Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Modeller eller observasjoner / Jukstering i Kiwi-land
« Last post by ConTrari1 on 10.07.2020, 11:28:49 »
Det begynner å bli en nokså kjedelig historie, men det er verdt å merke seg at juksteringen bare går og går...her fra New Zealand.

The following chart shows the data from Hokitika Aerodome, going back more 130 years (It’s the only NASA station that has data going back over 100 years).

The old data set showed no warming, until NASA GISS went back and rewrote it Orwellian style, and made up a warming trend and called it Version 4.

Tony Heller also reported earlier: “NASA  didn’t like the fact that New Zealand wasn’t warming, so they simply changed the data.”


In summary: There really hasn’t been that much change at many locations around the globe. In fact the real changes are taking place in the NASA GISS datasets.

https://notrickszone.com/2020/07/08/new-zealand-shows-no-warming-in-130-years-despite-tricks-to-show-warming/

Edit: Kan vel ikke uttrykkes bedre enn dette:
The future is certain; it is only the past that is unpredictable – old Soviet joke
2
Takk for milliardene sier Equinor, de kommer godt med etter tapssluket i Amerika! Men nå har vi fått noen nye ideer så det er ikke sikkert vi bruker denne teknologien i andre prosjekter likevel. Men veldig hyggelig av dere å gi oss 2300 millioner altså! Og kommer det en fontene eller noe sånt i det nye regjeringskvartalet, kan dere bygge litt Hywind der.

Equinor fikk i fjor 2,3 milliarder for å utvikle Hywind Tampen. Men når selskapet skal bygge flytende havvind i utlandet, vurderer de å bruke en helt annen teknologi.

https://www.tu.no/artikler/fikk-2-3-milliarder-for-a-utvikle-hywind-teknologien-men-i-sor-korea-kan-equinor-vrake-hele-konseptet/495775
3
Andre emner enn klima / Nidarosdomen må ned!
« Last post by ConTrari1 on 09.07.2020, 16:19:49 »
BLM-galskapen går klimagalskapen en høy gang.

Et naturlig spørsmål i forlengelsen av rivningen av statuer, er spørsmålet om vi skal rive Nidarosdomen. Katedralen er bygget til minne om Olav Haraldsson, en norrøn krigerkonge som døde på Stiklestad. I etterkant er hendelsen blitt mytologisert og fortolket som avgjørende for kristendommens innføring i Norge. Sentralt i denne mytedannelsen har vært at den troende Olavs seirende død speiler Kristi korsfestelse og oppstandelse.

Et minoritetsperspektiv avslører at kristendommen gjennom hele sin historie har stått i en tjeneste. Men den tjenesten har ikke kun vært for den sårbare nesten, men også for ideologier og praksiser som har tillagt både andre kulturer og religioner lavere verdi enn den kristne.


Jeg vil også være med. Jeg er krynkelig krank og krenket, særlig over at jeg ikke vet hva krenkelsen består i.

https://www.document.no/2020/07/09/prest-i-den-norske-kirke-mener-det-er-naturlig-a-vurdere-a-rive-nidarosdomen-av-hensyn-til-minoriteter/
4
Media og politikk / EU krav til utslipp fra biler -et dyrt narrespill
« Last post by ConTrari1 on 09.07.2020, 12:54:39 »
Europeiske bilprodusenter pøser ut nye elbil modeller på løpende bånd, ikke fordi forbrukerne ønsker dem, men fordi de er truet av enorme bøter fra EU dersom ikke gjenomsnittlig co2 utslipp blir redusert i henhold til de nye maks grensene.

Så man har da den absurde situasjonen at myndighetene pålegger fabrikkene å lage  varer som kundene ikke vil ha, til store kostnader, mens myndighetene selv ikke har noen økonomisk risiko eller ansvar. Skal bli morsomt å se hva som skjer dersom kravene ikke oppfylles, og om bilprodusentene må ta straffen -eller bare flytte ut.

Bilprodusentene henger etter – når ikke utslippsmålene
For tredje år på rad økte utslippene fra nye biler i Europa.

Tallene viser også at ladbare biler sto for 3,5 prosent av salget i 2019, men det store salget var isolert til noen få markeder. For å nå målene, må utbredelsen av elektrifiserte kjøretøy øke i alle deler av EU.

Dette var noe bilindustriens interesseforening Acea sa allerede i fjor høst.

– Når vi presser på for en overgang til utslippsfri mobilitet, må vi sørge for at ikke noe land eller borger blir etterlatt, sa generaldirektør Eric-Mark Huitema i Acea.

https://www.tu.no/artikler/bilprodusentene-henger-etter-nar-ikke-utslippsmalene/495677
5
E24 har i dag lagt ut NTB-meldingen om at:

Equinor vil bygge verdens største flytende havvindpark
Equinor planlegger å bygge verdens største flytende havvindpark i Sør-Korea med opptil 100 turbiner.


Equinor planlegger verdens største flytende havvindpark i Sør-Kora. Dette bildet er fra den svenske havvindparken Lillgrund


Men hvor fundert er dette?
- Vi fikk forleden framlagt de halsløse oljefelt-skandalene i Nord-Amerika med tap i flere hundre milliarders klassen. Noe jeg advarte om for flere år siden her på forumet at det måtte komme.
- Så kunne oljeministeren vår nylig bekrefte at norsk sokkel - som så langt har kunnet finansiere Equinors kjempetap i utlandet - fremdeles skal elektrifiseres til en ny enorm kostnad, men departementet har ikke regnet på disse kostnadene.
- Samtidig hører vi at kapasitetspresset dette har lagt på den regionale strømforsyningen har medført at en rekke firmaer har havnet i en årelang kø for å komme til den samme strømmen.
- Nå skriver NTB om det nye havvindprosjektet Firefly i Sør-Korea at "Equinor vet ikke hvor mye Firefly vil komme til å koste. – Det er for tidlig å kommentere kostnadsestimater på dette tidspunktet", sier selskapets pressetalsmann.

Men samtidig siteres Equinor på at:
"– Vi har en plan for byggestart i 2023, noe som kan gi en mulig produksjonsstart i 2026, bekrefter pressetalsmann Erik Haaland i Equinor overfor Teknisk Ukeblad (TU)"

Men altså uten at man vet "hvor mye Firefly vil komme til å koste".

Jeg sier som byoriginalen Kjutta i Kristiansand da tyskerne traff kirketårnet med en bombe: "Nå må snart myndighedane gribe inn".

Link: https://e24.no/olje-og-energi/i/6jxa88/equinor-vil-bygge-verdens-stoerste-flytende-havvindpark


6
Forferdelig trist å se en isbjørn klimaflyktning, fordrevet fra isflaket sitt, som desperat forsøker å livnære seg på fastlandet. Den er ved å dø av sult og det fortvilte blikket tigger om hjelp.

Denne nusselige bjørnen er bare snill og god, og som turistene sier: "Don't worry, it only wants to play!" -et av disse "famous last words".
7
Det er alltid interessant å lese Susan Crockfords saklige korreksjoner når alarmistene har løyet litt for mye om isforholdene og isbjørnene i Canada og Alaska igjen.Hudson Bay sea ice cover at early summer 2020 is similar to the 1980s

Nå kan Crockford melde at:

Don’t expect to hear this news from polar bear activists busy promoting the supposed threat to polar bears from declining Arctic sea ice but ice cover over Hudson Bay so far this summer has been very similar to what it was in the 1980s – often promoted as ‘the good old days’ for Western Hudson Bay polar bears. As of the end of June 2020, very concentrated ice (9/10-10/10) more than 1 metre thick still covered most of the bay and there was still no open water near Churchill along the west coast down into James Bay.

Dette kartet viser at isen nå er tilbake til situasjonen på 1980-tallet:Resten av historien får dere her: https://polarbearscience.com/2020/07/06/hudson-bay-sea-ice-cover-at-early-summer-2020-is-similar-to-the-1980s/


PS: Må bare legge inn det kuleste isbjørnbildet jeg kjenner til:


8
Aktører og hendelser / Re: Klimadissidenter trues med fengsel
« Last post by ConTrari1 on 08.07.2020, 14:02:40 »
Hm ja, hele mitt innlegg er borte.

Ja, jeg bomma i farten og svarte inne i ditt innlegg (jeg har tilgang til den funksjonen), og dermed forsvant innlegget ditt da jeg skulle rette opp dette.
Det ble litt travelt her, fikk en servicemann på huset og stokket korta i en brå avslutning. Håper du tilgir surret - og ikke krever meg fengslet  8)

Erstatning kan skje med god rødvin :-)
9
Aktører og hendelser / Re: Klimadissidenter trues med fengsel
« Last post by Telehiv on 08.07.2020, 14:01:24 »
Hm ja, hele mitt innlegg er borte.

Ja, jeg bomma i farten og svarte inne i ditt innlegg (jeg har tilgang til den funksjonen), og dermed forsvant innlegget ditt da jeg skulle rette opp dette.
Det ble litt travelt her, fikk en servicemann på huset og stokket korta i en brå avslutning. Håper du tilgir surret - og ikke krever meg fengslet  8)
 
10
Aktører og hendelser / Re: Klimadissidenter trues med fengsel
« Last post by ConTrari1 on 08.07.2020, 12:27:25 »
Hm ja, hele mitt innlegg er borte.
Pages: [1] 2 3 ... 10