Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Smiley

#31
Jeg tar det for gitt at du aldri har hatt noe med et oljeselskap å gjøre bortsett fra å fylle bensin.

Norsk oljeindustri er dyr og ineffektiv, ikke bare fordi oljen vår er vanskelig å komme til.
Norske selskaper har et enormt byråkrati. Prøv å få penger ut av Statoil. Det tar nesten et år og må godkjennes av en haug med instanser før en regning kan betales.
Bare noe så banalt enkelt som å laste en palle på en bil tar mer enn 30 min på samtlige av de store oljeselskapene. Og det involverer minst 3-4 personer.
De små private bedriftene fikser det på 5 min og med en person.

I Norge bygger man alltid dyrt og flott. Det gir lang levetid og lave vedlikholdskostnader. På Britisk sektor velger man tradisjonelt billigere mekaniske løsninger som er mer arbeidskrevende og har høyere vedlikeholdskostnader.

HMS byråkratiet i norsk olje industri er enormt. Betydelig større enn nødvendig. Nesten en tredel av de ansatte jobber med papirflytting, ikke produksjon.
I flere Norske selskaper er det ulovlig å gå med varm kaffe, ulovlig å gå i trapper uten å holde seg i rekkverket og man må alle parkere ved å rygge inn i parkeringslommen.

Vi har laget oss så ineffektive og dyre at straks en nordmann har tatt i noe som helst her på berget så er vi utkonkurert av østen.

Og går vi tilbake til pallen igjen så kommer det ut ikke mindre enn 10 A4 ark pr palle hvis det er fast gods. Er det flytende og farlig snakker vi 30-40 A4 ark på engelsk og norsk.
Og manglet et norskt ark blir hele driten returnert igjen.

Greier vi å kutte kosnadene med 25% vil vi være særdeles attraktive. Nordsjø olje er av bedre kvalitet enn den fra �sten. Greier vi derimot ikke å kutte kostnader fortjener norsk oljeindustri å dø! Det er nemlig mye daukjøtt som kan skjæres bort.
#32
En reduksjon i strålingen til rommet betyr nødvendigvis ikke at overflaten blir varmere. Det kan helt enkelt og mest sannsynlig kun bety at systemet har lavere energi tilstand nå enn før. Det er altså rett og slett blitt kaldere.
Strålingen er jo alltid en manifestasjon av energinivået i 4. potens. Mindre stråling er lavere energi nivå.
#33
Det mest oppsiktsvekkende her er jo at NRK faktisk ser problemet!
#34
Wow!
Der fikk du sagt det. Nei, faktisk mener jeg dagens teorier om sorte hull, sort energi og materie samt kvantefysikken beviser at vår forståelse er svært begrenset. De skråsikre påstandene i klimadebatten er i samme gruppe.
Men i 400 år altså har solflekker blitt talt i england.

Ble vi smartere av det? Neppe, men vi har et statistisk grunnlag for en lang periode etter vår standard, men for solens del er 400 år ingenting.

Vår oppfatning av universet er basert på korte bruddstykker av enormt lange variasjoner. Vi har rett og slett ikke hele bildet.
#35
Solen er studert vitenskapelig daglig i over 400 år og det er tidenes lengste vitenskapelige observasjon!

Så vi vet en god del om solflekker ihvertfall. Det nyeste nå er solens magnetiske syklusser og hvordan solens magnetfelt påvirkes av planetenes påvirkning. Dvs at de store planetene i solsystemet påvirker solens magnetfelt som igjen påvirker vår atmosfære og klima.

Planetenes stilling har altså betydning for klimaet og ikke bare i horoskopet ditt ;)
#36
Det finnes visstnok hele 18 beskrivelser av hvordan drivhus effekten skal virke. Den siste varianten med økt utstrålingshøyde er like lite fysisk riktig som de 17 foregående.

Så at Benestad har oppdaget at andre forskere ikke er så enige likevel er den store nyheten her.
#37
Denne artikkelen er på NRK sin nettside i dag:

http://www.nrk.no/nordland/rekordstort-ozonhull-kan-apne-seg-over-arktis-denne-varen-1.12801058

Rekordstort ozon hull på grunn av co2 drevet kjøling.

Rett under er det linket til denne:

http://www.nrk.no/nordland/_-varmerekord-i-arktis-pavirker-mange-1.12802120

Hvordan kan både rekordvarme gi lite is og rekord kulde gi stort ozon hull på samme tid?
#38
Okular har en detaljert beskrivelse av dette på bloggen sin. Et av de tidligste innleggene hans.

#39
Viktige klimatema / Sv: GSML og GWPF
31.01.2016, 09:50:15
Havnivået er ikke et resultat av termisk ekspansjon alene. Havet endrer seg og landmassene endrer seg. Geologiske og termiske krefter virker sammen på kloden.
I tillegg vil havnivået også styres av klodens rotasjonshastighet som faktisk ikke er helt konstant hele tiden.
Det er heller ingen som vet om jordens diameter er absolutt konstant. Små avvik der kan gi store havnivå endringer.
Jordens diameter kan endres av endringer i platetektonikk ol.

Havnivå alene er ikke et mål på vannets temperatur!
#40


Tanken min var å få en motpol til MDG, ikke et tillegg til Frp.

MDG er stiftet pga klimakampen. De har ikke noe direkte motpart. Frp har gjort en god jobb i regjering under forutsetningene de har.
#41
Jeg kommer nettopp fra et møte i Frp hvor neste års parti program var diskutert. På miljø var det en diskusjon som var helt basert på hvor fælt co2 var. Frp sitt neste parti program ser ut til å se bort fra at de var eneste parti mot klimaforliket. Har regjerings sammarbeidet påvirket partiet mot en galnere eh... grønnere side mente jeg ;)

Norge er snart modent for et motstykke til MDG. Frp ser ikke ut til å være oppgaven voksen nok i neste år. Burde klima realistene bli et politisk parti?

#42
Ja det er forskjell på teori og praksis akkurat som det er forskjell på vitenskap og politikk!
#43
Sett i lys av klima debatten var denne faktisk litt morsom;

http://www.internationalinnovation.com/standing-smart-science-based-decisions/

Merk sitatet om at det er viktig å få med folket!




#44
Det er uvesentlig at den nye viser mer enn den gamle. Det er fordi det er forskjell på 15 og 30 prosent.
Det som er problemet er at det finnes 2014 data som var mindre enn 2015 dataene for så å bli snudd på hodet.November 2014 og November 2015 har byttet plass.
Det krever en litt bedre forklaring. Den gamle innholder også 2015 data så de er begge brukt om hverandre. Så hvorfor plutselig bytte?