Main Menu

Recent posts

#1
Altså, det som i AGW-ets navn skulle bli en nordlig helårsrute mellom Europa og Asia?
Flere kjente oppdagelsesreisende som Willem Barents og Vitus Bering lette i sin tid etter denne antatte passasjen. Første gjennomseiling i fulle lengde ble gjennomført av den finlandssvenske oppdageren Adolf Erik Nordenskiöld med skipet «Vega». Han forlot Göteborg 4. juli 1878, og satt fast i isen i begynnelsen av september rett vest av Kapp Chelagskij, noen få dagsreiser fra Beringstredet. I juli 1879 var gjennomseilingen fullført. Gjennomseiling nummer to drøyde førti år. Roald Amundsen seilte fra Oslo 24. juni 1918 med «Maud», og nådde Nome i Alaska 27. juli 1920.

Lite tilfrysing i 2009 lokket kvasiforskerne ut
I august 2009 var passasjen såpass isfri at Trond Aasvoll, Hans Fredrik Haukland og Finn Andreassen gjentok Amundsens bragd, og gjennomførte seilingen med den 36 fot store "RX II". I september 2009 seilte for første gang to lasteskip gjennom passasjen, uten hjelp av isbrytere.Vel, etter de "isvennlige" årene 2005 og 2007, og til slutt 2009 rykket "klimaforskerne" ut og proklamerte at snart ville Nordøstpassasjen bli seilbar hele året. Og slik forledet de, med god støtte av mediene, en rekke rederier til å satse på dette. Her er noen eksempler på oppslagene:

ABC News, April 27, 2008:
"You know when climate change is biting hard when instead of a vast expanse of snow the North Pole is a vast expanse of water. This year, for the first time, Arctic scientists are preparing for that possibility".

Mark Serreze, senior scientist at the NSIDC, Dec 12, 2007:
Ice-free by 2012: "The Arctic is screaming."

BBC News, Dec 12, 2007:
Arctic ice-free by 2013: "Our projection of 2013 for the removal of ice in summer is not accounting for the last two minima, in 2005 and 2007 ... So given that fact, you can argue that may be our projection of 2013 is already too conservative".

Sierra Club Canada, June 10, 2013:
Ice-free by 2014: I have become even more confident about my prediction of total Arctic sea ice destruction in 2013."

The Guardian, Sept 17, 2012:
Final collapse of sea ice within 4 years: "One of the world's leading ice experts has predicted the final collapse of Arctic sea ice in summer months within four years." (Prof Peter Wadhams of Cambridge University).


Men rederiene lærte snart, etter noen år med rop etter hjelp fra russiske atomisbrytere og tilhørende klager fra forsikringsselskapene, at det var bedre å høre på vettuge gamle sjøfolk enn "klimaforskere". Diskret har f.eks. Wikipedia nå endret sin omtale av Nordøstpassasjen til den gode gamle: "Passasjen er kun seilbar om sommeren på grunn av gjenising om vinteren." Og saken er at den etterhvert heller ikke er særlig seilbar langt ut på sommeren:

Hvorfor er det nå så stille hos "klimaforskerne" og i alarmismemediene?
Jo, selv de største atomisbryterne klarer ikke å komme gjennom så sent som i juni 2023! [/b]
Russerne har ikke latt seg lure av "klimaforskerne" og begynte allerede for flere år siden byggingen av 9 nye store atomisbrytere i håp om å kunne nyttiggjøre seg Nordøstpassasjen bedre.

Putins nyeste isbryter, Yevpatii Kolovrat (4,020-long-ton) har nå tatt seg til Stillehavsflåten ved Kamsjatka-halvøya på andre siden av Beringhavet ved Alaska. Men: Den måtte gi opp å ta seg dit gjennom den nordlige ruten fra St. Petersburg der den ble bygget. I stedet måtte den seile ut i Atlanteren, gjennom Middelhavet og Suezkanalen, det indiske hav og så rundt Filippinene for å komme seg til Petropavlovsk i det nordlige stillehavet. En rute som er dobbelt så lang som nordøstpassasjen til Kamsjatka.

Årsaken? Joda, det "klimaforskerene" og mediene er musestille om: Data fra det russiske arktiske instituttet advarte om uvanlig tykk og tett havis i hele passasjen minst ut mai, med to belter av flerårsis både i Laptevhavet og Øst-Sibirhavet som man anså som ikke passerbare selv for de største atomisbryterne. 

Tykk havis i Nordøstpassasjen er blitt vanlig de senere årene:
En rekke vestlige rederier har stilt og rolig gitt opp Nordøstpassasjen de senere årene. Og russerne sliter stadig mer selv med sine superisbrytere: Helt i strid med "klimaforskernes" feilaktige spådommer har man i årevis hatt ca. 10-15 fot tykk is langt inn i smeltesesongen.

Da forstår vi hvorfor selv Yevpatii Kolovrat måtte gi seg på dette: Den klarer ikke mer enn ca. 5 fot massiv is, og måtte derfor ta "den lange veien rundt". Denne flerårsisen er en forlengelse av gjennomseilingsproblemene siden oktober 2022.


Her er det bom stopp for en annen av isbryterne (Arktika).
#2
Energi og miljø / Re: Aker BP satser 165 milliar...
Last post by Telehiv - 06.06.2023, 10:58:38
Quote from: frankolsen on 05.06.2023, 18:40:56En gledens dag som bør feires med flagg og Champagne.
Aker BP fikk i dag godkjent utbyggingsplaner for 165 milliarder kroner i Nordsjøen.
Selskapet skal investere 115 milliarder i Yggdrasil og over 50 milliarder i Fenris og Valhall PWP.

– Det er en stor dag, sier Lars Høier, prosjektleder for Yggdrasil i Aker BP, til E24.
– Det er store ringvirkninger, vi snakker om estimerte sysselsettingseffekter på mer enn 65.000 årsverk bare for Yggdrasil. Det blir stor aktivitet på verftene på Stord, i Egersund, Haugesund, Verdal og Sandnessjøen, og hundrevis av leverandører over hele landet vil bidra, sier Høier.

Dette er noe annet enn de ville planene om både bunnfast og flytende vindkraft som ingen vet om man noen gang vil tjene penger på.

Skål dere :D

https://e24.no/energi-og-klima/i/RGQGPJ/sa-ja-til-felt-til-165-milliarder-en-stor-dag

Ja, her må det skåles - for vi vet jo ikke når flertallet på stortinget tipper over til å begynne å stanse slike prosjekter. For stadig flere i de mest selvskadende partiene har forlengst glemt at olje og gass som råstoff - til alt annet enn brennstoff - er helt sentralt for å holde verden i gjenge. Beregninger har vist at dersom bare halvparten av dagens olje- og gassproduksjon legges ned uten funksjonelle erstatningsløsnigner ville verden havnet i et sammenbrudd vi aldri har sett i historisk tid. Det er nå 8 milliarder mennesker som skal holdes i live, og de som tror det kan løses med dagens vindkraft og solcelleløsninger (der mye også består av oljeprodukter...) burde snart vært lagt inn til observasjon.

PS: Dessverre bak betalingsmur foreløpig, men DN melder at SP nå krever at regjeringen - etterhvert som klimafantasiene kollapser mer og mer - må bryte Norges "klimaavtale" med EU om norsk skogbruk.


Senterpartiets stortingsgruppe krever at regjeringen trekker Norge ut av klimasamarbeidet med EU på skog. De neste dagene må statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) bli enige om regjeringens svar. (Foto: Aleksander Nordahl)

Så får vi bare se hvor lenge det går før resten av den selvskadende klimagalskapen og de stadig nye halsløse og økonomisk ødeleggende "månelandingene" også tvinges til revisjon. For skal vi holde oss unna et sluttpunkt som vestlig shithole country må det skjæres bastant gjennom de ødeleggende klimavillfarelsene så landet kommer på fornuftig kurs igjen.
 


   
#3
Energi og miljø / Aker BP satser 165 milliarder ...
Last post by frankolsen - 05.06.2023, 18:40:56
En gledens dag som bør feires med flagg og Champagne.
Aker BP fikk i dag godkjent utbyggingsplaner for 165 milliarder kroner i Nordsjøen.
Selskapet skal investere 115 milliarder i Yggdrasil og over 50 milliarder i Fenris og Valhall PWP.

– Det er en stor dag, sier Lars Høier, prosjektleder for Yggdrasil i Aker BP, til E24.
– Det er store ringvirkninger, vi snakker om estimerte sysselsettingseffekter på mer enn 65.000 årsverk bare for Yggdrasil. Det blir stor aktivitet på verftene på Stord, i Egersund, Haugesund, Verdal og Sandnessjøen, og hundrevis av leverandører over hele landet vil bidra, sier Høier.

Dette er noe annet enn de ville planene om både bunnfast og flytende vindkraft som ingen vet om man noen gang vil tjene penger på.

Skål dere :D

https://e24.no/energi-og-klima/i/RGQGPJ/sa-ja-til-felt-til-165-milliarder-en-stor-dag
#4
Skråblikk / Verdens mest fantastiske lensm...
Last post by Telehiv - 05.06.2023, 10:32:37
Dette er en gammel revyklassiker, men om det skulle være noen som ikke har fått med seg denne er det bare å nyte. Vi snakker fort om Norges mest surrealistiske historie her.

https://www.youtube.com/watch?v=9BHVY6sNw0I

Om dere lurer på hvordan denne fantastiske lensmannen så ut i 2013: Her er den samme historien, slik den ble filmet på scenen. Men den har mye dårligere lyd enn første link.

https://www.youtube.com/watch?v=QaNTqtQnpeA&t=14s
#5
Her er forresten saken med voksende ice shelf diskutert hos WUWT, med et komiske Ali-innslag fra signaturen nyolci, som nekter for alt flere ganger, men blir raskt irettesatt av flere :P 

Artikkelen er godt illustrert og fint presentert, så den anbefales.Lenke: https://wattsupwiththat.com/2023/06/02/antarctic-ice-shelves-growing/
#6
Energi og miljø / Re: Statlig havvindsatsing ove...
Last post by Telehiv - 03.06.2023, 18:26:52
Quote from: Affen on 03.06.2023, 13:10:25Magnus Blaker har en leseverdig artikkel om subsidievanviddet i Norge

Kort sammenfattet sier han:

"Dermed skal subsidierte batterifabrikker, få strøm fra subsidiert havvind, som får betong fra subsidiert betongproduksjon – og der alle problemene denne subsidierte havvinden medfører skal løses ved subsidierte hydrogenfabrikker som produserer subsidiert hydrogen."

https://www.msn.com/nb-no/okonomi/nyheter/norge-skal-gi-milliard-st%C3%B8tte-til-ul%C3%B8nnsomme-prosjekter-slik-at-flere-ul%C3%B8nnsomme-fabrikker-kan-bygges/ar-AA1c46F9?ocid=msedgntp&cvid=41500bbd55894347aebb7f8246a9784b&ei=17


Herlig presist risset opp - og trist som faen....
#7
"The Antarctic ice shelf area has grown by 5305 km2 from 2009-2019"Skremselsnarrativet fortsetter å rakne for alarmistene over store deler av kloden.
Og mht. Antarktis så fikk de allerede i 2021 et realt svingslag med Bates' studie:

https://www.thegwpf.org/content/uploads/2021/12/Bates-Sea-Ice-Trends.pdf

Professor Bates skriver i 2021 nådeløst om våset og de fullstendig feile simuleringene for Antarktis:
"In 2007, Al Gore told us that Arctic sea ice levels were 'falling off a cliff'. It's clear now that he was completely wrong. In fact, the trends in sea ice are an antidote to climate alarm."

Professor Bates er klar på at "little reliance should be placed on model simulations of future sea-ice decline":
"Climate models failed to predict the growth in Antarctic sea ice, and they missed the recent, marked slowdown of sea-ice decline in the Arctic. It would be unwarranted to think they are going to get things right over the next 30 years."

Ny studie i mai 2023 bekrefter Bates 2021
Og den samme økningen i "ice shelf" i Antarktis bekreftes nå i en ny studie som ble publisert 16. mai 2023, som bekrefter det jeg har omtalt her i flere år, mens våre hjemlige "klimaforskere" (heretter skal de få stå i evig hermetegn som yrkesgruppe) har benektet det hele og fortsatt å bælje om dramatisk reduksjon. Mens sannheten er denne:

"A new study by a team of climate scientists and published by the European Geosciences Union reveals that the Antarctic ice shelf area has grown by 5305 km2 from 2009-2019, gaining 661 Gt of ice mass over the past decade."

Veksten i "the ice shelf" er en enkel indikasjon på at det har vært kaldere i den observerte perioden, da dette i stor grad er snakk om tilfrysing fra kanten av hovedmassivet og utover isbremmen på havet. Det er også en viss dynamikk i kalving fra isbremmen, da den stedvis ofte brekker av etter sterk vekst utover havet. Når mediene (og de mest useriøse "klimaforskerne") vræler Klimakrise! ved store kalvinger, er det komisk nok ofte kalvinger etter ekstra kalde og isoppbyggende perioder  :P 

Det er ikke samme drivermønster bak vekst i "ice shelf" vs. hovedmassiv
Mht. vekst på hovedmassivet (den rene landisen) har vi som for Grønland et mer komplisert forhold bak vekst og reduksjon, da dette er mer nedbørsrelatert enn temperaturrelatert: Det er uansett kaldt nok i Antarktis til å bygge opp innlandsbreen dersom det er nok nedbør. Antarktis er imidlertid generelt meget nedbørsfattig, så i svært nedbørsfattige år (om aldri så kalde) kan massivet reduseres. Altså med årsak i det motsatte av "global oppvarming", kjære NRK og Aftenposten. Sukk. 

Vi leter fram studien for dem som vil se nærmere på den:
https://tc.copernicus.org/articles/17/2059/2023/

Saken omtales bl.a. her:
https://climatechangedispatch.com/new-study-antarctic-ice-shelf-area-has-grown-by-5305-km2-from-2009-2019/
#8
Energi og miljø / Re: Statlig havvindsatsing ove...
Last post by Affen - 03.06.2023, 13:10:25

Magnus Blaker har en leseverdig artikkel om subsidievanviddet i Norge

Kort sammenfattet sier han:

"Dermed skal subsidierte batterifabrikker, få strøm fra subsidiert havvind, som får betong fra subsidiert betongproduksjon – og der alle problemene denne subsidierte havvinden medfører skal løses ved subsidierte hydrogenfabrikker som produserer subsidiert hydrogen."

https://www.msn.com/nb-no/okonomi/nyheter/norge-skal-gi-milliard-st%C3%B8tte-til-ul%C3%B8nnsomme-prosjekter-slik-at-flere-ul%C3%B8nnsomme-fabrikker-kan-bygges/ar-AA1c46F9?ocid=msedgntp&cvid=41500bbd55894347aebb7f8246a9784b&ei=17
#9
Quote from: Telehiv on 02.06.2023, 09:51:23Snart kommer de globale mai-dataene.
Det har vært rapportert uvanlig kaldt over store deler av verden denne våren, ikke minst i mai.
Men det gjenstår å se om det blir reflektert i de globale data?
Jeg tipper at hvis vi har et såpass stor fall som meldingene indikerer vil vi se et større sprik enn vanlig mellom a) de satelittbaserte UAH-dataene og b) de landbaserte målingene til IPCC-miljøet, jfr. at 70% av jordoverflaten er hav nesten uten faste målepunkter, som dessverre krever at man modellerer et estimat for disse områdene...hark hark...

 

Australia har opplevd sin 17. kaldeste mai siden målingene startet i 1919, med 1,1 grader under referanseperioden 1961-1990.
Det vil si at det har vært 97 varmere mai-måneder enn årets.
http://www.bom.gov.au/clim_data/IDCKGC1AR0/202305.summary.shtml

#10
Rekordtilvekst i mai for Grønlandsisen
Normal utvikling for Grønlandsisens massebalanse for mai er at den da begynner å trende ned som start på sommerens smelteperiode. Men i år skjer det motsatte:
- Ikke bare ser vi en opptrend i mai, men  i forgårs registrerte Danske Meteoroligisk Institutt (DMI) en økning på 4 gigatonn, som er en ny rekord for målingene som går tilbake til 1981:Denne veksten i Grønlandsmassivet begynner dermed å bli såpass langvarig at det skurrer fælt når Samset og andre useriøse alarmister fortsetter å hevde at Grønlandsisen smelter raskt. Sannheten om utviklingen av Grønlandsisen er jo motsatt: Massetapet for Grønlandsisen begynte i 1996 og sluttet i 2012, og snudde derfra oppover igjen.
Merk at figuren nedenfor ikke har fått med året 2022 da veksten var enda kraftigere - og nå i 2023 fortsetter veksten, og altså med ny rekord i mai 2023: