Main Menu

Recent posts

#11
Aktører og hendelser / Re: Nå har SSB kommet med et i...
Last post by Telehiv - 28.09.2023, 10:47:35
Og nå har Klimarealistene omtale av saken her:
https://klimarealistene.com/vager-politikerne-a-lytte-til-ssb/
#12
Aktører og hendelser / Re: Nå har SSB kommet med et i...
Last post by Telehiv - 28.09.2023, 09:14:23
Quote from: frankolsen on 28.09.2023, 07:41:53Nå begynner panikken å bre seg i alarmistleiren :

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/GML0AJ/ssb-artikkel-saar-tvil-om-global-oppvarming

VGs artikkel er interessant av to årsaker:
- kjellernivået på Ciceros forsøk på å fornekte hva et par av landets beste statistikere har funnet
- det akademiske motet som forskningsdirektør Linda Nøstbakken framviser

Vi noterer oss Nøstbakkens modige forsvar av akademisk ytringsfrihet, sitat:
"Hvis vi skulle sitte i ledergruppen i forskningsavdelingen og si at dette er kontroversielt, det skal vi ikke gå ut med mens dette er trygt og dermed greit, da hadde vi ikke vært en seriøs forskningsinstitusjon. Vi skal ikke sensurere. Folk må få lov til å angripe problemstillinger på nye måter. Det er vårt ansvar å sikre at våre forskere får brukt sin akademiske ytringsfrihet."

Dette er en annen ryggrad enn den ynkelige Christine Meyer framviste før hun måtte gå av som leder for SSB i 2017.

Pensjonert hovedforfatter John K. Dagsvik er altså enda en som er gammel og modig nok til å kreve statistisk dekning for alarmismepåstander. Og selvsagt blir sensurkorpset i Cicero sjokkerte, når noen våger å trosse deres fallerte konsensus.
Tilsvaret deres, med hovedpoeng at (en av landets ledende statistikere) John K. Dagsvik, ikke skal lyttes til fordi han "ikke er klimaforsker" er bare sørgelig å lese. Cicero-småpavene avslører med dette at Cicero-konsensusen er at faktiske observasjoner ikke skal tillates å testes statistisk-empirisk sånn som SSB-teamet har gjort!! Nei, det er alarmismemodellene med selvkonstruerte og forlengst falsifiserte CO2-verdier som gjelder! 
 
Dagbladet omtaler også saken: https://www.dagbladet.no/nyheter/ssb-forskere-sar-tvil-om-co2-hypotesen/80254734

Her er forresten selve forskningsartikkelen fra SSB-teamet:
https://www.ssb.no/natur-og-miljo/forurensning-og-klima/artikler/i-hvilken-grad-endrer-temperaturnivaet-seg-pa-grunn-av-klimagassutslipp

#14
Rapporten har blitt undertrykket i 8 år! At den publiseres nå kan være en vei for politikerne å vri seg ut av den (klima)klemmen de har satt seg i, sier Kent Andersen i dagens kveldssending:

https://www.document.no/2023/09/27/doc-tv-sannhetsministeriet-sprekker/

PetterT har en fin kommentar:

Dessuten:
QuoteHva er den egentlige sammenhengen mellom CO2 og temperatur?
Årsak MÅ komme før virkning, og det finnes IKKE en eneste vitenskapelig rapport som entydig konkluderer med at først så endres CO2 i luften og deretter temperatur.
Det er omvendt:
Temperatur har alltid endret seg først og deretter CO2. Det viser iskjerneanalyser fra Antarktis og Grønland, og nyere analyser de siste år (Humlum et al. 2013), hovedsakelig pga likevekten med havet, som har 50 ganger mer CO2 enn i luften (Henryloven).
Her omtales siste rapport som konkluderer med at først endres temperatur som årsak og deretter CO2 som virkning derav:
Causality and climate | Climate Etc. (judithcurry.com)
The results are clear: changes in CO₂ concentration cannot be a cause of temperature changes. On the contrary, temperature change is a potential cause of CO₂ change on all time scales. As we conclude in the paper, "All evidence resulting from the analyses of the longest available modern time series of atmospheric concentration of [CO₂] at Mauna Loa, Hawaii, along with that of globally averaged T, suggests a unidirectional, potentially causal link with T as the cause and [CO₂] as the effect. This direction of causality holds for the entire period covered by the observations (more than 60 years)."
Dermed kan vi konkludere at endring i CO2 umulig kan være årsak til endring i temperatur eller klimaendringer.
https://www.document.no/2023/09/27/ssb-publiserer-forskning-som-viser-at-co2-ikke-styrer-jordens-klimaendringer/

Selv mener jeg å kunne torpedere CO2-narrativet med en enkel setning:
 
Atmosfæren er mettet når CO2-konsentrasjonen overstiger ca. 150 ppm. (dvs. alltid, for uten fotosyntesen dør vi rimelig raskt!)

Dr. John Easterbrook sa det slik i en kongresshøring i 2011:

Du kan sammenligne det med en svamp du dynker i en bøtte vann. Når svampen er tørr, kan den ta opp i seg ganske mye av vannet. Men hvis svampen allerede er gjennombløt, kan den ikke ta opp særlig mer vann enn en tørr svamp, uansett hvor mye vann det er i bøtten! Glimrende sagt og forklart!
https://www.bitchute.com/video/3ETaQpe7SyUP/

Og i boken "Unsettled" av Steven E. Koonin kan du studere diagrammet i figur 2.3 på side 53 (originalutgaven). Det sier akkurat det samme! Bare synd at kurvene for de ulike nivåene av CO2 ikke er i farger.
#15
Aktører og hendelser / Re: Nå har SSB kommet med et i...
Last post by Telehiv - 27.09.2023, 23:08:34
Nå diskuteres SSB-studien i alle seriøse miljø, mens MSM, NRK og de vanlige lurveforskerne vekselvis dysser ned og rigger forsvar så godt de kan. Det skal bli interessant å se hva som blir nedre nivå for bortforklaringer denne gangen!
#16
Skråblikk / Re: Klimagalskap for psykiatri...
Last post by Telehiv - 27.09.2023, 13:16:16
Quote from: Telehiv on 26.09.2023, 15:22:06
Quote from: stjakobs on 26.09.2023, 12:19:47Dama bak undersøkelsen er Katherine Ellsworth-Krebs, PhD

Takk for info, stjakobs.
Da får jeg korrigere til å kalle pasienten for "hen".


Da er artikkelen åpnet for vanlige folk, og vi kan konstatere at forskningsleder Torvald Tangeland ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO ikke har lange veien til Reitgjerdet, han heller:
"Tangeland går så langt som til å si at man bør slutte å barbere seg, eller dele barberhøvel.
– I en husholdning går det kanskje an at flere deler utstyr for hårfjerning, eller trenger alle hver sin? undres Tangeland."


Les hele artikkelen selv, som en kompis av meg sa akkurat nå: "Jeg gjorde som du ba om og leste den, og føler meg nå veldig ensom med min gjenværende fornuft - min lange universitetsutdannelse synes stadig mer bortkastet".

PS: Min gamle kompis minnet meg samtidig om det gamle visdomsord: "Det er forskjell på å barbere seg og skjære av seg hodet".

Åpen lenke:  https://www.document.no/2023/09/26/klimahysteriet-forsker-vil-at-folk-skal-slutte-a-barbere-seg/

#17
Quote from: frankolsen on 26.09.2023, 17:27:16TV2 lirer av seg hvor lite sjøis det er i Antarktis for tiden, og sammenligner med rekordåret 2014 da det var 1,5 millioner kvadratkilometer is mer enn normalen.
.....
Du snakker meg om kirsebærplukking  ;)

Ja, det er standard kirsebærplukkingsgrep dette:
a) Å IKKE fortelle at man sammenligner med den største is- og snøutbredelsen de siste 150 år, som toppet ut ved slutten av 1970-tallet (da den tidens oppmerksomhetssøkende "klimaforskere" hadde gaulet "ny istid!!" det siste tiåret)
b) Å IKKE fortelle at den varme mellomkrigstiden hadde både temperaturer, is- og snømengder som er sammenlignbare med i dag (forteller man det, vil jo folk spørre om hvordan dette kan henge sammen med CO2-nivået som var langt lavere enn idag)   

At ulærde, notoriske hobbyalarmister og aktivistposører i politikken, NGO-foretak og i ungdomsorganisasjoner, clickbait-kåte journalister o.l. holder på sånn er ikke annet å forvente. Men det virkelig pinlige med klimaindustrien er at påståtte "klimaforskere" holder på med de samme uvitenskapelige tjuvtriksene (Climategate-syndromene), og bidrar dermed selvsagt ikke til å irettesette de førnevnte uvitende aktivister.
 
#18
TV2 lirer av seg hvor lite sjøis det er i Antarktis for tiden, og sammenligner med rekordåret 2014 da det var 1,5 millioner kvadratkilometer is mer enn normalen.
I år er det ca 1,5 millioner kvadratkilometer under normalen, og da mangler det plutselig over 3 millioner kvadratkilometer, eller et areal nesten like stort som India  ;D
https://www.tv2.no/direkte/jpybz/siste-nytt/651267c6ff98c0604886e821
Du snakker meg om kirsebærplukking  ;)

Årets utbredelse sammenlignet med 2014:
#19
Skråblikk / Re: Klimagalskap for psykiatri...
Last post by Telehiv - 26.09.2023, 15:22:06
Quote from: stjakobs on 26.09.2023, 12:19:47Dama bak undersøkelsen er Katherine Ellsworth-Krebs, PhD

Takk for info, stjakobs.
Da får jeg korrigere til å kalle pasienten for "hen".
#20
Media og politikk / Re: Enkelte media tar til motm...
Last post by stjakobs - 26.09.2023, 13:43:12
Om ikke akkurat en journalistisk artikkel - i alle fall tok Avisa Nordland dette inn i Webutgaven. Dette er i stor grad en direkte oversatt artikkel av JoNova.

"FNs klimavitenskap nå på "porten til Helvete"-nivå"

Lenke --> https://www.an.no/fns-klimavitenskap-na-pa-porten-til-helvete-niva/o/5-4-1835118