Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Telehiv

#2581
Quote from: Boris den nye on 29.05.2019, 06:41:03
Ikke at jeg har noe statistisk grunnlag for å hevde det, men det har da vitterlig vært gjennomgående kaldt på Svalbard denne våren?? Og ikke bare der, har inntrykk at det har vært en temmelig kjølig vår i store deler av Europa.

Jeg ser svært lite på NRK, det gjelder også værmeldingen, men det må da være et underlig syn å se Jon Smits prøve å skjule lave temperaturer på kartet. Høres temmelig merkelig ut. Er han den eneste av meteorologene som gjør dette?

Dagsrevyen og værmeldingen har en forbannet plikt å advare om risikable værforhold, men som de verste klimafanatikerne av dem svikter monumentalt på hele veien: I går kom det for eksempel ikke et knyst fra John Smits om at en rekke fylker ville få is og snø i løpet av kvelden og natten.
I morges kl 0700 hørte jeg en mer ansvarlig Terje Walløe på radioen, som kunne opplyse at flere fylker i Midt-Norge og innlands-Norge hadde hatt både snø og is og kuldegrader i natt, og tilhørende vanskelig kjøreforhold. Det var det John Smits skulle informert (advart) om i gårsdagens Dagsrevy hadde han ikke vært så sykelig klimaskadet som han er. Han visste forbannet godt hva folk kunne bli utsatt for.   

Noen bør begynne å følge med disse klimabøtteknottene som nekter å vise fram kuldegrader om de kan unngå det. Det er brudd på all varslingsplikt. De er betalt av det offentlige for å ivareta folks sikkerhet, for klima-svarte!
Hadde noen tvunget Dagsrevy-værmeldingen til å vise også nattetemperaturer hadde ikke John Smits kommet ut av klimabøttekottet sitt mer.
   
#2582
Quote from: Telehiv on 27.05.2019, 21:34:32
Enda morsommere ble dette når det er bare noen uker til sommersolsnu og snø og sludd meldes over store deler av Norge nå. Bare de laveste kyststripene ser ut til å gå klar. Og stakkars John Smits kommer neppe ut av bøttekottet sitt før St. Hans: Det er fremdeles kuldegrader på Svalbard.

John Smits dukket opp på Dagsrevyen i kveld!
Jeg har ikke helt trodd på ryktene om at John Smits er kottleser (aka skapleser) av klimadebatt.com, men siste bøttekott-oppslaget synes å ha fått ham til å ville bevise at vi tar feil om hans klimakuldenevroser. Men hans opptreden i kveld bare understreker sannheten i ryktene: Jeg satt og undret på hva som hadde fått ham til skjermen i dag, med 0 grader som spådom for Svalbard* i morra etter ukesvis med kuldegrader. Litt tynt å krype ut av bøttekottet for? Men så forstod jeg: For kommende fredag - om to dager - kunne han triumferende vise fram 1 (rød) varmegrad på Svalbard. Midt på dagen, selvsagt. Uten at det nevnes...
Her noterer vi at TV2 derimot forbilledlig angir også nattetemperaturer, som går i solid minus ikke bare på Svalbard fremdeles, men for en rekke fylker i Norge, slik at folk forstår hvor det pr. dato er is og glatt i trafikken.

Så spørs det om hva den ene postulerte varmegraden på Svalbard på fredag ved lunsjtid sier om torturen den har gjennomgått for å vise seg fram noen sekunder? For på fredag skal vi sjekke igjen, og jeg vedder hatten min på at den ene påkalte varmegraden må vike for faktiske observasjoner. Som i tidligere Smits-cases.
 
*Merk at varmistfantastene i Dagsrevyen/Met. Inst. bare vil oppgi temperaturer for 12 middag, dvs. vanligvis den varmeste temperaturen i et døgn. Dette er selvsagt fullstendig useriøst og uansvarlig meteorologistøtte for et land der folk trenger å advares om evt. kuldegrader på nettene, ikke minst for trafikksikkerheten og ellers generell forhånds risikovarsling. Men ryktene sier at Smits er blant dem som ikke vil gi folk antioppvarmings-fantasier med å vise nattetemperaturer også, slik som TV2 gjør. All ære til TV2 som ikke har sunket ned på Dagsrevynivå her ennå.
   
#2583
Vi har snakket om nasjonale skam- og selvforaktsyndromer her.
Men jeg har lenge tenkt: Det er faktisk en samordnende figur som mangler her, dvs. den som kan heve seg over nasjonale syndromer og snakke autoritativt om hele den vestlige verdens ("de rike landenes") syndeskam.

Og der kom'n gett: https://www.document.no/2019/05/27/paven-rike-lands-syn-pa-migrasjon-er-tegn-pa-moralsk-forfall/

Det er fullbyrdet!

   
#2584
Quote from: Bebben on 28.05.2019, 00:05:34

Nok et offer altså. Jeg lurer på om ikke dette er betydelig verre enn jeg trodde, og at sammensuriet av oikofobi, masse-islamisering, identitetspolitikk, klimapropaganda og GIODS (Generalisert Infantilisering av Offentlig Diskurs-Syndrom) begynner å utgjøre en eksistensiell trussel mot sivilisasjonens fortsatte eksistens.

Hvilket burde være en spøk, men er det egentlig ikke.

For meg, og sikkert mange andre, er det Bebbens bruk av begrepet oikofobi som tiltrekker seg oppmerksomheten her. Det bringer oss inn i en interessant debatt om en nasjons sinnelag når det dreier i retning selvhat og forakt for egen kulturarv, først coinet av den engelske filosofen Roger Scruton i essayet "England and the Need for Nations" (2004), og senere fulgt opp i en artikkel over samme tema (her: "Den svenske oikofobi") i Document: https://www.document.no/2009/12/18/den_svenske_oikofobi/

Ble først litt forvirret om dato for denne artikkelen: Artikkelen er først merket med Nina Hjerpset-Østlie 2009, men deretter med danske Kasper Støvring. Men svaret finnes nederst: "Artikkelen Den svenske oikofobi ble første gang publisert i Jyllands-Posten 16. desember 2009, og er gjengitt med forfatterens vennlige tillatelse."

Uansett, Støvring kommenterer oikofobene bl.a. slik:
"Oikofobi trives hos elitære, politisk korrekte meningsdannere i de vestlige offentligheder og altså især i Sverige. Formanden for det svenske Socialdemokrati, Mona Sahlin, kandiderer til at tage prisen.
Oikofober reducerer ofte den nationale loyalitet til en vestlig konstruktion, der benyttes til at undertrykke alle ikke-vestlige kulturer. Det nationale identificeres derfor som ideologisk nationalisme, som en forhærdet chauvinisme, fjendtlighed og imperialisme."


Christian Skaug leverte så for 3 dager siden en ny artikkel i Document rundt samme tema:
https://www.document.no/2019/05/25/noen-skritt-naermere-nytalen-og-tanke%C2%ADkontrollen-i-orwells-1984/

I denne artikkelen skriver Skaug at oikofobi kan forstås som "hat mot eller forakt for egen kulturell bakgrunn", og føyer til at den franske filosofen Pascal Bruckner viet temaet en hel bok kalt «Botferdighetens tyranni» (2006). Denne er for øvrig tidligere omtalt her på klimadebatt.

Vi får gi kred til Document som stadig leverer tankevekkende artikler rundt nasjonal ethos og tilhørende nasjonale villfarenheter på flere områder, bare saken begynner med klima- eller innvandring- av diverse slag.
 
#2585
Quote from: Bebben on 27.05.2019, 20:35:39
... og nå har Klimat-Greta fått sin egen parodi...

https://www.youtube.com/watch?v=MZH-1liT9NM

Jeg lo meg nesten skakk.
Og verre ble det da jeg leste denne setningen hos WUWT nå (spiller ingen rolle hvor jeg fant den, den bare klinger så glupt), i forbindelse med at man peker på observasjoner som går stikk i mot modellene (igjen):

"The New York Times will have a hard time blaming global warming for frosts in July. But they will try."

Enda morsommere ble dette når det er bare noen uker til sommersolsnu og snø og sludd meldes over store deler av Norge nå. Bare de laveste kyststripene ser ut til å gå klar. Og stakkars John Smits kommer neppe ut av bøttekottet sitt før St. Hans: Det er fremdeles kuldegrader på Svalbard.


#2586
Den uforlignelige tegneren Josh gleder verden med en ny tegningsbasert analyse, denne gang av "21st Century Climate Science as taught at St Greta's School for Emergencies":

#2587
Ja, galgenhumoren må nesten få lov å utfolde seg i disse tider.
Den vil stoppe når vettet vender tilbake i forskningen.
Men prosessen med opplæring av barna til klimaforskere på IPCC-nivå kan neppe stoppes:

#2588


Sånn er det bare.
Og vi er instruerte til å lytte med respekt.
#2589
Ja, det blir et merkelig samfunn når skam og ufrivillig komikk går opp i en høyere felles og vankunnig enhet.
F.eks. klimaskremte skolelever heiet fram av det verdensberømte klimainstituttet Dagbladet, der dagens uvitende absurditet fra (politisk redaktør - sic!) Geir Ramnefjell viser hvilket innsiktsnivå som råder når han vilt begeistret heier på de 10.000 streikende klimaeksperter idag:

"Klima mot miljø, hvis det i det hele tatt går an å skille mellom de to." (min understreking)

Nei, ikke sant? "Klima" eller "miljø"? Pytt, det går for det samme for dem som analyserer verden ut fra en komplett ignorant skam- og selvskadingsfetisjistisk journalistlogikk rundt det mondene kafebordet i oslofjordbotngryta.


Eller var det "miljøet"!? Ikke godt å si, sier Ramnefjell...

Link: https://www.dagbladet.no/kultur/det-ble-en-stor-skitten-klimaseier/71110424
#2590
Quote from: Bebben on 22.05.2019, 23:27:28
Bikkjer er stort sett servile lydige, omtrent som svensker og seksuelt misbrukte katolske korgutter. Det er vanskelig å se for seg en bikkje som er klimafornekter... men slik lydighet kan jo selvfølgelig gi grunn til depresjon når resultatet av den begynner å gå opp for dem.

Jeg regner med at hunder for lengst er avkrevd klimatrovedkjennelsen fra sine eiere, enten de har vært i NRK eller ikke. Ikke rart de er nedfor.

Katter derimot, vet hva som er i deres egen interesse og hva som er godt for dem. De overlater ikke uten videre den avgjørelsen til sine foresatte. Prøv å by en katt en tomat... hvis han mot alle odds spiser den, er det ikke for å tekkes deg eller det massive Konsensus av besservissere.

Nei katter er nok mer tilbøyelig til å være tomat- og klimafornektere, og dessuten oppsøker de økt drivhuseffekt etter beste evne, og ligger og drar seg i solen, fullstendig ubekymret for siste ideologiske menneskemote med tilhørende surrealistiske poesi, slik som "flyskam".

Ja, katter er ikke laget for minusgrader.
Som for alt annet liv her på jorda er det varme man søker og trives i:
https://www.adressa.no/forbruker/2016/01/15/Katter-er-ikke-laget-for-minusgrader-12031435.ece

Vi vet jo av historien at både den minoiske og den romerske varmeperiode så vel som den varme middelalder var rike vekstperioder for både flora og fauna, og utviklet historiske høykulturer. Vi vet også at de kaldere syklusene, som den lille istid, har ført til død og fordervelse, sult, pester og krig og elendighet i kamp om kalde og lite fruktbare områder.

Du lurer aldri en erfaringsbasert radiatorkatt som sover seg glatt forbi alle tøvete 2-graders mål!

   
#2591
WUWT har akkurat nå lagt ut en ny artikkel om de mangesidige problemene knyttet til vindkraft:
https://wattsupwiththat.com/2019/05/22/costly-wind-power-menaces-man-and-nature/

Artikkelforfatterne peker på at "wind energy can never replace fossil fuels" tross det som hevdes fra alternativ energimiljøene, og at "It's not environment-friendly either. Indeed, wind power is hampered by many limitations", hvorpå de lister opp bl.a. dette:

* its intermittent and inefficient nature
* insufficient sites with adequate, reliable wind
* acreage required to erect turbines and harness wind
* excessive expenses, many of them rarely mentioned
* dangers to bird and bat populations
* dangers to human health from light flicker and low frequency throbbing noise (infrasound).
* costs, limitations, and health and environmental impacts of batteries and other back-up systems



Men først og fremst, i det store bildet: Vindenergi er ikke konkurransedyktig mot fossil energi på ellers like vilkår.

#2592
Når det gjelder virkelig sinnssvak klimaalarmisme, har visst alle en faglig stemme, fra NRK og biskoper til andre typer psykisk forstyrrede/hellig forvirrede.
Sist ut iflg The Independent er "leading pet behaviourists", dvs. folk som bl.a. anser hunder som viktigere kilder til kunnskap enn mennesker.
For tross at klima dreier seg om (gyldig) statistikk for min. 30 års værgjennomsnitt, hva har ikke disse nye klimaekspertene oppdaget de siste måneder?!:

Jo: "The number of depressed and unsettled dogs they have seen in recent months is unprecedented" (!!!)

Ordet unprecedented er jo patentert av Mann og Al Gore, men det sies at de har søkt og fått lov å bruke denne viktige fagtermen - selvsagt mot en liten godtgjørelse.



Men verre: Det rapporteres fra en rekke steder at ikke bare hundene, men også kaniner (!) synes å preges av klimadepresjon. "De er så urolige" sier en bekymret kvinnelig kanineier, ja egentlig snakker vi om Sarah Fisher, "an animal behaviour counsellor". Vel, hadde jeg bare fått kontakt med denne nye klimaeksperten, kunne jeg fortalt henne at kaniner pleier å bli rimelig urolige på vårparten, for de vil nemlig pule som ja, nettopp kaniner - om det regner eller ei.

Neste: Hamsteren til Bjørn Samset har fått akutt klimaangst, orker ikke å løpe i tredehjulet mer, og har i stedet begynt å smugrøyke hasj i TV-stua. "Unprecedented" sier Samset til politiet som kom inn for å sjekke hvor hasjlukten kom fra. 

Link: https://wattsupwiththat.com/2019/05/21/global-warming-the-universal-boogeyman-of-our-times-is-causing-dog-depression/


#2593
Document har nå lagt ut en nokså sjokkerende artikkel forfattet av Kent Andersen, som tar for seg forrige større hype rundt vindmøller, dvs. USAs satsing spesielt i årene 1981-1985, som viste en strøm av bærekraftproblemer og store miljømessige skader, ikke minst på fuglelivet. Og en påfølgende strøm av nedstengte møller pga. en rekke problemer, både miljømessig, skadeteknisk, og økonomisk.

American Bird Conservancy anslår for eksempel at vindturbiner dreper mellom 75.000 og 275.000 fugler i USA alene hvert år.
Og naturvern er ikke det eneste problemet: Det er nok av skrekkhistorier om turbiner som går amok, ramler over ende, tar fyr etter å ha blitt rammet av lyn eller kortslutninger, samt dødelige klumper av is som blir slynget av gårde fra rotorbladene under isingsforhold.
Og problemer med ising vil det i hvert fall bli mer enn nok av ute i den iskalde Nordsjøen der vindmøllesatsing promoteres sterkt for tiden.

Ett av mange eksempler vist til i Documents artikkel:

Vindparken med 5000 møller ved Altamont Pass ble lagt i passasjen for et stort fugletrekk. National Audubon Society har kalt det angjeldende vindparkområdet «sannsynligvis det verst mulige stedet for et vindkraftprosjekt»:
- Anslagsvis 10.000 fugler årlig,
- deriblant opptil 80 vernede gullørner,
- 380 sjeldne ugler,
- 300 rødhalehauker og 330 falker,
- tusenvis av flaggermus,
- osv.
ble hakket i stykker av Altamonts turbinblader helt til rasende miljøvernere saksøkte USAs «mest dødbringende vindkraftpark». Les mer i artikkelen om hvordan man prøver å komme rundt disse skandalene, bl.a. søke jaktlisens (!) for å rettferdiggjøre fuglekverningen...


Kaheawa Wind Power, Maui, Hawaii. Foto: Tom Walsh/Wikimedia commons

Så hvor mange vindturbiner står egentlig forlatt i USA?
Det er et ømtålig tema for vindkraft-lobbyen, som mener «forlatt» kan bety så mangt. Vindkraft-analytikere anslår at det dreier seg om ca 14.000 turbiner over hele USA, mens totalt rundt 38.000 er i drift.

Link: https://www.document.no/2019/05/20/advarselen-fra-80-tallet-det-store-vindkraft-rushet/

Er det da ikke noen måte vindmøller kan bli mindre skadelige på?
Tja, foreløpig ser det ut til at "standarddesignet" er de svære propellene som dominerer totalt, altså de såkalte fuglekvernene.
Men heldigvis er det noen som prøver å tenke skadereduserende (hvorvidt det også er økonomisk skadereduserende vites ikke) ved å tenke nytt om vindoppsamlingsløsningen, et eksempel her:



Om dette faktisk vil virke skadereduserende gjenstår å få dokumentert, så vel som den økonomiske bærekraften. De "grønne optimister" skriver uansett dette: https://www.greenoptimistic.com/newly-found-vertical-wind-turbines-arrangement-reduces-space-needs-100-fold-20091130/#.XOKDxOSP6Ul
#2594
En kollega av Peter Ridd ved James Cook University har nå sagt opp sin stilling i protest mot behandlingen av Ridd, og sier hun skammer seg over å ikke ha gjort dette før.


Dr. Sheliagh Cronin

Link: https://wattsupwiththat.com/2019/05/19/academic-quits-in-disgust-over-university-sacking-of-peter-ridd/
#2595
Her må vi ty til Skråblikkspalten igjen:
- Først blir den nå 16 år gamle svenske klimaaktivisten Greta Thunberg nominert til Nobels fredspris, uvisst av hvilken fredelig grunn det er snakk om
- nå er hun utnevnt til æresdoktor ved Universitetet i Mons i Belgia, her pga. "sin utrettelige innsats for å skape oppmerksomhet om global oppvarming".



Tidligere hadde vi bare "monsing", men nå er det klimamonsing som gjelder
"Monsing" (eller månsing") er et begrep som beskriver et kaudervelsk, hemmelig/internt røverspråk (brukt av bl.a. båtfanter og splinter her til lands) forbundet med å holde skjult diverse mørkets gjerninger*.
I prinsippet ikke helt ulikt den kaotiske språkbruken hos nåtidens mest utartede former for klimaalarmisme blant aktivister, politikere og andre legfolk og barn/ungdom. De som skor seg mest kynisk på dette kan også kategoriseres under "klimamatmonser".

*Monsing/månsing, hemmelig språk først omtalt hos omreisende kramkarer i Västergötland i Sverige («västgöta-knallarna»), tidligst kjent gjennom en kort ordliste 1719. Ordforrådet består dels av dialektord og ord fra rotvelsk og romani, dels av svenske ord som er forvrengt etter bestemte regler. Gjennom kramkarenes trafikk over grensen til Norge i Finnskogtraktene ble månsing overført til Norge til mer eller mindre kriminelle utgrupper. Etter en undersøkelse av R. Iversen (The Månsing in Norway, 1950) har norsk månsing flest ord fra svensk, dessuten ord fra romani, fra tysk og nederlandsk, fra norsk, samisk, finsk, fra latin og romanske språk, fra engelsk og slavisk. Ordene er ofte sterkt omformet.


Universitetet Mons bygger opp honorær klima-kvasiekspertise for alt det er verdt
Frankrikes tidligere miljøminister Nicolas Hulot og den britiske økonomen Nicholas Stern er også utnevnt til æresdoktorer ved det samme universitetet:

- Nicholas Stern er en økonom som i 2006 ble kjent for sin "Stern-rapport" (Stern Review on the Economics of Climate Change), for øvrig skrevet på oppdrag av den britiske finansministeren Gordon Brown. Et utmerket samarbeid mellom to utpregede klimaeksperter (sic!) som oppnådde sitt mål med god margin: Å sjokke den økonomisk-politiske verden til å kaste ende mer matmonsstoff i klimagrøtfatet. Rapporten beskrev nemlig et scenario der følgene av global oppvarming ble "målt" i penger, basert på øverste kvartil av IPCCs fremtidsspådommer. Dermed fikk man at Sterns rapport kunne hevde at kostnaden for en 5 graders middeltemperaturøkning (sic!) fram til år 2100, skulle koste mellom 5 til 20 prosent av det globale bruttonasjonalprodukt. De siste årene er det en del forskere som gjerne vil poengtere at de IKKE støttet rapporten da den kom. Men om noen vil legge ut 12-13 år gamle oppslag fra de samme eksperter er det fritt fram  8).   

- Nicolas Hulot (den legendariske kvinnesjarmøren, eventyreren, rallykjøreren og reporteren som uten et snev av klimafaglig utdannelse likte å bli kalt "superminister" for miljø og klima) har selvsagt hard konkurranse i et posørland som Frankrike, men mange sier at han er den franske minister de siste 100 år med størst behov for egenmarkering. Dette demonstrerte han til fulle da han helt uventet proklamerte på en radiosending i august 2018 at hans regjering (vel, egentlig hans eget departement, men men...) tok seg så dårlig av verdens klimaondskap at han ville gå av på direkten. Denne storveies vitenskapelige handling kvalifiserte altså til enda en klimamonsing: Æresdoktor ved Mons Universitet han også.

Men: "Vitenskap" på universitetsnivå - kvalifiserende til æresdoktorat, noen?!

Time Magazine vil ikke havne i klimabakleksa 
St. Greta pryder nå forsiden til siste utgave av Time, som tidligere også har gitt henne plass på sin liste over verdens 100 mest innflytelsesrike personer.




Et grublende malapropos:
Klimamonsing beskriver mao. klimaindustriens basale businesskonsept: Dess mer klimarølpet gis vinger, dess mer penger i klimakisten klinger!


Foto: Daily Telegraph