Nyeste innlegg

Sider: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Modeller eller observasjoner / Sv: Søkbar database Havnivå
« Nyeste innlegg av stjakobs 25.04.2017, 10:57:30 »
Jeg har kontaktet det lokale kartverket her jeg bor. De sier de har kjempet mot galskapen, men forgjeves. Det er for mange i Sør-Norge som som tror på dette.
12
Modeller eller observasjoner / Sv: Søkbar database Havnivå
« Nyeste innlegg av Telehiv 25.04.2017, 10:51:09 »
Steinar,
jeg har notert meg samme galskapen, men har i praksis gitt opp å kommentere hele bøtteballetten.
Men folk bør lese dette selv, og stille ett eneste spørsmål: Hvordan kan myndighetene fortsette å applaudere og betale for dette?
 
Jeg har derfor bare et fromt ønske: Å leve lenge nok til å se noen rive pontifikaliene av skuldrene på denne forskningsparodi-gjengen.
Husk at de største tullingene på for eksempel Bjerknes har enda ikke forstått gravitasjonsproblematikken i sine scenarier (utlagt: effekt av smelting på Grønland vil gi tilsvarende synkende vannstand på norskekysten i tillegg til landhevingseffekten, men dette er ikke hensyntatt), så etter hvert som de lar seg beruse stadig mer av egne modelleksesser blir de sikrere og sikrere på at Bergen må flyttes opp på Ulriken.
13
Modeller eller observasjoner / Sv: Søkbar database Havnivå
« Nyeste innlegg av stjakobs 25.04.2017, 10:36:02 »
For å dokumentere noe om havnivåstigning prøvde jeg å slå opp i Kartverkets side på nettet. Gjett om jeg ble overrasket da jeg ble ledet inn på noe de kaller "Framtidig havnivå langs Norskekysten". I stedet for å vise hvordan havnivået har steget/sunket (og vil fortsette) på grunnlag av målinger, har de nå begynt i trekke inn klimagassutslippscenarier og annen overtro.

Link til dette: http://www.kartverket.no/Kunnskap/Klimaforskning/framtidig-havniva-langs-norskekysten/

Så i stedet for å forholde seg til hva som faktisk er målt, og lage trendene etter dette, viser de til diverse utspill fra Miljødirektoratet - ikke minst til pdf-blekka "Sea level change for Norway" - her:

http:http://www.miljodirektoratet.no/Documents/publikasjoner/M405/M405.pdf

Kortversjonen er at om man vil vite noe om fremtidig havstigning må man basere seg på satellittmålinger kalibrert mot klimamodellene i stedet for fastmerkemålinger i fjæra. På side 87 i det siste jeg linket til får de, i verste scenario, havet til å stige både i Oslo, Stavanger, Bergen, Heimsjø, Tromsø og Honningsvåg.

Selv alarmistiske NOAA velger en mer realistisk fremstilling:

Bergen: https://tidesandcurrents.noaa.gov/sltrends/sltrends_global_station.htm?stnid=040-221

Heimsjø: https://tidesandcurrents.noaa.gov/sltrends/sltrends_global_station.htm?stnid=040-151

Oslo: https://tidesandcurrents.noaa.gov/sltrends/sltrends_global_station.htm?stnid=040-321

Stavanger har litt havstigning, men ikke inntil 12,5 millimeter pr. år som de påstår verste scenario er:

https://tidesandcurrents.noaa.gov/sltrends/sltrends_global_station.htm?stnid=040-261


Jeg gir meg ende over!
14
Media og politikk / Sv: Frankrikevalget: Ny spiker i Europas toleransekiste?
« Nyeste innlegg av Emeritus 25.04.2017, 09:39:11 »
Slike valgprosesser vil faktisk vise hva som ligger i både Macron og Le Pen. Jeg leser at som tidligere advokat skal Le Pen være en jævel i å finne inkonsistenser og selvmotsigelser i sine politiske motstanderes uttalelser og argumenter, og at hun for øvrig er en svært kompetent debattant.

Hvis der blir en TV - debatt - noe som p.t. er uklart - vil dette komme godt med. Om det blir en debatt eller ikke er i seg selv et taktisk spørsmål. Macron kan si at han ikke vil møte dette utysket og dermed bidra i å legitimere henne, noe som kan slå ut begge veier. Le Pen vil helt sikkert ha mest mulige debatter da det er hun som har alt å vinne, eller for å sitere en amerikansk kommentator; "This election i Macrons to loose." Med andre ord, status quo garanterer en seier til Macron.

Vi får også se noe av Macrons organisatoriske kompetanse. Han har et parti som i dag er svakt organisert bestående i stor grad av ikke politikere. Han må nå begynne å bygge en organisasjon der han kan plukke fra øverste hylle fra det etablerte politiske establishment. Han har planer om å stille med kandidater i alle 577 valgdistrikter i parlamentsvalget i juni. Her er det allerede klart at representanter fra begge de historisk dominerende partier vil kunne skifte side uten at dette blir karakterisert som overløping. Som vi vet fra Allo, Allo, er overløping en gammel og veletablert fransk tradisjon. Macron kan slik allerede før valget om 12 dager sikre seg en del solide sentrumsorienterte politikere fra både de konservative og sosialistene som ytterlig vil styrke hans posisjon som Frankrikes redningsmann som hever seg over partipolitikken og samler nasjonen, Franskmennene er svake for slike bilder. Det er jo nettopp dette Le Pen forsøker ved å midlertidig å gå av som partileder, men troverdigheten i dette er vel ikke særlig høy. I likhet med det bilde vi hadde av Hagen i årtier, så er Le Pen en partieier par excellence, og det bildet greier hun ikke å kvitte seg med på 12 dager.

En ting er sikkert, der er ikke mangel på beilere utenfor Macrons dør.     
15
Media og politikk / Sv: Frankrikevalget: Ny spiker i Europas toleransekiste?
« Nyeste innlegg av Telehiv 25.04.2017, 08:36:22 »
Og i går fikk vi meldingen om at le Pen trekker seg "midlertidig" som leder av partiet.
Trolig et meget smart trekk for å rekruttere dem som ikke spiser partiet, men kan tenke seg å stemme på henne som "privatperson".
Man skal være obs på at Macron er en politisk novise, og kan gå på miner de neste to ukene.

All erfaring tilsier at Frankrike ikke vil gi flertall til le Pen uansett, men uansett vil vi også få en prosess de neste to uker som vil holde alle veletablerte EU-utsugere ytterst på stolsetet....
16
Media og politikk / Sv: Frankrikevalget: Ny spiker i Europas toleransekiste?
« Nyeste innlegg av Emeritus 24.04.2017, 23:46:01 »
Det du har limt inn er den franske utgaven av det hun uttalte den 27. januar i år, og som jeg linket inn fra The Independent. Hun sier at hun ikke er noen klimaforsker men at hun mener at mennesket sannsynligvis påvirker klimaet og at spørsmålet er hvor mye.

Dette er som jeg sier en kursendring da hun som andre høyreekstremister tidligere var såkalt klima"skeptiker," men har endret kurs for å bli mer spiselig.

http://www.truth-out.org/news/item/40302-french-elections-alt-right-total-and-gold-mines-the-story-behind-the-candidates-environmental-policies

Grunnleggeren av partiet, hennes far som hun forsøker å distansere seg fra, hadde de vanlige kjennetegnene fra Breitbartkatalogen; rasist, klimafjott og antisemitt, dette selvsagt i tillegg til alt det der med muslimene.
18
Media og politikk / Sv: Frankrikevalget: Ny spiker i Europas toleransekiste?
« Nyeste innlegg av Emeritus 24.04.2017, 21:55:01 »
Eva Joly sitter i EU parlamentet for De Grønne, så hennes standard er kanskje litt streng.

Begge kandidater ligger innenfor mainstream, men der Nasjonal Front tidligere var i den mer skeptiske leiren og har et mer uklart program enn Macron;

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/french-presidential-candidate-emmanuel-macron-donald-trump-us-climate-change-scientists-please-come-a7572811.html

http://www.express.co.uk/news/world/759437/Marine-Le-Pen-believes-climate-change-unlike-Donald-Trump

https://www.carbonbrief.org/french-election-2017-where-candidates-stand-energy-climate-change

Her er for øvrig en nyttig link de neste 14 dagene, en BBC side som sammenstiller fem ulike meningsmålinger fortløpende og gir snittet;

http://www.bbc.com/news/world-europe-39641442
19
Eva Joly ble intervjuet om det franske valget i Dagsrevyen i dag. Tror ikke hun sa noe om Le Pens klimasyn, men hun sa at Makron ikke hadde noen klimapolitikk.
20
Media og politikk / Sv: Frankrikevalget: Ny spiker i Europas toleransekiste?
« Nyeste innlegg av Telehiv 24.04.2017, 20:28:46 »
Noen som har satt seg inn i hvor le Pen står i klimadebatten?

Sider: 1 [2] 3 4 ... 10