Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Generelt / Mer enn 20 europeiske skisentre allerede åpne!
« Last post by Telehiv on Today at 11:56:09 »
Vi har allerede fått melding om betydelige snøfall i Rocky Mountains etter hvert som arktiske jetstrømmer har kjølt ned store deler av Nord-Amerika en stund. Slik ser det ut i Colorado nå:New Zealand har som kjent en lang vinter i år og har fremdeles en rekke skisentra åpne:

 
Men Europa ligger jammen ikke langt etter nå:
Årets tidlige vinterlige tilstander i Mellom-Europa - der modellene i over 30 år har spådd snøkrise - har gjort at f.eks. Østerrike (se:  https://www.skiresort.info/snow-reports/europe/filter/open-ski-resorts/ ) melder at skisentrene Molltal Glacier, Kaun Gletscher og Soelden Com planlegger åpning nå, i tillegg til Hintertux og Pitztal som allerede er åpne. Midt i september! Dette må da være en "klimakrise" motsatt av en "snømangelkrise"?! Gode råd er dyre: Når får vi høre at "global warming" gir for store snømengder?!Alpene ventes uvanlig kalde til minst 10. okt
Dermed er det bra muligheter for at snøen kan være kommet for å bli.
Her er forresten et eksempel fra Tyskland nå:Finland bruker overskuddssnø fra i fjor
De finske sentrene Ruka og Levi ligger ikke særlig høyt og pleier å måtte vente en stund til stabil snødekning inntreffer.
Men i år har man begynt å tilbakeføre til løypene de enorme snøhaugene som samlet seg opp i forrige sesong, og regner dermed med å ha operative løyper om en drøy uke (til neste helg): 


Sommeren klarte ikke å smelte ned fjorårets snømengder

2
Energi og miljø / Steigan klasker til om vindskandalene i Ontario
« Last post by Telehiv on Today at 08:58:32 »

Vindindustri i Ontario. Shutterstock

Dette er ikke noe vårt norske MSM vil legge ut frivillig, så da får vi ty til gamle stalinister for å få fortellingen om den mer enn ti-årige skakkjøringen av kanadisk energipolitikk:

https://steigan.no/2020/09/dyr-gronn-laerepenge-i-canada/?fbclid=IwAR109C6rtuc8h3BqOffjxMSQKIMxcSSRC_5TSHUzRcOhHWo8FzzGkERRQkE

Steigan introduserer slik:
"Canadas mest folkerike provins, Ontario, med over 12 millioner innbyggere, har levert et skrekkens eksempel på mislykket, grønn energipolitikk. Og det er dyrt å rydde opp etter fiaskoen.
Provinsen vedtok loven om grønn energi (GEA) i februar 2009. Den skulle starte en grønn gjenreisning etter finanskrisen. Det var ikke måte på hvor bra alt skulle bli.

Integrasjon av vind- og solenergi i elektrisitetsnettet skulle skape 50 000 nye arbeidsplasser allerede de 3 første årene. Urinnvånerne (les: indianerne) skulle styre sin egen strømforsyning. Det ble kalt «dekolonisering av energien». Politikerne lovet billigere strøm for de fattige.

Hva gikk galt? Praktisk talt alt sammen. GEA ble avskaffet i 2019, rett før den rundet 10 år. De 50 000 garanterte jobbene ble aldri noe av. Strømprisen ble mer enn doblet, og er nå blant de høyeste i hele Nord-Amerika. En tredel av indianerne er kastet ut i energifattigdom.

Vindkraftgribbene i Ontario har hatt enda lettere spill enn i Norge: – Inngåtte avtaler og forpliktelser kommer til å belaste provinsens innbyggere i ennå et tiår framover, ifølge kommentatoren Babatunde Williams i Spiked. Hvorfor gikk det så galt?"


Ja, hvorfor gikk det så galt?
De som fremdeles prøver å trykke dysfunksjonell "grønn energi" ned over folks arme hoder - bl.a. her til lands - bør lese resten av teksten hos Steigan.
Og skaffe seg litt mer realitetsorientering!

Ha en bekymret torsdag!

3
Skråblikk / Re: Oslo blir mer og mer hjertevarm...??
« Last post by Telehiv on 23.09.2020, 14:30:09 »
Mer interessant er forslaget om å innføre soner i byen der det er forbudt med "fossilbiler", først sentrum (som er bilfritt allerede) men senere bydeler som Gamle Oslo (der det er mye MDG). Skal bli morsomt å følge den utviklingen, og ikke minst se hvordan et forbud håndheves. har en mistanke om at politiet ikke vil prioritere dette særlig høyt.

https://resett.no/2020/09/23/byradet-i-oslo-onsker-a-forby-fossilbiler-i-deler-av-oslo/

Ja, jeg limte inn litt mer Oslo-hygge mens du la inn ditt, så nå er startinnlegget mitt litt utvidet.
Nå: Medisinskapet ASAP
4
Skråblikk / Re: Oslo blir mer og mer hjertevarm...??
« Last post by ConTrari1 on 23.09.2020, 14:28:27 »
Mer interessant er forslaget om å innføre soner i byen der det er forbudt med "fossilbiler", først sentrum (som er bilfritt allerede) men senere bydeler som Gamle Oslo (der det er mye MDG). Skal bli morsomt å følge den utviklingen, og ikke minst se hvordan et forbud håndheves. har en mistanke om at politiet ikke vil prioritere dette særlig høyt.

https://resett.no/2020/09/23/byradet-i-oslo-onsker-a-forby-fossilbiler-i-deler-av-oslo/
5
Skråblikk / Oslo blir mer og mer hjertevarm...??
« Last post by Telehiv on 23.09.2020, 14:24:06 »
Ja, dere skjønner vel av bildet hvor dette bærer videre?
Men for sikkerhets skyld:

MDG-Lan og Oslobyrådet: Innfører nytt kjempehopp for P-avgifterLink: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/yRvJ0g/mdg-lan-og-oslobyraadet-innfoerer-nytt-kjempehopp-for-p-avgifter

PS: Men det er vel ingen som i et anfall av ren troskyldighet tror dette slutter der? Man har selvsagt mer å skape familietrygghet og hjemmehygge med:

Finansbyråd i Oslo, Einar Wilhelmsen (MDG), legger i dag fram budsjettet for neste år. Han varsler prishopp på både beboerkort og gateparkering for fossil-drevne biler. Parkeringsavgiften foreslås å økes fra 3600 til 5400 kroner i året. Gateparkering blir 25 prosent dyrere neste år.

I 2017 kostet beboerparkering kun 300 kroner i året. I tillegg til å sette i gang planlegging av egne nullutslippssoner i Oslo, vil byrådspartiene Ap, SV og MDG satse tungt på at det skal bli for dyrt for folk å beholde egen bil. Byrådet ser for seg at klimagassutslippene skal kuttes med 95 prosent innen 2030, skriver NRK.


Link: https://www.document.no/2020/09/23/mdg-lanserer-prissjokk-for-beboer-parkering-5400-kroner/

6
Energi og miljø / Re: Kina tar jobbene
« Last post by ConTrari1 on 23.09.2020, 11:44:31 »
"Ute best, og hjemme verst". Når det gjelder å strø ut penger til formål som ingen andre enn naive nordmenn tror har noen betydning eller effekt.

Regjeringen skal kjøpe satellittbilder av verdens regnskoger for opptil 100 millioner kroner i året. Kongsberg Satellite Services skal levere bildene.

– Vi revolusjonerer verdens skogovervåking. Med nye høyoppløselige satellittbilder får vi bedre innsyn i hva som skjer i de tropiske landene slik at vi kan forbedre arbeidet med å redusere ødeleggelsen av verdens uvurderlige regnskoger, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn.


https://www.document.no/2020/09/23/regjeringen-bruker-405-millioner-kroner-pa-a-overvake-regnskogene/
7
Energi og miljø / Re: Kina tar jobbene
« Last post by ConTrari1 on 23.09.2020, 10:05:10 »
Mens kostnaden for restaurering av Norges 158 middelalder kirker i stein er på hele 2 milliarder i alt. Penger til utlandet er kos og klapp og god følelse i sjelen, penger til eget land gjør vondt.

https://www.document.no/2020/09/22/det-er-kostbart-a-restaurere-vare-middelalderkirker/

Mer om dette her;

NTB melder tirsdag kveld at det blir «rådyrt» å restaurere norske middelalderkirker i stein. I henhold til en ny utredning er nemlig prislappen «minst to milliarder kroner».

I vår kunngjorde statsminister Erna Solberg at Norge ville gi 13 milliarder kroner til utvikling av en koronavaksine. Men i NTBs dekning var det ingenting som etterlot inntrykk av at dette var dyrt.

Det er varierende hvor løst offentlige penger sitter. Aller løsest sitter de når de måkes ut av landet.


https://www.document.no/2020/09/22/de-sureste-pengene-er-de-som-brukes-pa-norge/
8
Energi og miljø / Re: Kina tar jobbene
« Last post by Telehiv on 23.09.2020, 09:21:11 »
Kina er nå verdens største økonomi.
Hvor mange vet at Norge, til tross for dette, i perioden mellom 2013 og 2018 har bidratt med 607 millioner kroner i bistand til landet. Tallene for 2019 og 2020 er ikke offentliggjort ennå, skrev Nettavisen i våres (se link nederst)

Når skal noen ta tak i den samlede u-hjelpsgalskapen, som går hånd i hanke med klimagalskapen ved å øse ut hardt innarbeidede norske kroner til all slags diktaturer og feilslåtte prosjekter over hele verden?
Og som bare tømmer den norske statskassen for midler som skulle gått til nødvendig utvikling her hjemme av infrastruktur, helse, velferd, og framtidsrettet innovasjon.

Her er Nettavisens kvikke oversikt over LITT av elendigheten (gå inn i artikkelen og klikk opp linkene med forklaringsinfo under hvert av disse punktene):

- Rapport om bistand vekker oppsikt: Når pengene utbetales, stikker rike eliter av med enorme summer
- Norge har brukt 280 milliarder på bistand - mer enn 52.000 kroner for hver eneste innbygger
- Norge har gitt bistand til 116 land - hvordan har de havnet på den listen?
- Brasil mener Norge har kastet bort åtte milliarder på regnskog - Norge mener det har vært «en stor suksess»
- KrF-utvalg vil skrote Jens Stoltenbergs store prestisjeprosjekt: - Dette er ikke god bistand
- Bistandsminister Dag Inge Ulstein (KrF) styrer 40 milliarder - fikk ikke ett eneste spørsmål

Link til Nettavisen: https://www.nettavisen.no/nyheter/kina-er-verdens-mektigste-land---norge-bidrar-med-hundrevis-av-millioner-i-bistand/3423928044.html

 

9
Energi og miljø / Re: Kina tar jobbene
« Last post by ConTrari1 on 23.09.2020, 09:04:43 »
Lurer på hvordan en kinesisk latter på vei til banken høres ut?

Klingende, mandarin er jo ganske "sing-song". Og selv om Kina nå er nær Norge i per capita co2 utslipp, er det likevel de "rikes" skyld alt sammen:

Den kinesiske visemiljøministeren Zhao Yingmin sa på en pressekonferanse onsdag at manglende vilje i rike land er det største problemet for den internasjonale klimainnsatsen. (2019)

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2019/11/27/195629779/kina-refser-usa-og-eu-for-klimamote
10
Energi og miljø / Re: Kina tar jobbene
« Last post by Telehiv on 23.09.2020, 08:53:12 »
Lurer på hvordan en kinesisk latter på vei til banken høres ut?

Pages: [1] 2 3 ... 10