Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Telehiv

#31
Her er en annen tilstandsrapport for flogvitene i klimarøyrsla:

Solceller ble ikke «den nye oljå», jobbene forsvinner
Solcelleprodusenten Norwegian Crystals i Glomfjord hadde planer om å bygge ny fabrikk og øke antall ansatte fra 70 til 500. Grønn industri skulle skape økonomisk vekst. Nå mister de 70 ansatte jobben.

Men storslåtte bygg har de reist!


Lenke: https://www.nrk.no/nordland/norwegian-crystals-er-konkurs_-70-personer-mister-jobben-1.16523978
#32
Skråblikk / Brudeferden i Geiranger
13.09.2023, 15:00:18

Montasje av Dennis Fossen av «Brudeferd i Hardanger» av Tidemand og Gude, og Durek og Märtha. Foto: NTB/Wikipedia/ABC Nyheter
#33
En liten tilleggskommentar til stjakobs opplysninger om at man tenker å gå over til hydrogendrift for ferjer osv. i Nordland. La nedenstående bli en ytterligere advarsel og peikepinn om hva man roter seg borti her:

Verdens første hydrogentog tas ut av drift i Tyskland
I Tyskland avvikler det statseide jernbaneselskapet LNVG verdens første system for hydrogentog etter ett års drift. Hydrogentogene er mye dyrere i drift enn andre elektriske tog, viser en offisiell analyse.

Men penger til fancy dekorering, det har de!

#34
Finansavisen/NTB skriver:EU og Norge i heftig krangel om makrell – EU truer med represalier
Norge og EU krangler så sjøsprøyten fyker om makrellkvoter. Nå truer EU med «egnede tiltak».
Publisert 13. sep. 2023 kl. 09.30

I et brev til fiskeriminister Bjørnar Skjæran datert 7. august, som NTB har fått innsyn i, retter EUs miljø- og fiskerikommissær Virginijus Sinkevicius uvanlig skarp kritikk mot Norge.

I brevet beskylder Sinkevicius blant annet Norge for å drive overfiske på makrell. Han viser til at Norge har bevilget seg selv en andel på 31,99 prosent av den totale makrellkvoten som ble avtalt mellom de såkalte kyststatene – EU, Norge, Storbritannia, Island og Færøyene – i 2022.

Det er hele 42 prosent mer sammenlignet med fiskeriavtalen som ble inngått i 2014, raser Sinkevicius.

– Dette undergraver anstrengelsene til andre kyststater for å etablere stabile makrellkvoter i fraværet av en avtale og strider mot FNs havrettstraktat, heter det i brevet.

Mindre makrell på EU
2014-avtalen utløp i 2020. Siden da har Norge og EU kranglet om hvordan makrellkvoten, som har seilt opp til å bli en av de mest verdifulle fiskebestandene i Europa, skal fordeles. Uten å lykkes.
Saken er nemlig den at siden 2014 har makrellen, som tradisjonelt har holdt til i både norske, britiske og internasjonale farvann, endret sitt vandringsmønster.
Nå svømmer det rett og slett mer makrell i norske farvann enn tidligere. Det gir Norge rett til å fiske mer, er den norske posisjonen.
Men når det fiskes mer i Norge, blir det mindre makrell som trekker ut i internasjonale farvann, der EU-fiskere venter.

Truer med tiltak
Det er noe av bakteppet for at Sinkevicius er forbannet.
– EU beklager den ensidige økningen av den norske kvoten og er fortsatt dypt bekymret for den negative virkningen dette har på den viktige bestanden, som vi deler på, og de økonomiske konsekvensene dette har for vår fiskeflåte, skriver han i brevet.
Der kommer han også med en utvetydig trussel, pakket inn i diplomatiske ordelag:
– Dersom denne uholdbare situasjonen fortsetter, kan EU komme til å måtte vurdere passende tiltak, skriver Sinkevicius.
#35
Quote from: stjakobs on 12.09.2023, 23:03:25I Bodø skal man også satse for fullt på hydrogen, blant annet for å drive ferjetrafikken mellom Bodø og Lofoten (Bodø - Moskenes - Røst). Det har av den grunn vært et møte mellom pådrivere, politikere og fylkesadministrasjon. Jeg fikk inn en kommentar til dette i lokalavisa - Avisa Nordland.

stjakobs,
der har du levert en skikkelig øyeåpner, så på vegne av den fremdeles velbevarte befolkning: Takk for dine utrettelige bestrebelser med å prøve å realitetsorientere nedsnødde politikere og andre med ukvalifisert tilgang til pengekasser!

Alt dette klimaidiotiet vil selvsagt måtte ta slutt når posørkassa er tom, men hvor mye samfunnsverdier vil være ødet til dess?!?
 
#36
I dag har Kent Andersen (for dem som husker gode gamle Kenta i klimadebattene for noen år tilbake) en artikkel om hydrogen-selvskadingen til regjeringen (dessverre bak betalingsmur foreløpig). Han leverer stadig nye gode og avslørende klimaartikler til bl.a. Document og skriver bøker om den norske regjerings klimaselvskadings-idioti.

Regjeringen vil forverre det norske hydrogenmarerittet (+)
Kent Andersen
Regjeringen varsler full fart på hydrogensatsingen som en del av det «grønne industriløftet». I planene inngår infrastruktur for leveranse av hydrogen til Tyskland. Klimabobleøkonomien ruller videre mot nye kjempetap av både energi og penger. Som vanlig vil klimapolitikkens proffeste spekulanter tjene grovt på statens, altså din, bekostning.

Hele teksten kan dere lese gratis når Document åpner opp om et par dager, tenker jeg.

Lenke: https://www.document.no/2023/09/12/regjeringen-vil-forverre-det-norske-hydrogenmarerittet/
#37
Quote from: stjakobs on 11.09.2023, 18:56:06Inyheter.no kan i dag melde at Siri Kalvigs "Nysnø" har tapt over 100 mill. på norsk solaksje.

Statens ødsling med våre skattepenger i selskapet Nysnø faller inn i den svære rekken av fallerte "grønne" selskaper de senere årene. Og som har staten (igjen; våre skattepenger) som kunstig åndedrett.

De som tar bryet med å avdekke de foreløpige tapene på Oslo Børs' "grønne" seksjon Euronext Growth (man må ikke vente at MSM vil gjøre det for oss, dessuten kan de ikke regne) vil få hakeslepp over hvor store verdier som allerede er ødet på "grønne" satsinger som enhver edru (og nøytral) sivilingeniør kunne akutt advart mot med et øyekast og en enkel regnestav, for å si det med et glimt i øyet.

Men så lenge staten hiver inn store subsidiepakker og garanterer mange års herping av felleskassen på dette, må vettuge folk bare bite i seg raseriet og se landet bevege seg stadig nærmere Europas energipolitiske gjørmehull.

Når strømprisen fra vindmøller i kombo med de geniale utenlandsledningene igjen kommer i 6 kr/kwh betyr ikke det at man tar til vett. Nei, da kommer de til å kaste mer penger mot batteriproduksjon ("Norge skal bli Europas batterileverandør"), og solenergien er så ineffektiv at den må friste voldsomt til å øde mer statlige penger på, slik tyskerne nå angrer bittert på.Lenke: https://wattsupwiththat.com/2023/09/11/a-10-gw-time-bomb/ 


#38
Nå er sommeren på hell her hjemme, mens våre toppalpinister er i Chile og trener.
Og de har fått seg en overdådig snøvelkomst.
Noen unner seg nok atter en god latter over "klimaforskerne" som i sin tid hevdet at deres barn aldri ville få se snø mer...

Vet ikke om redaktørene har velsignet dette, for noen i VG har utfordret skjebnen (aka pressestøtten) og legger ut oppslag med bilde:

"VOLDSOMME VÆRFORHOLD FOR ALPINISTENE: − HAR SNØDD «CRAZY» MYE"


Den franske alpinisten Adrien Théaux la ut dette bildet fra Chile. Foto: Adrien Théaux sin Instagram

Lenke: https://www.vg.no/sport/alpint/i/P4AQJR/voldsomme-vaerforhold-for-alpinistene-har-snoedd-crazy-mye
#39
Nå har Klimarealistene lagt ut en omtale av de samme studiene:
Lenke: https://klimarealistene.com/ny-studie-antyder-global-oppvarming-er-bare-et-storbyproblem/

Artikkelen gir en oppdatert intro til debatten som har fulgt i kjølvannet av de tre artiklene jeg presenterte i trådstarten her, herunder det høyst forventede angrepet fra portvokterne i 5-manns banden i bloggen RealClimate.org.*
Det er heller ikke uventet at det er Gavin Schmidt som her kjører et skikkelig skittent stråmannsangrep på disse studiene:
Lenke: https://www.realclimate.org/index.php/archives/2023/09/as-soon-as-possible/

*Bloggen RealClimate.org ble startet i 2004 som et rent propagandaskrift for CO2-hypotesen og AGW-aktivismen. For tiden drives bloggen av Gavin Schmidt, Michael Mann, Rasmus Benestad, Stefan Rahmstorf og Eric Steig, sentrale i klikken som kalles "the usual suspects" (jfr. Climategate) når det skal drives forsvar for feilende kokkelimonkeforskning og ikke minst skitne angrep på kritisk forskning.

Tilsvaret til angrepet fra RealClimate org.
Forskerne bak de tre studiene har rimeligvis tatt kraftig til motmæle mot det de kaller et pseudovitenskapelig stråmannsangrep, i en artikkel jeg absolutt anbefaler å lese fordi den gir et svært informativt innblikk i meningsfrontene:
Lenke: https://www.ceres-science.com/post/reply-to-erroneous-claims-by-realclimate-org-on-our-research-into-the-sun-s-role-in-climate-change

Som sagt, vil man sette seg mer inn i frontene i solforskningen er denne debatten gefundenes fressen!

#40
Quote from: stjakobs on 06.09.2023, 17:06:27I Bodø skal vi nå være foregangsmenn/kvinner ved å kaste enorme summer etter et hydrogendrivstoffs-eksperiment.

Det du beskriver her stjakobs, ser ut til å bli enda et haleheng på den tragisk selvskadende klimaposeringskarusellen, som i tillegg ikke engang representerer reelt miljøvern.
Men hvordan kan denne verdiødingen fortsette og fortsette, når alle fornuftige mennesker allerede i mange år har sett hvor det bærer hen?!

Vel, det er lett å forstå at opportunistiske forretningsfolk hiver seg på politikernes kritikkløse sponsing av "grønne" prosjekter. For man kan jo nesten ikke klandre dem for å plukke opp stupide politikerpenger fra gaten:
- Som vi har sett av flere dusin selskapseksempler på dette de siste 5 årene, så stikker man selvsagt av med resten av pengene når det nærmer seg at man må risikere egen kapital, jfr. de utenlandske vindpark-selskapene som tok statlig sponsing som utbytte ut av landet, før underskuddene begynte å ødelegge moroa.
- For disse forretningsfolkene er ikke så dumme som regnskapene tilsier, og i alle fall ikke så dumme som politikerne som fortsetter å kaste våre skattepenger etter dem...   

Men man må samtidig virkelig undres når det omsider vil gå opp for alle disse "klimapolitikerne" hvilken øding av samfunnsverdier og direkte feilrettet og unasjonal "industriutvikling" de bedriver: Jeg har tidligere kommentert hvordan det ene "grønne" selskapet etter det andre kollapser på Oslo Børs, mens eierne løper til myndighetene og ber om mer havre til den døende hesten. Jeg tenker stjakobs vil rapportere om kollaps også her, la oss si innen to-tre år?

#41
Den stadig bredere kritikken av IPCCs enøyde CO2-hypotese begynner etter hvert å svi godt i stumpen for det klimaindustrielle kompleks:

1. En stor gruppe kjente sol- og klimaforskere (37 forskere fra 18 land) publiserte 28. august 2023 denne peer-reviderte studien i tungt renommerte Climate: "The Detection and Attribution of Northern Hemisphere Land Surface Warming (1850–2018) in Terms of Human and Natural Factors: Challenges of Inadequate Data".
 
Denne nye studien er et sterkt angrep på IPCCs CO2-hypotese: Også i den siste IPCC-rapporten fortsetter IPCC-miljøet å redusere solens betydning for klimavariasjoner til "ubetydelig", og anslår samtidig at "urban warming" (UHI-effekten; Urban Heat Islands) står for mindre enn 10% av global oppvarming. Denne nye studien anfører imidlertid at opp til 40% av registrert oppvarming siden 1850 skyldes UHI, og at solvariasjon er en sentral forklaring for resten. Sagt på en annen måte: I denne nye studien blir IPCCs CO2-hypotese som ensidig forklaringsmodell for global oppvarming kraftig utfordret.

Her et bildeeksempel på UHI-effekten:


Medforfatter i studien Prof. Ana Elias, Direktør for Laboratorio de Ionosfera, Atmósfera Neutra y Magnetosfera (LIANM) ved Universidad Nacional de Tucumán, Argentina, er bitende klar i talen: "This analysis opens the door to a proper scientific investigation into the causes of climate change."
 
Lenke: https://www.mdpi.com/2225-1154/11/9/179

2. Lignende konklusjoner trekkes i et annet paper ledet av Dr. Ronan Connolly og publisert i anerkjente Research in Astronomy and Astrophysics, med tittelen:
"Challenges in the Detection and Attribution of Northern Hemisphere Surface Temperature Trends since 1850".

I denne andre studien ser vi en litt annen innfallsvinkel til årsaksanalysen for "climate change", ved bruk av 25 ekstra estimater for solaktivitet og tre ekstra temperaturestimat-sett. Men samme problem angripes: "the detection and attribution of Northern Hemisphere surface temperatures".
Og disse to studiene lander på omtrent samme konklusjon; anslagsvis samme økte effekt av UHI (ca. 40%), samt solens langt større betydning for klimavariasjon enn hva IPCC angir.

Lenke: https://iopscience.iop.org/article/10.1088/1674-4527/acf18e

3. En tredje fersk studie er Katata et al. (2023) publisert i tunge Journal of Applied Meteorology and Climatology, som gransker det samme "urbanization bias" og herunder den relaterte utfordringen å korrigere for "non-climatic biases in the temperature data". Studiens tittel er:
"Evidence of Urban Blending in Homogenized Temperature Records in Japan and in the United States: Implications for the Reliability of Global Land Surface Air Temperature Data".

Lenke: https://journals.ametsoc.org/view/journals/apme/62/8/JAMC-D-22-0122.1.xml

Sluttkommentar:
Det er bare å notere at det bygger seg opp stadig større miljøer som ikke lenger vil underkaste seg den stadig mer feilende CO2-hypotesen, og i stedet publisere egne funn basert på reell falsifiserbar vitenskap.


 
#42
Grønlandsisens massebalanse økte faktisk også videre i går, med drøyt 2 nye Gigatonn.
Men nå skal jeg ta en pause med slike kortsiktige observasjoner, og heller komme tilbake til saken når vi har et lengre bilde utover høsten.

#43
Grønlands ismassiv har altså hatt en sterk vekst siste 12 mnd, godt over anomalien for 1981-2010 (jfr. fig. foran).
Dette er en forlengelse av den stigende trenden siden 2011/12, en trend de faste lurveforskerne slett ikke vil snakke om i media. De fortsetter å rope om smelting så lenge ikke media arresterer dem.

La oss derfor ta det offisielt målte hovedbildet:
Grønlandsisen vokste som følge av den kalde etterkrigstiden også i 80-90-årene helt fram til 1995 selv om etterkrigstidens kuldeperiode snudde til varm trend ca 1976. Dette forklares med en velkjent forsinkelse i havstrømmene til de nordlige områdene; tilsvarende skjer når det er motsatt og trenden snur til kjøling igjen.
Deretter hadde massivet en høyst forventet negativ vekst til 2011/12, etter hvert som den generelle varmingen av nordlig halvkule begynte å virke også på hovedmassivet.
Siden 2011/12 har vi så sett en vekst i massebalansen igjen:Hva med utsiktene per september 2023?
Ismassivet har de tre første dagene i september 2023 klinket til med tre sterke dager med vekst:
- 1. sept økte massebalansen med hele 6 Gigatonn
- 2. sept økte den med hele 12 Gigatonn
- 3. sept en økning på 3 Gigatonn
- Men det vil selvsagt ikke fortsette sånn, det vil nok over en viss tid begynne å bevege seg pluss/minus referansesnittet dette vinterhalvåret også - men da med en forventet vekst også det kommende året dersom syklusene holder koken som de har gjort siden 2011/12:#44
Den norske profitørmodellen som Eikemo avdekker er en ren speiling av de internasjonale forholdene.
WUWT har nå ute en svært informativ artikkel om CCNow-nettverket som burde skremme vettet av alle sannhetssøkende journalister med litt ære i behold ennå:Kip Hansen skriver at:
"The lesson today comes from an email I received from Covering Climate Now (CCNow) which characterizes itself this way: 
"CCNow collaborates with journalists and newsrooms to produce more informed and urgent climate stories, to make climate a part of every beat in the newsroom — from politics and weather to business and culture"  and when they say "urgent" climate stories, they mean the more alarming and frightening, the better."


Hansen spør: Who are the participants? Jo, 460+ "mediepartnere"!! (over 500 er det visst nå)
Jeg har tillatt meg å punktmarkere aktørene i CCNows skryteliste om hvor mye (klima)makt de har, slik at folk virkelig ser hvilket verdensomspennende nettverk som står bak leveransene av "klimajournalistikken" (inkludert den som NRK og alle de andre norske MSM-mediene serverer kritikkløst videre), og som holder den globale "klimapolitikken" i gang:

"Co-founded by
- the Columbia Journalism Review and The Nation in association with The Guardian and WNYC in 2019,
- CCNow's 460-plus partners include some of the biggest names in news, and some of the smallest, because this story needs everyone.
In addition to three of the world's biggest news agencies
— Reuters,
- Bloomberg, and
- Agence France Presse [AFP] — each of which provides content to thousands of other newsrooms, our partners include
- CBS News,
- NBC and MSNBC News,
- Noticias Telemundo,
- PBS NewsHour, Univision,
- Al Jazeera;
- most of the biggest public radio stations in the US;
- many flagship newspapers and TV networks in the Americas, Europe, and Asia; and
- dozens of leading magazines and journals, including Nature, Scientific American,
- Rolling Stone, HuffPost, Teen Vogue, and Mother Jones."


Hvor mange overbeviste klimalettlurte vet at et slikt globalt nettverk nå samordner og kontrollerer omtrent all informasjon om "klima"?!

PS: CCNow oppgir nå at de har over 500 "mediepartnere" og over 2 milliarder brukere:Lenke: https://wattsupwiththat.com/2023/09/03/why-your-local-newspaper-and-tv-station-get-climate-facts-wrong/

#45
Quote from: translator on 03.09.2023, 15:42:26En meget interessant artikkel om samrøret mellom klimaprofitørene og våre mainstream-medier, et lengre utdrag:

https://www.document.no/2023/09/02/bandene-er-tette-mellom-mediene-og-det-klimaindustrielle-kompleks/

Flott du legger ut denne, translator!
For her har Steinar Eikemo gjort et solid stykke gravearbeid.
Så solid at folk som ikke er så kjente med klimaprofitørenes strategiske irrganger trolig får hakeslepp - eller de burde i hvertfall få det.
Det er jo forhold som hver for seg har vært kjent for oss som med økende bekymring forsøker å få oversikt over dette samrøret. Men jeg har ikke sett et så bredt sammensatt bilde presentert før.