Nyeste innlegg

Sider: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Har lest litt mer, og jeg må gi deg rett i at Trump har innført dette, om enn noe indirekte.

Dette skjedde definitivt under Obama også, men i mye mindre skala. Grunnen til at det skjer i så stor grad nå, synes å være at man etter Trump-administrasjonens ordre anser alle forsøk på å krysse grensen utenom godkjente krysningspunkter som kriminalitet. Under Obama skjedde dette bare ved mistanke om at asylsøkeren var kriminell/gjengmedlem eller brukte kidnappede barn som liksomfamilie for å skrøne seg inn i USA.

Siden kapasiteten på de offisielle mottaksstedene er sprengt, flykter mange ulovlig over grensene, og blir altså siden april sett på som kriminelle. Lovene i USA, etter Trump-administrasjonens tolkning, gir ikke tillatelse til å oppbevare barn sammen med sine varetektsfengslede foreldre, derfor blir de separert. Dette ble praktisert av Obama-administrasjonen også, som nevnt, men siden det nå er flere "kriminelle", blir tallene helt annerledes.

Og ja, Trump har reversert selve familiedelingen i sin siste ordre, men det er flere som betviler at dette trumfer lov og presedens. For å få effekt, må han nok fjerne ordren som klassifiserer alle som krysser grensen som kriminelle.
12
Andre emner enn klima / Sv: Amerikansk asylpoltikk og det norske barnevernet
« Nyeste innlegg av Emeritus 21.06.2018, 09:02:01 »
Ja, jeg har til og med lest den enda en gang. Jeg kan ikke se at Obama hadde en politikk der han skilte barn fra foreldre, dette ble innført av Trump i april i år.

Og som du sikkert har fått med deg, har han nå snudd og har avviklet denne praksisen.

https://www.huffingtonpost.com/entry/stephen-colbert-hammers-trump-for-pretending-to-fix-a-crisis-he-started_us_5b2afc9ee4b0321a01cd99a1


Det virkelig ille med dette Trump stuntet er at det var han som innførte praksisen, så har han hevdet at dette kun kan "fixes" av Kongressen der han bl.a. har forlangt at de i samme slengen skal finansiere denne muren som Mexico skulle betale for. Han har således benyttet disse fire - fem åringene i et utpressningsforsøk på å få gjennomslag for en politikk han ellers ikke har fått støtte til. Men så viste det seg - som andre politikere har hevdet hele tiden - at dette kunne Trump fixe ved hjelp av disse presidentordrene sine, noe han nå har gjort.
13
Skråblikk / Sv: Østlandet isolert - fjellovergangene har vintertilstander
« Nyeste innlegg av Emeritus 21.06.2018, 08:47:35 »
Det synes Vegvesenet ikke å ta så tungt;

https://www.vegvesen.no/Trafikkinformasjon/Reiseinformasjon/Trafikkmeldinger?rapportid=604&type=utvalgt

Så vidt jeg kan se har Vegvesenet ingen varsler på grunn av glatte veier, ikke en gang på Sognefjellet.

At det er nattefrost i juni 1000 moh er heller ikke noe å slenge ræva i taket av. Og jeg har kjørt over Haukelifjell "1000 ganger" med sommerdekk selv om det har vært minusgrader, et par kuldegrader greier ikke å danne noen isfilm. At MSM ikke har skrevet noe om dette er således en riktig prioritering, det skrives hvis der er grunn til å varsle;

https://www.dagbladet.no/nyheter/sommerdekk-er-en-veldig-darlig-ide-over-fjellet/60693027

https://www.rbnett.no/ntb/innenriks/2018/06/04/Snø-skaper-trafikkproblemer-i-fjellet-i-nord-16833007.ece

https://www.nrk.no/nordland/mens-sor-norge-setter-varmerekorder-ma-nordlendingene-finne-fram-vinterdekkene-1.14068722

https://www.abcnyheter.no/nyheter/2015/06/01/225238/vaerfaste-bilister-reddet-i-hus-pa-sognefjellet

https://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/meteorologen---det-er-ikke-siste-gangen-det-vil-sn-i-sommer/3423496348.html


14
Leste du artikkelen? Bildene er fra 2014!
15
Andre emner enn klima / Sv: Amerikansk asylpoltikk og det norske barnevernet
« Nyeste innlegg av Emeritus 21.06.2018, 08:21:38 »
Var det Obamas policy å skille barn og foreldre etter at de kom til USA og ble stoppet av amerikanske immigrasjonsmyndigheter? Det tviler jeg sterkt på, dette er en politikk som ble innført av Trump/Sessions;

"The comments came as House Speaker Paul Ryan and other Republicans said they were not comfortable with family separations, which spiked dramatically after the Justice Department adopted a policy in April of referring all illegal border crossers for prosecution."

http://time.com/5313052/gop-republican-children-parents-family-separations-trump-administration/

Det er seprasjonen som er problemet, ikke hvordan de blir "oppbevart" selv om det bare ytterligere forsterker det groteske. Der er en masse personer under 18 år som pr. definisjon er barn som alene forsøker å komme seg til både Europa og USA. Men å skille små barn under 10 -11 år fra deres foreldre er noe helt annet og med stor risiko for å påføre særlig de minste barna alvorlige utviklingsskader. Det er for øvrig et åpenbart brudd på FN's barnekonvensjon, en konvensjon USA som det eneste land i verden ikke har undertegnet.


16
Skråblikk / Sv: Østlandet isolert - fjellovergangene har vintertilstander
« Nyeste innlegg av Telehiv 21.06.2018, 07:49:04 »
Hvem snakker bare om Sognefjellet? F.eks. Haukeli er en hovedovergang mellom øst og vest. Der er det fremdeles meldt nattefrost både fredag og lørdag. Vegvesenet har i dagevis advart om glatte veier. Hvorfor ønsker du å underslå dette? At MSM tilsvarende ikke advarer aktivt er ingen konspirasjon men et faktum. Hadde jeg ikke dobbeltsjekket mot lokal varsling kunne jeg kjørt der med sommerdekk på bobilen i natt.
17
Det er ille, men det er ikke Trump som har "stelt i stand" dette. George Gooding er (stort sett) god rundt nyansering av USA-news:
https://www.nettavisen.no/meninger/georgegooding/barnebur-og-slvpapirpledd/3423504237.html
18
Nå må du for i helvete skru av konspirasjonsgeneratoren.

Fjellovergangene mellom øst og vest har vært snøfrie og det har ikke vært noen grunn til alarm. Sognefjellveiens høyeste punkt er på 1430 meter, det er ikke noe spesielt at det snør på 1430 meter i juni.

Det som virkelig er påfallende er at disse værmeldingene dine kun dukker opp når det er kaldt, og denne gangen var det ikke en gang spesielt kaldt - det var helt normalt. I vinter - mens det var noen kuldedager i de østlige deler av USA - holdt skeptikerbevegelsen på å gå fullstendig bananas. Nå har vi hatt en periode med ekstremvarme i store deler av Sør - Norge og Klimarealistene har sittet helt stille, så får vi en (1) cm slaps på Sognefjellet, og hysteriet begynner på ny.

Og som en generell service til Klimarealister og andre; "vintertilstander" på Sognefjellet er rundt fire - fem meter snødybde, økt samfunnsrisiko, my ass.


PS; Sognefjellsvein har aldri og kommer heller aldri til å bli en noen forbindelse mellom øst og vest. Dette er en ren turistvei med nada prioritet som samferdselsåre og er stengt fra oktober/november til april/mai. I indre Sogn kan de velge mellom Hemsedal eller Fagernesruta. De som befinner seg i Ottadalen og skal østover, må være idioter hvis de tar Sognefjellet for å komme seg til Oslo.
19
Andre emner enn klima / Sv: Amerikansk asylpoltikk og det norske barnevernet
« Nyeste innlegg av Emeritus 20.06.2018, 22:47:23 »
Kritikken mot barnevernet bl.a. fra en rekke østeuropeiske land samt en del røster i Norge er dypt urettferdig.

Barneværn er vanskelig. En vanlig missforståelse er at foreldrene blir "straffet" ved at de blir fratatt barna og at dette bare kan skje ved mistanke, mens en ellers i strafferetten må bevise et straffbart forhold utenfor rimelig tvil. Spissformulert blir dette ofte fremstilt som om at foreldre har dårligere rettsvern enn forbrytere. Hvis man tenker seg litt om vil en se at denne betraktningen er feilaktig. Juridisk er det å bli fratatt omsorgen for et barn ikke straff, det er et tiltak for å værne barnet. Og hvis en følger denne "straff logikken," sier en samtidig at selv om det er svært sannsynlig at et barn lider stor overlast kan myndigheten ikke gripe inn siden det ikke er bevist med sikkerhet at barnet lider overlast. Og dette er noe som gjør barneværn vanskelig, uansett hva en gjør har en ræva bak, en kan ramme uskyldige foreldre, og en kan unnlate å gripe inn mot oppvekstvilkår som er aldeles uholdbare.


Skal jeg rette kritikk mot norsk bareværn må det bli manglende kompetanse og efaring særlig i små kommuner og regioner med spredt bosetning der en ikke har tilstrekkelig erfaringsgrunnlag for å få til en god tjeneste. Dette har nå blitt bøtet på ved at de fleste barnevernstjenseter i distriktene har blitt interkommunale der mange kommuner slår seg sammen og etablerer et team som får tilstrekkelig med saker til å bygge komeptanse, men dette har tatt tid. Og for 20 - 30 år siden var jeg selv aktør i saker som var svært urettferdige, men forklaringen var et sosialapparat som (1) manglet erfaring (2) ikke hadde noen ens oppfatning av hva som var så dårlig omsorg at det måtte gripes inn (3) og ikke hadde noen gode prosedyrer for å avdekke hva som egentlig skjedde i den aktuelle familie.


For å være helt klar; en skal alltid være på vakt mot overgrep begått av barneværnet, de skjer og vil helt sikkert skje igjen. Men norsk barneværnstjeneste holder generelt en svært høy standard.

Og når det gjelder Trump så har det overhodet ikke noe med norsk barneværn å gjøre. Det Trump har stelt i stand ved å skille barn fra foreldre er helt unødvendig og umenneskelig. En sak er hva norske og andre lands myndigheter gjør med 14 - 16 år gamle "barn" som alene, alltid med bistand fra en menneskesmugler, har rømt fra Afganistan til Norge. Noe helt annet er det å skille en fem - åring fra sin mor etter en forvirrende og strabasiøs reise gjennom Latin Amerika på vei mot USA. Både USA og Norge har full rett til å værne seg mot ulovlig innvandring, dette er det fullt mulig å gjøre uten å påføre fire åriger alvorlige utviklingsskader.

Dette bare føyer seg inn i rekken av handlinger fra denne idioten som svekker Vesten og de verdier vi har fremmet i århundrer. 
20
Andre emner enn klima / Amerikansk asylpoltikk og det norske barnevernet
« Nyeste innlegg av translator 20.06.2018, 18:49:39 »
Norske politikere og andre øvrighetspersoner står nå i kø for å kritisere amerikanske myndigheter for å skille ulovlige innvandrere fra sine barn.
https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2018/06/19/195407986/sv-og-venstre-krever-norsk-reaksjon-mot-trump


Dette blir hyklersk når man sammenligner med hva norske myndigheter gjør. Her har vi nemlig en statlig institusjon som etter eget forgodtbefinnende skiller uskyldige foreldre fra uskyldige barn. Ofte er tilfellene så grove at det er uflaks at man havner i barnevernets søkelys:
https://www.tv2.no/a/9876922

Sider: 1 [2] 3 4 ... 10