Main Menu

Recent posts

#11
Energi og miljø / Re: Hvor lenge skal staten få ...
Last post by Telehiv - 16.05.2024, 12:08:15
Her er en som ikke vil satse sin troverdighet på å henge på videre på klimakarusellen i Statens klimafond/Nysnø Klimainvesteringer:


UT AV STYRET: Klaus Mohn har trukket seg fra styret i det statlige klimafondet Nysnø. FOTO: NTB

https://www.finansavisen.no/finans/2024/05/16/8132065/jeg-er-ukomfortabel-med-utviklingen
#12
Ny forskning / Bill Gates satser på vaksiner ...
Last post by Telehiv - 16.05.2024, 09:42:23
Jeg har prøvd å holde meg til klimaindustri-mislighetene i innleggene her på forumet - gudene skal vite det er nok å ta av der, men noen ganger detter det inn stoff som må gi enhver med tvilende tanker om vaksiner vann i munnen. For nå får vi vite at et navn som har dukket opp i alle slags vaksinesammenhenger mot covid nå synes å satse på klimavaksinebusiness også: Med den humor jeg klarer å oppdrive i saken, kan jeg bare sitere hva som sies:

May 10, 2024 –
By Dan Primack & Ben Geman


ArkeaBio, a Boston developer of a vaccine to reduce livestock methane emissions, raised a $26.5 million in venture capital funding led by an investment fund founded by Bill Gates.
Why it matters: Caring about cow farts (or burps) has become a political punchline, but they're estimated to create more than 5% of global greenhouse gasses.
Vaccines could be a relatively low-cost, scalable solution, particularly as food demand increases.
The science: Methane is much more potent than is carbon dioxide, in terms of its trapping atmospheric heat, although it also dissipates down faster.
The deal: Breakthrough Energy Ventures led the Series A round, and was joined by Grantham Foundation, AgriZeroNZ, Rabo Ventures, Overview Capital and The51 Food & AgTech Fund.
BEV previously funded ArkeaBio's $12 million seed round.
The bottom line: The whole thing feels a little dystopian — giving animals injections so they cook the planet a little less before we cook some of them — but agribusiness sailed over the dystopian hurdle long ago.


PS: Men vil noen ete dette vaksinerte kjøttet, bortsett fra Bill Gates og Espen Nakstad?

Lenke: https://wattsupwiththat.com/2024/05/15/your-meat-will-be-tainted-with-gates-vaccine-bill-gates-funds-cow-vaccine-to-reduce-livestock-farts-full-of-methane-emissions-to-stop-climate-change/
#13
Denne tråden om vinterlige forhold skulle selvsagt ha gått ut på dato nå en drøy måned før sommersolverv, men det er alltid like morsomt å bivåne Dagsrevyens klimaskadde værmeldere når det er langt kaldere på Svalbard enn vanlig for årstiden. For da unngår man rett og slett å omtale Svalbard. De må muligens stotre lenge her, dere finner årsaken ved å sjekke langstidvarselet for Svalbard - som altså ikke skal omtales på Dagsrevyen:

https://www.yr.no/nb/v%C3%A6rvarsel/daglig-tabell/2-7521757/Norge/Svalbard/Svalbard

Denne politiserte klima-tragikomikken har for lengst skapt ren energi-selvskading på Svalbard:

Isen tilbake i Adventfjorden
I Svalbardposten kom det en gladmelding ved påsketider: Isen i Adventfjorden er tilbake etter 20 års fravær. Det ble opprettet en skuterløype så folk fra Longyearbyen kunne komme seg på tur. Men mer is var ikke bare positivt. Kraftverket i Longyearbyen som tidligere brukte kortreist kull er nå bygget om til dieseldrift. Et tankskip med diesel ble liggende fast i isen, men Sysselmesterens skip Polarsyssel greide å få det løs. Om ikke det var nok, så sviktet dieselaggregatet på kraftverket, og forsvaret måtte bruke et av sine Herkules fly til å levere reserve dieselaggregater. Men selv det var ikke nok, og i en periode måtte Longyearbyen få strøm fra kull i den siste gjenværende kullgruven, Gruve 7, som er besluttet nedlagt. 


Foto Ole Humlum 16.mars: Adventfjorden og Hiortfjellet (904 m.o.h.) på nordsiden, sett fra kysten ved Longyearbyen.

Lenke: https://klimarealistene.com/mer-is-i-adventfjorden-og-i-barentshavet/

#14
Energi og miljø / Hvor lenge skal staten få fort...
Last post by Telehiv - 15.05.2024, 13:43:24
Vi har tidligere bredt omtalt de skandaløse og miljøraserende vindsatsingene, batteriskandalene, osv.
Nå dukker en ny tapsorgie fram: Statens klimafond (Nysnø Klimainvesteringer) med tidligere værdame Siri Kalvig som adm.dir, har omsider levert årsrapport for 2023.


ELENDIGE TALL: Adm. Direktør i Nysnø, Siri Kalvig, har tapt stort på sin eneste investering på børs. FOTO: NTB

Fasit viste et driftsresultat på minus 161,1 millioner kroner i året som gikk.
Staten eier 100 prosent av aksjene i fondet med et mål om "høyest mulig avkastning over tid innenfor bærekraftige rammer".

Jo takk:
- Ved utgangen av 2023 har Nysnø blitt tildelt 5,4 milliarder kroner fra staten siden 2018.
- I januar 2024 fikk fondet 1,85 milliarder kroner i forbindelse med nysalderingen av statsbudsjettet for 2023.

Tapt 181 mill. på børs i 2023
Årsresultatet endte på minus 87,3 millioner kroner og er i stor grad drevet av en urealisert verdiendring i Otovo, ifølge årsrapporten.
- Det Oslo Børs-noterte solcelleselskapet Otovo har kollapset fullstendig, men Nysnø har fortsatt å kjøpe seg opp i selskapet selv etter at det gikk på børs.
- I løpet av 2023 falt aksjekursen fra rundt 20 kroner pr. aksje til rett over 3 kroner mot utgangen av året.
- Fondet har registrert et papirtap på 181,4 millioner kroner knyttet til Otovo i 2023.

Blodbadet skal bare få fortsette?
Det er Finansavisen som undrer på dette, og skriver:
"Så langt i år har blodbadet bare fortsatt og aksjen handles nå til rundt 1,68 kroner. Nysnø eier over 19 millioner aksjer i selskapet, tilsvarende en eierandel på 6,9 prosent. Siden årsskifte er papirtapet på ytterligere 32,3 millioner kroner."

Som i de andre klimasatsingsskandalene: Noen har det fett
Adm. direktør Siri Kalvig fikk en samlet lønnspakke på 3,2 millioner kroner i 2023, sammenlignet med 3 millioner året før. Finansdirektør Bertel Ånestad fikk utbetalt 2,4 millioner kroner i året som gikk.
Til kontrast: Statsminister Jonas Gahr Støre tjente 1,9 millioner kroner i 2023.

Ja, her går det unna, dere!

Lenke: https://www.finansavisen.no/finans/2024/05/15/8131488/otovo-skapte-blodbad-for-statens-klimafond
#15
Det var ingen overdrivelse i kommentaren foran om at Vest-Russland har kuldekrise, for i dag meldes det at:
- In 145-years of meteorological records, western Russia has never seen a colder first 10-days of May. Unprecedented snow has also fallen.


Dagsferskt bilde fra Moskva

Vi venter store oppslag i Dagsrevyen i kveld, ikke sant?
For dette må da være en skikkelig "klimakrise" å rapportere om for Ingerid Stenvold & de - eller er det bare varme dager som er "klimakrise" i NRK?
Redd for det, ja....
#16
Vinteren kommer ikke senere
Ifjor så vi igjen påstandene om "stadig senere vinter" på nordlige halvkule rakne; jfr. at høsten 2023 nådde rekordhøyder for snømengde på et uvanlig tidlig tidspunkt. Igjen det motsatte av påstandene om den forsvinnende snø.

Og "stadig tidligere sommer"?
Å neida, snødekket for nordlige halvkule nå midt i mai ligger igjen over referanseperioden 1982-2012 - allerede før en ny kald La Nina inntrår:Og "nedsmeltingen" av Arktis og Grønland?
Iht. fredsprisvinner (sic) Al Gores nobelprisforedrag i 2007 skulle isen i Arktis forsvinne om 7 år. Dette ble støttet av et iskart laget av Norsk Polarinstitutt og overrakt Al Gore av Norges utenriksminister på klimatoppmøtet i København i 2009.
Men slik har det ikke gått: De siste 17 årene har isen i Arktis holdt seg noenlunde konstant, og i april 2024 var det mer is rundt Svalbard enn på 20 år.


#17
Det ser ut som El Niño fader raskt ut nå; Japan melder allerede rekordkulde i mai, de blå feltene er kaldere enn normalt:Krigsherjede og -truede Øst-Europa trenger alt annet enn uvanlig kulde nå.
Men der er det nå en rekke uvanlig kalde områder, og viktige kornområder i Russland har erklært unntakstilstand pga. at kulden hindrer dem å komme igang på jordene. Vi får vente og se om dette slår ut på mai-målingene når de kommer.

#18
Denne tråden følger den nordlige halvkule, men vi må nesten tillate oss å nevne hva som skjer i Sør-Amerika for tiden: Patagonia er omtrent begravd i snø, altså en MEGET TIDLIG VINTER på gang der. Og Chiles hovedstad Santiago de Chile er faktisk snødekket, både uvanlig og tidlig der også.
Patagonia var i sin tid tenkt som et paradisisk fristed for Christiania-bohemen - Hans Jæger & de - men akkurat nå ville de nok vært mer glade over å sitte trygt i Oslos ølstuer, huttetu:

   
#19
Værstat avslører at Met leverte en tendensiøs framstilling av isen i Barentshavet - utelot den siste måneds sterke vekst

Værstat er ei god vaktbikkje overfor klimajukserne i NRK, Met, osv., og skriver den 15. april i år:

"Med tanke på de høye estimatene havtemperaturer det siste året, så har en kommunikasjonsrådgiver fra Meteorologisk institutt (MET) produsert en artikkel som ble publisert på forskning.no. Her vises kun havisstatistikk for Arktis som helhet på døgnbasis.
Værstat har mottatt henvendelser som kommenterer at artikkelen fremstår mangelfull og utelater vesentlig informasjon.
I denne forbindelse har Værstat publisert havisstatistikk for Svalbard og Barentshavet. Statistikken blir oppdatert daglig. Ta en kikk selv!"


Vel, hvis vi tar den kikken, så så det slik ut da MET-kommunikasjonsrådgiver leverte sin artikkel til forskning.no (den røde streken er årets tilstand):Værstat tar altså denne "kommunikasjonsrådgiveren" i tilbakeholding av kjente data/tendensiøs bløff, noe som tørt kommenteres slik: "Men når artikkelen ble publisert så hadde nivået økt til rundt snittet for perioden 1981-2010".

Folk å stole på, hva? Fyren får sikkert snart bedre betalt jobb i NRK!

Lenke: https://verstat.no/2024/04/15/havisen-barentshavet/
#20
Mer is i Adventfjorden og i Barentshavet
Mens jeg skrev innlegget foran, dukket en bekreftende artikkel opp hos Klimarealistene, skrevet av Jan-Erik Solheim, tidligere professor ved Universitet i Tromsø, og fra 2002 professor emeritus ved Universitet i Oslo, Institutt for teoretisk astrofysikk. Ingressen kaller vel fram et smil hos de fleste med hjernecellene noenlunde i behold:

"Ifølge Fredsprisvinner Al Gores nobelprisforedrag i 2007 skulle isen i Arktis forsvinne om 7 år. Dette ble støttet av et iskart laget av Norsk Polarinstitutt og overrakt Al Gore av Norges utenriksminister på klimatoppmøtet i København i 2009. Men slik har det ikke gått. De siste 17 årene har isen i Arktis holdt seg noenlunde konstant, og i april 2024 var det mer is rundt Svalbard enn på 20 år."


Foto Ole Humlum, isvekst på Svalbard.

Lenke: https://klimarealistene.com/mer-is-i-adventfjorden-og-i-barentshavet/