Main Menu

Recent posts

#11
Media og politikk / Re: Ny IPCC synteserapport: Vi...
Last post by Telehiv - 20.03.2023, 14:25:10
Ikke at det har noe å gjøre med kvalifisert kommentar til den nye synteserapporten, men vi kan nevne at Aftenposten har gravd fram Ole Mathismoen fra klimamøllposen sin, siden dette trolig blir det siste wanking objectet han kan sikle over de neste 8 år (da neste policy report er planlagt - hvis verden består da..):

Lenke: https://www.aftenposten.no/verden/i/0Qrwr2/klimapanelet-i-ny-rapport-utslippene-maa-halveres-de-neste-syv-aarene

PS: Aftenposten har illustrert Ole-stoffet med bilder av fisk som skal ha dødd av heteslag. Problemet er at bildet de legger ut stammer fra et område der man ikke har påvist temperaturøkning på over 15 år...og der seriøse forskere har spurt hvorfor det ikke er blitt satt i gang forskning rundt velkjente giftige industriutslipp. Jaja...pengene og makta rår i klimasaker, dere.


Aftenpostens undertekst her sier at "Elver og innsjøer i flere verdensdeler er de siste par årene rammet av massiv fiskedød under hetebølger. Varmere vann gjør at store fisker dør av oksygenmangel." Foto: Natacha Pisarenko / AP /Scanpix

PS: Jeg har på denne tråden tatt for meg den 30 siders synteseblekken, dvs. det eneste NOEN journalister og klimaaktivister MULIGENS kommer til å lese før de begynner sine nye jeremiader. Men det foreligger som kjent en hovedrapport i tre hoveddeler. Det er jo den vi hadde håpet på skulle få en mer faglig vurdering enn tøvet som nå serveres i media, jfr. NRK som allerede har levert noen dramatiske men selvsagt faglig håpløse introduksjoner med store klimaeksperter som Frederic Hauge som sannhetsvitner. At media og de faste aktvistene leser og forstår den mange tusen siders hovedrapporten er bare å glemme. Om de i det hele tatt har bladd i den nye 30-siders blekka kan man også stille spørsmål ved. Det hadde de ikke i 2014/2015. Litt nærmere gransking viste den gang at de aller fleste aktivister bare hadde hørt på hverandre og lest pressemeldinger. Og før vi vet ordet av det kan en selvhenført Samset fylle ruta med mer sludder.
"Vil du værra med så heng på", het det i en gammel revyvise.


 
   
 
#12
Media og politikk / Re: Ny IPCC synteserapport: Vi...
Last post by Telehiv - 20.03.2023, 14:17:28
VG har allerede en lang artikkel i dag om at IPCCs Policy Report (synteserapporten) er sluppet i dag, men mens vi venter på at mer kvalifiserte miljøer gir sine første uttalelser kan dere nyte disse døgnferske (oi oi vi er snart i slutten av mars!) stemningsbildene fra California. Vel, så lenge det varer, for iht. den nye synteserapporten spås det igjen at snø blir ikke lenge å se:

#13
Quote from: stjakobs on 17.03.2023, 09:35:36I dag er været i Salten-regionen tilbake til normalen igjen. 14 m/s med litt mer av og til.normal.JPG

Saltenområdet byr på noe av det vakreste i norsk natur, fra fjord til fjell.
Og alle tiders mennesker.
Håper å få tatt en ny tur til de trakter med bobilen til sommeren.
 
#14
Media og politikk / Re: Ny IPCC synteserapport: Vi...
Last post by Telehiv - 18.03.2023, 14:33:31
Et eksempel på hvordan IPCCs synteserapport beveger seg langt utenfor vitenskapelig aksept for å banke gjennom sine påstander finner vi hos Klimarealistene nylig, der de viser en figur som viser at leserne av sammendraget for politikere i forrige synteserapport (SPM-AR5/2014) blir villedet til å tro at naturlige klimaendringer er satt til null, dvs de eksisterer ikke i perioden 1951-2010. I AR6-rapporten er målstolpene igjen flyttet, for der er naturlige endringer satt nær null (0,02 av 1,03 grader Celsius) etter 1850.Sånne eksempler på brudd på alle forskningskriterier i tidligere synteserapporter er dessverre legio.
Nå er håpet at den seriøse/frie del av forskningsverdenen griper inn når siste synteserapport slippes på mandag.

Lenke: https://klimarealistene.com/det-finnes-ingen-klimakrise/
#15
Media og politikk / Ny IPCC synteserapport: Vil ig...
Last post by Telehiv - 18.03.2023, 14:12:37
Hver hovedrapport består av tre delrapporter og en såkalt synteserapport.
Den 30-siders Synteserapporten som kommer på mandag skal ideelt sett oppsummere flere tusen sider med forskning, og sammenstille hovedfunnene fra tre delrapporter og tre spesialrapporter som ble publisert i 2021 og 2022.

Men ærlige forskere har bitre erfaringer:
Forrige såkalte synteserapport kom i 2014/2015 i forkant av Parisavtalen, der FN-landene ble enige om å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader. Vi omtalte mye av kritikken mot synteserapporten her på forumet den gangen, bl.a. at den grovt tendensiøse rapporten ble plantet rett i forkant av Parismøtet for å styrke alarmistenes sak.

Og vår kritikk her på forumet ble mer enn sannspådd:
Ikke uventet ble synteserapporten i 2014/2015 møtt med sjokkartet hoderysting og protester fra en rekke forskere som hadde bidratt i (den presumptivt vitenskapelige) hovedrapporten. For den politisk dikterte synteserapporten hadde, som i de tidligere variantene, omarbeidet så mye av forskningens hovedfunn i de tre vitenskapelige delrapportene at mange forskere knapt kjente igjen egen forskning. Det er derfor en rekke eksempler på forskere som har brutt med IPCC ifm. hver synteserapport når de har oppdaget hva som har skjedd med forskningen deres. Her i Norge var vel Tom Segalstad den første som gikk offentlig ut og ga beskjed at redigeringen/triksingen med synteserapporten var helt uakseptabel.

Ubetydelige - men ytterst lydige - norske klimaaktivister er plukket ut til synteserapporteringen
En av våre mest fanatiske IPCC-løpegutter når "riktig" tekst skal utformes fra norske "forskere" har vært Ole Kristian Kvissel, rådgiver i Miljødirektoratet, som sammen med seks andre nordmenn inngår i gruppen på 660 delegater fra 135 land som er plukket ut til å være med fra Norge for å godkjenne endelig utforming av rapporten (merk: som først er utarbeidet av IPCCS indre toppledelse). Det blir garantert triste og forskningsufrie greier å bevitne denne gangen også.
Vi får likevel unne oss en god latter her over vår norske ekspert Kvissel:


Kvissel: Oi, så dere den?! Isbreen kalver! Krise!

VG som ukritisk mikofonstativ
En veldig stolt Kvissel siteres i VG på at den kommende synteserapporten vil bli «Kronen på verket» fra IPCC, som "en oppsummering av det viktigste klimapanelet har kommet frem til de siste årene".

"Oppsummering"?! Problemet er jo at heller ikke denne gangen vil synteserapporten gi en vitenskapelig holdbar presentasjon av "det viktigste klimapanelet har kommet frem til de siste årene". Faktum er at de vitenskapelig delene (ikke synteserapporten) av hovedrapporten i 2015 medførte en betydelig tilbaketrekning fra tidligere mer alarmistiske påstander fra IPCC. En ytterligere krisenedtoning har kommet i de vitenskapelige oppfølgingsrapportene i 2021 og 2022. Dog skjult i kronglete formuleringer, slik at få medier leste eller forsto det. Og ifm. de siste 7-8 års fall i global temperatur (edit: se figur senere i tråden) har en rekke nye forskningsmiljøer tonet ned sin tidligere alarmisme betydelig. Uten at MSM-mediene har gitt dette synlig spalteplass.

Men får vi se noe av dette i den nye synteserapporten? At det fra IPCCs ledernivå omsider tas hensyn til forskningens dreining mot mer betinget kriseproklamering? Neppe, med generalsekretæren i spissen durer IPCC videre med sin klimapolitiske kriseretorikk uten å ta hensyn til den faktiske vitenskapens langt mer forsiktige uttalser. Ikke uventet siterer VG inputen fra Kvissel helt ukritisk:

"August 2021, 6. hovedrapport, del 1: «Det er kode rød for menneskeheten», sa FNs generalsekretær Antonio Guterres. Klimaendringene kommer raskere og i større omfang. Det er ingen tvil om at menneskelig aktivitet har varmet opp kloden, slo klimapanelet fast."

Merknad: IPCC-ledelsen vil imidlertid ikke snakke om hvor mye vitenskapsdelen har måttet renonsere på påvirkningsgraden allerede, og det er grunn til å frykte at kommende synteserapport vil fortsette denne forvrengningen av hva forskerne egentlig sier.

"Februar 2022, del 2: Verden har et vindu for å lykkes med å stoppe oppvarmingen, men vinduet minker. Denne delrapporten viste at det er viktig å stoppe nedbygging av natur og bekjempe fattigdom, som en del av kampen mot klimaendringer."

Merknad: Dette er det gamle mølet over flere tiår om at vi har bare noen få år igjen før verden bryter sammen. Nå kommer man bare til å flytte "sammenbruddet" noen nye år fram, siden alle spådommer så langt har slått feil (igjen).

"April 2022, del 3: Verden har tre år på å snu og få klimagassutslippene ned. Hvis ikke utslippene begynner å stupe innen 2025, vil ikke målet om å holde global oppvarming under 1,5 grader være sannsynlig."

Merknad: Nå er det altså bare "tre år" før en nyvarslet ragnarok (sic).
Jaja, dere får se på mandag når riggingen for ny klimapolitisk maktsubstans skal bygges i både norske og internasjonale media. Det vil som før bli et ubehagelig skue for alle ærlige forskere. Som vanlig vil det likevel bli interessant å se hvilke norske medier som går mest på limpinnen. NRK har 1,04 i odds.

Lenke: https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/pQ9RPV/ny-klimarapport-vi-trenger-aa-gjoere-noe-veldig-fort

#16
Media og politikk / Re: Enkelte media tar til motm...
Last post by Telehiv - 17.03.2023, 16:20:19
Quote from: stjakobs on 17.03.2023, 09:46:16Interessant å se er at nå går Tucker Carlson på Fox News åpent ut og setter navn på dette samtidig som han går gjennom en god del av de feilede spådommene

Når man ser på alle de grovt feilaktige klimaskremslene over flere tiår, er det virkelig underlig/påfallende at politikerne fortsetter å utforme "krisepolitikk" iht dette sludderet. De må da se disse grove bommertene like tydelig som oss? "Klimaforskningen" har jo tatt feil i så og si alle spådommer de har levert. 
Eller ser politikerne nytte i å fortsette å spille på dette?
#17
Media og politikk / Enkelte media tar til motmæle
Last post by stjakobs - 17.03.2023, 09:46:16
Sverige har lenge hatt swebbtv.se som har kritisert klima-alarmismen, covidtiltak m.m.

Interessant å se er at nå går Tucker Carlson på Fox News åpent ut og setter navn på dette samtidig som han går gjennom en god del av de feilede spådommene


Andrew Bolt i Sky News Australia er også helt klar på hva hen mener. I Australia er de jo plaget på samme måte som i Norge med den ville vindmøllebyggingen, noe som kritiseres kraftig her -->

#18
I dag er været i Salten-regionen tilbake til normalen igjen. 14 m/s med litt mer av og til.normal.JPG
#19
Avisa Nordland 16.03.2023:

"Kjell Setså (72) har bodd i Breivik ved Skjerstadfjorden hele livet sitt. Han har aldri har sett fjorden islagt som nå.

– Jeg har bodd her i 72 år, og jeg har aldri vært borti noe som dette før. Det har kommet små flak før, men aldri noe som dette.

Årsakene til isleggingen, har han en anelse om, uten at han kan fastslå noe sikkert.

– Jeg har jo tenkt litt på om hva det kommer fra. at det har blitt dannet is fra smeltevannet som har rent ut. Inn mot Saltdal har man Saltdalselva, så det kan ha kommet mye ferskvann derfra. Dette kan ha lagt seg oppå det andre, og dermed har det utviklet seg, mener 72-åringen.

Kaldt vær
Seniorforsker og oseanograf André Staastrøm hos Niva påpeker at ikke har studert Nordland spesielt i år.

– Jeg har ikke hatt blikket opp fra Oslofjorden i det siste og der er det også mye is i år, men ikke ekstremt på noen måte. Hele Bunnefjorden er isdekt og isen vokser enda, sier han til Avisa Nordland.

Selvsagt er det kaldt vær som har forårsaket siden.

– Et scenario kan jo være at det først har vært en mildværsperiode med mye elveavrenning, sier han.

Han påpeker at dersom det ligger et tynt ferskvannslag på toppen som ikke er blitt forstyrret av mye vind, etterfulgt av en kaldværsperiode, så kan det bli is.

– Saltstraumen er også en naturlig barriere som holder ferskvannslaget på plass, sier han.

Mest is i mars
Mars er for øvrig den måneden hvor det typisk er mest is, siden vannmassene nedover i dypet da har rukket å bli ordentlig kalde i løpet av vinteren.

– Isen kan da vokse veldig raskt ved at vannet under isen ikke er langt fra frysepunktet. Jeg tror uttrykket er at «isen bunnslår», sier han.

Han legger til følgende på e-post:

– Bodøtraktene er jo kjent for veldig mye vind. Jeg anbefaler å sjekke vindstatistikken. Hvis det har vært lite vind, så kan det være med på å forklare isdekket."

breivik.JPG

Jeg må bare tilføye at det i snitt har blåst kuling (eller sterkere) mer eller mindre i månedsvis, selv om de siste dagene har være relativt stille
#20
Emerald Bay i California er dekket av is – ikke skjedd på flere tiår
Det er litt morsomt å kunne bringe et oppslag fra The Guardian om ekstrem kulde, snø og tilfrysing. For The Guardian er jo avisen som de siste par tiårene mer enn de fleste har utmerket seg med å være skamløst mikrofonstativ for de mest klimaalarmistiske påstandene såvel som angrep på klimaforskere med kritiske innvendinger. Kanskje de begynner å se behovet for å lirke seg litt diskret tilbake til mer seriøse avisoppgaver?
 

Emerald Bay skal ikke ha vært så tilfrosset siden tidlig på 90-tallet. Foto: California State Parks

Oversatt til norsk går The Guardians oppslag slik:

Californias ekstreme vintervær har medført at Lake Tahoe's Emerald Bay er frosset helt over.
Emerald Bay, skal ikke ha frosset helt til siden tidlig på 90-tallet.
– Det er ganske vanlig at det fryser noe til, spesielt langs breddene, men det er uvanlig at det fryser helt til, slik det er nå, sier Kaytlen Jackson i California State Parks til SFGate.
Jackson dro ut for å få sjekke om det var tilfelle, da hun hørte ryktene om at innsjøen var frosset. Bildet hun tok er trukket fram som ukas bilde i det statlige organets nyhetsbrev.
Sist i 1993 og 1989 antas det at Emerald Bay sist var fullstendig dekket av is.
– Før det må vi helt tilbake til 1950-tallet, sier Jackson, som vedgår at de er noe usikker på dette.

Lake Tahoe-regionen er særlig hardt rammet av det ekstreme vinterværet som herjer California.
Myndighetene har heller ikke klart å rydde unna de kraftige snømengdene som har kommet, noe som har ført til ekstreme veiforhold, begravde byer og takkollapser.
– Det er en veldig tung vinter. Det har nådd et punkt der jeg ser dyp snø på steder jeg aldri har sett dette tidligere, sier Scott Elliot i California State Parks til The Guardian.


Lenke: https://www.theguardian.com/us-news/2023/mar/14/lake-tahoe-emerald-bay-freeze