjer. Og i miljøets tegn må man jo prøve på å avskaffe dieselfergene der også. Gassdrift ble løsningen. De velfungerende gamle fergene ble kjørt til andre samband på Møre, også fikk vi gassferger her. Ingeniørene glemte dessverre at gass har mindre virkningsgrad, så fergene innstilles over 30% tidligere enn de forrige måtte når vinden kommer inn fra feil side. Også har vi ikke gassanlegg som er dimensjonert for forbruket her i Trøndelag, så fem semi-tankbiler går i skytteltrafikk til Østlandet for å forsyne fergene med gassen som trengs. Ingen av klimaregnestykkene jeg har sett i media har tatt med utslippene fra frakting av gass når man skal vise samlet oppnådd miljøbesparelse ved å bytte til gassferger.

Kort sagt, man må være veldig idealistisk mellom skylappene for å tro at dette har noe for seg.

22
Ny forskning / Litt alarmisme
« Nyeste innlegg av Emeritus 09.12.2017, 17:55:17 »
Jeg tør hevde at ingen her på forumet egentlig har særlig peiling på hva vi snakker om. Siste innlegg på denne hoved strengen (Ny forskning) var BBS's innlegg om isbjørner, basert på noe han hadde hørt på Trøndelagsradioen kunne han formidle at isbjørnene ikke hadde noen problemer;

http://klimadebatt.com/forum/index.php?topic=934.0

og at;

"Det er rart at folk ikke våkner. Det er rett og slett for mange folk med skylapper der ute, som aldri er i stand til å ta innover seg realitetene. Synd men sant."

Som om noen har påstått at isbjørnene nå skulle bli utryddet. Vel isbjørner har blitt et hot topic med denne studien;

https://academic.oup.com/bioscience/advance-article/doi/10.1093/biosci/bix133/4644513

En studie i ren Esther Pirelli (Benestad) stil der en skal ta knekken på "The Deniers," og forsøker å ta knekken på en viss Susann Crockford som mener å ha peiling på isbjørner. Både WUWT og en rekke andre blogger er full av kommentarer og ukvemsord om denne artikkelen, jeg har ikke lest den og kommer heller ikke til å lese den. Jeg rydder opp i eget reir og mener å kunne konstattere - helt av meg selv - at ryktet om at det tyske enrginettet er så full av black outs og problemer, noe som hovedsaklig kan sporses tilbake til The No Tricks Zone, og at denne Pier Gosselin,eller hva han heter, ikke har peiling på det heller. Så langt jeg er i stand til å lese meg opp er det tyske kraftnettet det mest stabile i den industrialiserte verden. Og skulle noen være uenig er jeg lutter øre, men jeg vil ha harde data og facts, ikke den vanlige fake news tilnærmingen fra The No Fuck Zone.

Så var det alarmismen. Klimasensitivitet er jo knapt et tema her på bloggen. Den er i beste fall ubetydelig eller helst totalt fraværende som vitenskapelig term siden noe kaldere ikke kan varme opp noe varmere.

Skeptisisme er i motsetning til denialisme et uttrykk for genuin usikkerhet og en erkjennelse av at vi ikke forstår klimasystemet. De som hardnakket forsvarer 60 - års syklusene men samtidig fremhever usikkerheten - eller juksifiseringen av målingene - motsiser seg selv. En kan ikke på den ene side hevde at klimaet beveger seg i naturlige 60 - års sykluser som igjen har en høyere frekvens enn 500 års og 1000 års syklusene, og samtidig hardt påstå at det var 2C varmere under Vikingtiden. Vi har i beste fall brukbare data for et par 60 - års sykluser, og to slike sykluser er overhodet ikke noe bevsis for at dette har skjedd tidligere med samme frekvens og styrke - det er ren ønsketenkning og et utslag av menneskets behov for å finne mønster der mønster ikke finnes.

Men så var det alarmismen. Jeg har i ulike blogger i lang tid lest at der er flere grupper som mener at en sensitivitet på 3C er for lavt og at vi i AR6 vil få en helvetes krangel. Den første av disse er nå kommet ut i Nature;

https://www.nature.com/articles/nature24672

God lesing, jeg tilbyr kun abstraktet, men dere vet hvor hele artikkelen finnes. 

23
Energi og miljø / Sv: Biofuel-bløffen
« Nyeste innlegg av Emeritus 08.12.2017, 19:25:33 »
For en gangs skyld synes vi å være enige. Å begynne å prosessere kvist og løv for å lage bensin, eller enda verre -  å ta i bruk jordbruksland - for å lage flydrivstoff fremstår som en blindvei. Skal jeg tippe må vi fortsatt ha den gode gamle oljen for å drive langdistanse fly og skipstrafikk. Men jeg vil ikke utelukke at kortbanenettet i Norge om 10 - 15 år er drevet av elektriske fly. Fergetrafikken i Norge er allerede i ferd med å bli elektrifisert. Jeg tar Ampere et par ganger i måneden, og som den nysgjerrigper jeg er, finner jeg den første styrmann, maskinist eller matros og begynner å stille spørsmål. Ampere har nå gått i tre år og har tilbakelagt tre ganger rundt ekvator på samme batterier. Den har ca. 1000 kWh batterikapasitet, eller tilsvarende ca. 10 Tesla S. Som gammel sjømann spør jeg for moro skyld hvor mange stempelsjau de har hatt, og de svarer at fergen er bortimot vedlikeholdsfri i den daglige driften. Der er knapt bruk for en maskinist. Problemene har vært knyttet til "The Grid," der har ikke vært høy nok kapasitet på Oppedal slik at den kan lade raskt nok i de 10 - 12 minuttene den ligger i land. De har ikke lov å legge fra land uten minst 250 kWt i bagasjen, en overfart bruker ca. 120 kWt, men selv om de har en dieselgenerator som back up om bord, har Sjøfartsdirektoratet stillet knallharde driftskrav.

Det hele vil i de neste årene koke ned til batteriteknologi. Hvis halvparten av det Tesla, Mercedes, VW og de øvrige lover, så lever vi midt i en energirevolusjon. For to dager siden stod det en Huynday utenfor leiligheten min full av tekst og reklame. Det var åpenbart en bilselger, og nysgjerrigper slo til igjen. Det så ut som en helt OK bil, bra med plass og utstyr, og 420 km rekkevidde for 240.000,- "avhengig av utstyrspakke" som han sa. Riktignok uten moms og bilavgifter, men selv med bilavgifter på bensinnivå snakker vi om en bil til 450 tusen. Og da har en i praksis en bil med langt under halvparten av drifts og vedlikeholdsutgiftene i sin levetid og forhold til Ottomotoren, en "full tank" koster en femtilapp.
24
Energi og miljø / Sv: Biofuel-bløffen
« Nyeste innlegg av PetterT 08.12.2017, 14:24:42 »

Trygve Hegnar: - Vi blir rundlurt

Hva skal vi gjøre med politikere som ikke skjønner dette?

Dette var Trygve Hegnars leder i Finansavisen lørdag 10. desember 2016.
Norske politikere er enten dumme, kunnskapsløse eller frekke. Mange av våre lesere har spurt om det virkelig er sant at det på Stortinget er flertall for å putte mat og skog på tanken. Svaret er ja. I budsjettet for 2017 står det at det innen 2020 skal innblandes 20 prosent biodrivstoff i bensin og diesel. Forslaget ble presset frem av Venstre, men altså godtatt av miljøvernminister Vidar Helgesen (H) og regjeringen. Det er angivelig et grønt klimatiltak.
Vedtaket er dessverre verre enn vi trodde. Skulle innblandingen skje, må det båndlegges mellom ni og ti millioner mål med raps-produksjon bare for å få frem de nødvendige biodrivstoffliterne. Dette er ingen spøk. Ni til ti millioner mål med dyrket mark tilsvarer omtrent all dyrket mark i Norge!
Legger vi til grunn at norske bønder ikke har tenkt å legge ned all virksomhet, må denne rapsproduksjonen, som altså gir biodrivstoff, leies i utlandet.
10 millioner mål.
Det er så fantastisk og urealistisk at vi må ta detaljene.
Les mer her:
http://www.hegnar.no/Nyheter/Politikk/2016/12/Trygve-Hegnar-Vi-blir-rundlurt
25
Energi og miljø / Biofuel-bløffen
« Nyeste innlegg av PetterT 08.12.2017, 09:41:53 »
Selv IPCC tviler nå på om biofuel har noe for seg:
It's final - corn ethanol is of no use
https://www.forbes.com/sites/jamesconca/2014/04/20/its-final-corn-ethanol-is-of-no-use/#5bd85c3867d3
26
Energi og miljø / Sv: Utviklingen i sol- og vindenergi
« Nyeste innlegg av Emeritus 07.12.2017, 20:53:03 »
Nå har jeg forsøkt å lese meg opp på dette. De eneste som melder om at det tyske nettet kollapser hele tiden er The Daily Caller, Breibart og lignede, og det ofte med henvisning til The Full of Trick Zone.

Dagens tyske og europeiske nett er naturligvis bygget for den energitilførsel vi tradisjonelt har hatt. Energiewende ble vedtatt i 2010 og det er da åpenbart at nettet ikke er optimalisert for en så brå endring, men at dette går ut over selve forsyningssikkerheten finner jeg ingenting om. Det går ut over prisene og særlig fordi det er lovbestemt at hvis der er grønn energi tilgjengelig, så skal den prioriteres på bekostning av kull og atomkraft. At Energiewende er full av problemer eller heller ikke omtvistet eller merkelig, særlig når de samtidig skal droppe atomkraft.

Det jeg finner av grid problemer er relatert til for mye grønn energi som sprenger kapasiteten på nettet slik at dette må sendes på rundtur og tvinger samkjøringene til å gripe inn for å regulere det, men ikke at nettet kollapser slik at det blir black outs.

https://www.technologyreview.com/s/601514/germany-runs-up-against-the-limits-of-renewables/
27
Energi og miljø / Sv: Utviklingen i sol- og vindenergi
« Nyeste innlegg av PetterT 06.12.2017, 23:17:18 »
Energiewende “Fundamentally A Disaster” …Germany To Miss CO2 Reduction Targets By A Mile
http://notrickszone.com/2017/12/06/energiewende-fundamentally-a-disaster-germany-to-miss-co2-reduction-targets-by-a-mile/#sthash.FAR9pdh9.dpbs
Overskriften sier det meste.

Denne unge studenten har skjønt det meste, men synes likevel å være negativ til plantenæringen CO2:
In Praise of GOP Tax Reform: Phasing Out Energy Subsidies
https://beinglibertarian.com/praise-gop-tax-reform-phasing-energy-subsidies/
28
Energi og miljø / Sv: Utviklingen i sol- og vindenergi
« Nyeste innlegg av Emeritus 06.12.2017, 11:00:36 »
Sitat BBS;

"Det mest fundamentale i samtlige teorier om samfunnsøkonomi, er bærekraftighet. Dog med forbehold om Karl Marx, han er den eneste som ikke er så veldig opptatt av dette. Og dermed har vi vel identifisert emerutissens hovedkilde for inspirasjon."

Det du har lest av Karl Marx får plass på baksiden av et frimerke. Karl Marx oppfattes av de ukyndige som "oppfinneren" av kommunismen og de grusomheter denne ismen står bak. Karl Marx var en viktig økonomisk teoretiker og deler av hans arbeider er fortsatt pensum i enhver sosialøkonomisk utdannelse. Og når du omtaler Marx som den første NAV-er, bare bekrefter du igjen at du er totalt kunnskapsløs. Marx var dr. Philos med en betydelig vitenskapelig produksjon bak seg.

Snakk om NAV-er.

Når det gjelder bøndene, er de samlede overføringer til landbruket i størrelsesorden 15''' eller vel en prosent av statens samlede utgifter over statsbudsjettet. Det er helt unødvendig og gjøre dette til et rødt/blått spørsmål. Det er tverrpolitisk enighet om at denne støtten er nødvendig, uenigheten går på innretningen og her er jeg enig med Dale og Listhaug og hvordan kommuniststaten Sveits gjør det. Verdien av et levende kulturlandskap og at vi har bosetning over hele landet kan ikke undervurderes. Men for all del. Det er OK å være uenig, men kutt ut dette pisset om at enten er jeg enig med deg, eller så er jeg rød.

Og for å avslutte med en observasjon. Når du skriver;

"De aller, aller fleste skjønner at det blir feil, eller rett og slett ikke bærekraftig, at Norge betaler sine offentlig ansatte bønder...."

Så er disse "aller, aller fleste" noe som kun foregår inne i ditt hode, der er ikke noe parti i Norge som vil fjerne landbrukssubsidiene.

 
29
Energi og miljø / Sv: Utviklingen i sol- og vindenergi
« Nyeste innlegg av Baseballstick 06.12.2017, 07:42:32 »
Begge disse uttalelser er utpregede ekstreme høyre standpunkter som ikke vil lede til noe bedre samfunn.

Og her bekrefter du at du ikke har skjønt noe som helst, enda en gang.

Det mest fundamentale i samtlige teorier om samfunnsøkonomi, er bærekraftighet. Dog med forbehold om Karl Marx, han er den eneste som ikke er så veldig opptatt av dette. Og dermed har vi vel identifisert emerutissens hovedkilde for inspirasjon.

De aller, aller fleste skjønner at det blir feil, eller rett og slett ikke bærekraftig, at Norge betaler sine offentlig ansatte bønder så mye for maten at det lønner seg å dra til utlandet for å kjøpe den. De aller, aller fleste skjønner også at hovedårsaken til at det har blitt sånn, er venstresidens ensidige fokus på høyere lønn hvert eneste år, som har gjort Norge til verdens dyreste produksjonsland. Om venstresiden hadde vært intelligente nok til å kreve økt kjøpekraft, ville Norge fortsatt hatt et konkurransedyktig industrimiljø og et landbruk med mindre grad av subsidiering samt færre offentlig ansatte bønder.

Og vi ville hatt et samfunn som reagerte når pressen holder fiasko på Mongstad, kostnader ved innvandring og manglende global oppvarming skjult for leserne. I stedet har vi et samfunn der staten kan gjøre helt som den vil, uten at det får konsekvenser.

Helt som drømmescenariet fra Marx, mannen som ble født fattig men forsørget av velstående venner som arvet rikdommen etter sine gründerforeldre. Marx, som aldri hadde en jobb, aldri hadde et styreverv, aldri gjorde noe som helst annet enn å på mange måter bli verdens første NAV-er. Litt av et forbilde, men prinsipptrekkene er ikke til å ta feil av.
30
Energi og miljø / Sv: Utviklingen i sol- og vindenergi
« Nyeste innlegg av Emeritus 06.12.2017, 00:24:43 »
Sitat Petter T.

"Det var ett -1- eksempel fra tysk media.  Du kan ikke forvente at alle de 172 000 tilfeller pr. år skal omtales i detalj."

Vel, nå var dette enkelte eksempelet omtalt i detalj. Jeg har lest det - i detalj - og finner ingenting om at Der Energiewende har noe som helst med innlegget å gjøre. Tvert i mot, jeg har lest det igjen og for å sitere detaljene kan jeg gi deg denne;

"Einen Zusammenhang zwischen den zwei Stromausfällen innerhalb weniger Tage gebe es nicht, sagte der Sprecher des Stromversorger ESWE, weil zwei verschieden Umspannwerke von den Kurzschlüssen betroffen waren. Es handele sich vielmehr um einen "bedauerlichen Zufall" für den sich das Unternehmen entschuldige."

Oversatt:

"Det er ingen sammenheng mellom de to blackouts i løpet av noen få dager, sa talsmannen for elleverandøren ESWE, fordi to forskjellige stasjoner var påvirket av kortslutningen. Det er snarere et "beklagelig tilfeldighet" som selskapet unnskylder."

Tyskland har fortsatt det mest pålitelige nett i verden. Men at Der Energiewende påfører nettet store utfordringer er vi ikke uenige om. Problemet er ikke utkoblinger og svikt, men at vind og sol til tider produserer alt for mye og at da får ikke kull, gass og kjernekraft betalt for sine tjenester, noe som igjen får uante konsekvenser.

Det The No Trick Zone og amerikanerne ikke forstår, er at det tyskerne nå sliter med og vinner erfaringer med, skal resten av verden betale for i form av tysk kompetanse og erfaring. Og de kommer til å ta seg godt betalt. Du vet tyskerne, det holder alltid med på noe rare og merkelige greier, bare sjekk historiebøkene.

Sider: 1 2 [3] 4 5 ... 10