Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Telehiv

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 188
31
Takk for tipset, stjakobs!
Jeg har prøvd den omtalte Château Carpena 2008 med stor fornøyelse før, og må nok dermed prøve å få tak i et knippe til den prisen!

32
Skråblikk / Re: 10 Types Of Women You Should Never Marry
« on: 03.10.2020, 14:14:29 »
Hehe, tror ikke jeg skal prøve å etablere noe mer grunnleggende samlivstråder her.
Klarte bare ikke å beherske meg da jeg fikk oppsummert alle problemtyper vi må slite med gjennom livet (selv er vi jo perfekte..).


 

33
Skråblikk / Re: 10 Types Of Men You Should Never Marry
« on: 02.10.2020, 11:46:20 »
Vel, denne tråden begynte med eksempler på de typer kvinner man burde skygge unna.
Ved en nærmere gjennomgang av diverse samlivsspalter kan det imidlertid se ut som kvinnene har større grunner for å skygge unna visse mannstyper enn omvendt.
Her er et eksempel på 6 ulike mannstyper man VIRKELIG bør skygge unna:

1. Slyngplanten
Slyngplanten virker så følsom og går helt og holdent inn og opp i forholdet. Men dessverre ender det hele med at han kveler deg med sitt behov for oppmerksomhet - døgnet rundt. Slyngplanten kan bli fortvilet hvis du vil ha litt tid for deg selv, og han spiller gjerne på skyldfølelsen din.
Han har ikke noe eget liv, han har få interesser, nesten ikke noen venner, og i tillegg har han følelsesmessige svarte hull du aldri kommer til å klare og fylle.

Slik forsvarer du deg overfor Slyngplanten:
Ta det med ro og kjenn etter hva du selv vil. Vil du treffe ham såpass ofte? Vil du virkelig flytte sammen med ham så raskt? Synes du kanskje synd på ham? Men dét er ingen grunn til å innlede et forhold til noen.

2. Barnemannen
Barnemannen vil ikke ha noen partner. Det han egentlig vil ha er en mamma. Han vil at du skal fikse livet hans, ta alle beslutninger, og ordne opp i alt det praktiske. Barnemannen oppfører seg barnslig og virker veldig lettet over at du hele tiden er der for ham.

Slik forsvarer du deg overfor Barnemannen:
Spør deg selv hvorfor du synes at en barnslig mann er tiltrekkende. Hvis du liker så godt å ta vare på andre så skaff deg et omsorgsyrke.

3. Den opptatte
Hos Den opptatte finnes det ikke plass til deg for han er alltid følelsesmessig opptatt enten han er gift, treffer andre, er gift med jobben, studiene eller hobbyen. Den opptatte er på jakt etter en kvinne som ikke stiller krav og lar ham fortsette med sitt.

Slik forsvarer du deg overfor Den opptatte:
Still egne krav. Spør deg selv hvor interessant det er å være sammen med en mann som overhodet ikke prioriterer deg. Du er verdt mer enn som så.

4. Den hemmelige
Den hemmelige kan virke spennende til å begynne med for han er taus og litt mystisk. Men etter hvert kan det vise seg at hemmelighetene hans ikke er så morsomme; det kan være alt ifra et alkoholproblem til at han faktisk har en hel familie et annet sted.
Den hemmelige får selv et kick av at han klarer å leve er dobbeltliv.

Slik forsvarer du deg overfor Den hemmelige:
Ikke vær naiv; ikke alle er ærlige og forteller hele sannheten. Hvis du føler at det er noe som ikke stemmer så har du antakelig rett. Ikke kast deg inn i et slikt forhold - jo bedre tid du bruker på å bli kjent med denne mannen jo større sjanse er det for at du oppdager hva som skurrer.

5. Misbrukeren
Misbrukeren kan ha et avhengighetsforhold til sex, spilling, alkohol, religion, mat, karrieren... For Misbrukern er "dopet" det sentrale i livet. Han leter derfor etter en kvinne som ikke klager på misbruket hans.
Misbrukeren er ofte sjarmerende og morsom.

Slik forsvarer du deg overfor Misbrukeren:
Vær observant. Ikke tro at du kan forandre ham eller at deres kjærlighet vil løse hans problemer. Og ikke forsvar ham med at når han ikke misbruker så er han verdens beste. Tenk heller på all den tiden han bruker på å ikke være best, og kom deg unna.

6. Mishandleren
Mishandleren er mannen vi alle er redde for. Han er veldig oppmerksom og sjarmerende, men etter hvert begynner han å tråkke over grensene dine.
Mishandleren kaller deg ting du ikke vil bli kalt, og han kjefter og kritiserer. Og hvis du blir værende i forholdet til tross for oppførselen hans, så kommer han bare til å bli verre. Mishandleren fikser ikke å ha et jevnbyrdig forhold for han må ha makten og herredømmet.

Slik forsvarer du deg overfor Mishandleren:
Hold på dine egne grenser. Ikke unnskyld ham med at det er jo ikke så ille. Og ikke la ham lure deg til å tro at det er din feil at han ikke kan beherske seg.
Du klarer ikke å forandre ham. Du skal bare gå din vei - ikke gå på kompromiss med deg selv.
Kom heller ikke med tomme trusler som at hvis du slår meg en gang til så går jeg. Gå med en gang. Og ikke vær skamfull.

Noen ettertanker om hvorfor denne tråden?
Jeg syns det er så mange aktører på den offentlige scene for tiden som synes å besitte det meste av de "udyder" det advares mot her.
Og så kan det jo være greit å snakke om noe annet enn klima hele tiden: De pågående alarmismekampanjene i de mest useriøse alarmismeforaene er så smakløse og desperate etter oppmerksomhet (de lider under coronaen, åpenbart) at man like godt kan ta et steg tilbake og tenke litt mer over hvor ille vi kan oppføre oss mot hverandre hvis vi går for lenge uten tilsyn.

Og klimaindustrien har jo frabedt seg ethvert tilsyn/innsyn, og da blir jo atferden som Mann ser...


   

34
I dette som kan begynne å ligne en samlivstråd har jeg blitt gjort oppmerksom på at det også fins en rekke studier om 10 ting som gode menn aldri burde gjøre i et forhold, og som kvinner bør ringe med alarmklokken for. Gode menn bør heller forholder seg som skissert her:

1. En god mann vil aldri si noe dårlig om utseende ditt.
“Huff, bare håret ditt var litt lengre.” “Hvis du bare mistet noen få kilo.” “Hvis du bare kunne ha på litt mer sminke.” En god mann vil aldri kommentere ditt utseende på en måte som er fornærmende for deg eller får deg til å føle deg dårlig om deg selv. Hvis han gjør dette, forsøker han med vilje å senke selv verdien din, slik at du ikke føler deg trygg nok til å forlate ham. Det er hans måte å prøve å kontrollere deg på og det er følelsesmessig misbruk. Gå fra ham nå!

2. En god mann vil aldri invadere ditt privatliv.
I et sunt forhold er det ikke nødvendig å skjule noe. Tekstmeldinger, e-post, facebook-meldinger, hva som helst. Men det betyr ikke at partneren din har rett til å snuse gjennom dem hvis du tilfeldigvis forlater telefonen din eller datamaskinen din. Noen som gjør dette, viser en stor usikkerhet fra sin side og vil trolig skylde på deg om egne problemer. Dette bør ikke ignoreres. Selvfølgelig, dette forutsetter at du ikke har gjort noe som vil gjøre ham mistenksom.

3. En god mann vil aldri fraråde deg dine ambisjoner
Et tegn på en persons selvtillit er hvordan de bidrar til å støtte andres ambisjoner. En god mann vil alltid være villig til å hjelpe og støtte mennesker han bryr seg om og vil aldri være demoraliserende eller fornærmende.

4. En god mann vil gjenkjenne din verdi.
Han vil ikke få deg til å føle at du trenger å bevise det for ham. I det øyeblikket du begynner å føle at du må bevise verdien din til personen du er med, er det øyeblikket du får vite at du må gå vekk. En mann eller kvinne skal være med deg fordi de verdsetter og setter pris på hvem du er, ikke hva du gjør eller hvor bra du selger deg selv til dem.

5. En god mann vil aldri få deg til å føle deg som en ettertanke.
Selv om et forhold ikke bør være alt du tenker på, er det absolutt noe som trenger innsats fra begge partnere. Jeg har hørt for mange historier om kvinner som stadig blir skyvet til side på grunn av “guttas kveld” eller noe lignende. Selvfølgelig skal en mann ha venner, gå ut med dem osv. Men det er en stor forskjell mellom å lede et aktivt sosialt liv og det å få kvinnen i livet ditt lenger og lenger ned på prioriteringslisten. Hvis du føler at du hele tiden venter på at han skal komme hjem, at han er ute med venner mer enn han er med deg, er det på tide å lene deg tilbake og ta en titt på hvor forholdet deres er på vei.

6. En god mann vil aldri få deg til å føle at du er alene i forholdet.
Forhold er et partnerskap. Et lag. En toveis gate. Forholdet er ment til å forbedre livet ditt, ikke komplisere det. Hvis du er med en mann som er selvtilfreds med livet og med kjærligheten, setter ingen innsats i deg eller forholdet, er det på tide å revurdere alt. Husk, det er naturlig at folk blir deprimerte og umotiverte til tider. Hvis denne personen er noen du har vært med i lang tid, sier jeg absolutt ikke at du skal sparke ham ut ved første tegn på nedgang. Vi går alle gjennom dem. Det jeg refererer til her, er noen som bare er apatisk og gjør at du føler som om han ikke bryr seg. Du fortjener noen som vil våkne hver morgen og si at han elsker deg, at du er alt for ham, akkurat som han er for deg. En god kjæreste vil også være din bestevenn.

7. En god mann vil aldri være utro mot deg.
Det er mange argumenter i verden som sier at monogami ikke er “naturlig”, og at mennesker biologisk ikke er forpliktet til å tilbringe hele livet med en enkelt person. Uavhengig av vitenskapelig gyldighet av dette utsagnet, er det en ting som er sant: Monogami er et personlig valg laget av to personer i et forhold. Det er bokstavelig talt ingenting fysisk som binder to mennesker sammen; bare en beslutning. En god mann vil aldri være utro i et forhold fordi utroskap betyr å tråkke på sine ord eller bryte et løfte han har gitt til noen han elsker.

8. En god mann vil aldri slutte å respektere deg.
Lett, enkel, grunnleggende – men ofte oversett. En god mann vil vise respekt for alle rundt seg. Han vil ikke være nedlatende eller være slem mot noen, uansett intelligens eller faglig stilling. Som det sies: “En mann av kvalitet er ikke redd for likestilling.”

9. En god mann vil aldri unngå viktige samtaler.
Enten det er mellom familiemedlemmer eller i et forhold, forstår en god mann at problemer ikke kan løses uten å snakke om dem. Når man skiver dem bort, det eneste vi oppnår er å forsinke det uunngåelige og potensielt gjøre ting verre. Det er en forskjell mellom å velge kampene dine og unngå konflikter helt – det viktigste er å vite når du skal holde ut og når du skal overgi deg.

10. En god mann vil aldri misbruke deg.
Det er mange forskjellige typer misbruk, absolutt ikke bare fysisk og absolutt ikke bare i et forhold. Noen kan være følelsesmessig fornærmende mot et barn eller kjæledyr, så vel som deres partner. Uansett, har de alle en ting til felles: Et ønske om “å knuse” noen. En god mann anerkjenner at hans tillit og verdighet kommer fra innsiden av ham selv og aldri fra noen som er under ham. Hvis du merker hvilket som helst tegn, på hvilket som helst type misbruk, løp vekk umiddelbart. Det blir ikke bedre, og du fortjener mye mer.

Oppsummert:
Vi må slutte å gjøre unnskyldninger for de som mishandler oss og vi må begynne å senke ned vår toleranse for denne type tull. Et selvrespekterende anstendig menneske vil behandle deg med kjærligheten og medfølelsen du fortjener. Hvis de ikke gjør det, hva er meningen med å bli værende hos dem?

PS: Når jeg ser litt nærmere på disse gode tanker, gjelder vel dette for begge kjønn like mye?


35
Skråblikk / 10 Types Of Women You Should Never Marry
« on: 01.10.2020, 15:32:18 »
Dette er et anonymt forum, men det er vel et generelt faktum at kvinner er sørgelig underrepresentert, her som ellers i klimadebattene rundt om.
Enten fordi de ikke interesserer seg for klima rent faglig, eller fordi de tvert i mot synes nivået er for lavt. Jeg holder begge muligheter åpne.

Dermed kan det kanskje passe å ta en pause fra klimaalarmismen og heller se på hva som kan starte alarmklokkene på ekteskapsfronten (det fins sikkert 10 mannstyper kvinner bør skygge unna også, men det får vi evt. ta senere).

Her er de harde erfaringer fra en som påstår seg å være fagmann i felten:

1. The Bitter Woman (hurpa):
You know that woman that always seems to be angry at the menfolk all the time? Perhaps she has had her heart broken one too many times, but this woman is always bashing on men and talking about how they are no-good or useless.
A man might not want to settle down with someone so bitter as it is guaranteed that when the opportunity arises, she would hurl hurtful insults and intense, hateful words his way due to all her unresolved anger.

2. The Selfish Woman (egoisten):

If you want a happy home and a partner that wants your happiness as well as hers, then you should steer clear of the selfish woman.
A woman who is determined to make sure she always comes first would not be able to build a cheerful and loving home with you.

3. The Materialistic Woman (skal ha, skal ha-dama):
A woman obsessed with material things would certainly not make the best wife.
If all she cares about are material possession over family, faith and spiritual fulfillment, then she will not make the best partner.

4. The Flirty Woman (flørtedama):
Are you attracted to that woman that always seems to flirt with one person or another? She flirts like a butterfly from one man to another and makes all men feel like she is interested in them.
Well, beware, because a habit like that might be hard to break after marriage and you would not want to start hearing that your wife has had flirty conversations with all the men in the neighbourhood.

5. The Party Freak (selskapsløvinnen):
She is invited to every party and attends them all. She is always dressed in the most flashy clothes and is the ultimate party girl.
She lives for the next big gathering and cannot say no to an invitation. Such a woman might not be the type to settle down in a marriage.

6. The Spoilt-Brat (den bortskjemte):
A woman who grew up having everything handed to her and has never had the experience of actually working for something is unlikely to make the best wife.
No matter how much you might be willing to provide her with the kind of lifestyle she grew up with, remember, marriage comes with kids and kids require sacrifice. If she has never had to work or make sacrifices for anything in her life, it is unlikely that she would start now.

7. The Attention Seekern (oppmerksomhetsjegeren):
While some women naturally like attention, when it becomes an obsession, then it is not a good idea.
A good husband makes sure he has time for his wife, but this cannot happen 100percent of the time so a good wife should understand that.

8. The Gossip (sladrekjerringa):
Does she always seem to never mind her own business? Is she always focused on what someone else is doing or how someone else is living their life? Then you do not need this kind of woman as a wife.
A man needs someone that would build a home with him and this requires some focus on her own plans and her own life. If she is too busy minding someone else’s business, then you are fighting a losing battle.
 
9. The Commitment-Phobe (den ansvarsløse):
A woman who finds it difficult to commit to anything (school, jobs, family, friendship, etc) would also not be able to commit to a marriage.
If she seems to lose interest in everything quickly and is always looking for the next thing to jump into, then you would have a hard time keeping her focused on her marriage.

10. The Disrespectful Woman (den nedlatende):
If she seems to always be disrespectful and rude (even if it is to people she considers beneath her standards) then you need to think twice about marrying her.
Respect for a fellow human being is a very important attribute in who we choose to spend the rest of our lives with so it is definitely not something that should be taken lightly.

Det er pr. definisjon ikke trolig at en kvinne kan ha alle disse syndromene på en gang (da noen av trekkene er gjensidig utelukkende), men jeg syns i all beskjedenhet å huske at jeg har vært borti damer som har har vært preget av en 5-6 av disse på en gang. Til slutt er det da selvsagt bare å ta helsetrøya, six-packen og tannbørsten og stikke.

Kvinner kan sikkert bekrefte det samme om menn de har vært uheldige nok til å måtte holde ut med.

PS: En rekke studier forteller at japanske menn prøver å løse problemene de har med kvinner ved å kjøpe seg nyutviklede roboter som f.eks. ikke klager på altfor tidlig sædavgang, eller andre forhold de kan ydmykes for. Japansk mannsære er jo ikke noe å spøke med.
Link: https://www.mirror.co.uk/news/weird-news/sex-robot-brothel-opens-japan-14792161

Japansk sexrobot:


Vi må vel anta at en del norske menn for lengst har begynt å saumfare postordreselskapene etter det samme, corona-innelåste som de fleste ungkarer er nå?


36
Vi øyner nå konturen av hvordan internettsensuren også vil ramme de som er negative til all aktivistpropagandaen om klima.

Klimamakten søkes gjort altomfattende ikke bare i alle tildelingsorganer, men også alle ytringsorganer, og det er dessverre alltid løpegutter til å gjøre drittjobben.

Vi må bare tilpasse oss at 1984 og Big Brother er virkelighet for lenge siden, og ikke trå over grensene der man kan lukes ut.37
Media og politikk / Re: Nytt parti er "ikke rødt"
« on: 01.10.2020, 10:14:07 »
Med Lippestad bak roret går nok dette smellbra.

Kan ha sløst bort opp mot 115 millioner kroner

Kommunerevisjonen: Antyder at Lippestad ikke fulgte opp Boligbygg godt nok før skandalen

Derfor måtte Lippestad gå

Lippestad drar nok en Langangen; erklærer seg kristen, unngår rettssaker og blir leder for en ny verdikommisjon.


38
Media og politikk / Re: Nytt parti er "ikke rødt"
« on: 30.09.2020, 19:08:13 »
En ikke ukjent advokat og tidligere Ap byråd i Oslo har startet nytt parti, kristent visstnok, og sannelig ser det ut til å være en usalig blanding av Gretas enhjørning, uansvarlig næringspolitikk og hemningsløs innvandring.

Jeg vil tro historiker Terje Tvedt - mannen som lanserte begrepet "godhetstyranniet" - humrer godt når han ser på den kakafonien av opportunistisk høymoral og politisk korrekthet som røres sammen i denne klissebollen de vil kalle "Sentrum".

Heretter kommer jeg aldri til å sette meg foran Dagsrevy og Alltid Nyheter uten en spybøtte klar ved siden.
For her gis oljeglatt tilpasningsvilje med lange klisne bibelfingre i "Kollektbøssen for Skyld & Skam" et virkelig fullendt ansikt.
Jan Egeland må jo føle seg fullstendig overkjørt? 

39
"Hydrogensatsing vil tapetsere Norge med vindmøller"

Nå har Jan Herdal på Steigan lagt inn en urovekkende artikkel om dysfunksjonaliteten for både hydrogen og vindmøller, bl.a. med eksempler fra Tysklands skakkjørte Energiewende og hvordan våre energidyslektiske aktivistpolitikere faktisk kan ende opp med å la denne ulykkeligheten regne ned over Norge også:https://steigan.no/2020/09/hydrogensatsing-vil-tapetsere-norge-med-vindmoller/

40
Som tidligere nevnt, det er en rekke såkalte "klimaendringsstudier" - kanskje de fleste - man ikke kan legge inn under noe som har med forskning å gjøre.
Forskningsloven for "klima" synes faktisk å være at dess større lattervekkende dumskap og opportunisme, dess større midler slenges ut til "videre forskning påkrevet".

Derfor har vi Skråblikkspalten til å fange opp perlene:Først ble fiskene alarmerende krympet av klimaendringer...
For nesten 3 uker siden kunne det hemningsløse alarmistorganet Washington Post stolt proklamere ny dramatisk forskning om at "Alaska’s salmon are shrinking, and climate change may be to blame". Og det var virkelig alarmerende saker man hadde funnet: "..a trend that may pose a risk to a valuable fishery, Indigenous people and wildlife." Er det rart Greta blir redd?!

Link: https://www.washingtonpost.com/health/alaskas-salmon-are-shrinking-and-climate-change-may-be-to-blame/2020/09/04/36140c5c-e32d-11ea-8dd2-d07812bf00f7_story.html

Noen uker etterpå ble de alarmerende store gett....og gamle!!
Hos Scitech Daily går det andre veien, ser dere, bare et par uker etter at fiskene krympet:
"Climatic conditions are changing at an unprecedented rate, affecting mainly fish, amphibians and reptiles, ectothermic animals that are unable to generate their own internal heat. With heatwaves and rising temperatures, these organisms experience not only increased growth rates and heat stress, but also further aging".

Ja, ikke bare blir de større (som de blir skadet av, akkurat som da de ble mindre i første studie), men her blir de pinadø forgubbet også.
Dette må ikke Greta få lese!

Link: https://scitechdaily.com/climate-crisis-is-aging-fish-amphibians-and-reptiles/

41
Det er sterke saker som rettes mot Legates etter det ble kjent at han skulle inn i den høye tilsynsrollen i NOAA:

‘You are a murderer!’ – ‘You are an evil fat man!’
Listen: Nasty voicemails greet NOAA’s new skeptical climate scientist Dr. David Legates

https://www.climatedepot.com/2020/09/28/you-are-a-murderer-you-are-an-evil-fat-man-listen-nasty-voicemails-greet-noaas-new-skeptical-climate-scientist-dr-david-legates/

42
Nord-Irland
F.eks. at Nord-Irland har registrert den kaldeste september noensinne, med rekordkalde -3,7C i Katesbridge, County Down for et par dager siden, i et område der man knapt ser kuldegrader før tidligst om to mnd.:New Zealand
New Zealand knuser alle kulderekorder for denne tiden av året (de har begynt på våren der nede), der The National Institute for Water and Atmospheric Research melder at på South Island er det "record-breaking lows of -20C on Monday and Tuesday". Ikke rart sauene søker ly:
 


Italia/området rundt Roma
Enda mer spektakulært er det kanskje at områder rundt Roma har målt de kaldeste september-forholdene på 50 år, dvs. på linje med den siste kalde perioden på inngangen til 1970-årene. Her er bilder utenfor Roma som kunne vært morsomme å se på Dagsrevyen:


 
Håper ikke disse kulde- og snøsjokkene rundt om i Europa rammer oss for hardt her opp i nord, vi har det vel kaldt nok som det er?


43
Viktige klimatema / Re: Skogbranner i Canada, hva skjedde?
« on: 28.09.2020, 16:03:03 »
Har de ikke antropogen global oppvarming der da?

Ryktene sier at Canada har en funksjonell offentlig sektor som driver systematisk skogpleie.
Skulle man ha sett - hva er det de tillater seg der oppe?! Ødelegger hele CAGW/CO2-hypotesen?

44
For at man skal forstå bedre hvor ille det miljømessige rundt vindmøller er, anbefaler jeg å lese artikkelen linket til nederst.
Det er jo helt utrolig at denne miljøgalskapen får lov å fortsette og fortsette.

Wind turbines generate mountains of wasteLink: https://wattsupwiththat.com/2020/09/26/wind-turbines-generate-mountains-of-waste/


45
Energi og miljø / Re: Atomskudd for Langskipbaugen?
« on: 26.09.2020, 11:42:51 »
Klimaklovnene klarer ikke å skjule i all evighet at deres "grønne energi" er mer forurensende og har flere uavklarte miljøkonsekvenser enn tradisjonell energi. Klarttenkende og avanserte land med krav til stabil energileveranse - som Nederland - vil selvsagt måtte begynne å se etter reelle alternativer til de dysfunksjonelle villfarelsene rundt vind, sol og bioenergi som raserer land etter lands økonomi og næringsliv nå.

Kort sagt: Hadde man kuttet det stupide, miljøfiendtlige og ekstremt sløsende tullpratet om "klima" og heller konsentrert seg om å gjøre noe konkret med reell miljøproblematikk og forurensing, hadde EKTE MILJØVERN straks fått både økt grunnlag for og tid til å utvikle REELLE grønne energiformer.
I stedet fortsetter politikerne bare å tulle rundt med sine klimaposeringskonferanser og lar EKTE miljøvern vanskjøttes mer og mer.


Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 188