Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Telehiv

#46
Quote from: Telehiv on 13.02.2024, 21:47:02Er det de økonomiske konsekvensene - og ikke feige forskere - som vil stoppe klimaalarmismen?
Flere finansanalytikere stikker nå hodet fram med en advarsel om at de økonomiske skadevirkningene av "det grønne skiftet" vil tvinge påstanden om "klimakrise" og dens falsifiserte CO2-hypotese stadig mer ut av markedet etter hvert som de vestlige samfunns eksistensgrunnlag knekkes stadig mer ned.


STOREIER: Øystein Stray Spetalen er største eier i Saga Pure som tapte rett under 100 millioner kroner i fjor. FOTO: IVÁN KVERME

De som posisjonerte seg for å høste av myndighetenes grønne subsidierings-idioti rømmer nå skuta
Endret handlemønster hos kyniske børs-spekulanter er nå en god indikator på at markedskreftene skjønner når leken er slutt: Omtrent alle "grønne" børsnoteringer, som ennå ikke har gått konkurs etter at statens innledende subsidieorgier har tørket inn, står nå med enorme tap og  investorene flykter over hals og hode.

Det eneste selskapet som fremdeles har oppsamlet pluss siden børsnoteringen er Øystein Stray Spetalens Saga Pure. Men det er bare et tidsspørsmål her også:

Saga Pure tapte 99 millioner i 2023
Tap på gjenværende grønne investeringer gjorde at Øystein Stray Spetalens børsnoterte investeringsselskap Saga Pure gikk 99 millioner i minus i fjor. Dette er selvsagt småpenger mot de virkelig store tapene, jfr. Equinors bortsøling av mange hundre milliarder allerede. Hvor mye det blir før Equinor klarer å luske seg ut av det verste gjenstår å se.

Men Saga Pure er et godt eksempel på regjeringens anføring for grønn dårskap, som har ført en strøm av selskaper ut i tap og konkurs: Saga Pure ble nemlig, som mange andre, opprettet med formål om å ri den grønne bølgen i aksjemarkedet, men har vridd seg over til å investere i kriserammede selskaper etter at investorsentimentet rundt fornybarinvesteringer surnet.

Men dette er et vanskelig spill når de fleste av disse fallerte selskapene fortsetter mot bunnen:
- Saga Pure økte tapet til 99 millioner kroner i fjor fra 24 millioner året i forveien. Ved slutten av fjerde kvartal hadde investeringsselskapet kortsiktige investeringer til en verdi av rett over 93 millioner kroner, og investeringer i assosierte selskaper med en bokført verdi på 73 millioner kroner.

Lenke: https://www.finansavisen.no/finans/2024/02/15/8097667/saga-pure-tapte-99-millioner
 
#47
Nå begynner Equinors pinlige posering for det grønne skifte-tyranniet å koste skremmende mye:
Dagens Næringsliv påpeker at 111 Equinor-milliarder er skylt bort på børsen på syv dager, etter at markedet ser at såkalte "grønne" prosjekter blir økonomiske katastrofer i tur og orden.

Lenke: https://www.dn.no/bors/oslo-bors/olje/equinor/ny-nedtur-for-equinor-aksjonarene/2-1-1597523

"Kaster bort eiernes penger"
ABG-analytiker John Olaisen sier i dag at "eiernes penger sløses bort på grønn moralisme", og at "uten oljen må Equinor si opp 5 til 10 prosent av sine 20.000 ansatte hvert år fremover".


KRITISK: John Olaisen har vært kritisk til Equinors fornybarsatsing. Nå mener han selskapet tvinges til å investere i nye energikilder. FOTO: THOMAS BJØRNFLATEN

Er det de økonomiske konsekvensene - og ikke feige forskere - som vil stoppe klimaalarmismen?
Flere finansanalytikere stikker nå hodet fram med en advarsel om at de økonomiske skadevirkningene av "det grønne skiftet" vil tvinge påstanden om "klimakrise" og dens falsifiserte CO2-hypotese stadig mer ut av markedet etter hvert som de vestlige samfunns eksistensgrunnlag knekkes stadig mer ned.

Lenke: https://www.finansavisen.no/energi/2024/02/13/8096187/equinor-slakt-kaster-bort-eiernes-penger



#48
Wiese har observert og rapporterer hvordan norsk samfunnsøkonomi og den generelle sunne fornuft brytes ned i et skremmende tempo under klimaindustriens absurde og villedende mantra "det grønne skiftet".


Morten Wiese. FOTO: PRIVAT

Mange her på forumet har rettet mange harde angrep mot denne grønnjævlige selvskadingen, men den salven Morten Wiese leverer i et debattinnlegg i Finansavisen idag, overgår det meste av harselas med vår enøyde klimafanatiske regjering:

"Norges grønne industriløft – luft og kjærlighet ved første havblikk"

Det er interessant å notere at stadig flere forskere såvel som oppegående næringslivsfolk kobler det grønne sammenbruddet, energiskandalene og de påfølgende økonomiske kriser stadig tydeligere mot en uholdbar CO2-hypotese. Det gjør også Wiese, i en ramsalt kombinasjon der han ikke levner noen tvil om at han anser både karbonhysteriet og de "grønne" løsninger som rent "visvas":

"Drivhuseffekten har beviselig ikke varmet hele den nordlige halvkulen ennå. Det er sent, men fortsatt tid til å redde verden. Alle landets bærekraftsgründere bør derfor forsøke å klekke ut nye, lønnsomme, klimavennlige idéer. Den menneskelige respirasjonen er som kjent en del av karbonsyklusen, der vi puster inn oksygen og puster ut CO2 som en del av naturlige metabolske prosesser. Et sted å starte er å gjøre som norske politikerne, utøve klimavennlig pustekunst og gjøre hvert åndedrag til en grønn investering. Pust ut karbonnøytralt visvas. Pust inn penger."

Det skal ikke store fantasien til å forvente at nye knallharde angrep på denne galskapen vil øke og øke år for år nå, etter hvert som verden rammes av de komplett dysfunksjonelle, miljøskadelige og økonomisk selvskadende "grønne" energialternativene man tror man skal redde "klimaet" med.

Lenke: https://www.finansavisen.no/politikk/2024/02/12/8093648/norges-gronne-industriloft-luft-og-kjaerlighet-ved-forste-havblikk
#49
Quote from: stjakobs on 09.02.2024, 15:17:34Det er helt tydelig at juryen må være sterkt forutinntatt.

Mann klarte ikke å sannsynliggjøre noen av påstandene sine.

Veldig merkelig dom!


Roger Pielke Jr.

Den generelt respekterte Roger Pielke Jr. leverer her etter min mening den hittil beste orienteringen og forklaringen på hvordan Mann kunne hale i land en seier i denne saken:

Lenke: https://climatechangedispatch.com/false-equivalence-making-sense-of-michael-manns-win-after-defamation-trial/

#50
Oslo Børs opplever som tidligere omtalt et stadig økende ras av konkurstruede "grønne" selskaper.
Som i praksis stort sett er selskaper med utopiske forretningsfantasier nørt opp av like stupide klimafantasier hos subsidiebevilgende politikere.

Teco 2030 er et typisk og ferskt eksempel - helt i tråd med Emblemsvågs advarsler i trådstarten:
Selskapet ble børsnotert på Euronext Growth-listen til Oslo Børs høsten 2020 for å utvikle hydrogenbaserte brenselceller. Det grønne selskapet hadde mål om å bli en av de ledende leverandørene av "nullutslippsteknologi" (som om endeproduktet "hydrogenbaserte brenselceller" er "utslippsfritt" på veien...).

Ideologi-generert dyskalkuli
Når man trenger dobbelt så mye energi til å framstille hydrogenet til disse "brenselcellene" som faktisk leveres som sluttprodukt, så burde selv analfabeter ta poenget. Men å være politisk klimaidiot strekker seg langt lenger enn å bare være analfabet (i betydningen manglende evne til å lese faktisk vitenskap), man er grovt rammet av dyskalkuli: En kognitiv svikt som gjør det vanskelig å tilegne seg og å bruke kunnskap for å løse matematiske oppgaver. Utfordringen er knyttet til tall og regning, og mer presist til posisjonssystemet og grunnleggende telleferdigheter.


Daglig leder Tore Enger og Teco 2030 har kommet på etterskudd med lønn til sine 60 ansatte.Foto: Teco 2030

Selskapet startet som de fleste andre med en raus støttepakke fra våre klimaforvirrede regjeringer, men allerede i fjor var det ganske åpenbart hvor veien ville gå:
I praksis ingen inntekter, slutt på innledende støttepakker hvorpå reelle driftsrealiteter begynner å vises i regnskapene:
Lenke: https://www.finansavisen.no/nyheter/energi/2022/11/11/7958968/okt-underskudd-for-teco-2030 

Lenke til dagens oppslag i Dagens Næringsliv (leserbegrenset):
https://www.dn.no/marked/teco-2030/det-gronne-skiftet/kriserammet-selskap-greier-ikke-betale-full-lonn-til-60-ansatte-vi-jobber-i-et-ekstremt-vanskelig-finansielt-miljo/2-1-1596156
#51
Ser ut som Mann fikk medhold i at han er blitt æreskrenket ("defamed") av Steyn.
Saken gjelder som kjent ikke den klimafaglige kritikken av Mann.
Det synes allerede å være mange kommentatorer i USA som lurer på hvilke juridiske kriterier som faktisk anvendes her, så det gjenstår å se om dette blir anket.



Lenke: https://wattsupwiththat.com/2024/02/08/jury-finds-in-favor-of-michael-mann-in-defamation-lawsuit-against-mark-steyn-rand-simberg/
 
#52
For å avklare noe sentralt med en gang:

Jeg kjenner ingen seriøse kritikere av "det grønne skiftet" som er mot "fornybar energi".
Derimot er man mot de ULØNNSOMME, DYSFUNKSJONELLE og faktisk også MILJØFIENDTLIGE løsningene innen vind og sol som foreløpig foreligger.

De eneste som fremdeles pusher disse "løsningene" er opportunistiske kapitalgrupper som har posisjonert seg for store subsidier fra en inkompetent og "klimahjernevasket" politikergruppe som i dag dessverre får lov å overstyre fornuftig energipolitikk.
#53
Her er det markedet har sluttet å tro på når det gjelder Equinors satsinger på "fornybar energi":

"Skal tjene over 30 milliarder kroner på grønne investeringer i 2030"
LONDON: Equinor regner med en kontantstrøm på rundt 30 milliarder kroner fra fornybarinvesteringene i 2030. Fem år senere kan det være dobbelt så mye.


Storkarer med våre penger: Equinors fornybarsjef Pål Eitrheim (til høyre) kommer til London med ferske tall for når selskapet skal tjene penger på fornybarinvesteringene. Her kommer han onsdag morgen til lokalene i London sammen med konserndirektør Geir Tungesvik.Foto: Jeff Gilbert

Joda, de kan snakke, men foreløpig har milliardene bøttet ut av vårt statseide oljeselskap.
Og markedet mister nå trua i samme tempo.
Og som sagt foran i tråden: Andre oljeselskaper hopper av den dysfunksjonelle og ulønnsomme fornybar-karusellen i takt med svikten i videre offentlige subsidier.
Vil Statoil ta til vett før kassa er tom?

Lenke: https://www.dn.no/energi/equinor/fornybar-energi/pal-eitrheim/skal-tjene-over-30-milliarder-kroner-pa-gronne-investeringer-i-2030/2-1-1595005
#54
Equinor raser i dag på Oslo Børs etter framleggelsen av Q4-tallene.
I dag viser markedet en knallhard mistillit til at Equinor fortsetter å holde på satsing på "alternative energikilder", og da særlig de store og stadig mer urovekkende vindfarmene:


Equinor må komme seg ut av vind-miserene før det går enda verre

Analytiker Tom Erik Kristiansen i Pareto Securities peker på flere grunner til aksjefallet:
- Aksjen er svak, drevet av høyere enn forventende investeringer fremover og fortsatt vilje til å putte mer penger inn i fornybart med lav avkastning, sier han til E24.

Andre store oljeselskaper har begynt å ta til vett og rygger ut av vind
Pareto viser her f.eks. til at europeiske selskaper som Shell og BP har kraftig redusert sine satsninger, og markedet nå straffer Equinor for å ikke gjøre det samme gitt utfordringene industrien nå opplever med relativt lav lønnsomhet (egentlig svære tap uten store offentlige subsidier) på vindprosjektene.

Equinor melder at «forventet total kapitaldistribusjon», som inkluderer utbytter og tilbakekjøp av egne aksjer, er på 14 milliarder dollar i 2024. Det er ned fra 17 milliarder dollar i fjor.

- Utbyttet er bra og høyere enn forventet. Men med høyere investeringer kommer selskapets kontantstrøm under press og da vil utbyttekapasiteten også falle framover, sier Kristiansen.
- Equinor er også høyt priset mot peers i Europa. Med et svakere gassmarked er det da få grunner til å kjøpe Equinor på relativen, sier han.
#55
Denne tråden trenger en oppdatering på de reelle underskuddene i vindgiganten Ørsted, som avsløres hver gang det kuttes i de svære statlige subsidiene selskapet har posisjonert seg mot. For idag melder Finansavisen dette:

"Ørsted tapte 30 milliarder – pauser utbyttene"
Ørsted gikk med dundrende underskudd i 2023 og utbytte er pauset, men toppledelsen hever likevel millionbonuser.

Den danske giganten Ørsted tapte 20,2 milliarder danske kroner i 2023, tilsvarende 30,8 milliarder norske kroner i 2023.

Utbyttebetalingene er satt på pause i perioden 2023-2025.
Resultatet før av- og nedskrivinger, EBITDA, kom inn på 18,7 milliarder i fjor. Nettogjeld økte til 47,7 milliarder danske kroner.

Store nedskrivinger
– Tross et år med betydelig framgang i kjernevirksomheten, var 2023 preget av betydelige utfordringer for Ørsted. På høsten 2023 tok vi den tøffe, men nødvendige avgjørelsen om å avslutte utviklingen av vårt havvindprosjekt «Ocean Wind 1» utenfor kysten av USA, kommenterer adm. direktør Nipper.

I løpet av året tok selskapet nedskrivinger på 26,8 milliarder danske kroner, hvorav 19,9 milliarder var knyttet til «Ocean Wind 1».

Avkastning på sysselsatt kapital endte på minus 14,2 prosent for året.

Lenke: https://www.finansavisen.no/energi/2024/02/07/8093121/orsted-tapte-30-milliarder-i-2023-millionbonus-til-sjefen

PS: NÅ ER AKKURAT MOTTATT MELDING OM AT ØRSTED TREKKER SEG UT AV BÅDE NORGE, SPANIA OG PORTUGAL
For å "redusere utviklingskostnader og skape ytterligere strategiske markedsfokus" (hark hark), trekker danske Ørsted seg ut av flere offshoremarkeder for vindkraft, inkludert Norge, Spania og Portugal.
Det fremgår av selskapets kapitalmarkedsoppdatering onsdag.

#56
Det er ikke lenger bare klimakyndige klimarealister og innsiktsfulle tekniske miljøer som advarer om hvilke ulykker "det grønne skiftet" er i ferd med å bevirke, også økonomene forstår stadig mer av alvoret i denne selvskadingen også - og begynner å protestere:

Og nå har pinadø selveste leder for det som kalles Finanspolitikkutvalget, NTNU-professor Ragnar Torvik, på tampen av en pressekonferanse med finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) tatt bladet fra munnen og fulgt opp mye av den samme kritikken vi har fått fra bl.a. Emblemsvåg i trådstarten. Torvik er ganske så tydelig på hvor ille våre "klimapolitikere" har stelt seg:

"Vi mener at det samrøret som vi observerer mellom virkemidlene på klima-, energi-, og næringspolitikkområdet, det fortjener både debatt og det er en bekymring for statsfinansene. Ikke bare fordi det går ut over pengene, men også produktivitet og fremtidig verdiskapning."


SLAKT: Utvalgsleder Ragnar Torvik mener regjeringen bør kutte ut mye av det de driver med. Foto: Alf Simensen

Nettavisen har slått opp en større artikkel om saken, som absolutt anbefales å ta en titt på. 

Lenke: https://www.nettavisen.no/okonomi/regjeringens-egne-eksperter-slakter-klima-og-energipolitikken/s/5-95-1626314#am-comments
#58
Frankrike har også meldt seg på med ny satsing på kjernekraft


COMEBACK: Et reaktorbygg ved Saint-Laurent-Nouan i Frankrike, forvaltet av Electricite de France. FOTO: BLOOMBERG

Frankrike vil ha den høyeste tilgjengelige kjernekraftkapasiteten på minst fem år i 2024
Dette gjør Frankrike til en viktig brikke for energisikkerheten i Europa. Etter at Russland kuttet gassleveransen har Europa tørstet etter energi. Kontinentet har sett seg nødt til å importere store volumer  med flytende naturgass (LNG) fra USA, som har blitt verdens største LNG-eksportør, men også fra Midtøsten.

– Frankrike er nå en kraftig strømeksportør, sier analytiker Kesavarthiniy Savarimuthu. I 2023 eksporterte landet 50,4 terrawattimer.

I midten av 2022 satt kjernekraftgiganten Electricite de France (EDF) i gang med vedlikehold av sine kraftverk. August samme år var så lite som 40 prosent av kraftverkene operasjonelle, samtidig som gassprisene gikk til himmels. De økte kostnadene, for et gassavhengig Europa, førte til den verste energikrisen på flere år, og tvang regjeringene til å iverksette omfattende tiltak for å begrense etterspørselen.

Fløy inn personell fra Nord-Amerika for å få ny fart i kjernekraftanleggene
Da Frankrike selv måtte importere elektrisitet i 2022, og Europa stod ovenfor flere strømbrudd, så EDF seg nødt til å fly inn ekstra personell fra USA og Canada for å hjelpe med reparasjonene av anleggene. Nå ser det ut til å være på plass.

Frankrike hadde i januar i år 79 prosent av kapasiteten tilgjengelig, nesten det dobbelte av hva landet hadde i august 2022. Dette kan øke til 83 prosent i februar og med lite planlagt vedlikehold av reaktorer i sommer, vil 2024 ha den høyeste tilgjengelige kjernekraftkapasiteten siden 2019, viser prognoser fra analysebyrået BloombergNEF.

Tankekors:
Dette er litt  av en kontrast til norske "grønt skifte"-politikere, som blankt avviser satsing på kjernekraft her til lands.

Lenke: https://www.finansavisen.no/energi/2024/02/01/8090752/kjernekraft-tilbake-i-full-styrke
#59
WUWT har nå lagt ut en artikkel som bl.a. orienterer om:
a) hva som skjer i rettssaken Mann vs. Steyn så langt
b) et tilbakeblikk på kontroversene rundt Mann
c) et fornøyelig tilbakeblikk på Manns bløff om at han vant Nobelpris

Lenke: https://wattsupwiththat.com/2024/01/30/some-notes-on-the-trial-of-mann-v-steyn/

#60
Nå begynner analytikerne å regne inn den økonomiske selvskadingen Equinor påføres ved å fortsette å forfølge dysfunksjonelle, ulønnsomme og miljøproblematiske vindmølleprosjekter både i Norge og utlandet:


HELOMVENDING: Analytiker John Olaisen i ABG Sundal Collier har vært imponert over Equinors kapitaldisiplin. Det er han ikke lengre, etter selskapets store investeringer i prosjekter knyttet til nye energikilder. FOTO: THOMAS BJØRNFLATEN

EQNR: ABG SUNDAL COLLIER DOBBELTNEDGRADERER, KURSMÅL 275 (400)
Oslo (Infront TDN Direkt): ABG Sundal Collier nedgraderer Equinor til selg fra kjøp, med et kursmål på 275 kroner, ned fra tidligere 400 kroner.

Dette fremgår av en analyse onsdag.
Equinor har nylig levert et bud på Empire Wind I-prosjektet på 800 MW med en ventet internrente på kun 4-5 prosent. Dette, sammen med bekymringer om aggressive bud i kommende vindauksjoner i Norge og mulig gjenopptakelse av det risikofylte Bay du Nord-prosjektet utenfor Canada, har ført til reduserte estimater for fri kontantstrøm (FCF) og ventede utbytter og tilbakekjøp i 2025-estimater, står det i analysen.

Ved å inkludere Empire Wind økes meglerhusets driftsinvesteringsestimat med 13 prosent i 2024 og 15 prosent i 2025. Påvirkningen på fri kontantstrøm er negativ i området 23 prosent og 27 prosent. Videre ventes det at den totale kapitaldistribusjonen i 2024 opprettholdes på 17 milliarder dollar, men det legges til at "det er en klar risiko for at denne vil bli nedjustert på kapitalmarkedsdagen 7. februar". Fra 2025 antar ABG Sundal Collier ingen aksjetilbakekjøp og et utbyttekutt på 22 prosent i 2025.

«Equinor-aksjen ser attraktiv ut på multiplene både i forhold til sammenlignbare selskaper og i forhold til sin egen historikk. Vi tror imidlertid investorene vil bekymre seg om avtagende avkastning på nye prosjekter», skriver meglerhuset.